Green Juice kopen? Review, Ervaringen & Beste merken [2024]

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 30, 2023

Ervaring met Green Juice
beste green juice

Wil jij graag de beste green juice kopen? Of wil je eerst ontdekken wat het precies is? In deze green juice review kom je daar achter.

We gaan namelijk inzoomen op green juice poeder en de allerbeste merken op dit gebied. Ook delen we ervaringen van mensen die het al gebruiken. En we vertellen je of dit groene poeder écht werkt.

Mocht dat het geval zijn, dan hoor je uiteraard ook welke resultaten je mag verwachten.

Laten we beginnen!

Dit zijn de best geteste Green Juice merken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, delen we de best geteste green juice merken met je.

Er zijn namelijk best wat merken die green juice aanbieden. Maar ze werken lang niet allemaal even goed. Of nog erger: ze zijn gewoon niet gezond.

Bij Fit Voor Alles vertellen we je wat het beste is voor jouw gezondheid. Daarom hebben we de green juice poeders getest op de belangrijkste criteria, zoals;

  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • De smaak
  • Toegevoegde vulstoffen en suikers
  • Prijs per dosering
  • Aanwezige certificatie

Bekijk hieronder 7 beste green juices alvast in een handige vergelijkingstabel:

Green juiceAantal ingrediëntenGoed om te wetenPrijsPrijs per dosering
1. Nutribites31Rijk aan ijzer en vit. C€47,00€1,57
2. SuperFoodies29Rijk aan vit. B12 en gratis boek ‘Groener’€79,00€0,79
3. Natuurlijk Presteren35Hoge dosering aan het vezelrijke tarwegras€44,00€0,73
4. Orangefit Greens24Recyclebare verpakking en lekker in shakes/sapjes€37,85€1,27
5. Bulk Complete Greens8In verschillende smaken verkrijgbaar + vezelrijk€12,49€1,14
6. XXL Nutrition Greens31Frisse smaak en gezoet met stevia€29,99€0,99
7. Kenzi Super Greens Juice27Bevat probiotica, enzymen en vezels€42,50€1,42
*Dosering kan afwijken per green juice en hoeveelheid van de inname.

Top 7 beste green juice – Toelichting

Hierboven heb je onze top 7 in het kort kunnen bekijken. Wil je de beste 7 green juices nader met elkaar vergelijken? Hieronder bespreken we ieder product middels een korte review, zodat je exact weet wat je kunt verwachten.

1. Beste Green Juice uit de test – Nutribites green juice

Nutribites green juice

Op nummer 1 staat Nutribites Green Juice. Dat is niet zonder reden. Dit merk biedt hoogwaardige producten

Dit product van Nutribites – Nutribites Green Juice – heeft zelfs verschillende bekende media gehaald.

Dat komt onder andere door de samenstelling van Nutribites Green Juice. Dit poeder zit vol vitamines, bevat weinig calorieën en wel veel vezels. 

Verder vind je in een portie slechts 2 gram koolhydraten. Nutribites Green Juice wordt bovendien in Nederland gemaakt en heeft een fruitige smaak. 

Dat laatste is erg opvallend en direct een groot pluspunt. De meeste andere groene poeders smaken namelijk nogal bitter.

Tot slot is Nutrbites Green Juice rijk aan essentiële voedingsstoffen. En eigenlijk helemaal niet duur. Omgerekend betaal je maar €0,78 per glas. 
2. Beste Green Juice Jesse van der Velde – SuperFoodies green juice

SuperFoodies green juice

Green juice van SuperFoodies is ook heel interessant! De unieke mix van ingrediënten is biologisch, glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch, veganistisch, raw. En helemaal ready-to-drink.

Krijg elke dag de juiste voedingsstoffen binnen dankzij dit product. Er zit alleen natuurvoeding in, dus helemaal geen toevoegingen!

Bovendien maak je het snel klaar. Even water toevoegen, roeren en opdrinken maar.

Kies je dit product, dan krijg je dagelijks met gemak 29 verschillende, gezonde ingrediënten binnen. SuperFoodies green juice kost omgerekend per glas €0,70.
3. Beste natuurlijke Green Juice – Natuurlijk Presteren Green Juice

Natuurlijk Presteren Green Juice

De greenjuice van het merk Natuurlijk Presteren bevat 35+ soorten groenten, fruit en superfoods. Zo geef je je lichaam elke dag wat het nodig heeft om optimaal te presteren. 

Dit greens poeder activeert je natuurlijke energie en vermindert vermoeidheid. Je ervaart er fysiek en mentaal veel voordelen van. 

Bovendien is Natuurlijk Presteren Green Juice ontwikkeld door een biochemicus en bevat het maar 25 kcal per portie. Dit poeder is ook nog eens rijk aan vezels, maar bevat daarentegen weinig koolhydraten.

Deze green juice is binnen 30 seconden klaar. Het is een geheel plantaardig product, dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

In plaats van toegevoegde suikers, wordt er stevia gebruikt voor de smaak.

Omgerekend betaal je voor één glas Natuurlijk Presteren greenjuice €0,73.
4. Beste Green Juice op Trustpilot – Orangefit Greens

Orangefit Greens

Met Orangefit Greens haal je een vitaminebom van 24 soorten groenten en fruit in huis.

Dit product bevat 30% van je dagelijkse benodigde vitamines en is daardoor goed voor je weerstand. Bovendien zit het vol met vezels en antioxidanten.

Eén portie green juice van dit merk bevat 5,3 gram vezels, 26 calorieën en 3,2 gram koolhydraten. 

Over de 1,6 gram aanwezige suikers moet je weten dat dit geen toegevoegde suikers zijn. Ook zitten er geen kunstmatige toevoegingen in Orangefit Greens.

Omgerekend betaal je voor één glas greenjuice van dit merk €1,16. Dat is in vergelijking met de andere merken wel aan de hoge kant.
5. Beste duurzame Green Juice – Bulk Complete Greens

Bulk green juice

Wil jij niet alleen gezond bezig zijn, maar ook rekening houden met de planeet? Bulk Complete Greens is een duurzaam initiatief.

Meer dan 87% van de verpakkingen zijn volledig composteerbaar. Ze bestaan alleen uit ingrediënten die de natuur zelf afbreekt!

Door voor Bulk Complete Greens te kiezen, denk je dus niet alleen aan jezelf. Toch profiteer je als consument wel degelijk van dit product. 

Hoewel er lang niet zoveel ingrediënten in lijken te zitten als bij concurrenten, ziet de samenstelling er goed uit.

Er worden alleen natuurlijke smaak- en zoetstoffen gebruikt bij de ontwikkeling van deze green juice.

In een portie zit 1,5 gram koolhydraten, waarvan 0,7 gram suikers. Verder zit er 2,3 gram aan vezels in en krijg je 28 calorieën binnen. Omgerekend betaal je per glas €0,79.
6. Beste Green Juice voor sporters – XXL Nutrition Greens

xxl nutrition green veggies

Fruits, Veggies & Greens van XXL Nutrition is een geweldige green juice voor sporters. Deze green juice bevat namelijk alles wat nodig is om je lichaam te kunnen detoxen.

Allereerst bevat deze green juice 31 verschillende soorten groenten en fruitsoorten. Hierdoor is de green juice van XXL Nutrition een bom aan gezonde voedingsstoffen.

Verder heeft deze green juice een heerlijke frisse en zoete smaak. De zoete smaak wordt gegeven door stevia, een natuurlijke zoetstof zonder calorieën.

Tenslotte bevat deze green juice belangrijke vitaminen om je lichaam op gang te krijgen. Hierdoor krijgt je lichaam meer energie dankzij deze green juice.
7. Beste vezelrijke Green Juice Poeder – Kenzi Super Greens Juice

kenzi super greens

De Kenzi Super Greens Juice is een favoriet onder veel gebruikers. De reviews geven aan dat er een goede smaak aan zit en dit product mag terecht een echte superfood genoemd worden.

Allereerst bevat deze green juice verschillende supergroenten om je lichaam te voorzien van belangrijke voedingsstoffen. De green juice bevat bijvoorbeeld belangrijke vitamines, mineralen en vezels.

Verder zitten er slechts 25 calorieën in een serving van deze green juice. Hierdoor is deze juice een geweldig supplement als je wilt afvallen.

Tenslotte is deze green juice ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zitten namelijk geen dierlijke producten in deze green juice. Alle ingrediënten zijn daarnaast 100% biologisch.
Hoe vind ik de beste Green Juice?

Green juice poeder

Ga je graag zelf op zoek naar de beste green juice? Dan zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. 

Volg je onderstaand lijstje op, dan maak je beslist een goede keuze. Het helpt echt om het kaf van het koren te scheiden.

Dit zijn tevens de criteria waarop wij de green juices getest hebben:

Zitten er genoeg vezels in?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is deze: zitten er genoeg vezels in?

Green juice zonder vezels is namelijk nogal nutteloos. Als er niet ongeveer zoveel vezels in green juice zitten als in echte groenten, dan kun je beter overslaan.

Bevat de green juice algen?

Bepaalde algen, zoals chlorella en spirulina, bieden veel gezondheidsvoordelen. Toch eet je deze niet zo snel in een gewone maaltijd. 

Ga je green juice kopen, kies dan juist wel voor een variant met algen. Zo krijg je deze toch binnen, maar dan op een makkelijke manier!

Zitten er geen toegevoegde suikers in?

De reden dat je green juice koopt, is omdat je iets voor je gezondheid wilt doen. Het helpt niet wanneer er allerlei (verborgen) suikers in zitten. Scan daarom de ingrediëntenlijst.

Zit er bijvoorbeeld aspartaam, stroop, dextrose, sucrose of een glucosesoort in? Dan is dit beslist niet de beste keuze. Ga liever voor fruit als zoetstof. Verder is stevia een verantwoord alternatief voor suiker.

Zit er probiotica in?

Zit er probiotica in de green juice die jij op het oog hebt? Of in elk geval: bevat het de stammen van probiotica? Dat is wel aan te raden.

Je lichaam heeft die goede bacteriën nodig voor een gezonde darmflora. Ze zitten ook in yoghurt en bepaalde groenten. 

Veel mensen slikken een probiotica supplement om hun lichaam te ondersteunen. Als dit al in jouw green juice product zit, dan hoef je dat in elk geval niet meer te doen.

Zitten er één of meer adaptogenen in?

Adapot-wat? Adaptogenen. Deze stofjes zorgen voor rust en balans in je lichaam.

Voorbeelden hiervan zijn Ashwagandha, roze wortel en Ginseng. Ze komen voor in de natuur en zitten bom vol voedingsstoffen. 

Daarom is het gunstig als jouw green juice product deze bevat. Natuurlijk hoeven ze er niet per se allemaal in te zitten. Eén is al een pluspunt. 

Wat is Green Juice of groene poeder?

Heb je eigenlijk nog geen goed beeld van wat green juice is? We vertellen je er graag meer over. Green juice is namelijk letterlijk vertaald ‘groen sap’. 

Het is groen poeder dat bestaat uit allerlei gezonde, gedroogde ingrediënten. Denk aan groenten en fruit, maar ook aan superfoods en bijvoorbeeld algen. Deze worden vermalen tot green juice poeder.

Sommige green juice soorten bevatten ook probiotica en voedingsstoffen die de spijsvertering positief beïnvloeden. Afhankelijk van de kwaliteit van een product kan je dus veel gezondheidsvoordelen ervaren. 

Green juice kopen wordt dan ook steeds populairder. Zowel om tijdens juicing te gebruiken, als om een detox kuur te ondersteunen.

Het handige aan green juice poeder, is dat je het gemakkelijk door dranken of maaltijden roert. Je kunt het drinken met water, maar niet iedereen vindt dat lekker.

Daarom wordt het vaak door een zelfgemaakte smoothie gemixt. Of door soep of yoghurt met fruit.

Hoe je green juice ook nuttigt, het gaat erom dat je je lichaam op deze manier voorziet van gezonde voedingsstoffen. 

Maar wat is daar dan eigenlijk het nut van?

Wat is de beloofde werking van Green Juice?

Green juice ervaring

Benieuwd naar wat green juice kan betekenen voor jouw gezondheid? Hieronder vind je de voornaamste redenen waarom mensen dit product gebruiken. 

Het bevordert je energieniveau

Green juice zorgt voor een verhoogde opname van gezonde voedingsstoffen. Zoals je weet haalt je lichaam energie uit voeding. Dit is ook wel de brandstof waarop je lichaam draait. 

Green juice poeder zit vol gezonde ingrediënten. Daardoor krijg je er extra energie van.

Het is gemakkelijk te nuttigen

Met greenjuice geef je op een hele gemakkelijke manier je gezondheid een boost. Elke dag opnieuw. Heb je weinig tijd? Of wil je gewoon iets extra’s voor je gezondheid doen? 

Neem dan elke dag een schepje green juice, naast je normale voeding. Het is dus wel belangrijk om evengoed dagelijks voldoende groente en fruit te eten.

Bovendien mix je green juice poeder gemakkelijk door allerlei maaltijden.

Je verrijkt er niet alleen je smoothie mee. Je kunt er ook een supergezonde saladedressing mee maken of het door een (zelfgemaakte) soep doen. Of bedenk zelf een lekker green juice recept!

De smaak van dit poeder is nogal heftig voor veel mensen. Maar het wordt veel minder sterk wanneer je het ergens doorheen doet.

Je lichaam neemt het makkelijk op

Wist je dat green juice ook heel gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam?

Als je voor een kwalitatief hoogwaardig product gaat, in elk geval. Daardoor merk je vrij snel de voordelen van dit poeder.

Je lichaam is bovendien heel blij met die hoge concentratie vitamines en mineralen.

Het beschermt je tegen ziektes

Je hebt vast weleens gehoord of gelezen dat juist smoothies met veel groene groenten gezond zijn. Green juice wordt met name gemaakt van die groentesoorten. Daar is een goede reden voor. 

Groene (blad)groenten bevatten namelijk veel vitaminen en mineralen, maar ook antioxidanten. En die beschermen je tegen allerlei ziektes. 

Daarom is green juice niet alleen elke dag opnieuw een gezonde keuze. Ook op de lange termijn helpt het je om gezond te blijven.

Zo maak je minder kans op kanker, bloedproppen, hartkwalen, cholesterolproblemen en andere ziekten en aandoeningen. 

Ook werkt het ontstekingsremmend. En zoals je misschien weet leiden ontstekingen over het algemeen tot de verergering van allerlei aandoeningen. Het is dus dubbel effectief.

Je krijgt er veel groenten door binnen

Green juice smoothie

Wist je dat één dosering green juice vaak goed is voor meer dan 0,5kg aan verse groenten?

In plaats van elke dag een broccoli, courgette en een zak boerenkool weg te moeten eten, neem je gewoon green juice poeder. 

Het is toch veel handiger om je lichaam op die manier te voorzien van voldoende groenten?

Het maakt je mooi

Al die voedingsstoffen in green juice zijn goed voor je lichaam. Niet alleen voor de binnenkant, maar ook voor de buitenkant. Je huid gaat namelijk echt stralen door al die vitamines en mineralen.

Als je gezond bent aan de binnenkant, zie je dat ook aan de buitenkant. Bovendien geldt: wie zich goed voelt, straalt dat ook uit naar de buitenwereld. Een win-win situatie, dus!

Je kunt erdoor afvallen

Hoe gezonder je leeft, des te gezonder je lichaam is. Dat betekent ook dat je kunt rekenen op een gezonder gewicht. Green juice schijnt namelijk te helpen bij de vetverbranding. 

Dit poeder gaat namelijk vetzuren tegen en neutraliseert zo de zuurtegraad van je lichaam. Het gevolg is dat vetcellen zich moeilijker hechten en vervolgens worden afgevoerd. 

Zeg maar dag tegen die overtollige kilo’s!

Green Juice: feit of fabel?!

Green juice voeding smoothie

Is green juice een feit of fabel? Dat willen we natuurlijk graag weten.

Het antwoord op die vraag hangt helemaal af van de ingrediënten. Zijn die gezond of zit er veel troep in die de kwaliteit naar beneden haalt?

Heb je een gezond product te pakken, dan draagt green juice inderdaad bij aan je gezondheid. Wie gezond eet, valt vaak af. Dus ook dat is waar.

Het klopt ook dat je door greenjuice veel groenten binnenkrijgt en dat je je lichaam helpt in de strijd tegen ziektes. 

Natuurlijk is het onzin dat je door het gebruik van green juice ineens geen kans meer maakt op kanker of een bepaalde aandoening. Maar de kans wordt wellicht wel wat kleiner.

Of je huid echt gaat stralen van dit product, kunnen we lastig meten. Wel weten we uit ervaring dat een persoon inderdaad straalt wanneer hij of zij zich goed voelt. 

Het zou kunnen dat green juice aan dat goede gevoel bijdraagt. En op die manier ook aan het stralen. Maar zeker weten doen we dat niet.

Belangrijk: gebruik het als aanvulling

Onthoud dat green juice geen vervanging is van een gezond voedingspatroon. Het is slechts een aanvulling. Eet dus alsnog genoeg groenten en fruit en zorg goed voor jezelf.

Green juice is een makkelijke, extra oplossing voor een gezonde levensstijl. Heb je bijvoorbeeld veel stress of ben je regelmatig moe? Dan kan dit poeder je net dat beetje extra geven wat je dan nodig hebt.

Waarom wel of geen Green Juice kopen?

Voordelen green juice

Je weet inmiddels wat green juice is, welke producten op dit gebied het beste zijn én hoe je zelf de beste green juice kiest. Maar is het nu wel of niet de moeite waard om het te kopen?

Er is maar één manier om daar achter te komen. Het wordt tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Dan kun je ze zelf tegen elkaar afwegen en beslissen of green juice iets voor jou is. Of juist niet!

De grootste voordelen van Green Juice poeder ✅

1. Het is een goede manier om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen

2. Je hoeft geen moeite te doen (denk aan groenten schillen en pureren)

3. Je kunt het in principe overal doorheen mixen, roeren of mengen

4. Je slikt het makkelijker door dan een tablet of capsule

5. Het kan op de lange termijn ziekten en aandoeningen voorkomen

6. Je kunt erdoor afvallen

7. Het maakt je huid glanzend

8. Je krijgt er meer energie van

9. Je lichaam neemt het gemakkelijk op

Zijn er ook nadelen? ❌

1. Niet alle green juice poeders zijn echt gezond

2. Het is geen vervanging van voeding, alleen een aanvulling erop

3. Het is niet lekker van smaak

4. Mensen met gezondheidsproblemen moeten ermee oppassen

Reviews en ervaringen van gebruikers

Green juice smaak smoothie

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen met green juice? Over het algemeen zijn zij er enthousiast over.

Het idee dat je je dag elke dag gezond start, is heel fijn. Daar schrijven mensen vaak over.

Verder is te lezen dat mensen meer energie ervaren dankzij greenjuice. Dit zorgt ervoor dat zij de dag beter doorkomen. 

Heb je een lange dag op het werk gehad? Dan is een workout in de sportschool misschien niet het eerste waar je zin in hebt.

Dat beetje extra energie wat je van green juice poeder krijgt, kan dan net dat zetje geven wat je nodig hebt. Daardoor haal je meer uit je dag én werk je aan je gezondheid.

Verder is te lezen dat mensen green juice soms wat prijzig vinden. Dat is best begrijpelijk. €30 tot €40 voor een pot is veel geld.

Toch is je gezondheid onbetaalbaar. En blijkbaar snappen mensen dat. Zij geven namelijk ook aan met dit product door te willen gaan.

Waar wel regelmatig over geklaagd wordt, is de green juice smaak. Er zijn maar weinig mensen fan van.

Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen. Als je het poeder door een smoothie, yoghurtbowl of soep mengt, proef je het niet zo erg.

En als dat nu het ergste is, dan is dat wel te overzien!

Mijn Green Juice poeder ervaringen

Ervaring met Green Juice

Ik heb zelf uiteraard ook ervaring met green juice. Anders zou ik niet in staat zijn om deze review te schrijven. 

Sinds twee maanden neem ik elke ochtend een schepje green juice poeder. Deze meng ik door een verse smoothie, die ik zelf maak. Verder neem ik multivitaminen en slik ik visolie capsules.

De keuze voor een smoothie was overigens simpel: ik vind green juice poeder erg vies. De eerste twee keer dronk ik het met water. Dat was geen succes.

Groene groentes zijn nu eenmaal niet zoet van smaak. Daardoor werd ik er niet heel warm van.

Als ik heel eerlijk ben is de smaak van green juice poeder een beetje te vergelijken met slootwater. Maar goed, wie gezond wil zijn…

Sinds ik het poeder door mijn smoothie meng, proef ik gelukkig niets van de smaak. Tegelijkertijd voelt het goed dat ik mijn lichaam op deze manier van nog meer gezonde voedingsstoffen voorzie. 

Ik heb ook oprecht meer energie gedurende de dag. Als deze pot leeg is, bestel ik dus meteen een nieuwe. Ik blijf dit product namelijk lekker gebruiken!

Beste green juices onze onze test – Video

In de video hieronder bespreken we welke green juices als beste uit onze test kwamen. We werpen daarbij ook een blik op ieder product.

Waar is Green Juice te koop? (aanbieding)

Wil je graag green juice bestellen? Dat kan op verschillende plekken.

De beste producten uit ons lijstje bestel je natuurlijk via de website van die aanbieders. Je kunt ook green juice kopen in de winkel. Denk aan het Kruidvat of de Jumbo. Of zelfs aan de Albert Heijn.

Waar het te koop is, is al interessant. Maar waar je de beste aanbieding scoort, is nog leuker om te weten. Kijk hieronder voor de beste aanbiedingen!

Conclusie: is Green Juice gezond of onzin?

In onze conclusie kunnen we kort, maar krachtig zijn. Green juice is zeker gezond, maar alleen wanneer je een kwalitatief hoogwaardig product kiest.

Green juice is geen wondermiddel. Het is ook geen magisch energie pillen supplement of iets wat daar op lijkt.

Wel is het een hele gezonde en verstandige toevoeging aan je dagelijkse leefstijl. En vooral aan je gezondheid.

Zoals je bij de voor- en nadelen kunt zien, is green juice heel interessant. Er zijn veel meer voordelen dan nadelen.

Blijf wel altijd voorzichtig met het gebruik ervan. Zeker wanneer je gezondheidsproblemen hebt. 

Twijfel je over het gebruik van green juice of een ander supplement of voedingsproduct? Raadpleeg dan altijd een arts of voedingsdeskundige voor advies.

Neem jij dagelijks een maatschepje van een van de best geteste greenjuice poeders? Dan pluk je daar binnenkort al merkbaar de vruchten van. Let maar op!


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *