EMS buikspiertrainer | Review | Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 3, 2024

ems buikspiertrainer
ems buikspiertrainer

EMS buikspiertrainer (ookwel abs trainer of abs stimulator): je hebt er vast wel eens een voorbij zien komen op tv reclames.

In deze review lees je over de werking en de ervaringen met de EMS buikspiertrainer.

Zo kom je erachter of het een effectief trainingsmiddel is of dat het weggegooit geld is.

Wat is EMS buikspiertraining?

abstrainer-ems

Electro musculair stimulation, kortweg EMS is alles behalve nieuw. In de jaren ’50 werd deze trainingswijze al gebruikt door toenmalig Russische atleten.

Sindsdien is het nooit meer helemaal verdwenen uit de fitnesswereld. De laatste tijd maakt deze trainingswijze weer een ware come-back. Met name de buikspiertrainers doen het goed en bewijzen steeds meer positieve effecten te hebben om het versterken van je spieren.

Het principe is eigenlijk vrij simpel: Er worden in korte tijd een heleboel elektrische schokjes afgegeven op de plek waar jij je buikspiertrainer om doet.

Naast buikspiertrainers heb je meerdere trainingsapparaten die werken volgens dit principe. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de fitness trilplaat.

Dus: werkt het?

Om het antwoord zo kort mogelijk te houden: já EMS buikspiertrainers werken. Ze doen namelijk wat ze moeten doen. Ze kunnen je buikspieren dan ook versterken.

Wat wel belangrijk is, is dat je deze manier van trainen niet vervangt voor het ‘echte werk’. Er mag namelijk geen twijfel over bestaan dat daadwerkelijke krachttraining nog altijd een positiever effect heeft dan alternatieve trainingswijzes.

Wel kan het een goede aanvulling óf afwisseling zijn. Heb je bijvoorbeeld een keer geen zin om buikspieroefeningen te doen? Of heb je last van een rug- of nekblessure? Dan biedt deze buikspiertrainer je een prima oplossing.

Een andere manier om je buikspieren tóch te kunnen trainen bij pijntjes aan de rug of nek is door het uitvoeren van staande buikspieroefeningen.

Mocht je daarbij nog steeds pijn ervaren, dan is het een verstandige keuze om de EMS buikspiertrainer erbij te pakken.

Welke EMS buikspiertrainer is het beste?

Wat wel belangrijk is om op te letten, is de kwaliteit van de betreffende abs stimulator die je wilt gaan kopen. Hier zit namelijk enorm veel verschil in.

De kwaliteit zal dan ook bepalen of ‘t apparaat een daadwerkelijk effect zal hebben op je buikspieren of niet. Vaak wordt er sceptisch gedacht over deze trainers omdat er veel apparaten van mindere kwaliteit te koop zijn.

Hieronder vind je de beste EMS buikspiertrainers:

Gymform total abs

ems-buikspiertrainer

Dit is zonder enige twijfel de bekendste buikspiertrainer die werkt volgens het EMS systeem. En het is tevens de meest effectieve. Je hebt keuze uit verschillende trainingsintensiteiten.

De trainer zit comfortabel én bedekt je gehele buik. Waar andere apparaten vaak slechts een klein deel van de buikspieren bedekken, wat een nadelig effect heeft op de effectiviteit van je trainingen.

Dankzij deze ‘band’ kun je op een passieve manier je buikspieren versterken, wel is het uiteraard aan te raden om er buikspieroefeningen bij te blijven doen, zoals je net hebt kunnen lezen.

Meer informatie over deze abs stimulator lees je in onze Total Abs review. Of klik hieronder om direct de beste prijs en andere gebruikerservaringen te bekijken.Eco-friend EMS trainer

ems-buikspiertrainer

De EMS ab-trainer van Eco-friend behoort tot één van de betere ems apparaten.

Wat erg handig is aan dit apparaat is dat je ‘m naast je buikspieren ook kunt gebruiken voor andere spiergroepen naar keuze.

Je krijgt er dan ook twee extra EMS trainingsbanden bij die je op een plek naar keuze kunt omdoen.

Dankzij de meegeleverde gelpads zit ‘t apparaat bovendien erg comfortabel om de buik heen. Je zult er dan ook minimaal hinder van ondervinden waardoor je waar en wanneer je maar wilt kunt ‘trainen’ voor sterkere buikspieren.Tot slot

Zoals je hebt gelezen werkt de abs stimulator dus wel degelijk, mits je het op de juiste manier gebruikt en ook goed let op je voeding.

Houd er rekening mee dat de stimulator zeker geen wondermiddel is. Je dient het dan ook puur als middel ter ondersteuning te zien.

Dat gezegd hebbende hoop ik dat je veel aan deze review hebt gehad! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een reactie achterlaten onder dit artikel.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *