Dit zijn de beste Multivitaminen per doelgroep

Laatst bijgewerkt door Casper op december 22, 2021

Beste multivitaminen
Beste multivitaminen

Ben jij op zoek naar de beste multivitaminen voor een betere weerstand en gezondheid? Het verschilt per doelgroep welk supplement het beste bij jou past.

Kinderen hebben bijvoorbeeld een lagere dosering nodig dan volwassenen en ook hebben mannen meer nodig dan vrouwen.

Om jouw zoektocht wat gemakkelijker te maken hebben wij voor jou de beste multivitaminen uit de test geselecteerd! Uiteraard hebben wij tijdens onze test rekening gehouden met de verschillende doelgroepen.

Welke multivitaminen zijn geschikt voor jou?

Het aanbod aan multivitaminen is erg groot, waardoor je soms het gevoel kunt hebben door de bomen het bos niet meer te kunnen zien.

Ben je op zoek naar de beste multivitamine die het meest geschikt is voor jou? In dit artikel hebben we per categorie een overzicht gemaakt van de de werkzame stoffen in de multivitaminen en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan.

Beste multivitamine voor vrouwen (tot 50 jaar)

multivitamine_vrouw
Bekijk hier de beste prijs

Zeer krachtig en toch spotgoedkoop. Dat is hoe we deze pillen van Lucovitaal zouden beschrijven. Dit merk staat al jaren bekend om de uitstekende kwaliteit supplementen.

Dat goede supplementen niet duur hoeven te zijn laat de prijs van dit potje maar weer eens zien. Voor nog geen 7 euro koop je deze vitaminepillen met een sterke formule. Naast de standaard vitaminen bevatten de pillen ook o.a. ijzer en calcium, wat bijdraagt aan sterke botten en nog veel meer.

Één pil bevat maar liefst 13 verschillende vitaminen, 15 mineralen en 6 soorten kruiden. Een ongekende hoeveelheid. Alle essentiële stoffen voor je gezondheid zitten erin en alles is specifiek afgestemd op het lichaam van de vrouw tot 50 jaar.
Beste multivitamine voor de vrouw vanaf 50

multivitamine-vrouw-50plus
Bekijk hier de beste prijs

Volgens de gezondheidsraad is het aanbevolen voor vrouwen vanaf 50 jaar om het voedingspatroon aan te vullen met dagelijks 10 mcg vitamine D.

Naast vitamine D worden ook calcium supplementen aanbevolen aan de vrouw boven de 50. Dit komt doordat naarmate je ouder wordt, de kans op botontkalking toeneemt.

Hierdoor heb je een grotere kans op botbreuken. Het verhogen van de calciuminname middels supplementen is daarom goed voor het behoud van sterke botten.

Tevens is het voor de 50+ vrouw ook van belang de bloedsuikerspiegel laag te houden. Chroom draagt hieraan bij. Om te profiteren van deze gezondheidsvoordelen wil je uiteraard liever niet een hand vol aan vitaminepillen hoeven slikken.

Uit de test van beste multivitamine kwam de Flinndal Multi 50+ daarom als goede keuze naar voren. Deze multivitamine biedt een combinatie van bovengenoemde voordelen en bestaat uit slechts één tablet.
Beste multivitamine voor zwangere vrouwen

multivitamine_zwangerschap
Bekijk hier de beste prijs

Een gezond en gevarieerd eetpatroon met voldoende vitaminen en mineralen is natuurlijk altijd belangrijk, maar voor vrouwen in hun zwangerschap is dit nog net iets belangrijker.

Zo is het aanbevolen om bovenop de normale voeding dagelijk 400 mcg foliumzuur en 10 mcg vitamine D te slikken. Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. Daarnaast vermindert het de kans op een hazenlip en een open gehemelte.

Een goede keuze hierin zijn de Elke Dag Mama Capsules van Vitals, verkrijgbaar bij onder andere Bol.com en Body & Fit. Deze capsules bevatten de juiste verhoudingen van deze stoffen en zijn daarnaast goed opneembaar voor het lichaam.

Naast foliumzuur en vitamine D bevatten de capsules ook vitamine B12. vitamine A en ijzer, stoffen die het lichaam tijdens de zwangerschap ook extra nodig heeft.

Naast de bovengenoemde stoffen kan het soms ook nodig zijn nog meer supplementen te slikken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je te weinig calcium, jodium of visvetzuren binnenkrijgt.

Je kunt deze tekorten aanvullen in de vorm van supplementen, maar door het eten van producten waar deze voedingsstoffen inzitten, zoals zuivel en bepaalde soorten vis kunnen deze tekorten ook aangevuld worden.

Hier moet je op letten tijdens de zwangerschap

Wanneer je tijdens je zwangerschap besluit je voedingspatroon aan te vullen met supplementen, is het belangrijk erop te letten dat deze geen vitamine A in de vorm van retinol, retinal, retinyl-acetaat of retinyl-palmitaat bevatten.

Goed om te weten: het slikken van de Elke Dag Mama Capsules wordt niet enkel aangeraden aan zwangere vrouwen, maar ook aan vrouwen die graag zwanger willen worden en vrouwen die borstvoeding geven.
Beste multivitaminen voor mannen

beste_multivitamine_mannen
Bekijk hier de beste prijs

Voor het bevorderen van de algehele gezondheid en het behoud van een vitaal lijf is het als manzijnde aanbevolen om speciaal afgestemde multivitaminen te slikken.

Een goede optie hierin zijn de tabletten van Lucovitaal Multi+ Compleet Man. Deze complete multivitaminen, bestaande uit vitaminen, mineralen en kruiden, zijn speciaal afgestemd op de behoeften van de man.

De tabletten bevatten onder andere zink, wat bijdraagt aan het behoud van een gezond testosterongehalte in het bloed en zorgt samen met seleen voor een normale vruchtbaarheid.

Tevens beschermt seleen ook lichaamscellen voor invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat Lucovitaal Multi+ Compleet Man calcium en ijzer, wat bijdraagt aan het behoud van sterke botten en spieren en zorgt voor een heldere geest en het tegengaan van vermoeidheid.

Tot slot bevatten de tabletten kalium en magnesium. Stoffen die zorgen voor het behoud van een gezonde bloeddruk en goede werking van de spieren. Lucovitaal Multi+ Compleet Man is onder andere te koop bij bol.com.
Multivitaminen voor de man vanaf 50

vitamine_supplement_man_50_plus
Bekijk hier de beste prijs

Wanneer je ouder wordt, verandert de voedingsbehoefte van je lichaam. Zo neemt bij de man boven de 50 het testosterongehalte geleidelijk af.

Mannen vanaf deze leeftijd doen er daarom goed aan hun voeding aan te vullen met extra zink en vitamine B6 in de vorm van supplementen.

Centrum Men 50+ Multivitaminen Tabletten 90TB bevat deze vitamine en mineralen, wat een bijdrage levert aan de aanmaak van hormonen.

Naast zink en vitamine B6 bevatten deze supplementen ook onder andere vitamine C, seleen en ijzer. Deze stoffen ondersteunen de weerstand en bevorderen het energieniveau.

Daarnaast bevatten de Centrum Men 50+ Multivitaminen tabletten ook magnesium, vitamine A en B2, wat bijdraagt aan het functioneren van het geheugen en een goede werking van de ogen.

Tevens zijn deze multivitaminen lactose- en glutenvrij, wat het geschikt maakt voor mensen met diabetes.

Centrum Men 50+ Multivitaminen Tabletten 90TB zijn onder andere te koop bij de Online Drogist, Bol.com, Kruidvat en Albert Heijn.
Beste multivitamine voor kinderen

beste multivitaminen kinderen
Bekijk hier de beste prijs

Ook voor kinderen is het aanbod aan multivitaminen erg groot. Of en welke multivitamine jouw kind nodig heeft, is erg afhankelijk van verschillende factoren.

Wel is het volgens de consumentenbond aanbevolen voor alle kinderen tot vier jaar om bovenop de normale voeding dagelijks vier mg extra vitamine D binnen te krijgen.

Vitamine D bevordert de groei, levert energie, geeft bouwstoffen voor weefsels en verhoogt de weerstand van een kind. Daarnaast draagt het bij aan sterkere botten en tanden.

Multivitaminen voor kinderen zijn onder andere verkrijgbaar bij de Online Drogist. Hier vind je verschillende merken en soorten. Kijk bij het aanschaffen van vitamine supplementen voor je kind goed naar het etiket. De dosering kan namelijk erg per merk verschillen.

Aandachtspunten bij multivitaminen voor kinderen

Jonge kinderen zijn soms moeilijke eters, waardoor ze niet altijd alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Belangrijke voedingstoffen voor kinderen tot vier jaar zijn bijvoorbeeld ijzer, vitamine D en DHA.

Ook is het belangrijk erop te letten dat de dosering in de multivitamine niet te hoog is. Over het algemeen kunnen kinderen beter een iets te lage dosering binnenkrijgen dan een te hoge.

Alleen vitamine D is hiervan uitgezonderd. Kies voor de overige vitamine voor een variant die niet meer dan 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bevat. Een te hoge dosering kan schadelijk zijn voor kinderen en kan risico op gezondheidsklachten geven.

Let hier dus goed op wanneer je multivitaminen aanschaft voor je kind. Onder andere bij de Online Drogist vind je een groot aanbod aan multivitaminen voor kinderen.
Beste multivitaminen tijdens de overgang

multivitamine voor tijdens overgang
Bekijk hier de beste prijs

Tijdens de overgang ervaren met name vrouwen vaak vervelende kwalen. Veel voorkomende klachten zijn opvliegers, stemmingswisselingen en gevoelens van prikkelbaarheid.

Multivitaminen kunnen deze klachten verlichten of zelfs wegnemen. Een goede keuze hierin zijn de kruiden van Overgang Plus. De capsules bevatten acht verschillende kruiden, zoals rode klaver, vitex ​​agnus castus, dong quai en soja isoflavonen.

Dit zijn alle natuurlijke kruiden en plantaardige stoffen die de vervelende verschijnselen die op kunnen treden tijdens de overgang kunnen verminderen.

Omdat zowel de inhoud als de capsule gemaakt zijn van plantaardige stoffen, zijn deze capsules ook geschikt voor vrouwen die veganistisch of vegetarisch zijn. Je vindt deze capsules onder andere bij Vitaminesperpost.nl.
Beste multivitaminen voor sporters

multivitamine sporters
Bekijk hier de beste prijs

Wanneer je veel sport is gezonde voeding van groot belang. Toch kan soms helpen om je voeding aan te vullen met supplementen. Dit stimuleert de spieropbouw en verbetert de sportprestaties.

De capsules van Sport & Spieren van Flinndal zijn hierin een aan te bevelen optie. De supplementen zijn speciaal gericht op sporters en bevatten onder andere foliumzuur.

Foliumzuur bevordert het energieniveau in de spieren, reguleert de afvoer van afvalstoffen, vermindert vermoeidheid en stimuleert de aanmaak van aminozuren.

Aminozuren zorgen voor de aanmaak van eiwitten. En zoals de meeste sporters niet onbekend is, bestaan spieren voor een groot gedeelte uit eiwitten.

Naast aminozuren bevat Flinndal Sport & Spieren omega 3 visolie met EPA en DHA en het essentiële aminozuur lysine.
Wat zijn multivitaminen?

Voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon zijn vitaminen en mineralen essentieel. Soms haal je niet voldoende hiervan uit je voeding, omdat je bijvoorbeeld een bepaald dieet volgt of een (te) eenzijdig eetpatroon hebt.

Multivitaminen kunnen dan uitkomst bieden. Multivitaminen zijn supplementen die verschillende vitaminen en mineralen bevatten.

Wat voor soort vitaminen en mineralen deze supplementen precies bevatten, verschilt per soort multivitamine.

Waarom heb je aanvullende vitamine nodig?

Wie heeft er geen last van in de herfst en winter? Griepjes en verkoudheden. Je kunt er haast de klok op gelijk zetten dat met het vallen van de eerste bladeren ook griep en verkoudheden als paddestoelen uit de grond komen schieten.

Om hier niet al te vatbaar voor te zijn, is een gezonde leefstijl met voldoende groente en fruit natuurlijk erg belangrijk. Toch is alleen het binnenkrijgen van genoeg groente en fruit soms helaas niet genoeg om aan deze herfst en winter griepjes te ontkomen.

De oorzaak hiervan ligt vaak in een verminderde weerstand. Een verminderde weerstand kan vele oorzaken hebben, maar veel voorkomende redenen zijn bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang.

Ook kinderen en sporters kunnen vaak wel wat extra vitaminen gebruiken. Het aanvullen van je voeding met multivitaminen kan daarom een goede toevoeging zijn aan een gezond voedingspatroon.

De voordelen van multivitaminen

Wanneer je uit je voeding niet genoeg vitamines en mineralen haalt of vaak last hebt van griep en verkoudheden kunnen multivitaminen een goede aanvulling op je voeding vormen.

Ze vullen het vitaminen en mineralen tekort aan en zorgen ervoor dat je je fitter voelt en minder vatbaar bent voor virussen.

Onderzoek vooraf

Overweeg jij om je voeding aan te vullen met supplementen in de vorm van multivitaminen? Doe dan vooraf altijd goed onderzoek naar de werkzame stoffen in een product en vooral ook de hoeveelheid hiervan.

Uit onderzoek naar multivitaminen van Kassa in 2013 is namelijk gebleken dat een teveel aan een bepaald soort vitaminen schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Een aanvulling op de voeding in de vorm van multivitaminen wordt met name aanbevolen aan de in dit artikel beschreven doelgroepen.

Uiteraard kun je bij een verminderde weerstand ook extra vitamines slikken wanneer je niet tot deze groepen behoort, maar doe vooraf wel altijd goed je onderzoek.


Meer supplementen:

Categorieën: Supplementen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.