Detox pleisters: zin of onzin? (Review)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 15, 2024

Fitvooralles ervaringen met detox voetpleisters
Fitvooralles ervaringen met detox voetpleisters

Het klinkt heel mooi. Pleisters op je voeten die gifstoffen aan je lichaam onttrekken en je gezonder maken.

Is dit daadwerkelijk een effectieve en makkelijke manier om je lichaam een detox te geven? Of zijn deze voetpleisters onzin?

Dit artikel geeft je antwoord op deze vragen. Ook ontdek je wat de beste detox pleisters zijn om te kopen.

Dit zijn de beste detox pleisters

Detox pleisters zijn al een aantal jaar op de markt. Als je in winkels zoals Kruidvat of De Tuinen (nu Holland & Barrett) op zoek bent geweest naar detox producten, heb je vast al eens detox pleisters zien liggen.

Er zijn er behoorlijk wat te koop. Echter werken ze lang niet allemaal even goed.

Onderstaande pleisters zijn het populairst onder gebruikers. Ook zijn dit de meest effectieve voetpleisters die écht werken.

Mocht je dus detox pleisters willen kopen, dan doe je er verstandig aan om voor een van de onderstaande producten te kiezen.

1. Kluvaro detox voetpleisters

kluvaro_detox_voetpleisters

Kluvaro heeft zelfs 3 verschillende varianten voetpleisters. Optie 1 is de pleister met bamboe. Deze bevordert volgens Kluvaro de verjonging van je huid. En verbetert de slaapkwaliteit.

Gember in de detox pleister voor je voet zou voor een betere spijsvertering en beter metabolisme zorgen. En lavendel absorbeert volgens Kluvaro de lichaamsgeuren en verbetert de bloedcirculatie.

Een kuur van een week kost je zo’n 9 euro. Dat is redelijk vergelijkbaar met pleisters van andere merken.

Wat opvalt bij Kluvaro; de ervaringen van gebruikers zijn voornamelijk positief. Eén klant zegt dat haar acné is afgenomen en ze beter slaapt. Een ander schrijft dat het helpt tegen gezwollen voeten. Bovendien wordt de zwarte kleur bij pleisters van Kluvaro na verloop van tijd minder.

Wel stellen veel klanten zich na een positieve review de vraag of ze niet te graag willen dat de detox pleister werkt.2. Lucovitaal voetpleisters

lucovitaal_detox_voetpleisters

Lucovitaal is al tientallen jaren gespecialiseerd in allerlei gezondheidsproducten. Dit kunnen vitaminepillen zijn, allerlei soorten thee en detox pleisters. De pleisters zijn gemaakt van Bamboe Azijn poeder en volgens Lucovitaal 100 procent natuurlijk.

Klanten hebben vooral positieve ervaringen over de pleisters. Er is alleen een nadeel. De kruiden in de detox pleister schijnen voor een niet erg aangename geur te zorgen. Dat zal in combinatie met het zweet niet echt lekker ruiken in de ochtend.3. Kinoki detox voetpleisters

kinoki_detox_voetpleisters

De voetpleisters van Kinoki zijn goedkoop, maar dat zegt niets over de kwaliteit. In de reviews staat dat ze niet altijd even goed vast blijven zitten, maar die klacht zie je ook bij duurdere merken voorbij komen.

Voor de pleisters van Kinoki geldt dat het ongeveer fifty-fifty is. De helft van de ervaringen is positief, de andere helft is niet te spreken over de pleisters.

Bij dit merk komt vaak naar voren dat de pleisters na een week of iets langer nog net zo zwart zijn. Dit zou, als de kuur echt werkt, steeds minder moeten worden.Wat is de beloofde werking van een detox pleister?

De detox pleister wordt ook wel een detox voetpleister genoemd, omdat de pleister onder je voet wordt geplakt.

Je voeten zijn immers de plek waar de meeste zenuwuiteinden zitten.

Je weet waarschijnlijk wel dat je voeten behoorlijk kunnen zweten. Bij een detox kuur met pleisters is dit een voordeel.

De pleister bestaat uit een zakje azijn, kruiden en mineralen en vangt het zweet van je voetzool op. Dit zweet bevat afval en gifstoffen uit het lymfevocht.

Je ziet je afval zelfs de volgende ochtend terug op de pleisters. Volgens meerdere gebruikers is het zicht van een zwarte detox pleister, geen pretje.

detox_pleister_onder_voet

Aan de andere kant zou het een teken kunnen zijn dat de pleisters hun werk doen.

Daar is alleen geen bewijs voor, omdat de zwarte kleur een reactie van azijn op zweet is.

Gifstoffen in je lichaam kunnen door tal van zaken worden veroorzaakt. Zoals alcohol, roken en luchtverontreiniging.

Ook stress, slechte huidverzorging en ongezond eten kunnen boosdoeners zijn.

Een manier om dit op te lossen is om gezonder te gaan leven, maar ook een detox kuur zou bijdragen aan de afvoer van gifstoffen.

De pleisters doen hun werk in de nacht. Voor de beste werking dienen je voeten droog en schoon te zijn.

En wil je het optimale resultaat, dan is het volgens de fabrikanten het beste om katoenen sokken te dragen.

Het effect in de detox pleister wordt versterkt en de sokken voorkomen bovendien dat de pleisters loslaten.

Werken detox voetpleisters echt?

detox_pleisters_plakken

Zijn detox pleisters onzin of werken deze echt?

De ervaringen van gebruikers zijn heel wisselend. De een zweert bijna bij de pleisters en de ander noemt het nog net geen kwakzalverij.

Dat laatste gaat een beetje ver. Hoewel de werking van een detox pleister niet wetenschappelijk kan worden aangetoond.

En daar zit nu net het probleem, om het even zo te noemen. De gebruikers die positieve ervaringen hebben na het gebruik van een detox pleister, kunnen zomaar van het placebo effect profiteren.

Oftewel: ze denken dat de pleister helpt, dus helpt deze.

Daar is natuurlijk niks mis mee, maar dit zegt niks over de werking van de pleister zelf.

Voorbeelden van andere pleisters zijn nicotinepleisters die je van het roken af moeten helpen, of afslankpleisters. Bij die 2 is de werking bewezen.

Wel moet worden opgemerkt dat het hier om hulpmiddelen bij het stoppen met roken of afvallen gaat. De pleister kan het niet alleen.

Voor een detox pleister ligt dit dus net wat anders. Als het al helpt, komt dit door het placebo effect. En omdat je voor de beste werking waarschijnlijk ook gezonder gaat leven.

Detox pleisters: reviews en ervaringen

detoxen_tijdens_slapen

De Consumentenbond heeft eind vorig jaar een artikel geschreven over detoxen. De conclusie was niet mild.

Een detox kuur, ook met een detox pleister, werkt niet. En kan zelfs gevaarlijk zijn. Je nieren en lever kunnen de afvalstoffen prima afvoeren, zegt de Consumentenbond.

Dat een detox kuur gevaarlijk is, is misschien wat zwaar geformuleerd. Het ‘gevaar’ zit hem vooral in het spul dat je binnenkrijgt tijdens een detox kuur.

Dan gaat het vooral over sappen en supplementen die meer kwaad dan goed doen. Op dat gebied kan je gerust zijn. Een detox pleister is totaal ongevaarlijk.

Als je kijkt naar de reviews van klanten, bijvoorbeeld op Bol.com kijkt, dan zijn deze zeer verschillend. Zoals je net hebt gelezen; de een vindt het een geweldig product, de ander merkt er niets van.

Wel geeft iedere klant aan dat de pleisters in de nacht verkleuren. Dit wordt dus vooral veroorzaakt door de combinatie van zweet en azijn.

Houd wel in gedachten dat wetenschappelijk bewijs ook niet alles is. Dat de wetenschap de werking van een product niet kan bewijzen, wil niet zeggen dat die werking er niet is.

Ongeveer de helft van de gebruikers geeft aan verschil te merken na het gebruik van detox pleisters. Dat zal ook niet voor niks zijn.

En het is niet helemaal eerlijk om hen allemaal als goedgelovige mensen neer te zetten.

Wat voor resultaten mag je verwachten?

✅Ontspant je spieren

✅Goed voor darmen, stoelgang & nieren

✅Minder last van zweetvoeten

✅Verlicht vermoeidheid

✅Betere slaap

✅Je valt er van af

Zoals je ziet, is het lijstje met verwachte resultaten aanzienlijk. Volgens de makers en verkopers van Detox pleisters komen die resultaten al na één nacht.

Per nacht gebruik je één pleister per voet. De werking is dus het beste als je er een katoenen sok overheen trekt. Een kuur duurt over het algemeen een week.

Net als bij een andere detox kuur, is de ontgifting van je lichaam het grote doel. De darmen spelen daar een grote rol in.

Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Zijn ze gezond, dan voel je je goed. Ongezonde of niet goed werkende darmen zorgen voor veel fysieke en geestelijke ongemakken.

Conclusie: doen of niet doen?

Als je puur naar het wetenschappelijke deel kijkt, is het vrij zinloos om een kuurtje met detox pleisters te doen.

Er is simpelweg geen bewijs van de werking.

Je zou puur voor het placebo effect de pleisters plakken en jezelf misschien wel blij maken met een dode mus.

Aan de andere kant kan het ook geen kwaad. De pleisters zijn ongevaarlijk. En als je denkt dat het helpt en de pleisters daardoor hun werk doen, is dat mooi meegenomen.

Wil je de pleisters proberen? Dan is het slim om dit te combineren met een gezondere leefstijl. Dan ga je sowieso positieve veranderingen voor je lichaam tegemoet.

Een periode van vasten is eveneens goed voor een lichaam. Doe dit niet te lang, maximaal een dag of vijf.

Maar echte ontgifting van je lichaam zoals aanhangers van detox het noemen, is een fabel. Voor zover dat nodig is, doet je lichaam dit zelf. En daar helpt geen detox pleister of andere kuur bij.

Wil je effectief en blijvend gewicht verliezen? Zodat je beter in je vel zit? Download dan de gratis Vetverlies Kick-start hieronder:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant
Veelgestelde vragen

Kun je detox voetpleisters zelf maken?

Indien je beschikt over de juiste materialen en ingrediënten is het met een beetje creativiteit mogelijk om de pleisters zelf te maken. Over de werking van een zelfgemaakte pleister in de praktijk is verder weinig bekend.

Bestaan er ook detox pleisters voor andere lichaamsdelen?

Vooralsnog zijn vrijwel alle detox pleisters specifiek bedoeld voor op de voeten.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

3 reacties

Josh santana · augustus 10, 2022 op 10:19 pm

Vandaag heb ik van ester keer deze pleister gekocht bij een winkel een Valkenswaaard ik ben heel benieuwd naar het resultaat een zal ik hier achter reactie zetten top top 👏

    Casper · augustus 11, 2022 op 7:29 am

    Hey Josh, ik ben ook benieuwd. Laat het even weten!

      Dede · september 19, 2022 op 7:14 am

      vanacht 1e keer gebruikt. ik merkte dat ik te vaak ging plassen. achter elkaar. ik werd wakker met knallende hoofdpijn. kan ook liggen aan mijn drukke weekend. nog 4 dagen te gaan en ik probeer exrra te drinken

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *