VirtuFit Ultimate Pro 2 – Test & review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 6, 2024

virtufit ultimate pro 2 review
virtufit ultimate pro 2 review

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is een ergometer roeitrainer die ontwikkelt is voor professionele atleten en fanatieke thuissporters.

Ik heb deze roeitrainer uitgebreid voor je getest op de belangrijkste punten.

In deze review ontdek je mijn ervaringen en bevindingen met deze roeitrainer. Ik vertel je álles wat je moet weten voor de aanschaf.

Past hij bij jou? En is hij het kopen waard?

Lees snel verder en kom erachter!

De VirtuFit Ultimate Pro 2 (in het kort)

virtufit-ultimate-pro-2-review

Wil jij thuis het beste uit jouw trainingen halen? Dan heb je een betrouwbare professionele roeitrainer nodig. Hier zijn er niet veel van.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is één van de weinige professionele roeitrainers van de Nederlandse markt, die nog enigszins betaalbaar is.

Deze roeitrainer werkt op luchtweerstand. Dat zorgt voor een zeer realistische training. Bovendien past de weerstand zich automatisch aan op de hoeveelheid kracht die jij levert.

Voor diegenen die met een app willen trainen, is er ook goed nieuws. Er is namelijk een andere versie van deze roeitrainer die over Bluetooth beschikt: De VirtuFit Ultimate Pro 2i.

Al met al is dit een goede roeitrainer die zich kan meten met de absolute wereldtop, zoals de beroemde Concept2 roeitrainers.

Dit apparaat is minder geschikt voor degene die minder ruimte hebben thuis. Hij is namelijk vrij fors gebouwd. Gelukkig is hij wel opvouwbaar.

Voordelen:

  1. Voorzien van veelzijdige trainingsprogramma’s
  2. Robuust gebouwd en zéér zwaar belastbaar
  3. De weerstand past zich automatisch aan
  4. Ook een variant met Bluetooth beschikbaar
  5. Geschikt voor dagelijks gebruik
  6. De lange en stevige rails zorgt voor veel comfort

Nadelen:

  1. Door de luchtweerstand maakt hij wat meer geluid
  2. Hij is aan de grotere kant (hoewel je hem op kunt vouwen na gebruik)

Let op: via de knop hieronder bekijk je direct de beste prijs, zodat je niet teveel betaald:


VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer – Eerste indruk

virtufit ultimate pro 2 ergometer roeitrainer

Zoals gezegd is de Ultimate Pro een ergometer roeitrainer. Dat betekent dat de weerstand van deze roeitrainer erg nauwkeurig in wattage kan worden ingesteld.

Na een eerste blik geworpen te hebben op deze roeitrainer ziet hij er vrij degelijk uit. Het lijkt net op een roeitrainer zoals je die in de sportscholen ziet.

Maar zodra je erop plaats neemt en begint te roeien, dan pas merk je waarom de Ultimate Pro 2 zo hoog aangeschreven staat.

Je merkt meteen dat het je ultieme stabiliteit biedt.

Dit komt mede dankzij het ijzersterke frame dat gemaakt is van enkel het beste materiaal.

pro-2-vliegwiel

Het apparaat bevat dan ook erg veel staal. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk de kwaliteit en hoge belastbaarheid.

Wel maakt dit de roeitrainer iets zwaarder dan gemiddeld. Dat kan door sommige mensen als nadeel gezien worden.

Echter is het iets hogere gewicht geen groot probleem. De Ultimate Pro 2 is namelijk uitgerust met transsportwieltjes, zodat je deze maar aan één kant hoeft op te pakken, om ‘m vervolgens weg te rijden.

Video Review

In de video hieronder ontdek je alle punten waar wij de Ultimate Pro 2(i) op beoordeeld hebben. We doorlopen de belangrijkste eigenschappen en geven onze mening over deze roeimachine.

Bekijk dit filmpje dus even nadat je deze review gelezen hebt.


Een blik op de belangrijkste eigenschappen

Hieronder neem ik één voor één de belangrijkste eigenschappen van de Ultimate Pro 2 door.

Bekijk deze even goed, zodat je een compleet beeld krijgt van deze roeitrainer!

Opvouwen

Steeds vaker zien we roeitrainers die op te vouwen zijn.

De ontwikkelaars van de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer vonden dat dit model niet kon achter blijven. Ze hebben het dan ook zo ontworpen dat het erg makkelijk in te klappen is.

Na het trainen trek je een pin los, pak je de rails aan de achterkant beet en duw je deze vervolgens omhoog, totdat het in de vergrendeling schiet.

roeitrainer-pro-2-ingeklapt

Het opklap systeem werkt erg soepel en is heel handig wanneer je de roeier thuis gebruikt.

Een nadeel van een roeitrainer kan soms zijn dat deze veel ruimte in beslag neemt gezien de lengte. Vanaf nu is dit echter geen issue meer, en dus ook geen excuus meer om thuis niet aan het roeien te gaan.

Haal het beste uit jezelf

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer schept de ideale omstandigheden voor jou om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Niet alleen de stevige stalen constructie werkt hieraan mee, maar ook het extra hoge zitvlak draagt hier een steentje aan bij.

virtufit_ultimate_pro2i_zitje

Dit zorgt er namelijk voor dat je in de juiste houding blijft zitten en minder geneigd bent om met de verkeerde techniek te roeien.

Bovendien is het zitvlak voorgevormd en voorzien van een foamlaag, zodat je hier geen last van zult krijgen tijdens langere roeisessies.

Rails

Ook aan de langere mensen is gedacht, door de rails extra lang te maken.

Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de benen volledig te kunnen strekken, wat zeker een must is wanneer je optimaal wilt kunnen roeien.

Voetsteunen

Wanneer we naar de voetsteunen kijken zijn deze voorzien van een goede anti-slip laag.

Dit is erg handig aangezien je je voeten hierdoor niet meer zo strak vast hoeft te zetten met de riempjes. Voeten die afknellen of schoenen die beschadigen zijn dan ook verleden tijd.

voetvlak-pro-2

Bovendien zijn de pedalen verstelbaar, zodat je jouw voeten op precies de juiste hoogte neer kunt zetten.

Elk lichaam is anders en wat voor de één lekker zit kan voor jou weer voor een verkeerde houding zorgen.

Bij de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer kun jij het dus gelukkig geheel naar jouw wens verstellen.

Handgreep

De handgreep lijkt misschien slechts een detail, maar ook deze greep is erg belangrijk en bepaald in meer of mindere mate de kwaliteit van je trainingen.

Je wilt namelijk genoeg grip hierop hebben. En het moet ook goed in de handen liggen.

De handgreep van de VirtuFit Ultimate Pro 2 is gemaakt van aluminium en is dus erg stevig. De buitenlaag is van neopreen, wat er weer voor zorgt dat deze lekker in de handen ligt en je bovendien voorziet van een goede grip.

Ook wanneer je handen zweterig zijn op een warme zomerdag zul je nog voldoende grip hebben op de handgreep.

Mogelijkheden

Zoals je hebt kunnen lezen zit het qua comfort wel goed bij de Ultimate Pro 2.

Maar hoe zit het dan met de trainingsmogelijkheden?

De roeitrainer is voorzien van een scherm dat er degelijk uitziet en te kantelen is, zodat je hier altijd een goede kijk op hebt.

Het is voorzien van alles wat je nodig hebt. Zo houdt het je resultaten gewoon bij zoals je mag verwachten en kun je er zelfs je hartslag op bijhouden.

Deze VirtuFit roeitrainer biedt je namelijk de mogelijkheid om een hartslag borstband te koppelen. Vervolgens kun jij deze tracken vanaf het scherm.

virtufit_ultimate_pro_2_display

Voor extra motivatie kun je gedetailleerde prestaties van jezelf zien, zoals de kracht die jij levert per slag en de wattage.

Ook kun je bepaalde doelen instellen. Zoals bijvoorbeeld een caloriedoel, of een bepaalde afstand die je wilt gaan afleggen.

Na het instellen hiervan hoef je dit niet meer constant in de gaten te houden en kun je volle bak roeien totdat je doel behaald is.

Geluid tijdens het roeien

Ten slotte is het goed om te weten dat de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer wel wat geluid maakt tijdens het roeien.

In de sportschool of thuis zouden anderen hier eventueel last van kunnen hebben. Echter is het niet meer dan normaal dat een roeitrainer met luchtweerstand geluid maakt.

Toch hoor je de VirtuFit Ultimate Pro 2 net wat meer dan gemiddeld, wat vooral te danken is aan de kabel. Echter zorgt deze kabel wel weer voor een unieke roeibeleving.

Elk voordeel heeft dan ook z’n nadeel.

Ervaringen van gebruikers

Een productbeschrijving kan nog zulke mooie dingen beloven, maar uiteindelijk kom je er aan de hand van gebruikerservaringen achter of het ook daadwerkelijk de verwachtingen waarmaakt.

virtufit-ultimate-pro-2-review

Wanneer we kijken naar de reviews die de VirtuFit Ultimate Pro 2 momenteel heeft kunnen we wel concluderen dat de goede verwachtingen ruimschoots worden waargemaakt.

Op deze pagina scoort de roeitrainer namelijk een 10/10 uit 14 reviews. De meeste gebruikers zijn vooral goed te spreken over de goede afwerking en de fijne weerstand tijdens het trainen.

Ook op bol.com zijn er voldoende ervaringen te vinden van enthousiaste gebruikers.

VirtuFit Ultimate Pro 2i

Naast de standaard versie is er ook een Pro 2i versie. Op het eerste gezicht lijken de 2 roeitrainers identiek. Wat betreft het design is dit dan ook zeker het geval.

Ook op vrijwel alle andere gebieden zijn de apparaten hetzelfde.

Het belangrijkste verschil is echter dat de 2i jou de mogelijkheid biedt om met apps te trainen. Zo kun je bijvoorbeeld virtueel roeien met Kinomap.

Houd wel rekening met een iets hogere prijs. Deze variant kost namelijk doorgaans zo’n 300 euro meer.

Bekijk hier de beste prijs >>

Eindoordeel en kopen

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer is één van de beste roeitrainers van de Nederlandse markt.

Het is een van de weinige toestellen die zich kan meten met de geroemde Concept2 toestellen.

De roeitrainer is stevig, duurzaam en maakt een comfortabele roeitraining mogelijk. Het apparaat biedt werkelijk alles wat je zoekt in een goede roeitrainer.

Let op: Het toestel is online te bestellen bij meerdere webshops. De prijzen kunnen nog wel eens verschillen.

Bekijk daarom even de beste prijs via de knop hieronder:


Wat zijn de alternatieven?

Benieuwd naar alternatieven voor de VirtuFit Ultimate Pro 2? Bekijk ze hieronder:

senzsports-r5000Senz Sports R5000Vergelijkbaar
focus-fitness-row-3Focus Fitness Row 3Middenklasse
virtufit-row-450-zijkantVirtuFit Row 450Budget
tunturi-cardio-r30Tunturi R30Budget


Veelgestelde vragen

Voor wie is deze roeitrainer het meest geschikt?

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is geschikt voor de fanatieke sporter. Zowel voor thuis als professioneel gebruik. Zowel beginners als gevorderden kunnen erop trainen. Wel moet je over de nodige ruimte beschikken, omdat hij vrij groot is.

Op welke punten hebben we de VirtuFit Ultimate Pro 2 beoordeeld?

We hebben deze roeitrainer getest op comfort, trainingsmogelijkheden en stabiliteit. Daarnaast hebben we naar tal van andere punten gekeken. In dit filmpje kun je zien hoe we hem beoordelen op de belangrijkste punten.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *