Crossfit materiaal/apparatuur

Gepubliceerd door Casper op

crossfit-gear-kopen
crossfit-gear-kopen

Opzoek naar crossfit materiaal en apparatuur? In dit artikel vind je alle trainingsmaterialen die van pas komen tijdens jouw crossfit workouts:

Crossfit gear

Crossfit materialen en apparaten wordt ook wel ‘crossfit gear‘ genoemd. Dit is een verzamelnaam voor alles wat jij nodig zult hebben tijdens je trainingen.

Denk hierbij aan kracht/cardio apparaten, maar ook kan hier bijvoorbeeld kleding of schoenen mee bedoeld worden. In dit artikel vind je de meest gebruikte apparaten, materialen en gear die gebruikt kunnen worden bij crossfit.

Crossfit materiaal

Met crossfit materiaal worden alle benodigdheden bedoeld behalve de apparaten. De bruikbare middelen zijn erg divers. Hieronder vind je alle essentiële crossfit materialen:

Gewichten

hi-temp-plate

Met gewichten worden doorgaans alle dumbbells, halters en kettlebells bedoeld.

Helemaal onmisbaar zijn gewichten niet voor je crossfit trainingen, maar zeker wanneer jij kracht op wilt bouwen komt het wel erg goed van pas.

Vrijwel geen enkele crossfit training wordt dan ook gedaan zónder gewichten. Het meeste wordt er gebruikt gemaakt van de halterstang, dumbbells en kettlebells.

Wanneer je een crossfit stang (ookwel barbell) gebruikt is het zeer aangeraden om gebruikt te maken van bumper plates.

Dit zijn halterschijven met een rubberen coating die bedoeld zijn om te laten vallen op een veilige manier en zonder schade aan de vloer en het materiaal toe te brengen.

Plyo box

crossfit-materiaal

Een plyo box mag zeker niet ontbreken bij jouw crossfit gear.

Het is een tool die voornamelijk bekend staat voor het gebruik tijdens de welbekende box jumps.

Dit is een erg effectieve oefening voor explosieve kracht in de benen en zal jou dan ook niet onbekend in de oren klinken wanneer jij regelmatig een crossfit trainingen doet.

Maar naast box jumps kun je nog veel meer andere oefeningen ermee doen. Het is multifuntioneel en is dan ook van grote toegevoegde waarde aan jouw crossfit materialen. Wanneer je schaafwonden en beurse plekken wilt voorkomen kies je er het beste voor om een soft plyo box te kopen.

Wall, slam & medicine balls

wall-ball

Deze crossfit ballen worden vaak met elkaar verward, maar zijn allemaal terug te vinden in de crossfit trainingen.

Wanneer je het over crossfit gear hebt zullen veel mensen dan ook gelijk denken aan de slam balls die je met grof geweld zo hard mogelijk op de grond gooit, of de wall balls die je tegen de muur aangooit.

Medicine balls worden gebruikt voor allerlei soorten oefeningen met eigen lichaamsgewicht.

Gymringen

crossfit-ringen

Gymringen ophangen kan bijna overal wel en je hebt enorm veel keuze qua oefeningen.

Van alle crossfit materialen is dit ten slotte het goedkoopst in aanschaf.

Het is makkelijk mee te nemen en je kunt hier buiten mee trainen, thuis óf in de crossfit box. Naast crossfit worden deze ringen ook vaak gebruikt bij turnen en calisthenics.

Weightvest

crossfit-gewichtsvest

Wil jij je training verzwaren? Dit kan met een crossfit weightvest.

Je kunt het vergelijken met een soort dipping belt, alleen is dit vest veel handiger in gebruik aangezien je het aan kunt laten tijdens jouw trainingen.

Je hebt keuze in gewicht en je kunt hier dan ook in variëren wanneer je een verstelbaar vest hebt. Met name voor bodyweight oefeningen is het gewichtsvest een van de handigste must-have crossfit materialen.

Battle ropes

ropes-training

Met deze touwen bouw je zowel kracht, conditie als uithoudingsvermogen op. Het is dan ook een hele goede allround training.

Je hebt de battle ropes in verschillende lengtes en diktes en ze zijn gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een paal in jouw trainingsruimte. Door de makkelijke bevestiging kun je de crossfit touwen ook makkelijk buiten gebruiken.

Crossfit schoenen

Schoenen zijn erg belangrijk tijdens je crossfit workout. Wanneer jij jezelf wilt voorzien van goede crossfit gear, doe je er goed aan om aan de slag te gaan met goed schoeisel.

Zo heb je ultieme stabiliteit hebt tijdens het uitvoeren van je oefeningen. De populairste crossfit en gewichthefschoenen zijn de Nike Romaleos.

Grips (handschoenen)

kettlebell-grip

Crossfit grips zijn handschoenen die dienen ter bescherming van je handpalm.

Niet alleen kunnen ze je helpen om blaren en kapotte eeltplekken te voorkomen, maar ook zorgen ze voor extra grip.

Dankzij deze grip kun jij veel oefeningen nét wat beter uitvoeren en soms zelfs net die paar herhalingen extra maken.

Crossfit rig

Met een crossfit rig wordt het ‘crossfit rack‘ bedoeld waar alle trainings attributen aan bevestigd kunnen worden. Zo kun je hier de hooks aan vastmaken waar je vervolgens de halterstangen op kunt leggen.

crossfit-rig

Ook is het geschikt om een dipstation aan vast te maken of een wall ball target. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het past aan een crossfit rig.

Dit is dan ook een must-have voor elke professionele crossfit omgeving. Het neemt echter wel veel ruimte in beslag en is ook vrij duur in aanschaf, het is dan ook begrijpelijk dat de meeste mensen een rig niet aan zullen schaffen voor thuis.

Ondergrond

crossfit-box-vloer

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste crossfit apparatuur. Maar een goede ondergrond is daarbij minstens net zo belangrijk.

Een goede ondergrond voorkomt namelijk blessures en kan er ook voor zorgen dat het materiaal minder snel beschadigd raakt, en daardoor langer meegaat.

Bij crossfit zijn er meerdere soorten vloeren die je kunt gebruiken. Meer informatie daarover vind je in onze crossfit vloer koopgids.

Crossfit apparatuur / machines

Met crossfit apparatuur worden de apparaten bedoeld die gebruikt kunnen worden tijdens de trainingen.

Veelal zijn het apparaten die geschikt zijn voor high intensive interval trainingen. Oftewel: cardio training op hoge intensiteit. Ook bouw je met behulp van de apparatuur veel kracht op. Hieronder vind je de meest gebruikte crossfit apparaten:

Roeitrainer

Vaak wordt er gebruikt gemaakt van de roeitrainer tijdens de warming up voor een reguliere fitness of crossfit training.

crossfit-apparaat

Het is dan ook niet persé een crossfit apparaat, maar het kan wel degelijk een aandeel hebben in een crossfit training. Het is ideaal om af te wisselen met kracht oefeningen en een goede combinatie van krachttraining en cardio.

Airbike

airbike-training

De populariteit van de airbike heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groeispurt begaan. Het is persoonlijk mijn favoriete crossfit apparaat.

Dit komt omdat je slechts enkele minuten nodig hebt om een effectieve training neer te zetten. Het zal dan ook gegarandeert zorgen voor een zware training en past perfect in een crossfit workout.

Ga naar beste airbikes >>

SkiErg

skierg-arm

De SkiErg is nog een relatief nieuw crossfit apparaat dat momenteel nog niet erg veel naamsbekendheid heeft. Wanneer je het over de SkiErg hebt dan zullen de meeste mensen je vragend aankijken.

Echter weten de meest fanatieke crossfitters vaak wel wat je bedoeld. In steeds meer sportscholen en crossfit boxen zijn deze apparaten dan ook terug te vinden. Je bootst hiermee een ski of langlauf beweging na en het is een erg divers crossfit apparaat om op te trainen.

Tot slot

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je er inspiratie uit hebt gehaald wat betreft crossfit gear. Het complete aanbod bekijken? Klik dan op de knop hieronder:


Meer apparatuur:

Fitnessapparatuur voor thuis

Turn toestellen

Bootcamp materiaal

Crossfit vloer

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *