Bureaufiets kopen? De 7 beste deskbikes (Reviews & Ervaringen)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 19, 2023

De beste bureaufietsen
De beste bureaufietsen

Ben jij van plan om een bureaufiets (ook wel kantoorfiets) te kopen? Dan zit je hier goed. In dit artikel lees je alles over de bureaufiets en over de ervaringen met de deskbike.

We bespreken de beste bureaufietsen waarbij je waar krijgt voor je geld. Ook kom je achter de belangrijkste aandachtspunten en nog veel meer!

De 7 beste bureaufietsen + ervaringen

Tot voor kort waren ze nog niet zo populair. Echter zien steeds meer mensen het nut van bewegen achter je bureau in) waarover later meer).

Door de groeiende vraag stijgt logischerwijs ook het aanbod. Maar welke deskbike kun je nou het beste kopen?

Hieronder vind je de reviews over de beste bureaufietsen. Bekijk en vergelijk deze modellen en besluit welke het beste bij jou past!

1. Deskbike – De enige echte (review)

deskbike-achter-tafel-ervaring

‘Deskbike’ is officieel een merknaam onder kantoorfietsen. Dit is het bekendste merk en de marktleider onder de kantoorfietsen.

Deskbike bureaufietsen hebben een comfortabel zadel, je zult niet zo snel last krijgen van zadelpijn. De trappers hebben genoeg grip. Het maakt dus niet zoveel uit wat voor schoenen je draagt.

Het gewenste weerstandsniveau is gemakkelijk in te stellen met een knop. Met de Deskbike app kun je al je prestaties bijhouden zoals: calorieën, afstand, snelheid etc.

De deskbike is een makkelijk te gebruiken bureaufiets van prima kwaliteit. Enige nadeel kan zijn dat de fiets zelf niet over een bureau beschikt.

Ook een leuning ontbreekt. Mocht je deze willen hebben dan zijn wellicht de bureaufietsen hieronder meer geschikt voor jou. De deskbike is verkrijgbaar in verschillende maten en in 8 verschillende kleuren.



2. VirtuFit bureaufiets

virtufit-bureaufiets

Zoek je een bureaufiets met een leuning? De Virtufit bureaufiets is uitgerust met een comfortabele zachte rugleuning. Ook is de deskbike voorzien van een lcd scherm waar je prestaties op zichtbaar zijn.

Geluid maakt deze bureaufiets amper en is dus geschikt voor op kantoor of thuis. Je kunt zowel de hoogte instellen als de zitting kantelen zodat je de voor jou ideale werkhouding kunt aannemen. Hij is ergonomisch gevormd en je kunt er dus veilig op werken.

Ook een groot voordeel: de bureaufiets is opvouwbaar en dus handig te vervoeren. Al met al is het een heel veelzijdig toestel dat de prijs meer dan waard is. Hij kost nog geen 150 euro. Wat ons betreft absoluut een goede deal!



3. Toorx BRX Office Compact – Review

hometrainer-achter-bureau-toorx

Dit is een stijlvolle bureautrainer die ook nog eens erg prettig fietst. Groot voordeel van deze bureaufiets is dat er een ergonomisch bureau op gemonteerd zit, waardoor je de bureaufiets overal neer kunt zetten.

Je kunt hierdoor dus waar jij maar wilt werken/lezen en sporten tegelijk.

Het bureau is groot genoeg om jouw laptop op neer te zetten. Ook heeft het bureau een bekerhouder.

De bureaufiets beschikt over een display die jouw presaties voor je bijhoudt. De rugleuning is schuin te verstellen zodat jij je ideale houding kunt aannemen.

Er zitten transportwieltjes op zodat je de fiets makkelijk kunt verplaatsen.



4. O-bike werkstation

fiets_werkstation_met_laptoptafel

Als jij een net wat groter budget overhebt voor jouw nieuwe aanwinst, overweeg dan eens deze bureaufiets inclusief werkstation.

Het is een ideale indoor bike om op te werken. En het mooie is dat je geen apart fietsbureau aan hoeft te schaffen. Deze zit er namelijk al op.

Dit fietsapparaat hoort duidelijk tot de nieuwste generatie bureaufietsen en heeft veel weg van een ”echte hometrainer”.

Zo is het voorzien van een uitgebreid bedieningspaneel met display. Hierop zie je eigenlijk alle belangrijke gegevens die je moet weten over je training.

Ook zit er een draaiknop op waarmee je de weerstanden instelt naar jouw wens. Hierbij heb je de keus tussen 8 niveaus.

Moet je regelmatig iets op je tablet of telefoon bekijken? Of werk je met papieren documenten? Deze kun je gemakkelijk in de speciale houder leggen, zodat je niet constant naar beneden hoeft te kijken en een ergonomische houding aanneemt.

Deze bureaufiets is bovendien stevig. De draaglast van 130 kg benadrukt dit maar weer eens. Dat het comfort ook dik is orde is, mag voor zich spreken. De grote comfortabele leuning spreekt bijvoorbeeld boekdelen.



5. Fitter Ergonomische inklapbare bureaufiets

ergonomische_inklapbare_bureaufiets

Een andere goede bureaufiets is deze ergonomische fietstoel van het merk Fitter. Het heeft op het eerste gezicht veel weg van de originele Deskbike. Toch verschillen de apparaten op een aantal punten van elkaar.

Al met al is dit een fijn apparaat dat beschikt over meerdere weerstanden. Hierdoor kun je net zo hard of zo zwaar fietsen als dat jij wilt. Je zou hem zelfs kunnen gebruiken om op te trainen buiten het werken om.

Bovendien kun je hem dankzij de handige wieltjes aan de onderkant overal neerzetten waar je maar wilt. Zo kun je geregeld afwisselen van plek zodat je weer nieuwe inspiratie krijgt.



6. Flexisports Bureaufiets

bureaufiets flexisports

Deze deluxe bureaufiets van Flexisports is een mooi apparaat voor thuiswerkende mensen. Deze bureaufiets heeft namelijk een eigen laptoptafel waardoor je ongestoord tegelijkertijd kunt werken en sporten.

Verder is deze bureaufiets van Flexisports in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunnen mensen van alle lengtes dit fitnessapparaat comfortabel gebruiken.

Daarnaast is de geruisloosheid van het spinwiel ook een groot voordeel. Door het stille gebruik van dit apparaat kun je overal zonder geluidsoverlast sporten.

Tenslotte is het display van deze bureaufiets van Flexisports ideaal om verschillende statistieken te bekijken. Tijdens het sporten en werken kun je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrandt.



7. Euroseats Bureaufiets Ross

bureaufiets euroseat

Deze mooie bureaufiets van Euroseats is een populair product onder mensen die op kantoor werken. Je kunt deze bureaufiets namelijk in hoogte afstellen. Hierdoor kun je de ideale hoogte bepalen zodat het product achter je bureau past.

Verder is deze bureaufiets ergonomisch afgesteld. Hierdoor is het geen probleem om lang op deze bureaufiets te sporten.

Daarnaast is de bureaufiets zo goed als geruisloos. Je kunt hierdoor zonder overlast met meerdere mensen die de bureaufiets gebruiken op kantoor zitten.

Tenslotte is deze bureaufiets geschikt voor mensen met een gewicht tot 100 kilo. Hierdoor kunnen de meeste mensen dit product comfortabel gebruiken.



Aandachtspunten bij het kopen van een bureaufiets

sta-bureau

Bureau fietsen vind je in meerdere soorten en maten. De meeste deskbikes kun je het best gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau. Hierdoor heb je de mogelijkheid om af te wisselen tussen zitten, staan en fietsen.

Deze bureaus kun je op hoogte afstellen. Je kunt de bureaufiets ook afwisselen met zitten op een normale bureaustoel. Het is maar net wat jij wilt.

Bureaufietsen zijn amper in winkels te verkrijgen en kun je het best bestellen via internet. Let daarom goed op het formaat en de verstelbaarheid. Zo kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

Hieronder vind je 7 belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een bureaufiets:

  1. Met of zonder leuning
  2. Met of zonder display
  3. Maximale lichaamslengte en draaglast
  4. Het geluid dat de deskbike maakt
  5. Verstelbaarheid
  6. Weerstanden
  7. De prijs en kwaliteit

Met of zonder leuning

Een vraag om jezelf te stellen bij het kopen van een deskbike is of je kiest voor een variant met of zonder leuning. De varianten met leuning zitten vaak een stuk comfortabeler.

Echter stimuleert een bureaufiets zonder leuning juist de rompspieren, waardoor je nog actiever bezig bent.

Als je momenteel kampt met (lage) rugklachten raden we aan om een goede bureaufiets met leuning uit te zoeken. Het liefst met een hoge leuning waarbij je ondersteuning hebt aan je hele rug.

Houdt er wel rekening mee dat de meeste fietsapparaten voor achter het bureau niet over een leuning beschikken.

Met of zonder display

Naast een leuning is ook het display een punt van aandacht. Je zou het misschien niet verwachten, maar sommige deskbikes hebben een display.

Zo’n scherm kan erg handig zijn, omdat je hier jouw verbruikte kcal, afgelegde afstand en tijd van af kunt lezen.

Dit zijn stuk voor stuk trainingswaarden die interessant zijn om te weten. Op die manier weet je namelijk hoe je ervoor staat en hoef je niet alles los van elkaar bij te houden.

Neem jezelf bijvoorbeeld voor om een bepaalde tijd te fietsen, voordat je weer op je bureaustoel plaatsneemt. Of kies ervoor om voor jezelf een caloriedoel te stellen.

Als we het dan toch over het display hebben, let dan ook direct op de bediening, leesbaarheid, en de grootte van het scherm. Dat is namelijk ook niet geheel onbelangrijk.

Maximale lichaamslengte en draaglast

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat bureaufietsen een maximale draaglast hebben. Deze geeft aan hoeveel gewicht de fiets maximaal mag dragen.

Ben je zelf wat zwaarder? Vooral dan is dit een punt om rekening mee te houden. De meeste bureaufietsen hebben een belastbaarheid van rond de 115 kg. Sommige wat meer en andere weer wat minder.

Overigens is de draaglast ook interessant om te weten als jouw lichaamsgewicht ruim daaronder ligt. De draaglast zegt namelijk ook iets over de kwaliteit en duurzaamheid.

Het geluid dat de deskbike maakt

Een kantoor is een omgeving waar ongewenste geluiden verre van ideaal zijn. Sterker nog; het kan je collega’s uit hun concentratie halen en misschien heb je er zelf ook last van.

Dit is een situatie die je niet moet willen. Daarom wil je het liefst een bureaufiets die zo min mogelijk geluid maakt.

Gelukkig hebben de ontwikkelaars van de beste bureaufiets merken hier rekening mee gehouden. Deze hoor je amper en veroorzaken dus geen overlast. Wel zo fijn voor jou en je collega’s!

Verstelbaarheid

Net zoals bij normale fietsen en hometrainers is de verstelbaarheid een punt van aandacht. Nu is het zo dat deskbikes geen stuur hebben, dat is dus al een zorg minder.

Maar het beschikt uiteraard nog wel altijd over een zadel die op de gewenste hoogte moet zitten. Daarom is het van groot belang dat deze verstelbaar is.

De beste deskbikes uit onze test hebben allemaal een zadel dat verstelbaar is in hoogte. Sommige zijn zelfs naar voren en achteren te verstellen (horizontaal).

Op deze manier kun je de fiets passend maken voor jouw lichaamslengte. Meerdere personen kunnen dan van hetzelfde apparaat gebruik maken en ook pas je hem aan op de hoogte van jouw fietsbureau.

Weerstanden

Als je fietst met een te lichte weerstand heb je mogelijk te weinig uitdaging, of trap je sneller dan je eigenlijk zou willen.

Met een te zware weerstand maak je het mogelijk weer te zwaar voor jezelf. Dit kan afbreuk doen aan je concentratie.

Daarom is het belangrijk dat je een bureaufiets koopt waarvan de weerstand verstelbaar is. Op deze manier kun jij zelf je niveau bepalen en zo nodig aanpassen naar wens.

De prijs en kwaliteit

Steeds meer merken en winkels bieden bureaufietsen aan. Zelfs de Ikea verkoopt regelmatig een model. Door het grote en veelzijdige aanbod komen er steeds grotere verschillen in kwaliteit.

De kwaliteit is dan ook misschien wel het belangrijkste aandachtspunt. Daarnaast wil je uiteraard niet meer betalen dan nodig is. Idealiter koop je dan ook een deskbike met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

In dit geval deden wij voor jou de test. Hierboven ontdek je welke bureaufietsen jouw geld ruimschoots waard zijn.

Wat is een bureaufiets?

deskbike-bureaufiets

Met de bureaufiets bedoelen we een fietsapparaat die je achter je bureau kunt zetten. Zo kun dus fietsen achter je bureau terwijl je werkt, of wat anders doet. Je kunt het vergelijken met een hometrainer alleen dan voor aan je bureau.

Er zijn verschillende benamingen voor een bureaufiets. Het wordt ook wel eens verward met een stoelfiets (ook wel bekend als tafelfiets of mini deskbike).

Dit is echter een kleine variant van de trapper die je onder je bureau kunt leggen, een goed alternatief voor de bureaufiets.

Veel voorkomende benamingen voor de bureaufiets zijn:

  • Kantoorfiets
  • Bureaufiets
  • Bureau fietsstoel
  • Deskbike (officieel een merknaam)
  • Fitness stoel
  • Worktrainer

Fietsen achter bureau is in opkomst

De bureaufiets is nog een redelijk onbekend begrip maar wordt langzaam steeds populairder. Zitten is het nieuwe roken wordt ookwel gezegd.

Uit onderzoeken is gebleken dat volwassenen gemiddeld zo’n 8,5 uur acher een scherm doorbrengen. En dan hebben we het nog niet eens over de rest van de tijd die we vaak zittend doorbrengen zoals in de auto of ‘s avonds op de bank. Dit gebrek aan beweging maakt ons suf en minder productief.

Wil je meer bewegen tijdens je werk, maar dit niet ten koste laten gaan van je tijd? Wellicht is de bureaufiets dan wat voor jou.

Steeds populairder onder bedrijven

Het nut van een gezonde levensstijl en voldoende beweging wordt steeds meer ingezien, ook door werkgevers. Je ziet langzamerhand een omslag onder bedrijven.

In de kantines worden de frikandellen steeds vaker vervangen door appels en er worden stop-met-roken-cursussen aangeboden.

Ook zijn er zelfs bedrijven die yoga lessen verzorgen onder werktijd of een eigen gym hebben waar werknemers kunnen sporten.

bureaufiets-kantoor

Het is bewezen dat voldoende beweging bijdraagt aan betere werkprestaties. Onder andere omdat je productiever bent en je beter kunt concentreren.

Zo is er bijvoorbeeld bewezen dat je tot wel 30% sneller kunt lezen tijdens het trappen. Er zijn zelfs enkele scholen die speciale lokalen met deskbikes hebben ingericht.

Een andere beweegreden voor werkgevers is ongetwijfeld om ziekteverzuim tegen te gaan, omdat fit personeel minder snel ziek wordt.

De bureaufiets is niet de enige oplossing voor meer beweging op de werkplek. Ook heb je sta bureaus, sta stoelen, sta matten, bewegende krukken (ook wel Swoppers genoemd) en nog veel meer. Dit wordt actief meubilair genoemd.

Fitter en gezonder met de bureaufiets

bureaufiets-zwart

Als ik voor mezelf spreek ben ik ook veel productiever en energieker zodra ik bewogen of gesport heb. Daarnaast heb ik ook nog eens meer inspiratie en dit komt mijn werk alleen maar ten goede.

Door sporten en bewegen worden er allerlei geluksstofjes in de hersenen aangemaakt, zoals endorfine. Dit stofje is medeverantwoordelijk voor een gevoel van geluk en euforie.

Ook stimuleer je de doorbloeding van je lichaam en kan zuurstof en bloed de hersenen beter bereiken.

Kantoorfiets in de media

Ook in de media is de kantoorfiets niet onopgemerkt gebleven. Er zijn al verschillende nieuwsberichten over dit onderwerp voorbij gekomen.

Zowel binnen en buitenland. Zo schreven bijvoorbeeld RTL en Radar artikelen erover. De deskbike is ook al langsgekomen in het glazenhuis van 3FM.

In België zijn ze al bezig om de bureaufiets in parlement te gaan gebruiken. Nederlandse politicus Edith Schippers gebruikt de bureaufiets zelfs al. Weg dus met die bureaustoel en vervang deze voor een bureaufiets.


Zijn er goede alternatieven?

Naast een bureaufiets kan je er ook voor kiezen om een ”normale” hometrainer achter je bureau te plaatsen. Meestal gaat het dan om een compactere variant zonder stuur.

Daarnaast is er de mogelijkheid om onder je bureau te trappen. Dit doe je met een soort mini hometrainer fiets, ook wel de stoelfiets genoemd. Deze zijn over het algemeen bovendien een stuk goedkoper in aanschaf.

Ben jij een fervent wandelaar, of geef je gewoon de voorkeur aan wandelen in plaats van fietsen? Door een bureau loopband te kopen heb je ook dan een goede morgelijkheid om in beweging te blijven tijdens het werken.


Veelgestelde vragen

Waarom is een bureaufiets gezond?

Een bureaufiets is gezond omdat je in beweging komt tijdens een activiteit waarbij je normaliter stil zou zitten. Je stimuleert je bloedsomloop en verbrandt calorieën. Ook is het goed voor je mentale gesteldheid om te bewegen tijdens je werk.

Kun je afvallen met een bureaufiets?

Ja, op een bureaufiets kun je wel tot 700 kcal per uur verbranden. En dat terwijl jij in de tussentijd wat anders aan het doen bent. Dit maakt het een ideale en ongemerkte afvalmethode.



Ook lezen:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

Hans · november 24, 2021 op 11:28 am

Let op de verstelbaarheid in hoogte als je iets langer bent dan gemiddeld. Ik heb de Virtufit gekocht maar de maximale hoogte was nog steeds te laag voor mij en heb er zelf met hout een verhoging onder het zadel moeten zetten. Verder een prima investering.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *