Lidl Fitness | Het aanbod: bankjes, ballen, apparatuur & matten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 7, 2023

lidl-hometrainer
lidl-hometrainer

Lidl en fitness, het klinkt misschien als een rare combinatie. Want sinds wanneer bestaat er eigenlijk zoiets als ”Lidl fitness” en nog belangrijker: wat moet je hiervan verwachten?

Kom erachter welke fitness artikelen artikelen Lidl allemaal in huis heeft en welke hiervan de moeite waard zijn om te kopen.

Lidl fitness apparaten: kopen of niet?

Is het de moeite waard om een sport attribuut of een fitness artikel te kopen bij de Lidl of kun je dit beter uit je hoofd laten en je spullen aanschaffen bij een gerenommeerde sportwinkel?

Om te beginnen is het goed om te weten dat Lidl een eigen huismerk heeft genaamd Crivit®. Dit merk heeft verschillende trainingsaccesoires en sportkleding.

Maar niet álle fitness apparaten zijn van het eigen Lidl fitness merk. Zo hebben ze ook apparaten van Christopeit Sport, een oerdegelijk Duits fitnessmerk.

Daarnaast zijn er artikelen te koop van Body coach, een ander degelijk fitnessmerk. Hoewel je bij de lage prijzen van deze spullen al snel argwaan kan krijgen, zijn al deze merken zeer degelijk en duurzaam.

Je zult dan ook geen miskoop begaan. Echter moet je natuurlijk geen apparatuur van professionele kwaliteit verwachten, maar dat mag voor zich spreken.

Wat is het fitness aanbod bij Lidl?

Ben je benieuwd wat voor fitness spullen en apparaten Lidl zoal te bieden heeft? Hieronder kun je een overzicht vinden van het beschikbare aanbod.

Helaas veranderd dit wel regelmatig en is er door de grote vraag naar de producten lang niet altijd alles op voorraad, wees er dus snel bij als je wilt toeslaan:

Swing stepper

swingstepper-lidl

De swing stepper is een ware hype geworden. Binnen de kortste keren is het aanbod dan ook volledig uitverkocht. Persoonlijk vind ik dit één van de leukste fitnessapparaatjes van de Lidl.

Het is niet duur in de aanschaf, maar toch kun je jezelf er aardig mee in het zweet werken. Je maakt een korte stepbeweging met je benen en middels de kabels kun je ook je armen erbij betrekken.

Kortom: een erg leuk en handig apparaatje waarmee je prima kunt trainen. En bovendien is het makkelijk op te bergen!
Lidl hometrainer

lidl-fitness-fiets

Ben je ooit eerder een hometrainer tegengekomen voor nog geen 200 euro? Het Lidl fitness assortiment onderscheid zich duidelijk van de rest met zeer lage prijzen. Maar dat het zó goedkoop zou worden had vrijwel niemand voor mogelijk gehouden.

Normaal gesproken vind je zo’n spotgoedkope hometrainer enkel op marktplaats. En dan is het nog maar de vraag hoe de kwaliteit van het apparaat is.

De goedkope hometrainer is een fijn apparaat in huis. Het enige nadeel is dat het wel iets aan de grotere kant is, je hebt er dus wel wat ruimte voor nodig.

Lees voor meer informatie de Lidl hometrainer review, of klik hieronder voor het huidige aanbod.
Lidl crosstrainer

lidl-fitness-apparaat

Lidl heeft zo nu en dan ook crosstrainers te koop. Of je liever een crosstrainer of een hometrainer thuis hebt staan dat is geheel persoonsafhankelijk. Het is een afweging die jij voor jezelf zou moeten maken.

Kun je niet kiezen?

Dan is het nog altijd mogelijk om te gaan voor de crosstrainer en hometrainer in één. De fitness crosstrainer van Lidl is wederom van het Duitse merk Christopeit Sport.

Meer informatie? Klik dan op de knop hieronder.
Lidl loopband

lidl-hardloopband

Ook loopbanden zijn te verkrijgen bij de Lidl. Veelal zijn deze van het merk Christopeit Sport. Maar af en toe zien we andere merken tussen het loopbanden aanbod.

Als jij graag thuis wilt hardlopen, biedt een loopband jou mooie mogelijkheden.

Je hoeft niet meer naar buiten met slecht weer en kunt laagdrempelig beginnen met sporten.

De Lidl loopbanden zijn vrij goedkoop in vergelijking met andere apparatuur.

Klik hieronder voor meer informatie:
Reebok step

reebok-step

Samen met de fitness handschoentjes is dit het enige Lidl fitness attribuut van het merk Reebok, de welbekende step. Deze tool is niet te verwarren met de eerder genoemde swing stepper.

Je kunt het zien als een opstapje, waar je op en af kunt stappen. Maar daarbij stopt het echter niet.

Je kunt er namelijk nog véél meer mee doen. Het stepbankje is in hoogte verstelbaar en handig om cardio en/of krachttraining mee te doen. Voor in huis is het jouw ideale trainingsmaatje.

Klik op de knop voor meer informatie over de beruchte Reebok step.
Stoelfiets Lidl

tunturi-stoelfiets

De stoelfiets (of mobiliteitstrainer) is weer zo’n klein en handig apparaatje dat voornamelijk gebruikt wordt tijdens het zitten.

Heb je een zittende baan en wil je graag meer bewegen? Een (Lidl) stoelfiets is dan het ideale toestel om hiermee te beginnen op een erg laagdrempelige manier.

Als je denkt dat het alleen gebruikt kan worden om op te trappen met je voeten dan heb je het mis.

Je kunt het namelijk ook gebruiken als armtrainer. De stoelfiets is vrijwel overal en altijd te gebruiken. Tijdens het werk, tijdens tv kijken of tijdens het computeren.
Lidl fitnessbank

losse-gewichten-inrichting

Een fitnessbank is een vrijwel onmisbaar stuk fitnessmateriaal als je gewichten voor thuis wilt gaan kopen en hiermee wilt gaan trainen. Met een Lidl trainingsbank vergroot je namelijk de trainingsmogelijkheden die je hebt.

Niet alleen qua trainen met gewichten komt een Lidl fitnessbank van pas, maar ook om allerlei verschillende bodyweight oefeningen te doen is het erg handig.
Opvouwbare massagetafel

lidl-fitnesstafel

De opvouwbare massage tafel is erg makkelijk in gebruik en met name dankzij de opklapbare functie komt het erg goed van pas voor sportverzorgers. Of je nou thuis gemasseerd wilt worden of zelf iemand wilt masseren, deze tafel maakt het mogelijk.

Het kan ook worden meegenomen naar (uit)wedstrijden van voetbal, hockey of elke andere sport.

Na het opvouwen is het een kant en klaar koffertje en zeer snel weer uit te klappen. Het is weliswaar geen elektrische massagetafel, maar wel een super handig sport attribuut.Trilplaat

lidl-fitness-trilplaat

Lidl heeft zelfs fitness trilplaten te koop. Voor veel mensen zal dit een vrij onbekend fitnessapparaat zijn. Er zijn dan ook maar weinig sportscholen die deze hebben staan. Echter is het een ideaal apparaat voor in huis. Je kunt er krachtoefeningen mee doen, maar ook gewoon op staan.

Doordat er in korte tijd erg veel vibraties af worden gegeven zullen je spieren zich constant moeten aanspannen en worden zodoende getraind. Naast dat het spierversterkend is, is het ook een erg goed apparaat om mee af te vallen.

Normaal gesproken is een dergelijke trilplaat veel duurder en daarom is het apparaat uit het Lidl fitness aanbod een (goed)koopje.
Fitness bal (wandballen)

knee-sleeves-kopen

Wandballen, oftewel de wall balls worden voornamelijk gebruikt bij crossfit. Ze zijn bedoeld om tegen een muur aan te gooien en vervolgens weer om te vangen terwijl je een squat beweging maakt.

Maar daarnaast kunnen de ballen ook prima gebruikt worden voor o.a. buikspieroefeningen. De Lidl fitnessbal is van het merk Body Coach en verkrijgbaar in 2 verschillende gewichten.
Lidl trampoline

fitness-trampoline-situps

Een trampoline zal voor veel mensen niet meteen het eerste zijn waar ze aan denken bij fitness materiaal. Maar het Lidl fitness assortiment is zó uitgebreid dat het werkelijk van alle markten thuis is en dus zelfs fitness trampolines tot de beschikking heeft.

Het is kleiner dan de gemiddelde tuintrampoline, waardoor je het makkelijk in huis kunt neerzetten en direct kunt beginnen met springen.

Je kunt de trampoline neerzetten waar je maar wilt: voor de tv, in je slaapkamer of tóch in de tuin (als het mooi weer is natuurlijk).

Ben je benieuwd wat de voordelen hier van zijn en welke spieren je ermee traint? Klik op de knop voor meer informatie.
Fitness en crossfit handschoenen

kettlebell-grip

Er zijn zelfs fitness handschoentjes te koop in het aanbod fitnessartikelen van Lidl. Deze handschoentjes dienen voor de grip op je gewichten en andere apparatuur.

Het wordt zowel gebruikt door beginnende krachtsporters als door meer ervaren krachtpatsers. De handschoentjes zorgen er naast een betere grip ook voor dat je pijnlijke plekken op de handen voorkomt.

Wanneer je aan fitness doet zul je de pijnlijke (gescheurde) eeltplekken op de handen namelijk vast wel herkennen. De oplossing is hier voor is simpel: draag fitness handschoenen. Ze zijn verkrijgbaar bij Lidl en zijn van het merk Reebok.Fitness mat Lidl

fitnessmat-lidl

Last but not least: de fitness mat van Lidl. Een training is namelijk niet compleet zonder over een goede ondergrond te beschikken.

Een mat kun je gebruiken om onder je fitnessapparaat te leggen, of je kunt er buikspieroefeningen op doen.Lidl fitness spullen in de winkel of online kopen?

Koop je deze Lidl fitness spullen in de winkel of bestel je deze online? De meeste attributen zijn doorgaans enkel online te bestellen.

Echter zijn er zo nu en dan winkel acties beschikbaar. Misschien heb je wel eens een sport apparaat zien liggen in de Lidl winkel terwijl je boodschappen deed. Of wellicht heb je wel eens fitness acties gezien in de folders van Lidl.

Wanneer er een dergelijk apparaat in de winkel te verkrijgen is dan kun je deze natuurlijk ter plekke kopen, als het in je auto past natuurlijk 😉.

Een hometrainer zal doorgaans wat lastiger passen in de gemiddelde auto dan een kleiner attribuut zoals een fitness bal.

Het voordeel van in de winkel kopen is dan je het in ‘t echt kunt zien en voelen, eventueel zelfs al een beetje kunt uittesten. Natuurlijk is online bestellen wel veel makkelijker. Dit scheelt je een hoop gedoe met sjouwen.

Verzendkosten

Lidl hanteert wel een kleine bijdrage voor de verzendkosten, maar dat is het wat mij betreft meer dan waard.

Je hebt immers al een fitnessapparaat of artikel gescoort voor een zeer lage prijs, dan kan dat kleine bedrag van de verzendkosten er nog wel bij.


Gerelateerde onderwerpen:

Aldi hometrainer

Lidl roeitrainer

Tommy Teleshopping fitness

Decathlon fitness

Lidl trilplaat ervaringen

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *