VirtuFit roeitrainer: welke zijn er?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 20, 2022

virtufit-roeitrainer
roeitrainer-van-virtufit

Een VirtuFit roeitrainer is te verkrijgen in verschillende soorten en maten.

Ben je benieuwd naar de beste modellen, of hoe de VirtuFit roeitrainer zich verhoudt tegenover andere merken? Lees dan snel verder om de meest ideale VirtuFit roeier te vinden.

Over de VirtuFit roeitrainers

De roeitrainers van VirtuFit zijn erg populair in Nederland. Met name bij mensen thuis zijn de roeiers veelvuldig terug te vinden.

Het is een ideaal apparaat om jezelf eens flink in het zweet te werken en het helpt je bij het waarmaken van jouw fysieke doelen.

roeitrainer-virtufit

Wanneer je in het bezit bent van een VirtuFit roeitrainer dan hoef je de deur niet meer uit om te sporten, aangezien je met het toestel zowel je aan je kracht en conditie werkt en tegelijkertijd vet verliest.

Gebruiksvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij VirtuFit en dit is dan ook te merken in het ontwerp van alle roeitrainers. Vrijwel allemaal zijn de apparaten ergonomisch ontworpen en zijn ze erg gebruiksvriendelijk.

Er is rekening gehouden met de hoeveelheid geluid dat de roeitrainers produceren. Dit is dan ook tot een maximum gereduceerd zodat je hier zo min mogelijk last van hebt.

Wat is de beste VirtuFit roeitrainer?

De vraag wat de beste roeitrainer van VirtuFit is, is lastig te beantwoorden. Het aanbod is namelijk erg divers en dus heb je te maken met verschillende soorten apparaten met elk hun unieke eigenschappen.

Er zijn dan ook meerdere factoren die meespelen bij het bepalen wat voor jou de ideale VirtuFit roeitrainer is.

Zo is het soort roeimachine waar je naar op zoek bent bijvoorbeeld allesbepalend.

Hieronder vind je een selectie van alle waardige VirtuFit roeitrainers:

Voor thuis – VirtuFit Row 450

roeien-op-virtufit-row-450

De Row 450 is een vrij simpele roeitrainer die doet wat het beloofd. Je kunt een prettige en degelijke roeitrainer verwachten waarbij de Row 450 erg weinig geluid maakt.

Het is inklapbaar waardoor je ruimte kunt besparen en het beschikt over transsportwieltjes.

Al met al heeft deze VirtuFit roeitrainer alles wat je mag verwachten van een goede roeitrainer voor in huis. Is dit het ideale apparaat voor jou?

Lees onze VirtuFit Row 450 review of klik op de knop en ga meteen naar de beste prijs:
Allround – VirtuFit Row 600i

row-600i

De Row 600i is een echte allrounder. Het is dan ook van alle markten thuis. Net zoals de Row 450 is het voorzien van alle eigenschappen die je nodig hebt voor thuis.

Alleen de transsportwieltjes die missen. Daarentegen heb je wel beschikking over een bluetooth functie waarmee je dus gebruik kunt maken van fitness apps.

De 600i heeft een tablethouder zodat je altijd en overal tijdens het roeien jouw favoriete vermaak op kunt zetten.

Het ergonomische ontwerp maakt het plaatje compleet. De voetpedalen hebben een anti-slip laag en de riempjes zijn makkelijk verstelbaar (met klittenband).

Ook bij het zitvlak is er rekening gehouden met het comfort en deze is dan ook ergonomisch ontworpen.

Lees onze VirtuFit Row 600i review of bekijk de huidige prijs via de knop hieronder.
Professioneel- VirtuFit Ultimate Pro 2

virtufit ultimate pro 2 ergometer roeitrainer

De Ultimate Pro 2 is hét professionele model onder de VirtuFit roeitrainers. Het is tevens een ergometer roeitrainer, wat vrij zeldzaam is.

Dit betekend dat de weerstand op een erg nauwkeurige wijze ingesteld en veranderd kan worden. De Pro 2 is tevens volledig ergonomisch ontworpen en ook bij deze roeier ben je dus verzekerd van de beste zithouding die je je maar kunt wensen.

Het is speciaal ontworpen voor (top)sporters in een professionele omgeving. Maar het kan natuurlijk ook prima in jouw homegym tot zijn recht komen.

Vergeleken met de andere toestellen is het wat duurder. De nieuwste variant is de VirtuFit Ultimate Pro 2i.

Lees de VirtuFit Ultimate pro review of ga meteen naar de beste prijs:
Semi-professioneel – VirtuFit Ergometer Roeitrainer

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro

Deze VirtuFit roeitrainer heeft veel weg van de Ultimate pro, met als grootste verschil dat deze roeier voornamelijk bedoeld is voor in een semi-professionele omgeving.

In fysiopraktijken en kleinere fitnessstudio’s komt de VirtuFit ergometer dan ook het beste tot zijn recht.

Het heeft de mogeljikheid om jouw hartslag te kunnen meten en is zeer stevig en stabiel, waarvan de maximale belasting van 150 kg het bewijs is.

Deze variant is een goede investering voor de toekomst, aangezien het een speciaal duurzaam ontwerp heeft, wat gerant staat voor járen lang roeiplezier. Meer informatie kun je vinden in de VirtuFit ergometer review.
Waterweerstand – Water Resistance Row 1000

virtufit-row-1000

Zoals gezegd zullen veel mensen de voorkeur geven aan roeiers met waterweerstand. De Water Resistance Row 1000 is één van de VirtuFit water roeitrainers.

Het geluid werkt voor veel mensen rustgevend en ook wanneer je als roeier ‘off season’ op een apparaat wilt trainen bootst het de meest realistische trainingsvorm aan.

Het water zorgt tevens voor meer weerstand op hoge snelheden. Met een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 227 kg haal met met de Water Resistance Row 100 een oersterke roeitrainer in huis.

In de VirtuFit Water Resistance Row 1000 review vind je meer informatie over dit toestel. Of klik hieronder voor de beste actuele prijs.
Low budget – Row 1.0

roeiapparaat-10

Heb je een wat minder groot budget beschikbaar, of wil je gewoonweg niet te veel geld uitgeven aan een roeitrainer dan zal de Row 1.0 jou een prima uitkomst bieden.

Het is een low-budget model wat voor een zéér scherpe prijs wordt aangeboden.

Je moet natuurlijk niet al te veel luxe verwachten op de row 1.0.

Maar toch is het een hele nette en degelijke VirtuFit roeitrainer en kun je er prima mee uit de voeten als je een aantal keren per week jezelf in het zweet wilt werken voor de tv, of in jouw thuis-fitness.

Lees de VirtuFit Row 1.0 review, of klik hieronder voor de beste prijs:
VirtuFit Row 800

virtufit_water_resistance_compact_row_800

De VirtuFit Water Resistance Compact Row 800, het is een hele mond vol. Vandaar dat het meestal wordt afgekort tot de Row 800.

Het gaat hier om een mega compacte roeitrainer met waterweerstand. Het heeft een opvallend en bijzonder ontwerp. Vooral de plaats van de watertank valt direct op.

Normaal gesproken bevindt deze zich namelijk aan de voorkant van de roeitrainer. Maar in dit geval heeft VirtuFit ervoor gekozen om de watertank aan de onderzijde te plaatsen.

Ondanks het compacte formaat kunnen ook langere en zwaardere mensen erop trainen. Ook de roeibeweging voelt enorm fijn aan, waardoor deze roeier zeer geliefd is.

Bekijk de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 review, of klik hieronder voor de huidige prijs:
VirtuFit Row 900

virtufit_foldable_water_resistance_row_900

Dan de opvolger van de Row 800.. De volledige naam van dit apparaat luidt: VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900.

Het gaat hierbij wederom om een water roeitrainer, echter ditmaal wat minder compact. Er is werkelijk alles aan gedaan om de roeibeleving zo realistisch mogelijk te krijgen. En dat is VirtuFit goed gelukt.

VirtuFit heeft gebruik gemaakt van de nieuwste technieken om het roeien op het water zo goed mogelijk na te bootsen. Je haalt met de Row 900 dan ook een hele fijne roeimachine in huis.

Bovendien heeft het toestel ook nog eens programma’s, wat niet gebruikelijk is bij een water roeitrainer. Daarnaast is hij opvouwbaar en daardoor zeer geschikt voor thuisgebruik.

Benieuwd of deze roeitrainer bij jou past? Ontdek het in de VirtuFit Row 900 review, of klik hieronder voor de beste prijs:
VirtuFit Elite Air Magnetic

virtufit-elite-air-magnetic-roeitrainer

Deze roeitrainer is een bijzondere. Wat uniek is, is namelijk het weerstandssysteem van deze roeier. De Elite Air Magnetic heeft – zoals de naam al aangeeft – zowel een magnetische als een luchtweerstand.

Hij biedt je hiermee het beste van 2 werelden. Enerzijds kun je de weerstand nauwkeurig instellen en is hij lekker stil vanwege de magnetische weerstand.

Anderzijds zorgt de luchtweerstand er juist voor dat de Elite Air heerlijk realistisch roeit.

Het apparaat heeft 22 programma’s, wat enorm veel is voor een roeimachine. Ook heeft het 16 weerstandsniveaus, wat ruim voldoende is.

Meer informatie ontdek je in onze VirtuFit Elite Air Magnetic review, of via de knop hieronder:
VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

easy-fit-roeitrainer

Een vrij eenvoudige roeitrainer, die jou tóch alles biedt voor een hoogwaardige training. Dat is hoe we denken over de Easy Fit.

Zijn benaming heeft dit apparaat niet voor niets gekregen. Het is namelijk één van de gemakkelijkste VirtuFit roeitrainers in gebruik.

Alles spreekt voor zich en hij roeit erg comfortabel. Na gebruik vouw je hem eenvoudig op en rol je hem weer weg met behulp van de wieltjes.

Heb je interesse in dit roeiapparaat? Check dan onze Easy Fit Roeitrainer review, of klik hieronder:
VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer

Virtufit elite water resistance roeitrainer oak

Dit is een van de nieuwere roeimachines van VirtuFit. De Elite Water Resistance is een stijlvolle en luxe roeitrainer van hout. Het model is verkrijgbaar is 2 kleuren: zwart en bruin.

Wat met name opvalt is de fraaie afwerking, het mooie scherm en de vele opties. Je kunt bijvoorbeeld zelfs met apps trainen op deze roeier.

Ook zitten er 9 programma’s op en heb je oneindig veel weerstanden. Genoeg mogelijkheden om jezelf fit te trainen dus!

Uiteraard hebben we ook deze roeitrainer getest. Bekijk hier de VirtuFit Elite Water Resistance review, of klik hieronder:
VirtuFit roeitrainer uitzoeken

Om tot de beste persoonlijke keuze te kunnen komen kun je met een aantal zaken rekening houden:

Budget

Bepaal van te voren wat jouw budget is. Als je een bepaalde prijsklasse voor jezelf hebt om in te zoeken dan wordt het uitzoeken van de beste Virtufit roeitrainer namelijk al een stuk gemakkelijker.

Categorie

Elke VirtuFit roeitrainer valt in een bepaalde categorie. De meeste hebben het label thuisgebruik of intensief thuisgebruik.

Maar als jij van plan bent om de roeitrainer te gaan gebruiken voor (semi)professionele doeleinden dan dient het apparaat minstens het label semi professioneel te hebben.

Belastbaar gewicht

Ben jij zelf momenteel aan de wat zwaardere kant? Dan is het maximaal belastbare gewicht zeker een puntje om rekening mee te houden.

Maar daarnaast is het ook een goede graadmeter om de kwaliteit en de stevigheid te checken.

Als het roeiapparaat namelijk een zware belasting kan verdragen kun je er van uitgaan deze een stevig frame heeft. Het maximaal belastbare gewicht kan variëren van 115 tot 230 kg.

Afmetingen

Heb je al een idee waar je de VirtuFit roeitrainer wilt gaan neerzetten? Als je twijfelt of hier wel een roeitrainer past dan kun je van te voren de ruimte opmeten.

Het zou namelijk zonde zijn om er op het laatste moment achter te komen dat de roeier tóch net niet past op de desbetreffende plek.

Soort weerstand

De meeste VirtuFit roeitrainers die hebben een magnetische weerstand. Dit is voor in huis erg populair omdat het over het vergeleken met andere weerstandssystemen vrij weinig geluid maakt.

virtufit-roeitrainer

Echter zijn er ook veel mensen die een duidelijke voorkeur hebben voor roeitrainers met een waterweerstand. VirtuFit heeft momenteel ook een watergeremde roeitrainer in het asoortiment.

Dit maakt je training nét wat realistischer. Sommige mensen vinden het geluid van het water fijn klinken. Echter is een magnetisch weerstandssysteem de meest praktische keuze.

Waar kopen?

Bekijk het volledige aanbod hieronder bij de onderstaande winkels:

Fitwinkel.nlGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>
Fitnessapparaat.nlGa naar aanbod >>Over VirtuFit

VirtuFit is een hoog aangeschreven Nederlands fitnessmerk. Het is momenteel de marktleider voor fitnessapparatuur van Nederlandse makelij.

VirtuFit staat doorgaans bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de duurzaamheid van hun roeitrainers en andere apparaten. Vrijwel alles is ergonomisch ontworpen, wat zorgt voor een erg fijne trainingservaring.

Ze leveren zowel professioneel fitnessapparatuur als apparaten voor thuisgebruik. Met een VirtuFit roeitrainer doe je een goede aankoop voor op de lange termijn.

Andere cardio apparatuur van VirtuFit:

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *