Fitness trampoline kopen? Beste 5 van 2024

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

spring-fitness-trampoline

Een fitness trampoline is onder veel mensen een geliefd trainingsmiddel. Het is effectief, compact en multifunctioneel. Bovendien geschikt voor krachtopbouw, vetverlies en conditietraining.

Als jij ook met een fitness trampoline wilt trainen, wil je uiteraard het beste model hebben. Daarmee kun jij namelijk alles uit jouw trainingen halen en doe je een duurzame aankoop.

Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de beste fitness trampolines voor thuissporters. Hieronder ontdek je de top 5 uit de test.

Daarnaast bespreken we de voordelen, waar je ze kunt kopen en nog veel meer.

Dit zijn de beste fitness trampolines

We zochten voor jou uit wat de beste fitness trampolines zijn. Hierbij is onder andere rekening gehouden met de prijs- kwaliteitverhouding, functionaliteit en gebruiksgemak.

1. Tunturi trampoline met stang

tunturi-hexagon

Het grote voordeel van deze fitness trampoline is dat het opvouwbaar is, dat is dan ook waarmee het zich onderscheid van andere modellen.

Dit is vooral erg handig als je het in huis gebruikt of wilt meenemen. Zo kun je het bijvoorbeeld na opvouwen makkelijk meenemen in de auto.

Het maximale gebruikers gewicht is 135 kg en het wordt geleverd met 4 extra poten, waarvan 2 lange en 2 korte.

In schuine positie kun je de trampline zelfs gebruiken om medicijnbal oefeningen op uit te voeren, wat erg handig is.
2. Trampoline Salta

trampoline-salta

Salta is één van de marktleiders als het om trampolines gaat.

Ze leveren allerlei soorten. Ook wat betreft de fitness trampolines staan ze op nummer 1.

Vergeleken met andere kwalitatief goede toestellen van andere merken is deze erg goedkoop.

Wat de kwaliteit betreft mag je een stevige constructie verwachten die maximaal te belasten is tot 110 kilo. De stang is exclusief en het springen op de Salta gaat soepel en maakt weinig geluid.
3. Domyos 900 PRO

domyos-pro

Deze professionele fitness trampoline weegt zelf slechts 10,8 kg maar staat mede dankzij de 6 stevige poten toch erg stabiel en maakt het mogelijk om op de hoogste intensiteit te trainen.

De 900 pro is erg geschikt om thuis te gebruiken of om mee te nemen naar de sportclub.

Het springen erop verloopt soepel en hij ziet er bovendien erg fraai uit, wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Nadeel kan zijn dat de trampoline niet beschikt over een stang. Zoek je dus een fitness trampoline met stang, dan kun je beter voor een ander model kiezen.
4. Specifit opvouwbare Fitnesstrampoline

specifit_fitnesstrampoline

Deze sterke sport trampoline is mega stabiel en zwaar belastbaar. Dankzij de 8 poten staat hij rotsvast op de grond en kun je jezelf volledig uitleven.

De trampoline heeft een lekker groot springvlak; je hebt dus genoeg ruimte voor je spring trainingen.

Bovendien beschikt deze mini trampoline over een stang. Hier kan je jezelf aan vasthouden tijdens de oefeningen.

Wil je de jumping fitness trampoline meenemen, om bijvoorbeeld ergens anders te trainen? Of wil je hem na gebruik weer netjes opruimen? Ook geen probleem, hij is namelijk opvouwbaar!
matchu_sports_-_fitness_trampoline_pro

5. Matchu Sports – Fitness trampoline PRO

Nog zo’n sterke en veelzijdige trampoline is deze variant van Matchu Sports.

Met een diameter van maar liefst 110 cm heeft hij een levensgroot springvlak, zodat je volle bak kunt trainen.

Met 9 poten, een belastbaarheid van 130 kg, een stang én een veiligheidsnet kun je bovendien uitzonderlijk veilig sporten.

Binnen een paar minuten heb je hem weer uit elkaar gehaald, zodat het opruimen gemakkelijk en snel verloopt.
Wat is een fitness trampoline?

mini-trampoline-indoor

Om heel kort door de bocht te gaan, is het (zoals de naam al verklapt) een trampoline speciaal bedoeld om mee te fitnessen.

Een grote trampoline wordt vaak recreatief gebruikt en is dan ook minder intens.

Maar deze soort trampolines zijn een stuk kleiner dan de grote trampolines die je normaal gesproken in tuinen ziet staan. Daarom kunnen ze ook binnenshuis gebruikt worden.

Een andere naam hiervoor is dan ook mini trampoline of sport trampoline. Misschien ken je wel de groepslessen die gevolgd kunnen worden in sommige sportscholen, het zogenoemde jump-fitnessen.

Dit kun jij ook doen, maar dan solo en lekker thuis.

Waarom trainen op een fitness trampoline?

spring-fitness-trampoline

Sporten is iets waar bijna iedereen wel tegenop kijkt.

Of het nou een wekelijkse bijeenkomst is of een dagelijkse routine, we hebben er niet altijd even veel zin in.

Daarnaast is het lastig te bepalen waar je nou moet beginnen. Cardio? Krachttraining? En welke spieren moet je dan trainen?

Gelukkig bestaat er de fitness trampoline. Voor een alles-in-één work-out die je altijd en overal kan gebruiken. En waar je óók nog eens plezier aan beleeft.

Efficiënt én leuk sporten

fitness-trampoline

Trampoline springen heeft in het algemeen erg veel voordelen ten opzichte van andere vormen van sporten. Het is een echte allround training.

Ten eerste is de fitness trampoline een fantastisch middel voor cardio oefeningen thuis.

De bewegingen die je maakt verhogen je hartslag en stofwisseling, waardoor het een goede manier is om gewicht te verliezen en tegelijkertijd je conditie thuis te verbeteren.

Trampoline springen is bovendien voor de meesten een leukere work-out dan bijvoorbeeld hardlopen.

Door het plezier raak je sneller het besef van tijd kwijt, waardoor je dus meer geniet van een langere work-out.

Vergeleken met hardlopen is trainen op de fitness trampoline ook nog eens beter voor je gewrichten, omdat je sprongen en stappen worden opgevangen door een net dat meeveert.

Sterker worden en afvallen

De oefeningen op de fitness trampoline zijn een stuk effectiever dan zonder de trampoline, omdat je lichaam harder moet werken om in balans te blijven.

De dieper gelegen spiertjes worden effectiever aangesproken en dus versterkt. Dit zorgt niet alleen voor meer kracht, maar ook voor een hoger calorieverbruik.

Met alleen al springen verbrandt je bovendien ook al een hoop.

Uit onderzoeken blijkt dat je gemiddeld meer dan 8 kcal per minuut verbrandt met trampoline springen. Vandaar dat de mini trampoline een geliefd trainingsmiddel is om mee af te vallen.

Wat train je op een sport trampoline?

fitness-trampoline-situps

Je gebruikt veel verschillende spieren tijdens het springen. Hierdoor is het een multifunctionele work-out en focus je niet alleen op één spiergroep.

Daarnaast kun je er ook krachtoefeningen op doen waarmee je specifieke spiergroepen aanspreekt.

Je traint met name je bilspieren, bovenbenen, en buikspieren. Voor al deze spiergroepen heb je dus geen verschillende krachtapparaten meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een fitness trampoline.

Oefeningen met de fitness trampoline

minitrampoline

De belangrijkste en meest voor de hand liggende oefening op de fitness trampoline is natuurlijk het springen.

Veel van de work-outs die je kan doen incorporeren deze beweging om er een routine van te maken.

Je kunt er bijvoorbeeld jumping jacks op doen of lunges op maken. Ook kun je gebruik maken van je favoriete up-beat muziek om gemotiveerd te blijven en er echt iets leuks van te maken.

Voor een nóg intensere work-out is het mogelijk gebruik te maken van diverse hulpmiddelen.

Zo kun je er een set gewichten bij pakken om je armen tegelijkertijd mee te trainen, of touwtje springen als je een extra uitdaging nodig hebt.

Verschil met ‘normale trampolines’

fitness-trampoline-tuin

Het grootste verschil met een gewone trampoline is dat de fitness trampoline een stuk kleiner is. Daarnaast zijn ze niet alleen goedkoper, maar ook handiger om mee te nemen.

Je hoeft het niet in elkaar te zetten, en je kan het overal neerzetten waar je maar wilt. Zo kan je de fitness trampoline gewoonweg in je woonkamer neerzetten, om vervolgens voor de televisie te gaan sporten.

Met een tuintrampoline ben je afhankelijk van het weer, en omdat je de fitness trampoline gemakkelijk binnen kan plaatsen is dat vanaf nu geen probleem meer.

Een ander verschil is dat de fitness-trampoline werkt met elastieken in plaats van metalen veren. Het springvlak is hierdoor soepeler en dus zachter op het lichaam.

elastieken-trampoline

Je sprongen worden beter opgevangen en hierdoor verminder je de kans op blessures. Ook zal het elastiek niet roesten als je het buiten laat staan. Al zal je ze steeds af en toe moeten vervangen.

Jumping Fitness met een trampoline

Eerder benoemden we het al. Een sport trampoline is een trainingsattribuut dat gebruikt wordt voor jumping fitness. Dit is een work-out die in steeds meer sportscholen in Nederland als groepsles wordt aangeboden.

De populariteit van deze work-out heeft het vooral te danken aan de effectiviteit, veiligheid en het plezier.

Gezien de vele spiergroepen die je traint én het feit dat je zowel kracht als conditie opbouwt, is het een zeer efficiënte work-out.

Bovendien is het een veilige training, omdat je gewrichten nauwelijks tot geen schokbelasting te verduren krijgen tijdens het springen. Dat is bij veel andere work-outs wel anders.

En wat betreft het trainingsplezier.. Zeg nou zelf, trampoline springen is toch veel leuker dan sjouwen met gewichten?

Fitness trampoline met of zonder stang?

stang

Verder kan je bij fitness trampolines er nog voor kiezen om er een zogeheten stang bij te kopen.

Maar waarvoor dient dit eigenlijk?

Een fitnesstrampline stang is er in verschillende soorten en maten en ziet er uit als bijvoorbeeld het stuur van een stepje of een koprolstang uit de speeltuin. Vaak is deze verstelbaar in hoogte.

Je kan het koppelen aan je minitrampoline en het vergroot het aantal mogelijkheden van oefeningen die je erop kan doen. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als hulpmiddel voor het springen, om je aan vast te houden en je beter te kunnen balanceren.

Naarmate je meer oefent, kan je dit weglaten net zoals je dit doet met zijwieltjes op kinderfietsjes.

Je kan de stang er uiteraard ook op laten zitten, en dan gebruiken voor andere doeleinden. Zo dient het in het algemeen als een steun-object, die ervoor zorgt dat je hogere en meer variërende sprongen kan maken.

Het kan dan ook een manier zijn om je routines te diversifiëren en leuk te houden.

Waar een fitness trampoline kopen?

De fitness trampolines zijn te verkrijgen bij diverse winkels en webshops. Veelal kun je terecht bij sportwinkels, maar zelfs winkels zoals de Lidl verkopen ze regelmatig.

De prijzen verschillen per merk, soort en kwaliteit.

Bekijk en vergelijk het aanbod en huidige aanbiedingen hieronder of bekijk onze TOP 3:Fitness trampoline ervaringen

Veel mensen vragen zich af wat nou de ervaringen van anderen zijn met de sport trampolines. Hoe wordt zo’n workout ervaren en levert het wel resultaten op?

Wij hebben persoonlijk erg goede ervaringen met jumping fitness trampolines en met ons zijn er nog vele anderen.

Zo’n toestel is vooral geschikt als je eens wat anders wilt dan het trainen met eigen lichaamsgewicht of losse gewichten.

De sport trampoline maakt je training leuk en veelzijdig. Bovendien kun je genoeg variëren qua oefeningen en verbrandt je ook nog eens een heleboel calorieën.

Een ander voordeel is dat een mini trampoline relatief weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor kun je het eigenlijk vrijwel overal in huis gebruiken. Ook kun je het in de tuin gebruiken.

De meeste beginners raden aan om een jumping fitness trampoline met stang te kopen, aangezien dit wat veiliger is. Vergelijk hier het beste aanbod en springen maar!

Fitness trampline koopgids video

Heb je geen zin of tijd om de hele koopgids te lezen? In de onderstaande video bekijk je de belangrijkste aandachtspunten van de sporttrampoline. Ook ontdek je welke oefeningen je erop kunt doen en wat de voordelen zijn.

Conclusie

De fitness-trampoline is dus een efficiënt middel om mee te trainen. Niet alleen is het gezond, het is ook nog eens leuk om te doen.

Voor kinderen is het springen erop ook een goede manier om snel energie kwijt te raken op een wijze die niet het hele huis in een puinhoop brengt.

Dus dacht je eraan (thuis) te gaan sporten? Het kopen van een fitness-trampoline is een goede beslissing.

Ik hoop dat dit je artikel heeft kunnen helpen met het uitzoeken van een fitness trampoline die het best bij jou past.

Ik wens je alvast veel springplezier toe! Laat voor vragen of opmerkingen gerust een reactie achter.
Veelgestelde vragen

Wat doet trampoline springen met je lichaam?

Met trampoline springen train je je coördinatie, balans, uithoudingsvermogen en kracht. Ook is het effectief voor vetverlies en spieropbouw.

Waar op letten bij een fitness trampoline?

Lees dit artikel of bekijk de video hierboven voor de belangrijkste aandachtspunten.


Relevante artikelen:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *