Fitness trampoline kopen? Voordelen & beste koop

Laatst bijgewerkt door Casper op mei 22, 2021

spring-fitness-trampoline

Een fitness trampoline is onder veel mensen een geliefd trainingsmiddel. In dit artikel kom je erachter wat een fitness trampoline is, wat de voordelen ervan zijn en waar je deze kunt kopen. Ten slotte bespreken we de beste opties.

Wat is een fitness trampoline?

mini-trampoline-indoor

Om heel kort door de bocht te gaan, is het (zoals de naam al verklapt) een trampoline speciaal bedoeld om mee te fitnessen.

Een grote trampoline wordt vaak recreatief gebruikt en is dan ook minder intens.

Maar deze soort trampolines zijn een stuk kleiner dan de grote trampolines die je normaal gesproken in tuinen ziet staan, en kunnen daarom ook makkelijk binnenshuis gebruikt worden.

Een andere naam hiervoor is dan ook mini trampoline. Misschien ken je wel die groepslessen die gevolgd kunnen worden in sommige sportscholen, het zogenoemde jump-fitnessen.

Dit kun jij ook doen, maar dan solo en lekker thuis.

Waarom trainen op een fitness trampoline?

spring-fitness-trampoline

Sporten is iets waar bijna iedereen wel tegenop kijkt.

Of het nou een wekelijkse bijeenkomst is of een dagelijkse routine, we hebben er niet altijd even veel zin in.

Daarnaast is het lastig te bepalen waar je nou moet beginnen. Cardio? Krachttraining? En welke spieren moet je dan trainen?

Gelukkig bestaat er de fitness-trampoline. Voor een alles-in-één work-out die je altijd en overal kan gebruiken en waar je ook nog eens plezier aan beleeft. Wie wil dat nou niet?

Wat train je ermee?

fitness-trampoline

Trampoline springen heeft in het algemeen erg veel voordelen ten opzichte van andere vormen van sporten.

Het is dan ook een echte allround training en biedt je meer dan genoeg voordelen.

Ten eerste is de fitness trampoline een fantastisch middel voor cardio oefeningen.

De bewegingen die je maakt verhogen je hartslag en stofwisseling waardoor het een goede manier is om gewicht te verliezen en tegelijkertijd je conditie te verbeteren.

Omdat trampoline springen voor veel mensen leuker gevonden zal worden dan bijvoorbeeld gewoon hardlopen, raak je sneller het besef van tijd kwijt en zul je meer genieten en een langere work-out ervaren.

Vergeleken met hardlopen is trainen op de fitness trampoline ook nog eens beter voor je gewrichten, omdat je sprongen en stappen worden opgevangen door een net dat met je mee beweegt.

Je gebruikt veel verschillende spieren tijdens het springen. Hierdoor is het een multifunctionele work-out en focus je niet alleen op één spiergroep.

Daarnaast kun je er ook krachtoefeningen op doen waarmee je specifieke spiergroepen aanspreekt.

fitness-trampoline-situps

Je traint met name je bilspieren, kuiten, en buikspieren. Voor al deze spiergroepen heb je dus niet verschillende apparaten nodig, het enige wat je nodig hebt is een fitness trampoline.

Oefeningen

minitrampoline

De belangrijkste en meest voor de hand liggende oefening op de fitness trampoline is natuurlijk het springen.

Veel van de work-outs die je kan doen incorporeren deze beweging om er een routine van te maken.

Je kunt er bijvoorbeeld jumping jacks op doen of lunges op maken. Ook kun je gebruik maken van je favoriete up-beat muziek om gemotiveerd te blijven en er echt iets leuks van te maken.

Voor een nóg intensere work-out is het mogelijk gebruik te maken van diverse hulpmiddelen.

Zo kun je er een set gewichten bij pakken om je armen tegelijkertijd mee te trainen, of touwtje springen als je een extra uitdaging nodig hebt.


Verschil met ‘normale trampolines’

fitness-trampoline-tuin

Het grootste verschil met een gewone trampoline is dat de fitness trampoline een stuk kleiner is. Daarnaast zijn ze niet alleen goedkoper, maar ook handiger om mee te nemen.

Je hoeft het niet in elkaar te zetten, en je kan het overal neerzetten waar je maar wilt. Zo kan je de fitness trampoline gewoonweg in je woonkamer neerzetten, om vervolgens voor de televisie te gaan sporten.

Met een tuintrampoline ben je afhankelijk van het weer, en omdat je de fitness trampoline gemakkelijk binnen kan plaatsen is dat vanaf nu geen probleem meer.

Een ander verschil is dat de fitness-trampoline werkt met elastieken in plaats van metalen veren. Het springvlak is hierdoor soepeler en dus zachter op het lichaam.

elastieken-trampoline

Je sprongen worden beter opgevangen en hierdoor verminder je de kans op blessures. Ook zal het elastiek niet roesten als je het buiten laat staan, al zal je ze steeds af en toe moeten vervangen.

Met of zonder stang?

stang

Verder kan je bij fitness trampolines er nog voor kiezen om er een zogeheten stang bij te kopen. Maar waarvoor dient dit eigenlijk?

Een fitnesstrampline stang is er in verschillende soorten en maten en ziet er uit als bijvoorbeeld het stuur van een stepje of een koprolstang uit de speeltuin. Vaak is deze verstelbaar in hoogte.

Je kan het koppelen aan je minitrampoline en het vergroot het aantal mogelijkheden van oefeningen die je erop kan doen. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als hulpmiddel voor het springen, om je aan vast te houden en je beter te kunnen balanceren. Naarmate je meer oefent, kan je dit weglaten net zoals je dit doet met zijwieltjes op kinderfietsjes.

Je kan de stang er uiteraard ook op laten zitten, en dan gebruiken voor andere doeleinden. Zo dient het in het algemeen als een steun-object, die ervoor zorgt dat je hogere en meer variërende sprongen kan maken. Het kan dan ook een manier zijn om je routines te diversifiëren en leuk te houden.

De fitness-trampoline is dus een efficiënt middel om mee te trainen. Niet alleen is het gezond, het is ook nog eens leuk om te doen.

Voor kinderen is het springen erop ook een goede manier om snel energie kwijt te raken op een wijze die niet het hele huis in een puinhoop brengt. Dus dacht je eraan (thuis) te gaan sporten? Het kopen van een fitness-trampoline zal een goede beslissing zijn.

Waar kopen?

De fitness trampolines zijn te verkrijgen bij diverse sportwinkels en webshops. De prijzen verschillen per merk, soort en kwaliteit.

Bekijk en vergelijk het aanbod en huidige aanbiedingen hieronder of bekijk onze TOP 3:Beste fitness trampolines

We zochten voor jou uit wat de beste fitness trampolines zijn. Hierbij is onder andere rekening gehouden met prijs, kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak.

1. Tunturi trampoline met stang

tunturi-hexagon

Het grote voordeel van deze fitness trampoline is dat het opvouwbaar is, dat is dan ook waarmee het zich onderscheid van andere modellen.

Dit is vooral erg handig als je het in huis gebruikt of wilt meenemen. Zo kun je het bijvoorbeeld na opvouwen makkelijk meenemen in de auto.

Het maximale gebruikers gewicht is 135 kg en het wordt geleverd met 4 extra poten, waarvan 2 lange en 2 korte. In schuine positie kun je de trampline gebruiken om medicijnbal oefeningen op uit te voeren, wat erg handig is.2. Trampoline Salta

trampoline-salta

Salta is één van de marktleiders als het om trampolines gaat.

Ze leveren allerlei soorten. Ook wat betreft de fitness trampolines staan ze op nummer 1.

Vergeleken met andere kwalitatief goede toestellen van andere merken is deze erg goedkoop.

Wat de kwaliteit betreft mag je een stevige constructie verwachten die maximaal te belasten is tot 110 kilo. De stang is exclusief en het springen op de Salta gaat soepel en maakt weinig geluid.3. Domyos 900 PRO

domyos-pro

Deze professionele fitness trampoline weegt zelf slechts 10,8 kg maar staat mede dankzij de 6 stevige poten toch erg stabiel en maakt het mogelijk om op de hoogste intensiteit te trainen.

De 900 pro is erg geschikt om thuis te gebruiken of om mee te nemen naar de sportclub.

Het springen erop verloopt soepel en hij ziet er bovendien erg fraai uit, wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Nadeel kan zijn dat de trampoline niet beschikt over een stang. Zoek je dus een fitness trampoline met stang, dan kun je beter voor een ander model kiezen.Fitness trampoline ervaringen

Veel mensen vragen zich af wat nou de ervaringen van anderen zijn met de sport trampolines. Hoe wordt zo’n workout ervaren en levert het wel resultaten op?

Wij hebben persoonlijk erg goede ervaringen met jumping fitness trampolines en met ons zijn er nog vele anderen. Zo’n toestel is vooral geschikt als je eens wat anders wilt dan het trainen met eigen lichaamsgewicht of losse gewichten.

De sport trampoline maakt je training leuk en veelzijdig. Bovendien kun je genoeg variëren qua oefeningen en verbrandt je ook nog eens een heleboel calorieën.

Een ander voordeel is dat een mini trampoline relatief weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor kun je het eigenlijk vrijwel overal in huis gebruiken. Ook kun je het in de tuin gebruiken.

De meeste beginners raden aan om een jumping fitness trampoline met stang te kopen, aangezien dit wat veiliger is. Vergelijk hier het beste aanbod en springen maar!

Tot slot

Ik hoop dat dit je artikel heeft kunnen helpen met het uitzoeken van een fitness trampoline die het best bij jou past.

Ik wens je alvast veel springplezier toe! Laat voor vragen of opmerkingen gerust een reactie achter.


Relevante artikelen:


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *