Professionele fitness apparaten kopen | Sportschool apparatuur

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 22, 2024

professionele fitness apparatuur
professionele fitness apparatuur

Opzoek naar professioneel fitnessapparatuur? Stop met zoeken, je bent hier op de goede plek aangekomen. In dit artikel kun je alle benodigde informatie vinden over het kopen van professionele fitnessapparatuur:

Soorten apparaten

Er is een groot aanbod aan professionele fitness apparaten te verkrijgen. Ben je op zoek naar één specifiek apparaat? Hieronder vind je de mogelijkheden:

Loopbanden

professionele-loopband

Loopbanden, wie kent ze niet. Dit is het ideale apparaat om (hard)loop trainingen op te doen en mag dan ook zeker niet ontbreken in een professionele fitness omgeving.

De professionele toestellen verschillen van de rest doordat deze goede demping geven op het loopvlak en daardoor blessures voorkomt. Klik op de knop voor informatie en de beste mogelijkheden:Hometrainers

professionele-hometrainer-kopen

Ook een hometrainer mag zeker niet ontbreken, dit is de bekendste en populairste fitness fiets die er is. Je kunt op een comfortabele manier de nodige calorieën wegtrappen en aan je conditie werken.

Het aanbod hometrainers is wat minder groot vergeleken andere professionele fitnessapparatuur. Benieuwd naar de aandachtspunten en het beste aanbod? Klik dan op de knop hieronder:Crosstrainers

cf5i-crosstrainer

Crosstrainers kun je zien als een kruising tussen hometrainers en loopbanden. Je maakt een ronddraaiende beweging met je benen en ook je armen die bewegen mee.

Dit maakt het een zeer intensieve vorm van training en bovendien ervaar je geen schokbelasting en is het dus een goed alternatief voor de loopband indien je blessures of pijntjes hebt. Klik op de knop voor meer informatie en de beste mogelijkheden.Roeitrainers

water-row-1000

Roeitrainers zijn het ideale professionele fitness apparaat waarmee jij je conditie traint én kracht opbouwt in je gehele lichaam. Bij roeitrainers zijn vooral een goede houding en stabiliteit van belang.

Een toestel van mindere kwaliteit kan al snel gaan bewegen tijdens je roeislagen. Klik op de blauwe knop voor een compleet overzicht van professionele roeitrainers.Spinningfietsen

spinningfiets

Professionele spinningfietsen worden veelal gebruikt tijdens groepslessen. Spinninglessen worden steeds populairder en daarmee ook de vraag naar deze apparaten.

Maar naast de groepslessen kan het ook prima ‘solo’ gebruikt worden. Vergeleken met de hometrainer fiets je met dit apparaat op hogere intensiteit en boots je het fietsen op een racefiets na.Krachtapparatuur

focus-fitness-unit-6

Ben je niet opzoek naar professionele cardio apparaten maar naar apparatuur voor krachttraining? Het aanbod is erg groot. Denk hierbij aan beentrainers, racks, smith machines en andere professionele toestellen.

Hierbij is de kwaliteit en veiligheid des te belangrijker om ongelukken te voorkomen. Klik op de knop hieronder voor een overzicht van alle kracht apparaten:


Verkooppunten

Waar koop je nou eigenlijk het beste toestellen van professionele kwaliteit? Belangrijk is dat de winkel goede merken tot de beschikking heeft, een goede service biedt, snelle levering heeft en goede garantie voorwaarden biedt. Sommige shops hebben zelfs een reperatieservice.

Hieronder kun je de beste verkooppunten vinden waar je professionele fitnessapparatuur betrouwbaar en voordelig kunt kopen:Beste professionele fitnessapparatuur merken

Het is lastig om te bepalen wat het beste professionele fitnessapparatuur merk is. Dit verschilt namelijk erg per soort toestel. Technogym en Life Fitness zijn allround erg goede merken.

professionele-apparatuur

Qua loopbanden en crosstrainers doet NordicTrack het weer erg goed en zo heeft elk fitness merk zijn eigen voordelen. De beste merken per soort toestel vind je via het bovenstaande overzicht in dit artikel.

Hieronder een lijst van kwalitatief goede fitnessapparatuur merken die hun goede naam in de loop der jaren waar hebben gemaakt:

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over professionele fitnessapparatuur kopen? Wellicht dat het antwoord op je vraag hieronder te vinden is:

Waar koop ik de beste professionele krachtapparatuur?

Dat er een groot aanbod beschikbaar is aan professionele fitness toestellen dat mag wel duidelijk zijn. Er zijn niet alleen veel verschillende merken verkrijgbaar, maar ook qua aanbieders is er veel keuze.

Het kan daarom ook lastig zijn om te kiezen waar jij je gear gaat kopen of bestellen. Eerder in dit artikel heb je de beste verkooppunten kunnen bekijken. Bij deze (web)winkels ben je voorzien van betrouwbare koopvoorwaaden, garantie en service.

Wat betekend semi-professioneel?

Naast professionele fitnessapparatuur zijn er ook semi-professionele apparaten te koop. Veel mensen die weten niet het verschil tussen deze twee. Bij een semi-professioneel fitness apparaat moet je denken aan een omgeving waar de apparaten elke dag belast kunnen worden.

Dit kan bijvoorbeeld een fysiopraktijk, revalidatie centrum of een PT studio zijn. Echter zijn deze geschikt om een aantal uur per dag te gebruiken, maar niet meer dan dat. Koop je dus apparatuur in voor een druk bezochte sportschool? Dan is professionele fitnessapparatuur een must-have.

Waarom kiezen voor professionele kwaliteit?

Wat maakt de professionele apparatuur anders? Allereerst staat veiligheid hoog in het vaandel bij deze apparaten. Ze zijn voorzien van goede stabiliteit wat het mogelijk maakt voor jou en/of voor je klanten om te trainen in een veilige omgeving.

Zeker op apparaten waarmee je traint op hoge intensiteit is het wel zo fijn dat deze stabiel blijven staan.

sportschool-toestellen

Daarnaast kies je met professionele fitness apparaten voor duurzaamheid. Dit betekend dat de toestellen langer meegaan dan het gemiddelde apparaat.

Wanneer je een sportschool of andere omgeving gaat inrichten dan wil je natuurlijk dat je gloednieuwe aankoop zijn waarde behoudt en dat deze zo lang mogelijk meegaat. Koop je een apparaat van wat mindere kwaliteit die wel goedkoper is, dan bespaar je geld op de korte termijn. Maar op de lange termijn ben je meestal duurder uit.

Tweedehands kopen of niet?

Een veelgestelde vraag is of het een goed idee is om professionele fitness toestellen tweedehands te kopen of niet. Het is en blijft een lastige afweging voor veel sportschool eigenaren.

Meestal wordt er tweedehands ingekocht om op deze manier geld te besparen. Bij bovenstaande vraag heb je echter kunnen lezen dat je met goedkopere fitnessapparatuur van mindere kwaliteit over het algemeen duurder uit bent dan met nieuwe aankopen.

Dit komt omdat deze langer meegaan en minder snel een defect zullen hebben. Bovendien heb je met een nieuwe aankoop garantie en vaak is zelfs onderhoud en reparatie service inbegrepen.

Als je toch besluit om tweedehands te kopen dan doe je dit het beste met apparatuur waar zo min mogelijk kapot aan kan gaan. Aan het gemiddelde krachtapparaat kan bijvoorbeeld weinig stuk wanneer hier geen electronica en kabels aan te pas komen.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *