Mini hometrainer kopen: De mini bike

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 1, 2023

mini-hometrainer
mini-hometrainer

Een mini hometrainer wordt ook wel een hometrainer mini bike genoemd. Ben jij benieuwd naar de voordelen van dit compacte toestel? Of wil je erachter komen of de mini bike wat voor jou is?

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit kleine fitness apparaatje. Voor wie is het geschikt en is het wel echt zo gemakkelijk als dat wordt beweerd?

Ook als jij al weet dat je het toestel wilt kopen dan kun je hier de beste mogelijkheden vinden.

Mini hometrainer: een licht, compact & makkelijk toestel?

Een mini hometrainer wordt vaak gekocht vanwege het compacte formaat ervan. Een kleine hometrainer fiets, dat zal voor velen als muziek in de oren klinken.

Echter is het niet voor iedereen even geschikt. Een mini hometrainer is natuurlijk erg makkelijk omdat je het snel en eenvoudig kunt verplaatsen en ook overal mee naar toe kunt nemen.

Het is een laagdrempelige manier om wat extra beweging te krijgen.

Echter zullen er ook mensen zijn die de voorkeur hebben voor een wat groter model.

Als je jezelf écht intensief in het zweet wilt werken dan raad ik aan om voor een groter fitnessapparaat te kiezen, bijvoorbeeld een opvouwbare hometrainer of een compacte crosstrainer.

Hoe ”mini” is deze hometrainer werkelijk?

Heb je nog nooit een mini hometrainer in het echt gezien? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om in te schatten hoe groot het apparaat daadwerkelijk is.

Het wordt natuurlijk niet voor niets een ‘mini bike’ genoemd en daarom schept dit de nodige verwachtingen.

virtufit-mini-hometrainers

De formaten die zullen natuurlijk wel wat verschillen per soort mini bike. Maar om je een goede indicatie te geven, het gemiddelde formaat heeft zo ongeveer deze afmetingen: 45 x 35 x 30 cm (lengte x breedte x hoogte).

Er zijn maar weinig apparaten die zó compact ontworpen zijn als de mini hometrainer.

Het bestaat dan ook alleen maar uit twee trappers en één compact frame, alle andere overbodige poespas is weggelaten op dit toestel.

Trainen op de hometrainer mini bike

De grote reden waarvoor je een mini hometrainer koopt is het trainen erop.

Dat het makkelijk is in gebruik en dat het je weinig ruimte kost is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Maar aan deze voordelen heb je niet zoveel als je er niet goed op kunt trainen.

trappen-op-fietstrainer

Je fysieke gesteldheid is erg belangrijk en daarom wil je op een goede manier kunnen sporten. Zoals je weet is fietsen een erg goede bewegingsvorm.

Op de mini hometrainer kun je ook fietsen, alleen dan op een door jou uitgekozen plek.

Of je nou thuis fietst, op je werk óf buiten, je kunt overal trainen waar je maar wilt.

De training is effectief. Natuurlijk zullen het geen fietstrainingen zijn op erg hoge intensiteit, zoals je bijvoorbeeld met spinning doet.

Maar de mini hometrainer is wel gewoon een goed apparaat om wat extra beweging te krijgen en je spieren en gewrichten soepel te houden.


Voordelen van de mini hometrainer

Twijfel je nog steeds of een mini hometrainer wel écht wat is voor jou, of ben je gewoon benieuwd naar alle voordelen ervan?

Hieronder vind je de grootste voordelen die een mini bike je biedt:

1. Fiets met handen én benen

mini-handfiets

Als je het hebt over fietsen dan zul je normaal gesproken denken aan trappen met je benen.

Maar met een mini hometrainer kun je óók je armen laten ”trappen”. Wanneer je het voor je neerlegt dan kan het fungeren als een armfiets en kun je dus ook je armen laten bewegen.

Dit kan handig zijn als je regelmatig wilt kunnen afwisselen, omdat je benen bijvoorbeeld vermoeid zijn, óf als je gewoon eens zin hebt in een andere manier van ‘fietsen’.

2. Ook geschikt voor revalidatie & ouderen

hometrainer-senioren-mini

Ben jij momenteel aan het revalideren? Een hometrainer is een erg goed fitness toestel om dit op te doen. In fysio praktijken zie je vaak dat hier een ergometer hometrainer voor wordt gebruikt.

Echter dat een behoorlijk duur apparaat wanneer je het alleen maar gebruikt voor je revalidatie. Een mini bike daarentegen is veel goedkoper en makkelijker te gebruiken.

Wanneer je herstellende bent van een blessure kan het daarom een erg goed idee zijn om te gaan fietsen op een mini hometrainer.

Naast dat het vaak wordt gebruikt om te revalideren is het ook een erg geschikte hometrainer voor senioren.

3. Makkelijk mee te nemen

Een mini hometrainer kan gebruikt worden vanuit de luie stoel. Het wordt niet voor niets vaak een stoelfiets genoemd.

Maar je kunt het ook meenemen naar andere plekken waar jij wat extra beweging wilt krijgen.

Ben je bijvoorbeeld toe aan wat beweging op kantoor? Je kunt dan ook kiezen voor een bureau fiets, maar deze is wel wat groot. Bovendien heb je hier een apart bureau op maat voor nodig.

Voor fietsen achter je bureau is een mini hometrainer dus handiger.

Een stoelfiets kun je overal neerzetten waar je maar wilt. Je kan het meenemen in je rugzak of in de auto. Je zou een mini bike zelfs mee kunnen nemen in je koffer op vakantie.

4. Betaalbaar sporten

kleine-hometrainer-thuis

Een fitnessapparaat is over het algemeen een forse investering. Wanneer je een wat grotere hometrainer koopt dan zul je al snel enkele honderden, zo niet duizenden euro’s, kwijt zijn.

Natuurlijk zijn er ook wel goedkope hometrainers te vinden, maar het scheelt nog altijd enorm veel geld vergeleken met een mini hometrainer.

Deze kleine fietsjes die kun je namelijk al verkrijgen vanaf ongeveer 30 euro en het duurste model zal je niet veel meer dan 100 euro kosten.

5. Ga efficiënt om met je tijd

mini-fietstrainer-op-kantoor

Wil jij fietsen op een hometrainer terwijl je een film kijkt? Of pak je liever je dagelijkse beweging terwijl je aan het werk bent, of terwijl je leest?

Wat je ook aan het doen bent, bij vrijwel elke zittende activiteit kun je een mini bike gebruiken.

Naast dat je hiermee tijd bespaard zal het bewegen tijdens je bezigheden vaak ook nog eens zorgen voor een betere concentratie. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas terwijl je aan het werken bent.

Wat voor soorten mini hometrainers zijn er?

Een kleine stoelfiets is een vrij simpel apparaatje, maar toch zijn er meerdere soorten varianten van. Zo heb je ze bijvoorbeeld met of zonder een stuur eraan.

Hieronder bekijk je welke varianten er allemaal zijn:

De klassieke mini bike met trappers

mini-hometrainer-met-trappers

De ”klassieke” variant is een mini hometrainer zoals jij die waarschijnlijk kent. Een klein apparaatje met twee trappers eraan.

Af en toe zit er ook een klein schermpje op met wat knopjes. Ook kan er een afstandsbediening bij zitten zodat je niet hoeft te bukken wanneer je het wilt bedienen.

Ben jij van plan om een klassieke mini bike aan te schaffen? Verderop in dit artikel vind je de beste mogelijkheden.

Mini bike met stuur (draai armen)

arm-en-been-mini-bike

Een mini hometrainer bike met een stuur eraan zie je veel minder vaak dan het ‘klassieke’ model.

Het kan een stuur zijn die je alleen maar beet kunt houden voor wat extra ondersteuning, maar hier kunnen ook draai armen aan zitten.

Dit zijn eigenlijk gewoon een soort trappers, maar dan voor je armen. Wanneer je trapt én je armen ook nog eens beweegt zul je effectiever trainen en meer verbranden. De hoogte van dit stuur kun je vrijwel altijd verstellen.

Mini bike zonder trappers

mini-hometrainer-zonder-trappers

Een hometrainer bike zonder trappers, hoe dan? Het lijkt niet eens op een fiets, maar toch maar je hier een trappende beweging mee.

Het enige verschil is eigenlijk dat je jouw voet op een pedaal zet in plaats van op een trapper. Je kunt het vergelijken met een mini stepper, alleen dan maak je een fietsbeweging.

Beste mini hometrainer kopen

Wil jij werken aan je gezondheid waar en wanneer je maar wilt? Je tijd efficiënt benutten? En dat ook nog eens voor een erg lage prijs?

Dan is een mini hometrainer een geschikt toestel voor jou. Wanneer je deze wilt kopen zul je merken dat er een redelijk groot aanbod beschikbaar is.

Om je op weg te helpen bij het uitzoeken van de meest geschikte mini bike vind je hieronder de beste en populairste merken mini hometrainers:

Tunturi mini hometrainers

tunturi-mini-hometrainers

Tunturi heeft waarschijnlijk het meest uitgebreide aanbod mini bikes van álle (fitness)merken.

Al jaren zijn deze compacte fietsjes zeer populair. Zowel voor sportfanaten als voor senioren en revalidatie processen.

Bovendien zijn sommige van deze apparaatjes ook nog eens opvouwbaar, waardoor het nóg makkelijker is in gebruik. Ga direct naar het complete aanbod:



Toorx fietsen

toorx-stoelfiets

Toorx heeft ook een aantal duurzame toestellen in het assortiment waar eigenlijk bijna niks aan op te merken valt.

Het heeft bikes in meerdere prijssegmenten en er zit voor elk wat wils tussen. Bekijk het aanbod hieronder:



Kettler mini hometrainers

kettler-mini-bike

Kettler is een oerdegelijk en kwalitatief sterk merk dat bekend staat om hun duurzame fitnessapparatuur. Het merk is werkelijk van alle markten thuis wanneer het om sport gaat.

Niet geheel verrassend is er dan ook een mini bike verkrijgbaar van Kettler. Het aanbod is wat minder groot dan Tunturi en Toorx, maar de bikes díe er zijn dat zijn zeer geschikte mini fietstrainers voor iedereen die op zoek is naar een no-nonsense apparaat.






Veelgestelde vragen

Verkoopt de Lidl mini hometrainers?

Lidl heeft een groot aanbod aan fitnessapparatuur online staan. Zo nu en dan zijn er ook mini bikes te verkrijgen. Wil je een compleet overzicht van alle fitnessapparatuur? Lees dan: Lidl fitness aanbod >>

Kan ik de weerstand verstellen op de mini trainer?

Op de meeste mini fietsen kun je de weerstand verstellen. Dit kan gaan middels een knop of via een afstandsbediening die je erbij krijgt.

Voor wie is het geschikt?

Een mini hometrainer is geschikt voor iedereen die wilt bewegen op een laagdrempelige manier. Zowel voor ouderen als voor fanatieke sporters.

Heb je nog vragen over het kopen van mini hometrainers of het trainen hiermee? Dan kun je me dit gerust laten weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.






💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *