Sauna belt / afslankgordel: werkt het echt (Ervaringen)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 15, 2023

saunabelt-afslankgordel
sauna-belt-afslankgordel

De sauna belt komt steeds meer voorbij in de media en is een populair middel in de fitness industrie.

Dit komt omdat de afslankriem belooft dat je snel kilo’s kwijt kunt raken en slanker kunt worden door deze op dagelijkse basis te dragen.

In dit artikel leggen we je uit wat het product doet en vertellen we je onze ervaringen met de sauna belt.

Daarbij beantwoorden we de vraag of de band wel echt zo goed werkt en ervoor zorgt dat jij sneller vet verliest.

Ben je benieuwd naar de werking en resultaten van de sauna belt? Lees dan snel verder!

Wat is een sauna belt?

Een sauna belt, ook wel afslankriem genoemd, is een soort gordel die je om je buik kunt binden. De riem heeft een corrigerende werking en werkt tegelijk als body shaper.

Hij zorgt er dus voor dat als je hem aantrekt onder strakke kleding dat je lichaam mooi gevormd wordt, maar belooft ook jouw lichaam te ondersteunen in het afvalproces. Zodat jij uiteindelijk jouw droomlichaam krijgt.

Hoe werkt de sauna belt?

afslankgordel

De sauna belt kan worden bevestigd rond de buik, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook om je been gebruiken als dit het gebied is waar jij af wilt slanken.

De belt warmt vervolgens op, waardoor jij plaatselijk gaat zweten en vet zou gaan verbranden.

De belt belooft dus dat hij plaatselijk vet kan verbranden aan de hand van warmte en zweten.

Er zit vaak een warmteregelaar op waarmee jij zelf de temperatuur kunt bepalen.

Als het ware zou je dus thuis op de bank kunnen zitten met de sauna belt om je middel. Volgens de ontwikkelaars zou je dan kilo’s kwijtraken zonder te bewegen.

Gebruiksaanwijzing

De sauna belt is erg makkelijk in gebruik. Dit is het makkelijkst uit te leggen in 4 stappen:

  1. Bevestig de riem om het te behandelen lichaamsdeel
  2. Stel in op de gewenste temperatuur (maximale temperatuur is afhankelijk van het merk)
  3. Trek kleding aan over de sauna belt
  4. Ga sporten, hardlopen of wandelen voor optimaal resultaat

Afhankelijk van het merk is de belt vaak ongeveer 1 meter lang en kun je hem aan de hand van klittenband om een gewenst lichaamsdeel heen wikkelen.

De afslankriem is zo gemaakt dat het niet opvalt wanneer hij onder je kleding zit zodat je hem gerust kunt dragen tijdens dagelijkse activiteiten.

Andere functies van de sauna belt

Buiten het plaatselijk vet verliezen biedt de afslankriem ook nog andere functies. Je kunt de riem ook gebruiken voor plaatselijke pijnverlichting.

Als je veel rugklachten ervaart en je bevestigt de riem op de locatie waar je pijn hebt, kan de warmte ervoor zorgen dat de pijn wordt verminderd.

De spieren ontspannen zich door de warmte en je doorbloeding wordt gestimuleerd.

In feite werkt dit hetzelfde als een warme kruik. Je kunt de riem daarom ook gebruiken als warmtebron of wanneer je last hebt van je buik.

Dit maakt het product redelijk multifunctioneel. Daarbij is het gunstig dat je zelfstandig de temperatuur warmer of kouder kunt zetten.

Helpt de sauna belt echt bij vetverbranding?

saunabelt

Wanneer je vet wilt verbranden is het van belang dat jouw lichaam meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt via voeding.

Als dit gebeurt zorg je ervoor dat jouw lichaam de energie ergens anders vandaan moet halen en gaat het lichaam automatisch je vetreserves gebruiken om goed te kunnen functioneren. Zo verbrand je dus vet en zal je afvallen.

De vraag is nu of een sauna belt echt kan bijdragen aan dit proces van vetverlies.

De sauna belt kan wel wat bijdragen aan het proces van vetverlies, maar eigenlijk is het niet mogelijk dat de belt alles doet wat het product beweerd.

Het enige wat er feitelijk gebeurt bij het dragen van de afslankriem, is dat het te behandelen gebied enorm gaat zweten.

Door het overmatig zweten zal je waarschijnlijk wel verschil merken na gebruik van de band omdat overmatig vocht verdwijnt.

Hierdoor zal je buik of de plek waar de riem bevestigd is, inderdaad dunner doen ogen. De kans is echter groot dat je na enkele uren weer terug bij af bent.

Voordelen van de sauna belt

Eigenlijk werkt de sauna belt dus niet zoals hij beweert. Het is simpelweg niet mogelijk om plaatselijk af te vallen en al helemaal niet zonder beweging of aangepast voedingspatroon.

We moeten je daarom uit de droom helpen dat deze mogelijkheid bestaat. De sauna belt kan wel bijdragen aan het afvalproces op verschillende manieren:

  • De sauna belt stimuleert je om je buikspieren aan te spannen, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen
  • De sauna belt stimuleert de bloedsomloop en vochtafvoer in het lichaam. Hierdoor kun je mentaal meer energie ervaren en je fitter voelen
  • De sauna belt bevordert een juiste houding door de corrigerende werking, waardoor je minder snel verkeerde bewegingen maakt tijdens het sporten
  • De sauna belt kan ook worden gebruikt voor pijnvermindering en als warmtebron

Helaas zorgt de sauna belt op zichzelf dus niet voor vetverlies. Biologisch gezien is dit simpelweg niet mogelijk en moet je er echt voor zorgen dat je de juiste balans vindt tussen voeding en beweging.

De sauna band kan dus wel bijdragen aan verschillende zaken rondom sport en gezondheid.

Onze ervaringen met de sauna belt

Om jou te kunnen voorzien van de beste informatie over de populaire sauna belt hebben wij het product uiteraard zelf getest.

We zullen onze ervaring beschrijven en kunnen alvast meegeven dat we wel resultaten hebben gemerkt, maar dat deze resultaten eigenlijk maar kort zichtbaar waren.

De sauna belt is gemakkelijk aan te brengen en blijft goed zitten om je middel. Je kunt hem eigenlijk zo strak of los bevestigen als je zelf prettig vindt.

Maar voor optimaal resultaat wordt aangeraden om hem stevig om je middel te binden. Bij het instellen van de temperatuur werd de riem direct warm en dit was een aangenaam gevoel.

De fabrikant claimde dat je na 50 minuten wel 2 centimeter kwijt zou zijn.

Na het ophangen van de was en een flinke schoonmaakronde door het huis, waren er al snel 60 minuten voorbijgevlogen.

Wat was het resultaat?

afslankriem

Bij het verwijderen van de riem zagen we inderdaad een mooi resultaat.

De riem vormt je lichaam op een mooie zandloper manier waardoor je taille iets dunner oogt.

Helaas verdween dit resultaat eigenlijk al na 2 uur zonder de riem te hebben gedragen.

Zoals we al hebben uitgelegd komt dit omdat je enkel plaatselijk vocht verliest, maar het vocht wordt al snel weer aangevuld door het lichaam.

Van meerdere mensen hebben we dezelfde feedback ontvangen. Je ziet in het begin ietsjes verschil, het resultaat blijft alleen niet zo lang als we zouden willen.

Binnen een aantal uren zal je lichaam zich weer herstellen en zijn je resultaten verleden tijd.

Conclusie

De sauna belt is helaas niet zo´n wondermiddel voor vetverlies als de reclames doen lijken.

Wel kan deze riem een goed hulpmiddel zijn bij het afvallen. Het kan bevorderend werken voor een juiste houding en kan het afvalproces lichtjes versnellen wanneer je de riem combineert met beweging.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de riem te dragen tijdens het hardlopen of fietsen, zodat je de buikspieren steviger aan kunt spannen en een juiste houding wordt gestimuleerd.

Toch blijven we erbij dat de beste methode om af te vallen een mooie balans tussen gezonde voeding en beweging is.

Waarschuwing

De sauna band is in principe veilig om te gebruiken, maar doe dit wel op een verantwoorde manier.

We willen je sterk afraden om de band bijvoorbeeld in de nacht te dragen, omdat je dan risico loopt dat je niet goed door kunt ademen.

Daarbij kan de riem bij overmatig gebruik te heet worden, wat beschadiging van de huid kan veroorzaken.

Daarom willen we je aanraden om de riem over een hemdje of T-shirt te dragen om direct contact met de huid te voorkomen.

Verder is het van belang om voor een belt te kiezen van goede en betrouwbare kwaliteit. Bekijk hier het beste aanbod >>

Het alternatief: de natuurlijke manier van afvallen

Ben jij teleurgesteld na het lezen van dit artikel? Treur niet, afvallen is nog steeds mogelijk.

We willen je wel op het hart drukken dat je methodes die claimen dat je binnen een paar uur kilo’s lichter bent, nooit moet geloven.

Afvallen is een biologisch proces wat nu eenmaal tijd nodig heeft. Je wilt je lichaam veranderen en dat kan niet van de een op de andere dag.

Wil je ontdekken hoe jij toch relatief snel én blijvend vet kunt verliezen? Download dan hieronder even de Gratis Vetverlies Kickstart:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *