Afslankpillen: De beste afvalpillen die echt werken (ook tegen buikvet)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 6, 2023

Beste afslankpillen kopen
Beste afslankpillen kopen

Alle effectieve en veilige hulpmiddelen zijn toegestaan als je zo snel en gezond mogelijk wilt afvallen.

Afslankpillen zijn hiervoor prima hulpjes. Deze pillen bevorderen het afvallen op verschillende manieren. Ze stillen je honger, stimuleren je vetverbranding en/of blokkeren de opname van vet.

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er een heleboel verschillende soorten dieet pillen. De grote vraag is dan ook welke afvalpillen echt werken.

Wat zijn de beste afslankpillen? Op deze pagina bekijk je direct de beste per soort.

De beste afslankpillen voor snel en effectief vetverlies

Goede pillen om af te vallen die écht werken vinden? Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je door alle bomen het bos niet meer ziet.

Omdat er een mega groot aanbod is en er ook pillen tussen zitten die niet – of niet goed – werken, besloten wij onderstaande lijst samen te stellen.

In deze lijst vind je enkel afslank dieetpillen waarvan de werking bewezen is. De ingrediënten die de onderstaande tabletten bevatten hebben een wetenschappelijk bewezen werking voor vetverlies.

En ook de gebruikerservaringen tonen aan dat de pillen in de praktijk echt werken. Geen weggegooid geld of verspilde moeite dus.

1. De sterkste legale afval tabletten – PhenQ

phenq fatburner capsules

Deze afslankpillen bevatten hoogwaardige en effectieve stoffen, maar zijn helemaal vrij van illegale middelen. De sterke mix bevat onder andere L-carnitine en zwarte peper extract. Twee middelen die je metabolisme een goede boost geven.

Naast de gevarieerde kruidenmix bevat iedere capsule 75 mg cafeïne. Dat is een vrij flinke dosis. Daarom is het aangeraden om deze pillen niet te laat in de avond te nemen. Ook als je gevoelig bent voor grote hoeveelheden cafeïne kun je beter kiezen voor een andere pil.

Indien je hier wel goed tegen kunt, zijn dit de beste legale pillen om snel af te vallen.
2. Beste eetlustremmende pillen – Fat Metabolic Support Black Edition

fat metabolic support pillen tegen honger

Heb jij moeite om je aan jouw dieet te houden? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om zich te weerhouden van snacks, waardoor afvallen niet lukt.

Deze anti-honger pillen bieden daarom een mooie uitkomst voor iedereen die hiermee te maken heeft. De Fat Metabolic Support eetlustremmers zijn uitgeroepen als het sterkste afval supplement tegen honger.

Ze remmen je eetlust effectief, waardoor je gedurende de dag minder honger ervaart. Je neemt er 1 in bij het ontbijt en eventueel een extra bij de lunch of het avondeten. Houd wederom rekening met een vrij grote hoeveelheid cafeïne (256 mg per capsule).
3. Beste vetblokkers – Perfect Burn

perfect burn afvallen capsules

Perfect Burn is een betaalbare en goede fatburner, die onder andere de opname van vetten uit je voedsel reduceert. Uit de ervaringen blijkt dat deze afvalpillen bij veel mensen goed schijnen te werken. Als we naar de ingrediëntenlijst kijken, ziet het er erg netjes uit.

Deze fatburner geeft je stofwisseling daarnaast ook nog eens een boost, dankzij de cafeïne en het groene thee extract. Een mogelijk voordeel is dat de pillen aanzienlijk minder cafeïne bevatten (135 mg per pil) dan de bovenstaande varianten.
4. Goede en goedkope afslank capsules – Lucovitaal Green Tea Nu Slank

lucovitaal afslankpillen

Als je echt op de centen moet letten, maar toch een middel wilt kopen dat het afvallen stimuleert, kies dan voor deze groene thee capsules van Lucovitaal.

In de aanbieding koop je voor minder dan 8 euro een potje met 60 capsules. Bovendien is dit supplement geheel vrij van stimulanten, waardoor het voor vrijwel iedereen veilig te supplementeren is.

Het bevat enkel natuurlijke werkende stoffen, waaronder Garnicia, Konjacwortel en Cambogia.
5. Beste pillen om je buikvet kwijt te raken – XXL Nutrition Fat Metabolic Support

fat metabolic anti honger pillen

Ben je het zat om rond te lopen met overtollig buikvet? De buik is bij velen dé probleemzone. Het hardnekkige vet op de buik lijkt maar niet te verdwijnen, wat je ook doet.

Natuurlijk zullen deze pillen jouw buikvet niet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, maar een goede bijdrage levert het je wel.

Deze fat metabolic capsules van XXL Nutrition zorgen voor een snellere stofwisseling en remmen ook nog eens je eetlust. Een ideale combinatie als je buikvet wilt kwijtraken.
6. Beste dieet pillen voor vrouwen – Women’s Fatburner Pack

beste afslankpillen dames

Speciaal voor vrouwen die willen afvallen heeft XXL Nutrition de 30 day Women’s Fatburner op de markt gebracht.

De ingrediënten zijn zorgvuldig samengesteld. De capsules bevatten onder andere extracten van fruit, groene thee en groene koffiebonen.

Ook zit er een kleine dosering cafeïne in en nog een aantal werkzame stoffen, die elkaar allemaal versterken. De doseringen zijn afgestemd op vrouwen, zodat je niet meer dan nodig binnenkrijgt.

Toegegeven; het zijn niet de goedkoopste pillen. Toch zijn ze de moeite waard, omdat ze bij veel vrouwen een positieve werking op het vetverlies hebben.
7. Beste natuurlijke vetverbrander – Natuurlijk Presteren

beste natuurlijke afslankpillen

Als je een 100% natuurlijke fatburner zoekt, dan zijn deze dieetpillen van het merk Natuurlijk Presteren een excellente keus.

Naast dat je gewichtsverlies gestimuleerd wordt, leveren de capsules ook een goede bijdrage aan je gezondheid.

Zo bevat het onder andere Chroom en vitamine B6. Beide zijn belangrijke stoffen voor je lichaam.

Het potje is met een kleine 25 euro goed betaalbaar en bevat pillen voor 30 dagen gebruik.
8. Beste voor sporters – L-Carnitine Capsules

l-carnitine afslankpillen

Ben je een fanatieke sporter en wil je overtollig vet wegwerken? Deze vegan L-Carnitine pillen bieden je dan een mooie kans.

Vooral duursporters hebben baat bij deze pillen. Naast het stimuleren van vetverlies, verbeterd het supplement namelijk ook nog eens je sportprestaties. Een ideale combinatie dus.

Het aanbevolen gebruik is 1 tot 3 capsules per dag. Dit potje bevat in totaal 150 capsules. Je kunt er dus wel even mee vooruit.
Bekijk de beste afslankpillen in een handig overzicht

ProductWerkzame ingrediëntenCafeïne per doseringPrijs per dagdoseringAdviesprijs
1. PhenQ1375 mg€2,33€69,99
2. Fat Metabolic Support Black9256 mg€0,67€39,99
3. Perfect Burn7180 mg€0,38€23,39
4. Lucovitaal Green Tea Drink5Bevat natuurlijke cafeïne€0,33€6,49
5. XXL Nutrition Fat Metabolic1040 mg€0,59€34,99
6. Women’s Fatburner Pack750 mg€1,33€39,99
7. Natuurlijk Presteren Fatburner18Bevat natuurlijke cafeïne€0,84€24,95
8. L-Carnitine Capsules10 mg€0,49€24,04
*Prijzen kunnen afwijken per verpakkingsgrootte en/of aanbiedingen.
Ditzelfde geldt voor de prijs per dosering.

Wat zijn afvalpillen en (hoe) werken ze?

afvalpillen die werken

Om je dieet en het afvallen een flinke boost te geven kunnen supplementen erg nuttig zijn. Supplementen bevatten ingrediënten die een bijdrage leveren aan vetverlies en/of vochtafdrijving.

De pillen worden ook wel fatburners, vetverbranders of stackers genoemd. Er zijn een heleboel benamingen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer.

Deze afvalpillen worden door allerlei doelgroepen gebruikt. Zo ook in de fitnesswereld, waar men ze gebruikt om ”droger” (minder vetmassa met aanzienlijke hoeveelheid spiermassa) te worden.

Ook mensen met overgewicht die flink veel willen afvallen en wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken, slikken vaak afslank capsules.

De tabletten zijn het meest verkochte afslankmiddel ter wereld.

Regelmatig krijgen we de vraag of afslankpillen echt helpen. Werken ze echt, of maakt het geen verschil?

Het is goed om je te beseffen dat dieet pillen geen wondermiddelen zijn. Toch geven ze je metabolisme een flinke boost en/of nemen ze je hongergevoel weg. En dat kan een hele mooie aanvulling zijn op je dieet.

De pillen zijn populair onder mannen en vrouwen. Voor senioren en kinderen zijn vermageringspillen meestal niet aan te raden, omdat het vaak stimulanten bevat.

Welke soorten zijn er?

Niet ieder supplement is hetzelfde. Hoewel afvalpillen één aparte categorie is, kunnen we ook deze capsules weer onderverdelen in verschillende soorten:

Metabolisme boosters: dit zijn afvalpillen die jouw metabolisme versnellen. Doordat je een snellere stofwisseling krijgt, wordt je calorieverbruik groter. Ook in rust. Met dezelfde calorie inname val je daardoor wat sneller af. Veelvoorkomende ingrediënten in deze capsules zijn cafeïne en groene thee.

Vetblokkers: dit worden ook wel vetbinders genoemd en zorgen ervoor dat je minder vet opneemt uit je voeding. In veel gevallen is dit een goede aanvulling op je dieet, maar minder effectief dan metabolisme boosters.

Eetlustremmers: de meeste mensen die het niet lukt om af te vallen hebben moeite om hun dieet vol te houden. Vaak wint het hongergevoel het van je. Hiervoor kunnen dieet pillen tegen honger nuttig zijn. Je krijgt een gevulder gevoel, waardoor het gemakkelijker vol te houden wordt.

Vochtafdrijvers: of deze pillen echt onder de afvalpillen behoren is een punt dat ter discussie staat. Feit is in elk geval dat de pillen je helpen om vocht af te drijven, waardoor je dus gewicht verliest. Een mooie aanvulling op je dieet, maar verwacht geen sneller vetverlies.

Zijn pillen voor vetverlies gevaarlijk?

Pillen voor gewichtsverlies zijn niet gevaarlijk, mits je je aan de aanbevolen hoeveelheden houdt. Kijk dus altijd goed op de verpakking voor de voorschriften.

Vooral vetverbranders met veel cafeïne erin kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, indien je ze te veel gebruikt. Ook kan het zorgen voor slapeloosheid. Zeker als je hier gevoelig voor bent.

Het is daarom zaak om je pillen met beleid te supplementeren. Hierbij geldt dat méér niet altijd beter is. Vaak is het tegenovergestelde waar.

Bovendien moet je goed opletten dat je geen illegale vermageringspillen koopt. Hier zitten namelijk vaak stoffen in die levensbedreigend zijn.

Let dus goed op dat je jouw pillen om af te vallen koopt bij een erkende en betrouwbare winkel.

Let hier op bij het kopen

Bij het kopen van gewichtsverlies pillen zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.

Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. Dit zijn tevens criteria waar wij op gelet hebben bij de selectie van de beste afslankpillen.

Stimuleren de pillen je vetverbranding veilig?

dieetpillen supplementeren

Zoals we net bespraken is het dus belangrijk om op je eigen veiligheid te letten. Natuurlijk letten de aanbieders, producenten en de autoriteiten hier ook goed op.

Toch verschijnen er regelmatig afslankmiddelen op de markt die eigenlijk thuishoren in het illegale circuit. Hoewel deze mega vetverbranders een super sterke werking hebben, wil je dit risico niet lopen.

Natuurlijk moeten de capsules wel enig effect hebben. Ze moeten je wel echt resultaat opleveren. De beste afslankpillen vinden daarom een gulde middenweg tussen effectiviteit en veiligheid.

Voor het grootste deel gaat het om natuurlijke vetverbranders, zonder onnodige toevoegingen van ingrediënten zónder bewezen werking.

Welke ingrediënten zitten erin?

Zomaar de eerste de beste afvalpillen kopen is bijna nooit een verstandig idee. Als je niet bekend bent met het product, check dan eerst altijd de ingrediënten op de verpakking.

Ook als je de vermageringspillen op internet koopt, is het verplicht dat de ingrediëntenlijst erbij staat. Mocht dit er niet bij staan, moet je jezelf al afvragen of je ze wilt kopen. Het is namelijk belangrijk om op de hoogte te zijn van wat je in je lichaam stopt.

Ben je gevoelig voor een bepaald soort ingrediënt? Dan is dit natuurlijk een extra groot aandachtspunt.

Zijn de capsules niet duurder dan nodig?

Vermageringspillen die echt werken hoeven zeker niet duur te zijn. Vaak bevatten dure dieetpillen allerlei overbodige stofjes, waardoor de prijs alleen maar oploopt.

Vertrouw daarom niet op de associatie ”duur is goed”. Bij veel producten staat een hogere prijs in de meeste gevallen garant aan betere kwaliteit, maar bij pillen die vetverbranding stimuleren is dat dus meestal niet zo.

Zijn de tabletten legaal?

illegale-fatburner

We hebben het ondertussen al een aantal keer benoemd, maar kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de afslankpillen echt legaal zijn.

Wanneer je de pillen bij erkende winkels zoals de Kruidvat, Etos, Trekpleister, De Tuinen etc. koopt, kan je er vanuit gaan dat de supplementen streng gekeurd zijn. Je zult daar geen illegale capsules aantreffen.

Bij het online bestellen is er een grotere kans dat er illegale stoffen aanwezig zijn. Koop je afvalmiddelen daarom enkel bij erkende aanbieders.

Ervaringen en reviews

Een wetenschappelijk bewezen werking en een mooie product omschrijving is allemaal leuk en aardig, maar helaas geen garantie voor keiharde resultaten.

Wil je dus afvalpillen die echt werken? Kijk dan bij voorkeur naar de recensies die gebruikers achtergelaten hebben. Op basis van deze reviews krijg je vaak een duidelijk beeld van de werking.

Natuurlijk is het wel zo dat ieder lichaam anders is. Niet iedere afvalpil is dus voor iedereen even effectief.

Beste afslankpillen volgens de consumentenbond

De consumentenbond richt zich normaal gesproken veelal op het testen van consumentenelektronica. Maar omdat ze gezondheid ook hoog in het vaandel hebben staan, voerde ze onlangs wat afslankpil testen uit.

Op basis van deze test waarschuwt de Consumentenbond voor ”louche webwinkels” die illegale producten aanbieden. Dit zijn vaak Chinese afslankpillen, of pillen uit Amerika.

De strekking van het verhaal is dat natuurlijke vetverbranders het veiligste en vaak ook het effectiefst op de lange termijn zijn.

De Belgische Consumentenbond, ook wel ”Test Aankoop” deed vooralsnog geen onderzoek naar Belgische afslankpillen.

Video uitleg

Natuurlijk heb ik ook even een video voor je opgenomen waarin ik uitleg hoe je de beste dieetpillen vindt.

In deze video vertel ik je alles over de werking, de aandachtspunten en ingrediënten. Bekijk dit filmpje hieronder dus even nadat je dit artikel gelezen hebt.

Waar koop ik goede, veilige en sterke afvalpillen?

Een goede en veilige afvalpil, die óók nog eens een super sterke werking heeft? Op deze pagina heb je de beste opties al kunnen bekijken.

Vergelijk je liever zelf nog even verder? Zorg zoals gezegd dan dat je jouw aankoop doet bij een erkende winkel, met strenge controles.

Bij de onderstaande winkels bestel je veilig, snel en eenvoudig jouw vermageringssupplementen:


Afslankpillen op recept via de huisarts

In sommige gevallen kan een huisarts in Nederland en België ervoor kiezen om afslankpillen als recept voor te schrijven. Zodra je een recept van je huisarts hebt, kun je ze ophalen bij een apotheek.

Dit voorschrift is alleen van toepassing als je (zwaar) overgewicht hebt. In dat geval kan het namelijk zijn dat het overgewicht een negatieve invloed op je gezondheid heeft. Snel afvallen is dan noodzakelijk.

Deze dieet pillen zijn dan ook wat sterker dan de afslankpillen die je in de winkel koopt. Enkele voorbeelden van zulke afvalpillen zijn Liraglutide en Orlistat.
Veelgestelde vragen

Moet ik nog sporten als ik afslankpillen neem?

Het is nooit noodzakelijk om te sporten als je wilt afvallen, dus ook niet wanneer je pillen om af te vallen gebruikt. Toch is sporten aanbevolen omdat het je vetverbranding stimuleert en het goed voor je gezondheid is.

Wat is het verschil tussen pillen voor mannen en vrouwen?

Afslankmiddelen voor vrouwen zijn vaak net wat minder zwaar gedoseerd, omdat het vrouwenlichaam anders kan reageren op bepaalde stoffen.

Wat zijn synoniemen voor afslankpillen?

Er zijn veel synoniemen voor afslankpillen. Ze worden ook wel verkocht onder de volgende benamingen: dieet pillen, fatburners, vetverbranders, vermageringspillen.


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *