Inklapbare roeitrainer kopen? Beste opties & Aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 16, 2024

inklapbare roeitrainer
inklapbare roeitrainer

Wil jij een roeitrainer kopen die inklapbaar is? In dit artikel ontdek je waar waar je op moet letten én vind je de beste inklapbare roeimachines.

Beste inklapbare roeitrainers

Hieronder vind je de beste roeitrainers die inklapt kunnen worden. Ze zijn onder andere geselecteerd op bovenstaande criteria.

1. Senz Sports R5000

beste roeitrainer lucht - senz sports r5000

De Senz Sports R5000 is het populairste model onder de inklapbare roeitrainers. Deze roeier biedt de ultieme roei-ervaring en is volledig ergonomisch ontworpen.

Alles aan deze roeitrainer klopt dan ook. De roeitrainer is enorm veilig en stabiel en is een echte no nonsense apparaat die jou toch de nodige luxe biedt.

De R5000 komt in veel testen naar voren als de beste roeier voor thuis gebruik en ik kan me daar dan ook volledig in vinden. Wegens het grote succes is de R5000 helaas niet altijd op voorraad.

Klik snel op de knop hieronder om deze roeitrainer te bekijken:
2. Focus Fitness Row 3

beste roeitrainer thuis - row 3

De Focus Fitness Row 3 is al jaren lang een erg populaire inklapbare roeitrainer die bij veel mensen thuis te vinden is.

Wat deze roeitrainer zo goed maakt is dat het amper geluid maakt en geoptimaliseerd is voor thuis gebruik. Meer informatie? Klik dan hieronder om de uitbreide review te lezen.
3. VirtuFit Row 450

virtufit-row-450-roeitrainer

De VirtuFit Row 450 is een roeitrainer uit het middensegment qua prijs. Deze mag zeker niet ontbreken in dit lijstje, want ook op deze roeier is weinig aan te merken.

Mede dankzij het fijne inklap mechanisme staat het gebruiksgemak dan ook erg hoog in het vaandel bij deze roeier. Meer lezen over de Row 450 en de laagste prijs bekijken? Klik dan op de knop hieronder:
4. NordicTrack RW900

nordictrack-inklapbaar

De NordicTrack RW900 is een roeitrainer van zeer goede kwaliteit. Het merk Nordictrack staat dan ook hoog aangeschreven en leveren meer fitnessapparaten met het zogenoemde ‘spacesaver design’ zoals bijvoorbeeld loopbanden en hometrainers.

De RW900 is erg makkelijk op te klappen én op te ruimen dankzij de transportwieljtes. Het is geschikt voor professioneel en intensief gebruik. Als je veel waarde hecht aan trainingscomfort, functionaliteiten en kwaliteit is deze roeier een erg goede keuze

Als we naar de prijs kwaliteit verhouding kijken is dit dan ook de beste ruimtebesparende roeitrainer die opklapbaar is. Ik kan me echter voorstellen dat het budget voor veel mensen wat lager ligt, bekijk dan de andere roeitrainer in dit artikel.

Prijs en aanbod bekijken van de RW900? Klik dan op de knop hieronder:
5. Tunturi Cardio Fit R30 rower

tunturi-fit-r30-roei

Deze roeitrainer is geschikt voor als je écht weinig ruimte kwijt wilt zijn aan je apparaat. Dit is bij mijn weten dan ook de meest compacte roeitrainer die te verkrijgen is.

De kwaliteit is erg goed en duurzaam. Nadeel is dat de roeier wat minder comfortabel zal zijn voor langere mensen. Meer informatie? Bekijk hier de R30 review, of klik op de knop hieronder voor de laagste prijs:
Onze vergelijkingstabel

Wil je de bovenstaande inklapbare roeitrainers nog eens goed met elkaar vergelijken?

Bekijk dan de onderstaande vergelijkingstabel om een handig overzicht voor jezelf te krijgen:

Inklapbare roeitrainerWeerstand-systeemMax. gebruikers-lengteMax. belastbaar gewichtAdviesprijs
1. Senz Sports R5000Lucht200 cm150 kg€939,00
2. Focus Fitness Row 3Magnetisch190 cm120 kg€599,00
3. VirtuFit Row 450Magnetisch195 cm130 kg€499,00
4. Nordic Track RW900Magnetisch190 cm115 kg€1699,00
5. Tunturi CardioFit R30Magnetisch180 cm110 kg€233,95
*Adviesprijs kan afwijken van huidige prijs en/of aanbiedingen.

Voordelen van een inklapbare roeitrainer

roeitrainer-inklapbaar

Een roeitrainer/roeimachine is een erg populair fitnessapparaat. Voornamelijk dankzij de vele voordelen die het apparaat biedt.

Je traint met roeien namelijk zowat elke spiergroep in je lichaam. Daarnaast bouw je er een ijzersterke conditie mee op én het is goed voor je mentale gesteldheid.

Daar komt nog eens bovenop dat roeimachines vergeleken met andere cardio apparatuur het meest optimaal zijn om thuis te gebruiken.

Maar wat weerhoudt veel mensen dan tóch nog van de aanschaf van een roeitrainer?

De meest voorkomende oorzaak is het gebrek aan ruimte, wat ik me goed kan voorstellen.

Niet iedereen heeft even veel ruimte tot zijn beschikking, óf wilt veel ruimte kwijt zijn aan fitnessapparatuur.

Echter wordt gezondheid steeds belangrijker in onze samenleving en veel mensen schaffen dan ook een roeitrainer aan voor in huis.

Gelukkig is er een perfecte oplossing: De opklapbare roeitrainer.

Dit type roeimachine heeft verschillende benamingen:

  • Opklapbaar
  • Inklapbaar
  • Opvouwbaar

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van een inklapbare roeitrainer? Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten:

Inklapmechanisme

r30-opgeklapt

Belangrijk is dat het inklap mechanisme soepel werkt. Niemand heeft zin om te gaan lopen prutsen met het inklappen van een roeitrainer.

Het is zaak dat zowel het uitklappen als het opbergen beiden makkelijk te doen is. Als dit niet het geval is kost het je niet alleen onnodig veel tijd maar de kans is ook groot dat je minder snel geneigd bent om de roeitrainer train-gereed te maken.

Het moet wel uitnodigend zijn om te beginnen met roeien, als je ‘m niet gebruikt heb je er namelijk nog niks aan.

Vaak zit er een mechanisme in waardoor de roeitrainer langzaam naar beneden zakt en je zelf amper kracht hoeft te zetten. Dit werkt erg makkelijk.

Veiligheid

Misschien nog wel het allerbelangrijkste is de veiligheid bij het in-en -uitklappen van de roeitrainer. Het apparaat weegt natuurlijk best wel wat kilo’s. Hier wil je dus geen ongelukken mee maken.

Hoe kom je er dan achter of de roeitrainer veilig op te vouwen is? Als je een roeier van goede kwaliteit koopt mag je doorgaans verwachten dat de veiligheid gegarandeerd is.

Het is daarom niet aangeraden om een tweedehands roeier te kopen op bijvoorbeeld marktplaats. Je weet ten eerste niet of het mechanisme wel veilig werkt.

En ten tweede heb je ook geen garantie.

Ten derde hoef je het voor de lage prijs ook niet te doen. Er zijn namelijk opklapbare roeiers van erg goede kwaliteit voor een lage prijs beschikbaar. Je vind de beste in dit artikel.

Afmetingen

Als je een inklapbare roeitrainer koopt wil je waarschijnlijk ruimte besparen. Het is dan ook handig om te weten wat de afmetingen zijn van het apparaat als het opgevouwen is.

Zo weet je zeker dat je de roeier kan opruimen op de plek die jij in gedachten hebt.

Transportwieltjes

virtufit-row-450-wieltjes

Het is geen must, maar ik raad aan om een inklapbare roeitrainer met transportwieltjes aan de onderkant te nemen.

Op deze manier wordt het opruimen namelijk veel makkelijker en bovendien zal het je vloer niet beschadigen.

De roeitrainers die je in dit artikel vind hebben allemaal transportwieltjes.

Het roeien

Laten we vooral dit aspect niet vergeten: het roeien. Dit is immers waarvoor je de roeitrainer aanschaft (als het goed is). Voor de meeste mensen zal het namelijk geen decoratie voor de huiskamer zijn.

Belangrijk is dus dat het apparaat goede trainingsfunctionaliteiten biedt en je op een verantwoorde en comfortabele manier kan laten roeien.

Ook daar hebben we dus goed op gelet bij het selecteren van de beste opvouwbare modellen.

Conclusie

Een roeitrainer die in te klappen is, is ideaal voor iedereen met minder ruimte thuis. Een roeitrainer is namelijk vrij lang en kan daarom flink in de weg staan.

Ook als je van een opgeruimd huis houdt, is een opvouwbaar roeiapparaat aanbevolen.

Hieronder bekijk je nogmaals de top 5:

  1. Senz Sports R5000
  2. Focus Fitness Row 3
  3. VirtuFit Row 450
  4. NordicTrack RW900
  5. Tunturi Cardio Fit R30


Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *