Bureaufiets ervaringen-Deskbike review

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 9, 2021

bureaufiets-zwart

Van plan om een kantoor/bureau fiets te kopen? In dit artikel lees je alles over de bureaufiets en over de ervaringen met de deskbike. Hieronder de inhoud van dit artikel:

Wat is een bureaufiets?

Met de bureaufiets bedoelen we een fietsapparaat die je acher je bureau kunt zetten. Zo kun dus fietsen achter je bureau terwijl je werkt, of wat anders doet. Je kunt het vergelijken met een hometrainer alleen dan voor aan je bureau.

deskbike-bureaufiets

Er zijn verschillende benamingen voor een bureaufiets. Het wordt ook wel eens verward met een stoelfiets (ook wel bekend als tafelfiets of mini deskbike). Dit is echter een kleine variant van de trapper die je onder je bureau kunt leggen, een goed alternatief voor de bureaufiets.

Veel voorkomende benamingen voor de bureaufiets zijn:

 • Kantoorfiets
 • Bureaufiets
 • Bureau fietsstoel
 • Deskbike (officieel een merknaam)
 • Fitness stoel
 • Worktrainer

Fietsen achter bureau in opkomst

De bureaufiets is nog een redelijk onbekend begrip maar wordt langzaam steeds populairder. Zitten is het nieuwe roken wordt ookwel gezegd.

Uit onderzoeken is gebleken dat volwassenen gemiddeld zo’n 8,5 uur acher een scherm doorbrengen. En dan hebben we het nog niet eens over de rest van de tijd die we vaak zittend doorbrengen zoals in de auto of ’s avonds op de bank. Dit gebrek aan beweging maakt ons suf en minder productief.

Wil je meer bewegen tijdens je werk, maar dit niet ten koste laten gaan van je tijd? Wellicht is de bureaufiets dan wat voor jou.

Populairder onder bedrijven

Het nut van een gezonde levensstijl en voldoende beweging wordt steeds meer ingezien, ook door werkgevers. Je ziet langzamerhand een omslag onder bedrijven.

In de kantines worden de frikandellen steeds vaker vervangen door appels en er worden stop-met-roken-cursussen aangeboden. Ook zijn er zelfs bedrijven die yoga lessen verzorgen onder werktijd of een eigen gym hebben waar werknemmers kunnen sporten.

bureaufiets-kantoor

Het is bewezen dat voldoende beweging bijdraagt aan betere werkprestaties. Onder andere omdat je productiever bent en je beter kunt concentreren. Zo is er bijvoorbeeld bewezen dat je tot wel 30% sneller kunt lezen tijdens het trappen. Er zijn zelfs enkele scholen die speciale lokalen met deskbikes hebben ingericht.

Een andere beweegreden voor werkgevers is ongetwijfeld om ziekteverzuim tegen te gaan, omdat fit personeel minder snel ziek wordt.

De bureaufiets is niet de enige oplossing voor meer beweging op de werkplek. Ook heb je sta bureaus, sta stoelen, sta matten, zitballen, bewegende krukken (ookwel swoppers genoemd) en nog veel meer. Dit wordt actief meubilair genoemd.

bureaufiets-zwart

Fitter met de bureaustoel

Als ik voor mezelf spreek ben ik ook veel productiever en energieker zodra ik bewogen of gesport heb. Daarnaast heb ik ook nog eens meer inspiratie en dit komt mijn werk alleen maar ten goede.

Door sporten en bewegen worden er allerlei geluksstofjes in de hersenen aangemaakt, zoals endorfine. Dit stofje is medeverantwoordelijk voor een gevoel van geluk en euforie. Ook stimuleer je de doorbloeding van je lichaam en kan zuurstof en bloed de hersenen beter bereiken.

Kantoorfiets in de media

Ook in de media is de kantoorfiets niet onopgemerkt gebleven. Er zijn al verschillende nieuwsberichten over dit onderwerp voorbij gekomen. Zowel binnen en buitenland. Zo schreven bijvoorbeeld RTL en Radar artikelen erover. De deskbike is ook al langsgekomen in het glazenhuis van 3fm.

In België zijn ze al bezig om de bureaufiets in parlement te gaan gebruiken. Nederlandse politicus Edith Schippers gebruikt de bureaufiets zelfs al. Weg dus met die bureaustoel en vervang deze voor een bureaufiets.

Aandachtspunten bij het kopen van een bureaufiets

Bureau fietsen vind je in meerdere soorten en maten. De meeste deskbikes kun je het best gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau Hier door wissel je af tussen zitten staan en fietsen.

Deze bureaus kun je op hoogte afstellen. Je kunt de bureaufiets ook afwisselen met zitten op een normale bureaustoel. Het is maar net wat jij wilt.

Bekijk aanbod op bol.com >>

sta-bureau

Bureaufietsen zijn amper in winkels te verkrijgen en kun je het best bestellen via internet.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten bij het kopen van een bureaufiets:

 • Kies je voor een deskbike met of zonder leuning?
 • Wil je een display met computer die jouw tijd en verbrande calorieën bijhoudt?
 • Maximale lichaamslengte en maximaal draagbaar gewicht
 • Moet de deskbike geluidloos zijn?
 • Is de deskbike makkelijk op hoogte verstelbaar?
 • Niet onbelangrijk: de kwaliteit
 • Prijs van de deskbike

bureaufietsen ervaringen

Hieronder vind je de reviews over de beste bureaufietsen:

Review- Deskbike

deskbike-achter-tafel-ervaring

‘Deskbike’ is officieel een merknaam onder kantoorfietsen. Dit is het bekendste merk en de marktleider onder de kantoorfietsen.

Deskbike bureaufietsen hebben een comfortabel zadel, je zult niet zo snel last krijgen van zadelpijn. De trappers hebben genoeg grip. Het maakt dus niet zoveel uit wat voor schoenen je draagt.

Het gewenste weerstandsniveau is gemakkelijk in te stellen met een knop. Met de Deskbike app kun je al je prestaties bijhouden zoals: calorieën, afstand, snelheid etc.

De deskbike is een makkelijk te gebruiken bureaufiets van prima kwaliteit. Enige nadeel kan zijn dat de fiets zelf niet over een bureau beschikt. Ook een leuning ontbreekt. Mocht je deze willen hebben dan zijn wellicht de bureaufietsen hieronder meer geschikt voor jou.

De deskbike is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren:Review- VirtuFit bureaufiets

virtufit-bureaufiets

Zoek je een bureaufiets met een leuning? De Virtufit bureaufiets is uitgerust met een comfortabele zachte rugleuning. Ook is de deskbike voorzien van een lcd scherm waar je prestaties op zichtbaar zijn.

Geluid maakt deze bureaufiets amper en is dus geschikt voor op kantoor of thuis. Je kunt zowel de hoogte instellen als de zitting kantelen zodat je de voor jou ideale werkhouding kunt aannemen.

Ook een groot voordeel: de bureaufiets is opvouwbaar en dus handig te vervoeren.Review-Toorx BRX Office Compact

hometrainer-achter-bureau-toorx

Dit is een stijlvolle bureautrainer die ook nog eens erg prettig fietst. Groot voordeel van deze bureaufiets is dat er een ergonomisch bureau op gemonteerd zit waardoor je de bureaufiets overal neer kunt zetten waar jij maar wilt werken/lezen en sporten.

Het bureau is groot genoeg om jouw laptop op neer te zetten. Ook heeft het bureau een bekerhouder.

De bureaufiets beschikt over een display die jouw presaties voor je bijhoudt. De rugleuning is schuin te verstellen zodat jij je ideale houding kunt aannemen.

Er zitten transportwieltjes op zodat je de fiets makkelijk kunt verplaatsen.Review- Markant Oxidesk

Opzoek naar een volledige flex werkplek? De markant oxiseat is een comfortabele fiets en bureau in één. Dit is de meest luxe bureaufiets die er is en kan gezien worden als een heus meubilair.

De oxidesk is voorzien van allerlei soorten gemakken. Wil je dus een sportieve inrichting of nieuw bureau? Dan is deze revolutionaire bureaufiets met bureau iets voor jou.

Oxidesk bestellen? klik hierOok lezen:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *