NordicTrack S22i | Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

nordictrack s22i review
nordictrack s22i review

Ben jij van plan om de NordicTrack S22i te kopen? Of twijfel je hier nog over? In dit artikel kom je erachter of dit dé ideale spinningfiets voor jou is.

Geen tijd om de hele review te lezen? Ga dan direct naar de conclusie >>

De NordicTrack S22i – Complete Review

dumbbell-spinning

Wanneer je op zoek bent naar een luxe spinningfiets is het aanbod niet erg divers. Al gauw kom je dan ook terecht bij de NordicTrack S22i.

Het is een spinningbike die speciaal ontwikkeld is voor sporters die (zeer) hoge eisen stellen aan hun trainingsmateriaal.

De S22i springt onmiddellijk in het oog en je kunt dan ook meteen zien dat het niet zómaar een alledaagse spinningfiets is. Nee, het gaat hier echt om een pareltje.

Het apparaat is dan ook werkelijk een lust voor het oog om naar te kijken. Direct valt bijvoorbeeld het grote en fraaie scherm op waarmee de spinningfiets is uitgerust.

In de rest van deze review ontdek je alles over de belangrijkste eigenschappen van deze spinningbike. Wees gerust, we gaan je niet vermoeien met nietszeggende specificaties en cijfertjes.

Alleen de dingen die écht belangrijk zijn om te weten bespreken we. Je kom er dan ook achter of de S22i wel of niet bij jou past.

Klik ook alvast even op de knop hieronder om de laagste prijs van dit moment te bekijken.


Is deze spinbike wel functioneel?

Dan rest natuurlijk de volgende vraag: hoe functioneel is de NordicTrack S22i werkelijk?

Want aan alleen een fraai uiterlijk heb je helemaal niets, als de fiets vervolgens voor geen meter functioneert.

nordictrack-s22i

Qua trainingsmogelijkheden biedt het je een uitgebreid aanbod met diverse programma’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit 23 weerstandniveaus.

De schakeling in deze niveaus verloopt lekker soepel. Je merkt weinig van het verstellen van de weerstand. Je kunt dus gewoon blijven trappen zonder dat je hier last van hebt.

Unieke functie: helling

Dan een bijzondere functie van de S22i: het geeft je de mogelijkheid om te fietsen met een zogenoemde hellingshoek.

Dit zorgt ervoor dat je op een realistische manier een bergbeklimming kunt nabootsen.

Je kunt de hellingshoek zelf bepalen en het gaat tot maximaal 20% omhoog. Ook kun je dalen tot 10%.

Je zult begrijpen dat dit zorgt voor een unieke trainingservaring. Er zijn dan ook maar weinig andere spinningfietsen waarbij je een soortgelijke optie hebt.

Hoewel het verstellen van de helling wel wat geluid maakt, werkt het perfect en is het ideaal om je trainingen flink uit te breiden!

Het racestuur

Het stuur ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens uitgerust met verstellingsknoppen waarmee je zowel de weerstand als de helling kunt regelen.

Hierdoor hoef je het scherm niet per se aan te raken tijdens het spinnen. Gelukkig maar.

nordictrack-commercial-s22i

Het kan namelijk erg vervelend zijn om constant aan het scherm of de weerstandsknop te moeten zitten om je niveau te verstellen.

Hier is bij het ontwerp van de S22i gelukkig rekening mee gehouden. Dit is een groot voordeel en ik snap dan ook eigenlijk niet dat deze functie niet op elke spinningfiets zit.

Het scherm

De NordicTrack S22i heeft een scherm van 22 inch. Zodra het scherm aangaat zie je pas van welke kwaliteit het werkelijk is.

De felle kleuren zorgen voor een kraakhelder scherm. Bovendien gaat het hier om een touchscreen, wat erg uniek is op een fitnessapparaat.

scherm-aan

Op het display volg jij alle trainingsgegevens zoals je gewend bent: de snelheid, wattage, trainingstijd, calorieverbruik etc.

De gegevens vallen niet te missen op het 22 inch scherm, wat zorgt voor extra motivatie tijdens het fietsen.

Nog véél meer mogelijkheden

Wat betreft de trainingsmogelijkheden zul je ook goed verzadigd zijn met de S22i. Het heeft namelijk 50 (!) voorgeprogrammeerde programma’s.

Dit is echt een uitzonderlijk en extreem hoog aantal.

Er zijn nauwelijks andere spinningfietsen, of überhaupt fitnessapparaten die zóveel trainingsprogramma’s hebben. En het mooiste is dat er ook nog eens een hele hoop variatie tussen de 50 programma’s zit.

app-koppelen

Dit is dan ook absoluut één van de dingen die de S22i uniek maakt in zijn soort.

Tijdens de verschillende programma’s worden de weerstand en hellingshoek automatisch aangepast.

Het is zelfs mogelijk om een virtuele persoonlijke trainer jou te laten begeleiden tijdens het fietsen. Spinninglessen met een instructeur zullen dus niet eens meer nodig zijn wanneer je de S22i gebruikt.

Leuke extra: trainen met dumbbells

Ook wel leuk en handig is dat je er gratis een set dumbbells bij krijgt. Op deze manier kun jij je trainingen nóg intensiever maken.

Door het fietsen met krachtoefeningen te combineren kun je naast het onderlichaam ook het bovenlichaam eens flink belasten.

dumbbell-spinning

De persoonlijke trainer waarover je beschikt op de S22i weet dat je deze dumbbells hebt. Hij zal je – indien gewenst – dan ook oefeningen laten doen hiermee.

Voor sommige van deze krachtoefeningen zal je van de fiets moeten afstappen. Omdat het scherm gemakkelijk mee te draaien is kun jij je personal trainer blijven zien en de oefeningen naast de S22i uitvoeren.


Verbinden met hartslagband

Omdat het apparaat beschikt over Bluetooth kun je ‘m verbinden een hartslagband die je om je borst heen kunt doen.

Trainen middels je hartslag is erg effectief. Het helpt je om jouw vorderingen nauwkeuriger bij te houden.

Ook als je traint voor maximale vetverbranding of voor een betere conditie is trainen in de juiste hartslagzone belangrijk.

Wieltjes aan de onderkant

Zoals je tegenwoordig van een spinningfiets mag verwachten is ook de Nordictrack S22i uitgerust met transportwieltjes om ‘m eenvoudig te kunnen verplaatsen.

Na het verrijden ervan kun je de fiets weer waterpas neerzetten. Dit is allemaal makkelijk en snel te doen, wat een groot voordeel is.

Compatibel met applicaties

Met zo’n groot en mooi scherm zou het natuurlijk zonde zijn als je deze niet kon koppelen met diverse apps. Dit is gelukkig dan ook mogelijk.

Het zorgt ervoor dat jij je trainingen nóg leuker, intensiever en effectiever maakt.

spinning-s22i

Misschien ken je de iFit Live app wel. Deze applicatie zorgt ervoor dat je in de mooiste landschappen en over de meest exotische wegen kunt fietsen, waar ook ter wereld.

Je maakt het allemaal mee vanaf het scherm voor je neus.

Jouw virtuele instructeur(s) kun je met jou mee laten fietsen, wat zorgt voor extra motivatie.

De iFit app maakt van de Nordictrack S22i véél meer dan alleen een spinningfiets. Het is een echte personal trainer die bijvoorbeeld ook je caloriebehoefte voor je berekent en je suggesties doet voor de dagelijkse activiteit.

Professioneel gebruik

De S22i is een professionele indoor bike en is dan ook geschikt voor zeer intensief gebruik in elke omgeving.

Of je deze luxe bike nou bij jou in de sportschool, woonkamer, óf op zolder neerzet, het kan allemaal.

fitgirl-spinning

Doordat de bike makkelijk te verplaatsen is kun je ‘m ook buiten neerzetten wanneer het mooi weer is. Zo geniet je niet alleen maar van het mooie scherm, maar óók nog eens van de omgeving om je heen!

Conclusie: het kopen waard?

s22i-scherm

De conclusie mag duidelijk zijn: de NordicTrack S22i biedt jou álles wat je zoekt in een goede spinningfiets.

Het is dan ook niet zomaar een spinningfiets, maar momenteel is het met grote afstand de meest luxueuze die er is

Álles klopt en overal is tot in de detail rekening mee gehouden. Wanneer je voor deze bike kiest beleef je de ultieme trainingservaring.

Dankzij het mooie scherm hoef jij je niet te vervelen en blijft het fietsen elke training weer een genot. Wanneer je de S22i koppelt met de iFit app kun jij bovendien fietsen in een realistische virtuele omgeving.

Ondanks dat deze spinningfiets wat meer kost, is het een absolute aanrader voor elke veeleisende sporter!

Wil jij deze spinningbike kopen? Let dan even goed op. De prijzen kunnen namelijk verschillen per aanbieder.

Klik daarom even op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken:
Relevante artikelen:

Schwinn IC8

Spinningfiets professioneel

Spinningfiets met scherm

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *