Mini stepper kopen? | Beste steppers | Welke spieren?

Laatst bijgewerkt door Casper op februari 15, 2021

swing-stepper

(mini) stepper kopen? In deze blog lees je over de verschillende soorten steppers, de voordelen van steppers en waar je deze het beste kunt kopen.

swing-stepper

Benieuwd waar een stepper goed voor is en welke spieren je hiermee traint? Lees dan verder. Meteen naar de beste steppers? Klik dan hier.


Wat is een stepper?

Een stepper is een fitness apparaat. Er zijn meerdere benamingen: swing stepper, twister stepper, steptrainer, stepapparaat en mini stepper.

Vaak wordt een stepper verward met een aerobic step of step plank. Deze kan namelijk ook gebruikt worden om dezelfde beweging te maken. Hier kan je namelijk op en af stappen.

Ook heeft de stepper niks te maken met een step met twee wielen die je voortbrengt met één been.

mini-stepper

Waar is een stepper goed voor?

Nu alle misverstanden de wereld uit zijn geholpen gaan we ons richten op de volgende vraag: waar is een stepper eigenlijk goed voor? Zoals de naam eigenlijk al zegt is het een apparaat waar je stappen op nabootst.

Vaak kun je de weerstand zelf instellen en is het dus eigenlijk een (trap)loopsimulator.

Voordelen

Omdat je deze ook in kleinere varianten hebt kan je deze gewoon gebruiken terwijl je zit. Deze kunnen deze erg geschikt zijn voor mensen met een zittend beroep of een loopbeperking.

Maar ook als jij bepaalde zittende activiteiten wilt combineren met je training bieden de steppers een goede uitkomst.

Of je bent op zoek naar een licht en makkelijk te verplaatsen fitness apparaat wat weinig plek in beslag neemt. Vooral voor in huis of op werk is dit handig.

Maar ook in je tuin of balkon kun je dit apparaat makkelijk neerzetten en je dagelijkse stappendoel halen.

vrouw-ministepper

Soorten steppers

Er zijn verschillende soorten steppers: mini steppers en grotere step apparaten.

Grote steptrainers

Voor de grotere apparaten is geen officiële benaming en behoren doorgaans in de categorie crosstrainers. Deze apparaten zie je vaak terug in de fitness.

stepper

Swing steppers

De kleinere steppers, oftwel swingsteppers of twister steppers zijn er in verschillende soorten en maten. Deze kom je niet tot nauwlijks in sportscholen tegen en zijn handig voor thuis gebruik.

Ten eerste maken we onderscheid tussen afhankelijke en onafhankelijke steppers.

Meestal worden ze geleverd met elastische weerstandkabels met handvaten eraan, zodat je armen mee kunnen doen in de beweging. Hierdoor zul je nog meer verbranden.

stepper-met-kabels
Elastische kabels bevestigd

De kabels kunnen vaak ook los gekoppeld worden. Je kunt er dan voor kiezen om je armen toch mee te bewegen. Je buikspieren zullen dan extra hard moeten werken om jezelf in balans te houden.

Een andere variant is de swingstepper met een ”stuur” er aan. Hier kun je je handen dan aan vasthouden voor extra balans. Dit stuur is ook vaak op hoogte verstelbaar.

Welke spieren train je?

Met de steppers train je de volgende spiergroepen:

  • Kuiten
  • Hamstrings
  • Quadriceps
  • Billen
  • Buikspieren

Daarnaast werk je aan je conditie. Zowel de grote als kleine steppers worden doorgaans voor cardio gebruikt.

Ook voor je hart is dit een goede training. Je zult merken dat je hartslag snel omhoog gaat, dit kun je vergelijken met traplopen.

Nadeel van de stepper is dat je armen minder getraind worden dan bij bijvoorbeeld de roeimachine of battleropes. Echter met de elastische kabels eraan kun je toch je armen mee trainen. Dit maakt de training effectiever.

Gebruik je de mini stepper zittend? Dan zullen vooral je kuiten getraind worden.

Stepper voor thuis of op werk | Voordelen

Zoals gezegd is de stepper dus ideaal voor thuis gebruik. Werk je thuis? Dan kun je gewoon tijdens je werk je workout plannen.

Hetzelfde geldt voor op kantoor. Dat langdurig zitten niet goed is voor je is een feit. Toch zit bijna de helft van de Nederlanders gemiddeld 7 uur per dag.

stepper-thuis

Er zijn steeds meer bedrijven die werken met zogenaamde kantoor fitness apparatuur. Zo kun je tijdens je zittende taak toch bewegen. Voorbeelden hiervan zijn de deskbike en stoelfiets.

Een mini stepper is echter kleiner van formaat en kun je makkelijk onder je bureau kwijt.

Als je weinig energie over hebt na een lange dag komt de mini stepper dus van pas om toch thuis op de bank nog wat te bewegen. Intussen kun jij gewoon TV kijken.

Waar kun je de stepper kopen?

Steppers kun je kopen bij de meeste fitness winkels. Ook sommige supermarkten verkopen mini steppers. Decathlon heeft een goed assortiment steppers.

Druk op de knop hieronder om alle steppers op o.a. Decathlon en bol.com te bekijken.


Beste steppers

We zochten voor je uit wat de beste steppers zijn. We hielden hierbij onder andere rekening met prijs, kwaliteit, functies en gebruiksgemak.

Beste kleine stepper- MS100

ms100-stepapparaat

Deze ministepper twister is momenteel het populairste model. De pedalen zijn uitgerust met anti slip ribbels waardoor je stabiel staat en veilig kunt trainen.

De stepper heeft een ingebouwde computer zodat jij je prestaties kunt meten. De computer houdt onder andere je aantal stappen en het aantal verbrande calorieën bij.

Er zitten weerstand kabels met handvatten bij die je kunt los koppelen. Dit werkt erg makkelijk. Je kunt de stepper ook eenvoudig opbergen en verplaatsen.Beste grote steptrainer- Senz Sports C7000

senz-sports-c7000-kopen

Dit grote apparaat is wellicht wat minder geschikt voor thuis. Maar ben jij op zoek naar een kwalitatief step apparaat voor in je (home) gym en heb je de ruimte?

Dan is deze stepper de beste keuze. Qua afmetingen scheelt het niet veel met de meeste hometrainers.

De step machine is uitgerust met een fraai display en heeft veel verschillende trainingsmogelijkheden.

Het heeft tevens een verstelbare lengtepas, waardoor het ook als een crosstrainer kan fungeren.Alternatieven

Is de stepper toch niet het juiste apparaat voor jou? Klik hieronder om erachter te komen wat het beste fitnessapparaat voor bij jou thuis is.

Beste fitnessapparatuur voor thuis >>

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *