Professionele spinningfiets kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 23, 2023

spinningfiets-professioneel
spinningfiets-professioneel

Wil jij een professionele spinningfiets kopen? Niet alle spinningfietsen zijn daadwerkelijk geschikt voor professioneel gebruik. En het kan lastig zijn om te ontdekken welke het beste bij jou past.

Lees daarom snel verder om de beste te bekijken.

Waarom een professionele spinningfiets?

professionele-spinningbike

Waarom zou je kiezen voor een professionele spinningfiets in plaats van een ‘normale’ spinningfiets?

Om te beginnen is het goed om te weten dat spinningbikes zijn opgedeelt in de volgende klasse:

  • Thuisgebruik: geschikt om regelmatig thuis te gebruiken.
  • Intensief thuisgebruik: Geschikt om op dagelijkse basis thuis te gebruiken.
  • Semi professioneel: Zowel geschikt om te gebruiken in een professionele omgeving zoals een sportschool als om thuis te gebruiken.
  • Professioneel: beschikt over top kwaliteit en is geschikt om overal te gebruiken op de hoogste intensiteit. Dit geldt doorgaans voor alle professionele fitnessapparatuur.

Vaak wordt er gekozen voor een (semi)professionele spinningfiets om te gebruiken in een sportschool tijdens (online) spinninglessen. Ook topsporters, met name wielrenners, kiezen vaak voor een dergelijk model.

Wanneer je een spinningfiets voor thuis uitzoekt hoeft deze in principe niet per sé professioneel te zijn. Echter, wanneer jij alleen genoegen neemt met het beste en daar een wat groter budget voor over hebt dan komt dit je trainingen natuurlijk alleen maar ten goede.

Beste professionele spinningfietsen

Een spinningbike uitzoeken kan behoorlijk lastig zijn. Zeker wanneer het gaat om een professioneel model zie je soms door alle bomen het bos niet meer.

Om je goed op weg te helpen vind je hieronder een selectie van de beste professionele bikes:

1. NordicTrack S22i

nordictrack-spiningbike

De NordicTrack S22i is een erg populaire spinningfiets met scherm. Het model biedt je ware luxe en is momenteel dan ook veruit het meest luxueuze model dat er is.

Op het fraaie scherm kun jij niet alleen je vorderingen bijhouden, maar ook kun je ‘t apparaat koppelen met diverse apps om zo in een virtuele omgeving te fietsen. Zo kun je overal ter wereld fietsen en geniet je van de ultieme beleving.

Het frame van deze bike is erg stevig en je kunt dan ook wel merken dat het geoptimalisseerd is voor professioneel gebruik. De robuuste constructie zorgt er voor dat je alle stevigheid en stabiliteit geniet die jij nodig hebt voor een comfortabele ‘fietstocht’.

Zodra je voor de eerste keer op deze professionele spinningfiets stapt zul je meteen merken dat werkelijk álles aan deze fiets klopt en dat dan ook aan alles is gedacht.

Vergeleken met andere professionele modellen kost deze fiets je weliswaar wat meer, maar als je een wat groter budget tot je beschikking hebt is dit absoluut de beste keuze.
2. FitBike Race Magnetic Pro

magnetic-pro

Het is een hele mond vol, de benaming van deze professionele spinningbike. Dat klinkt naar mijn mening dan ook veelbelovend. De FitBike Race Magnetic Pro maakt die belofte dan ook zeker waar.

De fiets is voorzien van een prachtig design waarbij er rekening is gehouden met elk klein detail. Dit resulteert in een verbluffend mooi uiterlijk. Elke keer is het weer een feest om op deze fiets te mogen stappen.

Qua comfort zit de bike erg comfortabel en bijna elk deel is verstelbaar naar jouw eigen inzicht. Zo kun jij geheel zelf jouw ideale houding bepalen. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met rugklachten en andere blessures en/of pijntjes.

Wanneer je begint te trappen op de Magnetic Pro merk je direct dat dit een professionele spinningfiets is. Alles voelt erg soepel aan en de overgang in weerstandsniveau’s gaat net zo soepeltjes.

trappers-spinbike

Één van de redenen waaraan de Magnetic Pro zijn populariteit waarschijnlijk te danken heeft is de redelijk lage prijs vergeleken met andere professionele bikes.

Maar ook het geruisloze gebruik zal hier een aandeel in hebben. Het is namelijk erg prettig om over een toestel te beschikken dat nauwelijks geluid maakt. Of je nou thuis of in de sportschool fietst, De magnetic pro biedt je ware kwaliteit voor een niet al te hoge prijs.
3. Schwinn 800IC

schwinn-ic-8

Dat de Amerikaanse fietsengigant Schwinn naasst goede kwaliteit fietsen ook uitstekende professioenele spinningfietsen produceert was al reeds bekend. Met de Schwinn 800IC wordt dit nog maar weer eens nadrukkelijk bevestigd.

De bike kenmerkt zich voornamelijk door de uitgebreide trainingsmogelijkheden. Zo is de fiets bijvoorbeeld voorien van 100 weerstandniveau’s. Op deze manier kun jij heel specifiek op het voor jou gewenste niveau fietsen. Dit is erg fijn tijdens langere en intensievere trainingen.

Doelgericht trainen is iets wat ook in het vaandel staat bij deze professionele bike. Qua luxe is de fiets voor de rest voorzien van de nodige opties die je mag verwachten van een dergelijk professioneel toestel.

schwinn-professioneel

Denk bijvoorbeeld aan een tablethouder en de mogelijkheid om te koppelen met diverse spinning apps of met een hartslagband, om zo nóg doelgerichter te kunnen werken aan jouw doelen.

De trappers zijn zo ontworpen dat ze voorzien zijn van de welbekende SPD pedalen, maar je kunt er ook gewoon instappen met sportschoenen zónder hier al te veel van te merken.

Een trainingscomputer mag natuurlijk ook niet ontbreken en deze wordt er dan ook gratis bijgeleverd zodat jij je prestaties nauwlettend in de gaten kunt houden en jezelf constant kunt verbeteren.

Op papier heeft deze spinningfiets het label ‘intensief thuisgebruik’ en is het dus geen officiele professionele spinningfiets. Echter kan deze fiets prima mee in een professionele omgeving en maximaal belast worden.

Lees onze uitgebreide Schwinn 800IC review of bekijk het aanbod hieronder:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *