Mini stepper kopen? De beste stepapparaten van 2024

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 16, 2024

de beste mini steppers fit voor alles
de beste mini steppers fit voor alles

(Mini) stepper kopen? In deze blog lees je over de verschillende soorten fitness steppers, de voordelen van steppers en welke stepapparaten je het beste kunt kopen.

Benieuwd waar een mini stepper goed voor is en welke spieren je hiermee traint? Lees dan verder. Meteen naar de beste steppers? Klik dan hier.

Dit zijn onze beste steppers

We zochten voor je uit wat de beste steppers zijn. We hielden hierbij onder andere rekening met prijs, kwaliteit, functies en gebruiksgemak.

1. Beste mini stepper – MS100

ms100-stepapparaat

Deze ministepper twister is momenteel het populairste model. De pedalen zijn uitgerust met anti slip ribbels waardoor je stabiel staat en veilig kunt trainen.

De stepper heeft een ingebouwde computer zodat jij je prestaties kunt meten. De computer houdt onder andere je aantal stappen en het aantal verbrande calorieën bij.

Er zitten weerstand kabels met handvatten bij die je kunt los koppelen. Dit werkt erg makkelijk. Ook kun je deze stepper eenvoudig verplaatsen en opbergen.
2. Tunturi fitness stepper met monitor

stepper-met-monitor

Een andere goede keus is dit kleine stepapparaat van Tunturi. Deze fitness stepper is voorzien van een helder display waarop je al jouw belangrijke trainingswaarden afleest.

De swing stepper is erg gemakkelijk in gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig de weerstand en de lengte van je pas verstellen, zodat je op jouw niveau kunt sporten.

Hoewel het apparaatje slechts 9 kilo weegt is het wel erg stabiel. Het heeft goede grip op de ondergrond, waardoor je veilig volle bak kunt trainen.

Klik op de knop hieronder voor de beste prijs:
3. Beste grote steptrainer- Senz Sports C7000

senz-sports-c7000-kopen

Dit grote apparaat is wellicht wat minder geschikt voor thuis. Maar ben jij op zoek naar een kwalitatief step apparaat voor in je (home) gym en heb je de ruimte?

Dan is deze stepper de beste keuze. Qua afmetingen scheelt het niet veel met de meeste hometrainers.

De step machine is uitgerust met een fraai display en heeft veel verschillende trainingsmogelijkheden.

Het heeft tevens een verstelbare lengtepas, waardoor het ook als een crosstrainer kan fungeren.
Wat is een stepper?

mini-stepper

Een stepper is een fitness apparaat. Er zijn meerdere benamingen: swing stepper, twister stepper, steptrainer, stepapparaat en mini stepper.

Vaak wordt een stepper verward met een aerobic step of step plank. Deze kan namelijk ook gebruikt worden om dezelfde beweging te maken. Hier kan je namelijk op en af stappen.

Ook heeft de stepper niks te maken met een step met twee wielen die je voortbrengt met één been.

Onze video aandachtspunten en tips

In onze video hieronder vertel ik je alles over het step apparaat, inclusief de aandachtspunten bij het kopen.

Waar is een stepper goed voor?

Nu alle misverstanden de wereld uit zijn geholpen gaan we ons richten op de volgende vraag: waar is een stepper eigenlijk goed voor? Zoals de naam eigenlijk al zegt is het een apparaat waar je stappen op nabootst.

Vaak kun je de weerstand zelf instellen en is het dus eigenlijk een (trap)loopsimulator.

Voordelen

Omdat je deze ook in kleinere varianten hebt kan je deze gewoon gebruiken terwijl je zit. Deze kunnen deze erg geschikt zijn voor mensen met een zittend beroep of een loopbeperking.

Maar ook als jij bepaalde zittende activiteiten wilt combineren met je training bieden de steppers een goede uitkomst.

Of je bent op zoek naar een licht en makkelijk te verplaatsen fitness apparaat wat weinig plek in beslag neemt. Vooral voor in huis of op werk is dit handig.

Maar ook in je tuin of balkon kun je dit apparaat makkelijk neerzetten en je dagelijkse stappendoel halen.

vrouw-ministepper

Soorten steppers

Er zijn verschillende soorten steppers: mini steppers en grotere step apparaten.

Grote steptrainers

stepper

Voor de grotere apparaten is geen officiële benaming en ze behoren doorgaans in de categorie crosstrainers. Deze apparaten zie je vaak terug in de fitness. Men noemt het ook wel step trainers of professionele steppers.

Swing steppers

De kleinere steppers, oftewel swingsteppers of twister steppers zijn er in verschillende soorten en maten. Deze kom je niet tot nauwelijks in sportscholen tegen en zijn handig voor thuis gebruik.

Meestal worden ze geleverd met elastische weerstandkabels met handvaten eraan, zodat je armen mee kunnen doen in de beweging. Hierdoor verbrandt je nog meer.

stepper-met-kabels
Elastische kabels bevestigd aan een swing stepper

De kabels kunnen vaak ook los gekoppeld worden. Je kunt er dan voor kiezen om je armen toch mee te bewegen. Je buikspieren zullen dan extra hard moeten werken om jezelf in balans te houden.

Een andere variant is de swingstepper met een ”stuur” er aan. Hier kun je je handen dan aan vasthouden voor extra balans. Dit stuur is ook vaak op hoogte verstelbaar.

Welke spieren train je?

Met de steppers train je de volgende spiergroepen:

  • Kuiten
  • Hamstrings
  • Quadriceps
  • Billen
  • Buikspieren

Daarnaast werk je aan je conditie. Zowel de grote als kleine steppers worden doorgaans voor cardio gebruikt.

Ook voor je hart is dit een goede training. Je zult merken dat je hartslag snel omhoog gaat, dit kun je vergelijken met traplopen.

Nadeel van de stepper is dat je armen minder getraind worden dan bij bijvoorbeeld de roeimachine of battle ropes.

Echter kun je met de elastische kabels eraan toch je armen meetrainen. Dit maakt de training effectiever.

Gebruik je de mini stepper zittend? Dan zullen vooral je kuiten getraind worden.

Mini stepper voor thuis of op werk? De voordelen

Zoals gezegd is de stepper dus ideaal voor thuis gebruik. Werk je thuis? Dan kun je gewoon tijdens je werk je workout plannen.

Hetzelfde geldt voor op kantoor. Dat langdurig zitten niet goed is voor je is een feit. Toch zit bijna de helft van de Nederlanders gemiddeld 7 uur per dag.

stepper-thuis

Er zijn steeds meer bedrijven die werken met zogenaamde kantoor fitness apparatuur. Zo kun je tijdens je zittende taak toch bewegen. Voorbeelden hiervan zijn de deskbike en stoelfiets.

Een mini stepper is echter kleiner van formaat en kun je makkelijk onder je bureau kwijt.

Als je weinig energie over hebt na een lange dag komt de mini stepper dus van pas om toch thuis op de bank nog wat te bewegen. Intussen kun jij gewoon TV kijken.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Bij het kopen van een fitness stepper zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten:

Weerstanden

Voor een volwaardige training is het belangrijk dat je op verschillende weerstanden kunt trainen. Daarom is het zeer gewenst dat je zelf de weerstand kunt verstellen.

Op die manier train jij op je eigen niveau en kun je bovendien de intensiteit van je trainingen steeds verhogen, zodat je steeds sterker wordt.

Gebruiksgemak

De swing stepper dient idealiter gemakkelijk in gebruik te zijn.

Denk hierbij aan een gemakkelijke bediening van het display en snelle verstelbaarheid van de weerstand en lengtepas.

Ook is het gewenst dat het apparaat onderhoudsvrij is en een gemakkelijke montage heeft.

Trainingswaarden

Het liefst koop je een apparaat waarop je jouw trainingswaarden nauwkeurig bij kunt houden.

Zo kun je op de meeste apparaten bijvoorbeeld zien hoelang je aan het trainen bent en hoeveel calorieën je verbruikt hebt.

Op die manier weet je precies hoe jij ervoor staat met je training en kunt je doelgerichter naar je doel(en) toewerken.

Het formaat

Steppers zijn er in verschillende soorten en maten. Zoek je een klein stepapparaat, of juist een grotere machine? Beide hebben zo hun voor- en nadelen.

Op een groter apparaat heb je bijvoorbeeld meer trainingsmogelijkheden, terwijl de kleine swing stepper juist weer gebruiksvriendelijker is en minder ruimte in beslag neemt.

Met of zonder handgrepen

Zoals gezegd zorgen weerstandskabels met handgrepen ervoor dat je effectiever kan trainen met arminzet, wat resulteert in een hogere verbranding.

Als je met handgrepen wilt trainen moet je erop letten dat deze erbij geleverd worden. Dit is namelijk lang niet altijd het geval.

Stabiliteit en veiligheid

Het apparaat moet stabiel op de grond staan en goede grip hebben. Op die manier voorkom je namelijk dat het toestel gaat bewegen wanneer jij erop traint.

Ook is het gewenst dat de pedalen voorzien zijn van een goed grip profiel. Daarmee voorkom je dat je voeten wegglijden tijdens het sporten. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren.

Waar kun je een stepper kopen?

Steppers kun je kopen bij de meeste fitness winkels. Ook sommige supermarkten verkopen mini steppers. Decathlon heeft een goed assortiment steppers.

Druk op de knop hieronder om alle steppers op o.a. Decathlon en bol.com te bekijken:Alternatieven

Is de stepper toch niet het juiste apparaat voor jou? Klik hieronder om erachter te komen wat het beste fitnessapparaat voor bij jou thuis is.

Beste fitnessapparatuur voor thuis >>


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *