Nike Romaleos 2, 3 & 4

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 30, 2023

nike-romaleos-zwart
nike-romaleos-zwart

Nike Romaleos gewichthefschoen kopen? In dit artikel kom je achter de verschillen tussen de Nike Romaleos 2, 3 & 4.

Na het lezen van deze review weet jij welke variant het beste past bij jouw wensen.

Over de Nike Romaleos gewichthefschoen

De Nike Romaleos is een schoen speciaal ontworpen voor het gewichtheffen.

Een gewichthefschoen moet aan een aantal eisen voldoen: de zool moet een goede grip hebben, de schoen moet stabiliteit bieden middels een relatief harde tussenzool, de schoen moet stevig om de voeten zitten en de laatste eis is een verhoogde hak.

zool

Een verhoogde hak zorgt ervoor dat je lichaam in een betere positie staat om de bewegingen van het gewichtheffen uit te voeren. Gewichthefoefeningen zijn de squat, deadlift, snatch en clean & jerk.

Door de verhoogde hak kun je je knieën wat verder naar voren brengen. Hierdoor hoeft je bovenlichaam minder naar voren te kantelen. Dit zorgt voor meer balans en stabiliteit.

nike-romaleos-hak

De Romaleos bestaat al een tiental jaren. Inmiddels is de vierde versie uit van deze schoen. In de beginjaren van de schoen werd het alleen gekocht door gewichtheffers. De schoen is echter zeer populair geworden door Crossfit. Gewichtheffen is een belangrijk onderdeel bij Crossfit.

Veel crossfitters hebben niet voor niks standaard een paar Nike Romaleos in hun sporttas zitten.

Verschillen tussen Nike Romaleos 3 en 4

De schoen wordt door veel gewichtheffers en crossfitters nog steeds gezien als één van de beste gewichthefschoenen. De Romaleos 3 was gemaakt van een dunner materiaal. Hierdoor werd de schoen lichter, maar ook minder stabiel voor velen.

De Romaleos 4 heeft wederom een complete make-over gekregen. Het bovenwerk van de Romaleos 4 is gemaakt van verschillende geweven materialen, wat bijna op Kevlar lijkt. Het materiaal is sterk maar tegelijk flexibel zonder aan stabiliteit in te leveren.

b
ovenkant

De schoenen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, rood en zwart. De schoen wordt gesloten door een traditionele vetersluiting en twee klittenbandsluitingen die de voet goed omsluit.

Het materiaal van de zool is gemaakt van TPU kunststof. In de zool zit in systeem genaamd ‘Powerbridge’. Dit zorgt voor stabiliteit in de zool tijdens welke beweging dan ook.

nike-romaleos-schoen

De Nike Romaleos 3 werd geleverd met twee soorten inlegzolen, 1 voor de training en 1 voor wedstrijden. De inlegzool voor de training was een dunne zool met meer demping dan de wedstrijdzool.

Dit was bedoeld voor comfort tijdens de training en voor gebruik tijdens Crossfit. In de Nike Romaleos 4 zit slechts 1 standaard wedstrijd inlegzool.

Romaleos 2

We zouden het bijna vergeten maar ook de Nike Romaleos 2 bestaat nog en is ook nog steeds een erg populaire schoen.

Deze inmiddels bijna oldskool editie doet zijn werk prima en doet dan ook niet erg veel onder voor de andere modellen. Toch zijn de 3 & 4 nét wat verfijnder en bieden je dan ook net dat beetje extra ondersteuning.

Romaleos 5

Niet zoals met iedere populaire productserie volgen er veel uitvoeringen. De kans dat er een Nike Romaleos 5 uitkomt is dan ook groot.

Nike kennende blijft het de Romaleos verbeteren en verschijnt er om de paar jaar een nieuwe variant. Vooralsnog is dit echter nog niet aan de orde.

Zodra de Romaleos 5 uitkomt, verwerken wij die uiteraard in deze review.

Voordelen van de Nike Romaleos 4

De nieuwste editie heeft een aantal voordelen ten opzichte van het vorige model. Met deze schoen kun je met vertrouwen alle oefeningen uitvoeren, zonder dat de schoenen stijf of ongemakkelijk voelen.

De stof van deze schoen lijkt in het begin een beetje stroef maar het wordt zachter naarmate je de schoen gebruikt.

De schoen zit steviger om de voet dankzij deze stof, maar ook mede dankzij de twee klittenbanden. De Romaleos 3 had nog maar 1 klittenband, bij type 4 is Nike gelukkig weer teruggegaan naar twee.

Ook het ‘Powerbridge’ systeem is een welkome aanvulling op deze schoen. Er zijn 7 punten op de buitenzool aangebracht.

Aan de voorkant van de tenen, aan elke kant van de middenvoetsbeentjes, aan elke kant van de hiel en aan het uiteinde van de hiel.

Deze contactpunten vergroten samen het contactoppervlak met de grond. Hierdoor wordt de laterale stabiliteit verhoogt. Dit ontwerp werd voor het eerst toegepast in de Metcon, Nike’s Crossfitschoen.

Over Nike

Nike is veruit het grootste sportmerk ter wereld. Als we denken aan sportkleding of sportschoenen dan denken we al snel aan het Amerikaanse merk met het kenmerkende Swoosh logo.

De best verkochte sportschoenen van Nike zijn de lifestyle schoenen, hardloopschoenen, voetbalschoenen en basketbalschoenen.

Nike produceert echter schoenen voor nog veel meer verschillende sporten, een voorbeeld van zo’n schoen is de Nike Romaleos.

Waarom de Nike Romaleos een goede koop is

Als je een goede schoen wilt kopen voor Crossfit of gewichtheffen dan is de Nike Romaleos één van de beste keuzes die je kunt maken.

De Romaleos 4 is stabieler dan zijn voorganger zonder stijf en ongemakkelijk aan te voelen. De zool heeft een goede grip wat voorheen voor sommigen een issue was.

Wat de looks betreft is Nike altijd al een stap vooruit geweest met concurrenten, in hoeverre dat kan. Het blijft een gewichthefschoen waar functionaliteit voor gaat.

Nike Romaleos: waar kopen?

Wanneer je besloten hebt om deze schoen te kopen heb je zoals je hebt kunnen lezen de keuze tussen de Nike Romaleos 2, 3 en de 4.

Qua prijs zit hier een minimaal verschil in. Je hebt keuze tussen verschillende kleurencombinaties zodat er voor elk wat wils is.

Benieuwd naar het aanbod? Druk op de knoppen hieronder om het huidige aanbod te bekijken:








Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *