Beste spinningfiets voor thuis

Gepubliceerd door Casper op

beste-spinningfiets-thuis
beste-spinningfiets-thuis

Wat is de beste spinningfiets voor thuis? Wanneer je thuis wilt gaan spinnen is het natuurlijk wel zo fijn dat je een spinningbike aanschaft die geoptimaliseerd is voor thuisgebruik.

In deze koopgids lees je waar je expliciet op moet letten bij het uitzoeken van de beste spinningfiets voor thuis, zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken en binnenkort thuis kunt trainen op je gloednieuwe spinningbike.

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Bekijk dan direct de beste mogelijkheden.

Table Of Contents

Waarom een spinningfiets voor in huis?

Je vraagt je wellicht af wat de spinningfiets nu het beste fitnessapparaat voor thuis maakt. Dat is een goede vraag, aangezien het aanbod erg groot is om thuis te fietsen.

Naar onze mening is er niet zoiets als ”het beste apparaat’ om thuis te trainen. Dit zal namelijk afhangen van jouw wensen en wat jij leuk vindt om te doen.

Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om hard te lopen, dan is vanzelfsprekend een hardloopband de beste keuze.

Als jij deze koopgids leest dan ben je echter op zoek naar de beste spinningfiets voor thuis, wat waarschijnlijk betekent dat je een fervent fietsliefhebber bent.

Spinning is een manier van trainen die het meest in de buurt komt van wielrennen. Hiermee kun je op een veel hogere intensiteit trainen dan op andere indoor bikes.

Als je in het bezit bent van een goede spinningfiets voor thuis, hoef jij de deur voortaan niet meer uit om je kilometers te maken. Je kunt vanuit huis fit worden.

Waar moet een goede spinningfiets voor thuis aan voldoen?

Nu je weet wat de voordelen zijn van het aanschaffen van een spinningfiets in huis, staat je nog slechts één ding te doen. En dat is namelijk daadwerkelijk de beste fiets uitzoeken.

Maar waar moet een spinningfiets nu allemaal aan voldoen? Het moet naar onze mening in elk geval geruisloos zijn, makkelijk in gebruik en ook gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk dat je er goed op kunt trainen en dat het je genoeg weerstanden biedt.

Later in dit artikel zullen we nog uitvoerig ingaan op al deze aandachtspunten, maar eerst gaan we het hebben over de beste keuzes.

Wat zijn de beste spinningfietsen voor thuis?

Wat is de beste spinningfiets voor thuis? We zullen je niet meer langer in spanning houden. Wij stelden de 5 beste keuzes voor je samen. De bikes zijn echter van verschillende prijscategorieën.

De huidige prijs hebben wij er bij elke bike bij gezet, zodat jij afhankelijk van jouw budget de beste keuze kunt maken.

Daarnaast hebben we elk van onderstaande toestellen uitvoerig getest en over elke bike een review geschreven.

Hieronder vind je de top 5 selectie:

1. FitBike Race Magnetic Pro

fitbike-race-magnetic-pro

De FitBike Race Magnetic Pro komt volgens de criteria naar voren als beste uit de test voor thuisgebruik. Deze bike is van zeer hoogwaardige kwaliteit en is op papier dan ook zelfs geschikt voor professioneel gebruik.

Je zult begrijpen dat deze goede kwaliteit bike, gecombineerd met de vele mogelijkheden er voor zorgt dat deze spinningfiets zeer populair is voor thuis.

Het is voorzien van de nieuwste technieken en het heeft een geheel ergonomisch ontwerp. Kortom, wil je een goede spinningfiets voor thuis kopen? Dan is deze bike absoluut de beste keuze.

Wil je een uitvoerig rapport over deze spinningfiets lezen? Bekijk dan de FitBike Race Magnetic Pro review, of ga direct naar het huidige aanbod:
2. FitBike Race Magnetic Home

magnetic-home-review

Op een goede tweede plek komt de FitBike Race Magnetic Home. Eerlijk is eerlijk, deze bike staat voornamelijk op de tweede plek vanwege de zeer aantrekkelijke prijs.

Ben je dus op zoek naar een goedkopere spinningfiets? Dan is de Race Magnetic home een uitstekende keuze.

Het is welliswaar net wat minder uitgebreid en luxe dan de Magnetic pro, maar het is wel 100 euro goedkoper in aanschaf en biedt je absoluut waar voor je geld.

Ook deze spinningfiets voor thuis is ergonomisch ontworpen en heeft een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke trainingscomputer.

Wil je nog meer weten over deze spinningfiets? Lees dan onze diepgaande Race Magnetic home review, of klik hieronder voor de beste prijs:
3. Schwinn IC8

schwinn-ic8

Heb je net wat meer geld te besteden en zoek je een luxe spinningbike voor thuis met een uitgebreid scala aan functies? Dan is de Schwinn IC8 zeker het overwegen waard.

Naar onze mening is dit één van de beste spinningfietsen van de afgelopen jaren. Echter hebben we het niet op de eerste plaats staan vanwege de ietwat duurdere prijs, wat ook zeker een belangrijke factor is bij een aankoop.

Echter is de Schwinn IC8 een hele duurzame aankoop waar je nog jarenlang plezier van gaat beleven.

Deze spinningfiets met Zwift maakt het mogelijk virtueel te trainen en het beste uit jezelf naar boven te halen. Meer informatie kun je vinden in de Schwinn IC8 review, of via de onderstaande knop:
4. NordicTrack S22i

nordictrack-s22i

De NordicTrack S22i is nog zo’n voorbeeld van luxe spinningfietsen voor thuis, echter gaat het bij deze bike nóg een stapje verder qua mogelijkheden.

We zijn er dan ook van overtuigd dat de S22i momenteel een van de meest luxueuze spinningfietsen voor thuisgebruik is.

Het is voorzien van een prachtig groot scherm, waar je werkelijk alles mee kunt doen. Je vergroot je trainingsmogelijkheden, doordat je de beschikking hebt over diverse trainingsprogramma’s, waarbij je wordt geïnstrueerd middels videobeelden.

Hoewel de S22i veruit de meeste mogelijkheden biedt, vinden we deze fiets op een 4e plek terug vanwege de hogere prijs.

We kunnen ons namelijk voorstellen dat niet iedereen een dergelijk bedrag over zal hebben voor een spinningbike voor thuis.

Lees voor meer informatie de NordicTrack S22i review, of ga direct naar het huidige aanbod:
5. VirtuFit Etappe 1

virtufit-etappe-1-review

Tot slot hebben we de VirtuFit Etappe 1 geselecteerd voor de beste spinningfietsen voor thuisgebruik.

De 5e plek heeft het toestel met name te danken aan de veelzijdigheid en het robuuste stevige frame.

Het is zwaar belastbaar, is uitgerust met een stille V-belt en zal bovendien menig huiskamer niet misstaan vanwege de mooie uitstraling. Ook deze bike is te verkrijgen voor een hele mooie prijs, wat zeker een groot voordeel is.

Lees de VirtuFit Etappe 1 review, of klik op de onderstaande knop:
Waar hebben we de beste spinningfietsen voor thuis op beoordeeld?

We omschreven eerder in dit artikel al kort waar we de beste spinningfietsen voor in huis onder andere op geselecteerd hebben.

Hieronder gaan we hier iets uitgebreider op in, zodat je weet waar de bikes op zijn getest.

Ook als jij in onze koopgids niet de beste keuze hebt kunnen vinden, kun je aan de hand van onderstaande aandachtspunten zelf op zoek gaan naar het meest geschikte toestel voor jou.

Zithouding en comfort

Bij spinning fiets je in een sportieve houding. De houding waarin je zit is vergelijkbaar met de houding waarop je op een racefiets zit.

Zo’n sportieve houding biedt welliswaar voordelen, maar het zorgt er ook voor dat sommige delen van je lichaam ietwat kwetsbaarder worden.

Het is voornamelijk de onderrug die aardig wat te verduren krijgt indien er in een verkeerde houding wordt gefietst.

Daarom is het van groot belang dat je in een correcte houding kunt trainen, zonder dat je last krijgt van je lichaam.

Veel goede spinningfietsen voor thuis zijn tegenwoordig gelukkig ergonomisch ontworpen en vaak kun je het zadel en het stuur ook zeer precies instellen, zodat het helemaal geoptimaliseerd is voor een verantwoorde houding.

Weerstanden

De weerstanden zijn erg belangrijk tijdens spinning, aangezien je deze in een gemiddelde spinning training constant zult verstellen.

Het is daarom ook belangrijk dat er een soepele overgang plaatsvindt in de weerstanden en ook is het van belang dat de spinningfiets voldoende weerstanden heeft, zodat je progressie kunt blijven boeken en genoeg kunt blijven variëren.

Geruisloosheid

Geruisloosheid is eigenlijk altijd wel belangrijk bij een fitnessapparaat voor thuisgebruik en dat is dan ook niet anders voor een spinningfiets.

Er is niets zo vervelend als een apparaat dat veel geluid maakt tijdens het fietsen, waardoor jijzelf en anderen er last van hebben.

Makkelijk verplaatsbaar in huis

Weet jij al waar je de spinningfiets thuis gaat neerzetten, of moet je nog een geschikt plekje verzinnen? Waar je de bike uiteindelijk ook neerzet, het is altijd handig als je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Misschien wil jij bijvoorbeeld wel in je tuin kunnen trainen wanneer het mooi weer is, of de spinningbike voor de tv plaatsen.

Een goede spinningbike voor thuisgebruik is gemakkelijk te verplaatsen en heeft vaak ook transportwieltjes die dit mogelijk maken.

Goede prijs in verhouding met kwaliteit

Tot slot is een aantrekkelijke prijs in verhouding met een uitstekende kwaliteit natuurlijk zeer gewenst.

Dit mag eigenlijk voor zich spreken. Als je een grotere aankoop voor de langere termijn doet, wil je er gewoon zeker van zijn dat je goede kwaliteit in huis haalt.

Je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Vandaar dat we je aanraden om te kiezen voor één van de bikes uit onze top selectie, aangezien je dan verzekerd bent van een goede en duurzame aankoop. Echter blijft de keuze uiteindelijk natuurlijk helemaal aan jou.

Beste spinningbike voor thuis: Tot slot

We hopen dat we je met deze koopgids hebben kunnen helpen om de beste spinningfiets voor thuis te vinden.

Een spinningfiets is een geweldig apparaat om jezelf thuis fit te trainen, we wensen je daar alvast veel plezier mee.

Mocht je nu nog vragen hebben over een van de beste spinningfietsen voor thuis, laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Wil je meer lezen over spinning, of spinningfietsen? Lees dan ook zeker eens een van de onderstaande artikelen.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *