VirtuFit: maak kennis met het assortiment (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

virtufit-header
virtufit-header

Ben je bekend met het Nederlandse sportmerk VirtuFit? Uitgebreide mogelijkheden en scherpe prijzen staan hier hoog in het vaandel.

Maar wat is VirtuFit precies? Hoe is het ontstaan? En wat kun je er zoal in het assortiment vinden? Dat is waar deze VirtuFit review over gaat!

We vertellen je graag alles wat je moet weten over VirtuFit. Laten we snel beginnen, want er is genoeg om te delen over dit merk!

Het Assortiment van VirtuFit

Laten we eens kijken naar het assortiment van VirtuFit. Wat verkoopt het merk zoal aan fitnessapparatuur?

VirtuFit loopbanden

virtufit-tr-100-loopband-test

Op de VirtuFit website zijn verschillende loopbanden verkrijgbaar. Wil jij ook een loopband voor thuis, dan helpt VirtuFit je bij het maken van een keuze. Er is een keuzehulp die je kunt inschakelen.

Onder andere het loopoppervlak, de inklapbaarheid, hellingshoek en het vermogen van de motor zijn hierbij belangrijk. Wil je graag hardlopen of wandel je meestal op een rustiger tempo?

Ook zijn er verschillende opties in het maximale gebruikersgewicht, het aantal intensiteitsniveaus, trainingsprogramma’s en natuurlijk in de prijs. Daarom is het belangrijk om de loopbanden te vergelijken.VirtuFit hometrainers

virtufit-htr-20-ergometer

Ook biedt VirtuFit hometrainers aan voor thuisgebruik. Hoe fijn is het om altijd te kunnen fietsen, ook als het slecht weer is? Met een hometrainer in huis blijf je in beweging, kun je zelfs afvallen en houd je je conditie op peil.

Er zijn hometrainers voor mensen van verschillende lengtes verkrijgbaar, met een verstelbaar stuur of zadel, met of zonder wieltjes en met of zonder lage instap. Ben je revaliderend of heb je een blessure, dan is zo’n lage instap ideaal.

Alle VirtuFit hometrainers zijn stevig en daardoor belastbaar met een redelijk hoog gewicht.VirtuFit roeitrainers

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro

Door naar VirtuFit roeitrainers: ook hiervan zijn verschillende modellen verkrijgbaar! Zoek de roeitrainer die past bij jou en let hierbij op eigenschappen zoals het weerstandssysteem (katrol, lucht/water of magnetisch).

Ook de aanwezigheid van instelbare voetsteunen, een grotere roterende massa en het aantal roeiprogramma’s is belangrijk. Gelukkig kun je ook hier de keuzehulp inschakelen om de juiste VirtuFit roeitrainer te kiezen.VirtuFit spinningfietsen

virtufit-etappe-1-thuis

Van VirtuFit spinningfietsen wordt je conditie al snel beter. Ook train je er bil- en beenspieren mee en verbeter je je evenwicht. Blijf lekker droog en warm tijdens je spinningsessie, want VirtuFit spinningfietsen gebruik je gewoon in huis.

Op een spinningfiets kun je zowel duwend als trekkend kracht zetten, als er SPD pedalen op zitten. Hierdoor kun je ook extra zware workouts doen. De kans op een blessure is bovendien kleiner dan wanneer je buiten sport.VirtuFit crosstrainers

virtufit iconsole total fit ergometer crosstrainer review

Wil je liever een VirtuFit crosstrainer kopen? Houd dan rekening met het benodigde maximale gebruikersgewicht, het type weerstandssysteem en hoeveel trainingsprogramma’s je wenst.

Ook de roterende massa is van belang bij het maken van een goede keuze. Hoe meer weerstand je wilt, des te zwaarder het vliegwiel moet zijn.

Zodra je jouw VirtuFit crosstrainer in huis hebt, kun je aan de slag. Bepaal zelf de intensiteit en welk trainingsschema je volgt. De resultaten volgen vanzelf!Overig aanbod van VirtuFit

Je vindt niet alleen cardio apparatuur bij VirtuFit. Dit fitnessmerk heeft nog veel meer in haar assortiment. Wat dacht je van:
Over het merk VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands sportmerk dat fitnessapparatuur verkoopt. De producten hebben uitgebreide mogelijkheden en kunnen op alle trainingsniveaus gebruikt worden.

Bovendien zijn de apparaten betaalbaar. En dat is ook niet geheel onbelangrijk!

VirtuFit fitnessapparatuur is van hoge, Europees geteste kwaliteit. Daardoor weet je zeker dat je hier een goede aankoop doet waar je lang plezier van zult hebben.

De fitnessapparaten van VirtuFit kunnen in sportscholen gebruikt worden, maar ook gewoon thuis. Dat is ook eigenlijk waar ze voor bedoeld zijn.

Alle apparaten zijn namelijk gemakkelijk te installeren en te verplaatsen. Daardoor kun je je apparatuur opklappen of verrijden, zodat je home gym nooit te veel ruimte inneemt in huis.

Super handig, toch?!

Bovendien heeft VirtuFit de mogelijkheid om te verbinden met apps die elke workout nog aangenamer maken. Daardoor kun je ook connecten met je sportieve vrienden, je successen delen en elkaar uitdagen. Elke keer opnieuw.

Geschiedenis van VirtuFit

VirtuFit is ontstaan in 2007. Het bedrijf speelt sindsdien in op de behoeften van haar klanten en gaat altijd mee met nieuwe ontwikkelingen op fitnessgebied.

Bij VirtuFit vindt men het belangrijk om de laatste trends te volgen en te onderzoeken wat klanten echt willen. Alleen zo kun je als bedrijf namelijk het meest succesvol worden.

Omdat alles tegenwoordig online plaatsvindt, beweegt VirtuFit ook op dat gebied mee. Veel van de fitnessapparaten kunnen verbonden worden met apps die je trainingen bijhouden en je motiveren om door te zetten.

Op sommige apparaten zit zelfs een goed geluidssysteem en een tablethouder. Daardoor kun je tijdens elke workout je favoriete opzwepende muziek beluisteren of juist een aflevering van je favoriete serie bekijken, bijvoorbeeld via Netflix of Videoland.

Zo zie je maar hoe innovatief VirtuFit is!

VirtuFit service en garantie

Wanneer je VirtuFit fitnessapparatuur koopt, krijg je daar twee jaar garantie op. Op sommige apparaten is die garantie zelfs nog langer.

VirtuFit geeft hiermee aan dat haar producten van hoge kwaliteit zijn en dat zij erop vertrouwt dat deze niet snel iets mankeren.

Dat is voor jou als (potentiële) klant natuurlijk ook een fijn gegeven. De kans dat jouw gekochte apparaat of accessoire stuk gaat is niet zo groot.

Is dat toch het geval, lees dan eerst even de (online) handleiding door, is het advies van VirtuFit. Daarin staat veel nuttige informatie om de meest voorkomende problemen op te lossen.

De VirtuFit klantenservice is overigens ook beschikbaar om vragen te beantwoorden en om je van de juiste hulp te voorzien. De service en garantie van dit bedrijf zijn dus goed geregeld!


Meer fitnessapparatuur merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *