Beste compacte roeitrainers

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 10, 2023

r30-opgeklapt
compacte-roeitrainer

Een compacte roeitrainer uitzoeken voor thuis? Als jij jezelf een lange zoektocht wilt besparen dan ben je op deze pagina aan ‘t goede adres. Je vind hier namelijk de beste compacte roeitrainers die er zijn.

Weinig tijd? Hieronder vergelijk je direct de TOP 3:

  1. Focus Fitness Row 2
  2. VirtuFit Row 1.0
  3. Tunturi Fit R30 rower

Het grote voordeel van een kleine roeitrainer

kleine-compacte-roeitrainer

Een kleine roeitrainer brengt grote voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat het vanzelfsprekend een hoop ruimte bespaard.

Een kleine roeitrainer is dan ook voornamelijk populair om thuis te gebruiken.

Omdat een roeitrainer vergeleken met veel andere fitnessapparaten nou eenmaal veel ruimte in beslag neemt in de lengte kan dat een reden zijn om er géén te nemen.

Het beste wat je kunt doen om dit probleem te omzeilen is door te kiezen voor een opklapbare roeitrainer óf een compacte roeitrainer.

Beste compacte roeitrainers

Heb je besloten dat je graag een compacte roeitrainer koopt voor in huis? Dan staat je nog één ding te doen, en dat is het uitzoeken van de beste kleine roeitrainer.

Dit kan nog een hele opgave zijn, aangezien het lastig om een geschikte roeitrainer uit te zoeken die tevens compact genoeg is. Om jou een hoop speurwerk te besparen vind je hieronder 3 goede mogelijkheden.

De roeitrainers die zijn geselecteerd op formaat, prijs en kwaliteit. Ook is er rekening gehouden met andere zaken zoals het weerstandsysteem, trainingsmogelijkheden en zithouding.

Focus Fitness Row 2

row-2-kleine-roeitrainer

Afmetingen: 196 x 40 x 53 cm

De Row 2 van Focus Fitness is al voor een lange tijd een erg populaire roeier. Deze populariteit heeft het met name te danken aan het feit dat het een erg compacte roeitrainer is van goede kwaliteit.

Het weegt zelf slechts 26 kg, maar het is wel belastbaar tot 120 kg. De Row 2 heeft er een draaiknop op zitten. Met deze knop kun je tijdens roeien door de weerstand verstellen. In totaal heb je de keuze uit 8 verschillende niveau’s.

Voor meer informatie en specificaties over deze compacte roeitrainer kun je een kijkje nemen in onze Focus Fitness Row 2 Review. Of ga direct naar de beste prijs via onderstaande knop.
VirtuFit Row 1.0

virtufit-row-roeitrainer-klein

Afmetingen: 173 x 53 x 40 cm

Niet alleen is de VirtuFit Row 1.0 een zeer compacte roeitrainer, ook is het een erg lichte roeitrainer. Met slechts 13,3 kg is dit wellicht één van de lichste roeitrainers die er is.

Het neemt dus niet alleen weinig ruimte in beslag, ook kun je het makkelijk verplaatsen binnen je fitnessruimte. De rails die kun je omhoog klappen om de roeitrainer op die manier nog compacter te maken met één simpele handeling.

Een van de redenen waarom deze roeitrainer zo compact en licht is, is doordat het geen vliegwiel heeft, maar een speciaal vervangend weerstandsysteem.

Benieuwd of deze roeier bij jou past? Bekijk dan de VirtuFit Row 1.0 review of klik hieronder voor de beste prijs:
Tunturi Fit R30 rower

compact-rower-tunturi

Afmetingen: 191 x 51 x 70 cm

De R30 is misschien wel de meest compacte roeitrainer die te verkrijgen is. Het is een low budget model dat verrassend goed uit de verf komt tijdens de trainingen.

Deze roeier is een simpel toestel zonder al te veel poespas erop. Je moet van de R30 dan ook niet al te veel luxe verwachten, maar het is wel erg geschikt om thuis een aantal keren per week op te roeien. Als je niet al te lang bent dan is dit een erg goede compacte roeitrainer om in huis te halen.

Meer informatie en specificaties kun je vinden in onze Tunturi Cardio Fit R30 review. Meteen de beste prijs bekijken? Klik dan op de onderstaande knop.
Andere compacte apparaten

Een kleine roeitrainer is niet het enige compacte fitnessapparaat dat je in huis kunt halen. Er is namelijk nog meer keuze beschikbaar. Hou je meer van hardlopen dan van roeien? Een compacte loopband zou dan een erg goede keuze zijn.

Ook een compacte crosstrainer behoort tot de mogelijkheden. Het is maar net wat jij het leukste vind om op te trainen. Wat de afmetingen betreft is een roeitrainer over het algemeen ‘t meest compact van alle apparaten.

Het enige nadeel kan zijn dat het wat langer is dan andere cardio apparatuur, maar qua breedte en hoogte is dit de meest compacte keuze.

Zoek je een toestel dat van mini formaat is? Dan zou je kunnen kiezen voor een mini stepper of stoelfiets.

Kortom: er is meer dan genoeg keuze wanneer het gaat om fitnessapparatuur van compact formaat. Een gebrek aan ruimte is vanaf nu dan ook absoluut geen excuus meer.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *