Beste detox kuur? Dit zijn de Top 9 beste sapkuren (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 22, 2024

Beste Detox Kuur
Beste Detox Kuur

Eens in de zoveel tijd een detox kuur volgen helpt je lichaam om te ontgiften. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en je krijgt meer energie.

Klinkt heerlijk, toch?

Maar wat is nu de beste detox kuur om te volgen? En waar moet je zoal op letten bij de aanschaf van een detox- of sapkuur?

Dat vertellen we je in dit artikel. Na afloop weet jij alles over de beste detox kuur en kun je direct starten. Laten we beginnen!

Beste detoxkuur om te ontgiften – Top 9

Ga je een detoxkuur bestellen, dan wil je natuurlijk alleen het beste voor je lichaam. Het doel is immers om je gezondheid te verbeteren.

Een detoxkuur of sapkuur vol ongezonde ingrediënten gebruiken is dan nogal tegenstrijdig.

Daarom willen we weten wat de beste detoxkuur merken zijn. We hebben ze gesorteerd op categorie. Wil jij een detox kuur van 1 dag volgen, van 3 dagen of zelfs 10 dagen? Aan jou de keuze.

Laat je inspireren door onze top 9 beste detox kuren!

1. Beste detox kuur 1 dag – Sap.je

Ben je van plan om een detox kuur van 1 dag te volgen? Gewoon om even te proberen hoe je dat vindt?

Een sapkuur zou geen kuur zijn als deze niet voor meerdere dagen zou zijn. Toch is het ook mogelijk om losse sapjes te bestellen. Precies genoeg voor één dag.

Bijvoorbeeld bij Sap.je. Hier bestel je losse sapjes naar keuze voor een doel dat bij jou past. Ga voor detox, recharge, energy, fresh, support, reboot of een van de andere mogelijkheden. Elk sapje is met zorg samengesteld en bevat verse ingrediënten uit de natuur.

Je kunt natuurlijk ook een sapkuur bij de AH kopen of bij Etos of De Tuinen. Of ga zelf de keuken in om voor 1 dag gezonde sapjes te bereiden. Net zo gemakkelijk.

Een sapkuur van 1 dag is in elk geval ideaal om eens te proberen of het iets voor jou is. Daarna kun je altijd nog voor ‘het echte werk’ gaan.
2. Beste detox kuur 3 dagen – Happy Juicy

Wil jij een echt detox programma volgen? Ga dan minstens voor een detox kuur van 3 dagen. Bij Happy Juicy bestel je de beste sapkuur voor jouw gezondheid.

Het standaard pakket bevat 18 sapjes (van elke soort 2 stuks). Door elke dag van de kuur 6 sapjes te drinken, geef je je lichaam alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Happy Juicy is hiervoor de beste keuze, omdat de persmethode van dit bedrijf de kwaliteit beter behoudt, de sappen een positief effect op de gezondheid hebben, de producten vers zijn en uit eigen regio komen én omdat er geen onnodige ingrediënten aan worden toegevoegd.

Geen smaak-, geur- en kleurstoffen dus, maar ook geen suikers of e-nummers. Gewoon gezond!
3. Beste detox kuur 5 dagen – Happy Juicy

Is een kuur van 3 dagen voor jou een eitje? Met een detox kuur van 5 dagen breng je nog meer teweeg in je lichaam. Het is de ideale manier om de processen in je lichaam te resetten en daarna letterlijk opnieuw te beginnen.

Bijkomend voordeel? Je valt gegarandeerd af als je een sapkuur doet. En je voelt je na afloop stukken beter.

Ook de beste detox kuur van 5 dagen koop je bij Happy Juicy. Ga serieus aan de slag met dit pakket van 30 sapjes en ontvang extra korting.

Bestel je vóór 09:00 uur op een werkdag, dan krijg jij je sapjes dezelfde dag nog in huis. Je kunt dus echt vandaag nog beginnen!
4. Beste detox kuur 7 dagen – Sap.je

Bestel je bij Sap.je een detoxkuur van 7 dagen, dan krijg je meer dan 21 kilo aan groenten thuisbezorgd in flesjes. Reken er maar op dat je daar gezondheidsvoordelen van opmerkt!

Je ontvangt namelijk niet alleen sappen of shotjes, maar ook 7 soorten soepen en thee. Deze hebben allemaal hetzelfde doel: de detox kuur versterken en jou naar een gezonder leven helpen.

Gedurende 7 dagen drink je deze gezonde en verse drankjes. Bij Sap.je krijg je extra voordeel als je meerdere leveringen tegelijk bestelt. De korting kan oplopen tot 15%!
5. Beste detox kuur 10 dagen – combineer met een merk naar keuze

Gaat het detoxen jou heel goed af en ben je bereid om er nog wat dagen aan vast te plakken? Combineer dan twee detox kuren van Happy Juicy, Sap.je of bijvoorbeeld van Juicebrothers. Zo kun je 10 dagen detoxen.

Deze merken bieden detoxkuren tot 5 of 7 dagen aan, maar als jij nog een stapje verder wilt gaan ben je daar natuurlijk vrij in.

Ga in elk geval niet langer dan 10 dagen door. Een detox kuur is puur bedoeld om je lichaam te resetten en een boost te geven. Het is geen levensstijl of lange termijn oplossing. Uiteindelijk moet je weer teruggaan naar vaste voeding.
6. Lekkerste detox smoothie kuur – Happy Juicy

Geef jij niet zoveel om het aantal dagen dat een detox kuur duurt, maar wil je liever weten welke sapkuur het lekkerst is? Begrijpelijk! Niet elk sapje is namelijk even lekker.

Als je gewend bent aan suikers in ineens alleen nog pure groentesappen drinkt, dan is dat best even wennen. Deze sappen smaken dan erg bitter, maar dat is een kwestie van wennen. Juist daarom doe je (deels) de detox, toch? Om je lichaam te laten afkicken van suikers en bewerkt voedsel.

Toch willen we best verklappen wat de lekkerste detox smoothie kuur is. Dat is die van Happy Juicy!

Vooral de oranje en rode sapjes zijn zoeter van smaak, omdat ze ook fruit bevatten. Aan de gele en groene sappen moet je gewoon even wennen. Daarna kan je die ook prima drinken!
7. Goed en goedkoop detox programma (aanbieding) – Happy Juicy

Wil je wel voor de beste detox kuur gaan, maar heb je daarentegen niet zoveel budget? Goed en goedkoop gaan samen wanneer je bij Happy Juicy bestelt.

In verhouding betaal je voor dit detox programma minder dan bij de andere aanbieders. Happy Juicy onderscheidt zich daarmee niet alleen op basis van kwaliteit, transparantie in het productieproces en andere gebieden. Het merk is ook nog eens het voordeligst!
8. Detoxkuur voor afvallen – The Juice Factory

Geef je lichaam een paar dagen ‘vakantie’ en help haar met afvallen. De Juice Factory sappen zijn hier uiterst geschikt voor. Ze zijn namelijk 100% biologisch. Met een Juice Factory detoxkuur krijg je 6 sappen en 1 shotje per dag binnen.

Precies wat je lichaam nodig heeft om haar processen te resetten en het verbrandingsproces te stimuleren. Is het jouw doel om een paar kilo af te vallen? Begin je nieuwe levensstijl dan meteen goed door Juice Factory sappen te bestellen.

Hoe eerder je begint, des te sneller je resultaten ziet!
9. Natuurlijke detox kuur – Happy Juicy

Happy Juicy is ook winnaar uit de test als het aankomt op de meest natuurlijke en verse sappen. Er worden namelijk geen suikers, e-nummers, geur-, kleur- en/of smaakstoffen aan deze sappen toegevoegd.

Dankzij de cold pressed slowjuice techniek blijven de groenten- en fruitsappen bovendien extra gezond. Alle voedingsstoffen en de rijke smaak blijven op deze manier behouden.

De verse producten komen uit eigen regio. En naast het feit dat Happy Juicy het gezondst is voor jou, is het bedrijf dat ook voor het milieu. Wat zij aan groenten en fruit overhoudt na het productieproces wordt aan lokale boeren gedoneerd. Deze voeren er hun dieren mee.
Waarom een detox kuur?

sapjes voor detox

Een detox kuur of sapkuur is een kuur waarbij je gedurende een bepaalde tijd alleen sapjes drinkt. Dat zijn groentesappen en/of fruitsappen. Je eet dus geen vast voedsel. Water drinken mag wel.

Hoe lang je een detox kuur volgt, dat bepaal je zelf. Doe vooral wat voor jou goed voelt. Het grote voordeel van een detox kuur om mee af te vallen, is dat het heel simpel is.

Je bent allereerst geen tijd kwijt aan het maken van gerechten. De sappen bestel je namelijk gewoon online.

Ook maak je je geen zorgen om bepaalde dingen die je wel of niet mag eten. Je drinkt gewoon een groentensapje en dan krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen die zij nodig heeft.

Nóg een reden om voor een detox kuur te kiezen: het is gezond! In detoxkuren zit alleen groenten en fruit.

Gezonder kan haast niet, toch?

Wat zijn de grootste voordelen van een detox programma? ✅

sapkuur

Dat een detox kuur of detox programma veel voordelen biedt, dat heb je al door.

Maar een detoxkuur volgen biedt nog veel meer voordelen. Dit zijn de meest belangrijke:

  • Het helpt om afval- en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen
  • Je valt af, omdat je tijdelijk geen vast voedsel eet
  • Je krijgt meer energie door een detox smoothie kuur
  • Je zal je overdag fitter voelen en ’s nachts beter slapen
  • Het is een reset van je lichaam, zodat je daarna gemakkelijker een gezonde levensstijl aanneemt
  • Je bepaalt zelf hoe lang je detoxt: er is keuze uit een detox kuur van 1 dag tot een detox kuur van 10 dagen

Zijn er ook minpunten aan een sapkuur? ❌

Ja, helaas zijn er ook minpunten aan een sapvastenkuur verbonden. We zetten ze even voor je op een rij.

Verkeerde aanpak

Zo kan het verkeerd volgen van een kuur er juist voor zorgen dat gezondheidsproblemen verergeren. Daarom is het altijd van belang om de instructies en waarschuwingen op te volgen.

Raadpleeg bij twijfel liever een diëtist of arts dan dat je zelf (zonder kennis) een plan opstelt.

Tijdelijk afvallen

Verder is het gewicht dat je afvalt bij een sapjes detox vaak slechts tijdelijk. Als je na die kuur niet gezond eet, zitten die kilo’s er binnen de kortste keren weer aan.

Gebruik de detox kuur daarom echt als een start van een nieuwe manier van leven. Het is geen quick fix.

Moeilijk vol te houden

Een detox dieet of detox kuur kan moeilijk vol te houden zijn. De ene persoon heeft er meer moeite mee dan de ander om geen vast voedsel te eten.

Wat ook een valkuil is: na de detox kuur te veel eten, omdat je dan het gevoel hebt dat het weer ‘mag’.

Detox sapjes kuur ervaringen: wat zijn de resultaten?

juicing-in-keuken

Nu ben je vast benieuwd hoe de detox kuur ervaringen van mensen gemiddeld zijn..

Welke resultaten behalen zij door het drinken van detox sap? En hoe voelen zij zich na afloop?

Jos vertelt dat zijn vrouw en hij een kuur van Happy Juicy volgden. “Wij zijn net klaar en allebei heel tevreden. We deden een 5-daagse detox kuur en onze ervaringen zijn allebei positief. De sappen zijn lekker en vullen goed en de sappen werden bevroren en op tijd geleverd.”

Brigit heeft Sap.je detox sappen getest en vertelt: “Ik heb voor het eerst een detoxkuur gevolgd en dit is echt prima vol te houden. Bijna niets op aan te merken. Verse ingrediënten die lekker smaken en de soepen waren helemaal heerlijk. Het enige minpunt vind ik dat het dagprogramma niet in de doos zat. Foutje, moet kunnen.”

Kirsten maakte voorheen zelf detox sappen, maar besloot met Juice Brothers te starten. “Goede service en lekkere sappen. Wel duurde de levering wat lang. Ik wilde graag dezelfde dag nog beginnen, maar dat lukte daardoor niet. Juicebrothers bezorgt alleen op woensdag en zaterdag.”

Hoe lang duurt een goede Sapvastenkuur?

Natuurlijk hebben zij zelf ook ervaring met detoxen. Daarom wordt de rest van deze detox kuur review wat persoonlijker.

Wanneer wij bij Fitvooralles detoxen, dan doen we dat vaak 3 dagen en soms zelfs 7 dagen. Het ligt een beetje aan het doel waarvoor we het doen.

Zo vlak voor de zomer even strak in pak komen lukt beter wanneer je er een week voor uittrekt.

Wat wij interessant vinden, is dat vrijwel elke sapkuur voor dezelfde resultaten zorgt. Natuurlijk is de kwaliteit van het ene merk beter dan van het andere merk.

Maar de resultaten – of beter gezegd: de bijwerkingen – die je per dag kunt verwachten, zijn steeds nagenoeg hetzelfde.

Zo begint het altijd met ontwenningsverschijnselen: je voedt je lichaam namelijk ineens heel anders dan gewoonlijk. Hier horen hoofdpijn en een hongerig (en soms geïrriteerd) gevoel bij. Ook kun je last krijgen van je darmen.

Zweten of het juist snel koud hebben horen er ook bij, evenals een slechte adem. Niet heel charmant, maar wel logisch als je geen vast voedsel eet.

Is een sapjeskuur makkelijk vol te houden?

En dan de vraag of een sappenkuur wel of niet gemakkelijk vol te houden is. Op die vraag verschillen de antwoorden nogal.

Mensen die sowieso weinig eten op een dag zullen minder moeite hebben met de overgang van vast voedsel naar sappen.

Eet jij dagelijks redelijk veel, dan is het best lastig om van de ene op de andere dag 180 graden te draaien. Het is dus heel persoonlijk en subjectief.

Probeer het zelf gewoon eens, dan merk je snel genoeg hoe je het vindt.

Hoe effectief is een sapkuur voor afvallen?

afvallen detoxkuur

Hoe effectief een sapvastenkuur is om mee af te vallen? Dat ligt helemaal aan jouw inzet. Als jij een sapjes kuur volgt en daarna meteen weer gaat eten zoals je gewend bent, heeft het niet veel zin.

De bedoeling is dat je na een sapjes detox een gezondere levensstijl aanneemt. Dat wil zeggen dat je niet ineens weer een hele dag vast voedsel eet, maar dat je het opbouwt. En dat je ongezonde producten zoveel mogelijk achterwege laat.

Al ga je met de beste sappenkuur aan de slag; wie na de kuur zijn of haar best niet doet voor blijvend resultaat, zal uiteindelijk snel genoeg weer een hoger getal op de weegschaal zien.

Dat werkt hetzelfde met detox pleisters: je kunt ze wel dragen, maar als je niet je best doet om je levensstijl te veranderen heeft het geen blijvend effect.

Kun je een detox kuur zelf maken?

Je bent natuurlijk niet verplicht om een detox kuur te bestellen. Je kunt ook zelf aan de slag met juicing door je slowjuicer of sapcentrifuge erbij te pakken!

Een detox kuur zelf maken kost wel wat meer tijd en moeite, maar het is direct een stuk voordeliger. Je kunt elke detox kuur zelf maken in de blender.

Bovendien bepaal je zo zelf welke ingrediënten er in gaan. Je drinkt dan alleen wat je echt lekker vindt.

Welke sapjes kuur je ook kiest; de beste sappenkuur is nog altijd de kuur waar jij je het prettigst bij voelt. Of dat nu een detox kuur van Kruidvat is, van Happy Juicy of de kuur die jij zelf maakt.

Detox sapkuur aanbieding

Wil jij een detox kuur met korting scoren? Regelmatig is er online een aanbieding op verschillende detox programma’s. Zo kun je niet alleen de beste sapkuur, maar ook direct een goedkope detox kuur kopen.

Laat je inspireren door de producten hieronder. We wensen je veel succes!

Misschien ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *