Eetlustremmers: verminder je honger met pillen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 20, 2023

eetlustremmers
eetlustremmers

Een pil tegen de honger, voor velen klinkt het te mooi om waar te zijn. Toch zijn er diverse eetlustremmers die dit echt mogelijk maken.

Er zijn natuurlijke eetlustremmers en ook zijn er supplementen die je hongergevoel onderdrukken. De mogelijkheden zijn groot en je kunt meerdere kanten op.

In dit artikel werpen we een blik op de verschillende soorten eetlustremmers, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past. Ook kom je erachter wat de beste pillen tegen honger van dit moment zijn.

Wat zijn de beste eetlustremmers die echt werken?

Heb je besloten dat je jouw eetlust wilt verminderen met pillen? Dan ben je natuurlijk benieuwd welke nou de beste zijn.

Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan. We gingen op zoek naar de meest effectieve en betrouwbaarste voedingssupplementen die je hongergevoel onderdrukken.

Fat Metabolic Support

fat metabolic anti honger pillen

Deze pillen zijn op vegetarische basis, veilig in gebruik en zeer effectief. En zoals de naam al aangeeft geven ze jouw metabolisme een boost.

Een tablet bevat een vrij grote dosering cafeïne en nog tal van andere werkzame stoffen. Je dient een pil te nemen vlak na het opstaan, waarna het voor de rest van de dag blijft werken.

Voordelen naast het onderdrukken van je honger zijn ook een hogere vetverbranding en meer energie ondanks dat je minder eet.XL-S Medical eetlustremmer

xl-s-medical-eetlustremmer

Deze effectieve vetverbrander bevat enkel natuurlijke ingrediënten en heeft al veel mensen geholpen om de nodige kilo’s kwijt te raken.

In tegenstelling tot de bovenstaande pillen, dien je er hier 3 per dag van te nemen, direct na elke grote maaltijd.

Naast dat dit supplement zorgt voor minder eetlust, werkt het ook als vetbinder. Dat betekent simpelweg dat je lichaam minder vet opslaat. Ook draagt het bij aan een betere stoelgang.

Dat komt omdat de vetten die niet in je lichaam worden opgeslagen, je lichaam nu verlaten via je stoelgang.

De ingrediënten in de XL-S eetlustremmer hebben allen een wetenschappelijk bewezen werking. Dit maakt het een goed en betrouwbaar supplement.Swanson Glucomannan

glucomannen pil tegen honger

Eerder hadden we het al over glucomannan, dat één van de meest bekende eetlustremmers is. Als we kijken naar het aanbod, komen we als beste optie uit bij dit potje van Swanson. Dit potje bevat maar liefst 90 capsules.

Iedere capsule is vervolgens weer hoog gedoseerd en bevat 665mg glucomannan. Het is een 100% natuurlijk product voor een eerlijke prijs en de reviews zijn lovend.Welke soorten eetlustremmers zijn er?

Zoals gezegd zijn er dus verschillende soorten voedingsmiddelen, kruiden en supplementen die je honger kunnen tegengaan of onderdrukken.

Natuurlijk is dat ideaal als jij moeite hebt om je aan je dieet te houden. Veel mensen vallen niet af door eetbuien. Vooral de trek in zoetigheid is bij velen de boosdoener.

Hieronder kom je erachter welke soorten eetlustremmers er zijn.

Pillen en capsules die de honger stillen

De populairste supplementen die je hongergevoel wegnemen zijn de eetlustremmers in de vorm van pillen of capsules.

Dit zijn dieetpillen met werkzame stoffen die zorgen voor minder eetlust. Bekende en effectieve stoffen zijn bijvoorbeeld cafeïne en groene thee extract.

Zo zijn er bijvoorbeeld cafeïne pillen, maar er zijn ook pillen die meerdere werkzame stoffen bevatten.

Een pil is gemakkelijk en laagdrempelig om in te nemen en kan toch zeer effectief zijn. Meestal dien je ze 2 keer per dag in te nemen bij de maaltijd.

Je hongergevoel onderdrukken met pillen is niets nieuws. Dit soort supplementen zijn al een hele poos op de markt. Dat ze nog altijd populair zijn zegt genoeg over de effectieve werking.

Onthoud wel dat niet iedere pil bij ieder persoon even goed zal werken. Het blijft dus een kwestie van uitproberen.

Kruiden, planten en specerijen

Veel pillen die je honger onderdrukken bevatten bepaalde specerijen en kruiden met een effectieve werking tegen honger.

Goede voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld saffraan, fenegriek en glucomannan. Vooral die laatst genoemde is de afgelopen jaren erg populair geworden. Deze wortelknol kan gegeten worden, maar er bestaan ook supplementen van.

Er zijn behoorlijk wat planten en kruiden waarvan wordt beweerd dat je minder honger zou krijgen. Ook hierbij geldt dat niet alles bij iedereen zal werken.

Drankjes en shakes

Een van de beste eetlustremmers zijn drankjes. Denk bijvoorbeeld aan water. Als jij nu 1 liter water weg drinkt, is de kans groot dat je de komende uren geen trek meer hebt in voedsel.

Een tip is dan ook om bij iedere maaltijd veel (water) te drinken. Het liefst minimaal 1 glas ervoor en 1 glas erna. Water bevat geen calorieën en je komt er dus niet van aan. Dat maakt het enorm geschikt voor tijdens je dieet.

Ook koffie en thee stillen de honger. Met name koffie is erg effectief, omdat het best wat cafeïne bevat. En zoals eerder gezegd speelt cafeïne een grote rol in het onderdrukken van je hongergevoel.

Tegenwoordig kun je in de supermarkt ook diverse zuiveldrankjes kopen die wat zouden doen tegen je honger. De werking daarvan is verschillend.

Ook eiwitshakes werken bij veel mensen goed. Een eiwitshake vult doordat het vaak zoet smaakt, omdat je het drinkt met vloeistof en omdat eiwitten meer verzadigen dan koolhydraten en vetten.

Ook heb je tegenwoordig allerlei soorten dieet shakes die een complete maaltijd kunnen vervangen. Van dit soort shakes krijg je vaak ook minder trek in zoetigheid.

Voedingsmiddelen

Naast de supplementen, kruiden en drankjes zijn er ook gewoon voedingsmiddelen die je kunt eten voor minder honger.

Dit noemen we ook wel natuurlijke eetlustremmers. Ons advies is om bij voorkeur hier altijd mee te beginnen. Mocht dit niet werken, dan kun je nog altijd experimenteren met supplementen.

Een van de bekendste en meest effectieve eetlustremmer is gember. Gember is een wortel die je stofwisseling verhoogt en zorgt voor minder trek. Het is niet voor niets dat er vaak gemberthee wordt gedronken tijdens een dieet.

Voor de rest is het belangrijk dat je op dagelijkse basis genoeg vezels binnenkrijgt. Vezels verzadigen namelijk. Krijg je hier te weinig van binnen, dan is de kans groter op een hongerig gevoel. En dat is niet wat je wilt tijdens het afvallen.

Vezels zitten onder andere in; groente, fruit, noten en volkoren graanproducten. Probeer bijvoorbeeld in plaats van wit brood volkoren brood te eten.

Ten slotte is er nog scherp voedsel dat helpt tegen de honger. Pittig eten verminderd niet alleen je honger, maar zorgt ook nog eens voor een wat snellere stofwisseling. 2 vliegen in 1 klap dus.

Farmaceutische eetlustremmers

Indien je overgewicht hebt kan het goed zijn dat je op recept van de huisarts farmaceutische eetlustremmers krijgt. Meestal kun je deze dan halen bij de apotheek.

Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Reductil en Alli. De eerst genoemde was tot een tijd geleden nog zonder recept te koop als voedingssupplement.

Het is echter niet voor niets uit de handel genomen. Dit soort pillen hebben een sterke werking en brengen vaak behoorlijk wat bijwerkingen met zich mee.

Dit soort pillen zónder recept van de huisarts kopen is illegaal en gevaarlijk. Daarom raden we dit sterk af.

Overige eetlustremmers

Ten slotte zijn er nog de overige supplementen die hun steentje bijdragen tegen de honger. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dieetrepen.

Er zijn tegenwoordig zelfs neusinhalers tegen de honger. De geur van bepaalde natuurlijke ingrediënten zou je eetlust verminderen. Er zijn vooralsnog weinig ervaringen hiermee.

De supplementen industrie is constant in ontwikkeling en er komen dus geregeld nieuwe supplementen op de markt. De een effectiever dan de ander.

Afvallen met pillen die honger verminderen

illegale-vetverbranders

Anti honger pillen kunnen heel goed werken bij het afvallen, mits je ze op de juiste manier neemt.

Volg altijd het advies van de bijsluiter of verpakking en neem nooit meer dan aanbevolen. Geef ook niet direct de eerste dag op als je geen verschil merkt. Soms merk je pas resultaat na een paar dagen.

Bij de meeste supplementen werkt het ‘t beste om een pil in de ochtend te nemen bij je eerste maaltijd en de tweede in de middag.

Je zal gedurende de dag dan minder honger ervaren en ‘s avonds minder trek hebben in zoetigheid. Natuurlijk is een eetlustremmer geen wondermiddeltje. Uiteindelijk ben jij degene die het onnodige eten links moet laten liggen.

Ons advies is om éérst je dieet op orde te hebben en daarna pas op zoek te gaan naar anti honger pillen, die jou net dat beetje extra ondersteuning bieden.

Voor wie zijn de pillen geschikt?

Eetlustremmers zijn geschikt voor volwassenen met overgewicht en iedereen die wat kilo’s wilt kwijtraken. Indien je kind overgewicht heeft, kan hij of zij in overleg met een specialist natuurlijke eetlustremmers gebruiken.

Een pil tegen honger gevoel werkt zoals eerder gezegd bij iedereen anders. Ieder lichaam reageert namelijk anders op een bepaalde werkzame stof.

De ene persoon zal gedurende de dag helemaal geen honger meer ervaren, terwijl het bij de ander amper of niets helpt.

Let er goed op dat je door de pillen niet té weinig gaat eten. Maak dus een eetschema, of laat deze maken en houd je daar ook aan. Indien je minder gaat eten dan aanbevolen krijg je vaak te maken met het jojo-effect.

Het kan een goed gevoel geven om snel veel gewicht te verliezen, maar op termijn zal het vetverlies minder effectief en duurzaam zijn.

Werkt het echt?

Ja, pillen die je eetlust verminderen werken echt indien je ze op de juiste manier neemt en je dieet goed op orde is.

Werkzame stoffen zoals cafeïne en groene thee extract werken bij bijna iedereen. Als we het over natuurlijke eetlustremmers hebben, werkt pittig eten ook bij vrijwel iedereen.

Of je helemaal zonder honger kunt afvallen? Dat verschilt per persoon. Sommigen lukt dit wel, wat het afvallen dus een stuk aangenamer maakt.

Pas op voor zware illegale eetlustremmers

We hadden het al eerder even over illegale supplementen met een sterke werking. Zo zijn er bijvoorbeeld dus pillen die je enkel via je dokter bij de apotheek kunt krijgen.

Ons advies is om daar ver van uit de buurt te blijven als je hier niet voor in aanmerking komt. Let er ook goed op waar je jouw supplementen online besteld. Online zijn er namelijk ook illegale pillen in omloop.

Later in dit artikel vind je betrouwbare winkels waar je jouw supplementen veilig kunt bestellen.

Waar moet je op letten?

Tijdens onze test hebben we natuurlijk rekening gehouden met de belangrijkste criteria. Wil je zelf supplementen aanschaffen tegen je hongergevoel? Houd dan rekening met de onderstaande punten.

Werkzame stoffen

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welke werkzame stoffen erin zitten. Dit is overigens bij ieder supplement belangrijk.

Het is sterk afgeraden om zomaar wat te kopen zonder dat je op de hoogte bent van de ingrediënten. Je wilt immers weten wat je in jouw lichaam stopt.

Hiermee voorkom je dat je supplementen koopt die onnodig duur zijn, nutteloze ingrediënten bevatten of te hoog gedoseerd zijn. Ook kom je er op deze manier achter wat bij jou goed werkt en wat niet.

Veiligheid en gezondheid

Je gezondheid moet altijd op nummer één staan. Merk je dus andere bijwerkingen dan aangegeven op de verpakking bij het nemen van een bepaald supplement? Stop hier dan direct mee.

Andere tips om je gezondheid veilig te stellen is door je pillen te bestellen bij een betrouwbare aanbieder en van te voren dus altijd het label met de ingrediënten te checken.

Prijs van de pillen

Niemand wilt meer betalen dan nodig is. Toch is dat wat er vaak gebeurd. Tegenwoordig zijn er zoveel merken en aanbieders dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet.

Zo zijn er veel supplementen met mooie beloftes en hoge prijzen. Als de prijzen uitzonderlijk hoog zijn, moet je je afvragen hoe dat komt. Vaak zijn ze onnodig duur en dus geen goede koop.

En natuurlijk de werking

Waar je het uiteindelijk voor doet is natuurlijk de werking. Helaas weet je van te voren nooit 100% zeker of een eetlustremmer je honger echt gaat onderdrukken of niet.

De enige manier om daarachter te komen is dus testen. Van te voren kun je eventueel wat ervaringen van anderen lezen, maar staar je hier niet blind op.

Zoals we ondertussen al een aantal keren gezegd hebben hoeven de resultaten van een ander voor jou niets te zeggen.

Waar koop je eetlustremmers?

Eetlustremmers koop je bij diverse drogisterijen, zoals de Kruidvat en Etos. Het aanbod is daar variërend en lang niet altijd even goed.

We raden aan om je pillen tegen de honger bij een van de onderstaande winkels aan te schaffen. Deze winkels zijn gevestigde betrouwbare namen en verkopen gerenommeerde A-merken die zich ruimschoots bewezen hebben.

Bol.comBekijk het aanbod >>
Body&FitBekijk het aanbod >>
Online DrogistBekijk het aanbod >>


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *