Wiebelkruk kopen? Top 3 beste balanskrukken

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 28, 2023

Balanskruk kopen
Balanskruk kopen

Een wiebelkruk. Het klinkt niet als het meest comfortabele zitvlak, maar toch zitten er een hoop voordelen aan!

Het gebruiken van een wiebelkruk is dan ook in de laatste jaren aardig populair geworden.

Maar hoe komt het dat deze krukken ineens zo populair zijn? En wat zijn deze voordelen?

In dit artikel kom je erachter wat de verschillende voordelen zijn van een wiebel- of balanskruk en geven we je de beste keuzes in onze Top 3!

Onze Top 3 balanskrukken / wiebelkrukken

Het is duidelijk dat het gebruiken van een wiebelkruk komt met verschillende voordelen. Door deze voordelen zijn er dan ook verschillende modellen verkrijgbaar en hoef je niet meteen de wiebelkruk van IKEA te kopen.

Maar wat zijn dan, volgens ons, de beste wiebel- en balanskrukken op de markt?

1. Wobblez Ergonomische Bureaustoel

wiebelkruk_kantoor

Of het nu voor jezelf, je kind of je partner is, een goede zithouding is cruciaal voor velen van ons. De ergonomische bureaustoel van Wobblez zorgt er dan ook voor dat je deze zithouding snel aan zult nemen.

De wiebelkruk is aan de bodem afgewerkt met een bolvormige voet. Hierdoor ben je continu in beweging terwijl je achter je bureau zit.

Je onderrug zal dus continu moeten werken waardoor deze langzaam maar zeker sterker en sterker wordt. Hierdoor zullen pijn- en zeurklachten afnemen.

Je kunt de wiebelkruk afstellen op verschillende hoogte tussen de 63 en 83 centimeter. Hierdoor is de kruk uiterst geschikt om te gebruiken in combinatie met de meeste bureaus. Het formaat zorgt ervoor dat de kruk te gebruiken is door volwassenen en helaas niet door kinderen.

Denk overigens niet dat je met een wiebelkruk niets aan comfort hebt. De Wobblez ergonomische bureaustoel is namelijk voorzien van een stoffen zitvlak.

Deze is 6 centimeter dik en 33 breed, waardoor je ook nog eens lekker zit. De kruk heeft een gewicht van 12 kilo en kan gebruikt worden tot maar liefst 150 kilo. Hierdoor is de kruk voor veel mensen gemakkelijk te gebruiken.2. Ergonomische kruk Balergo

ergonomische-balanskruk

Is het een kruk? Is het een zadel? Nee, het is een zadelkruk! De ergonomische wiebelkruk Balergo brengt je alle voordelen van een wiebelkruk in een stijlvol en comfortabel ontwerp.

De hoogte van deze wiebelkruk ligt in verhouding met andere wiebelkrukken ongeveer op het gemiddelde, namelijk
49 cm. Hierdoor is de wiebelkruk uiterst geschikt voor het gebruik achter vrijwel elk soort bureau.

Het gebruiken van deze zit-sta wiebelkruk zorgt ervoor dat je rugspieren aan het werk zijn. Door continu actief te zijn zullen deze snel versterken en zul je minder last ervaren van je onderrug. Perfect als je veel achter een bureau op kantoor moet zitten.

Het zitvlak is bekleed met een comfortabel lederen bovenkant, waardoor je altijd fijn kun zitten. De onderkant is voorzien van een stevige rubberen bal die ervoor zorgt dat je een actieve zithouding aan zult nemen.

Als je veel last van je (onder)rug ervaart, dan kan deze fijne ergonomische wiebelkruk nog wel eens de verlichting bieden die jij zoekt!3. Wigli Junior Soft Seat (voor kinderen)

balanskruk-voor-kind

Ben je op zoek naar een goede, stevige wiebelkruk die jouw kind helpt de aandacht bij de les te houden? Dan is de Junior Soft Seat van Wigli misschien de ideale uitkomst!

Deze balanskruk is namelijk speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar. Doordat het voor verschillende leeftijdsgroepen ontwikkeld is, is de kruk gemakkelijk in hoogte te verstellen.

Het zitvlak van de kruk is gemaakt van een zacht polyurethaan, waardoor hij comfortabel zit. De hoogte is gemakkelijk in te stellen door de gaten aan de voorkant.

Druk simpelweg de pin in en zet hem op de juiste hoogte. De hoogte  van de kruk is 50 centimeter op zijn hoogst en kan dus nog verlaagd worden voor kleinere of jongere kinderen.

Deze actieve wiebelkruk is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur bij zit die past bij jouw kind.Het voordeel van een wiebelkruk

Een wiebelkruk, ook wel een balanskruk genoemd, is een type kruk die ervoor zorgt dat je niet constant stabiel zit.

Dat klinkt misschien wel een beetje als een oncomfortabele beleving, maar er zit een behoorlijk fijn voordeel aan!

Een van de eerste en misschien wel het meest belangrijke voordeel is de bevordering van de bloedsomloop.

Doordat je de hele tijd actief op zoek bent naar balans, ben je continu in een lichte vorm van beweging. Nu je de hele tijd je spieren aan het bewegen en aan het aanspannen bent zal je bloed meer gaan stromen.

Als je de hele dag stil zit op een stoel dan kan dat erg nadelig zijn. Dit is toch iets wat we doen achter ons bureau op kantoor, of je kind op school.

Doordat je minder beweegt is je bloedsomloop ook minder. Dit zorgt ervoor dat je minder actief en creatief neigt te zijn op school, studie of op je werk.

Een ander voordeel aan het gebruiken van een wiebelkruk is dat het wonderen kan verrichten voor je houding. Als we op een plek zijn waar we een langere periode moeten zitten, dan kan het zijn dat onze houding slechter wordt.

Met een wiebelkruk zorg je ervoor dat je lichaam zichzelf moet ondersteunen. Hierdoor is het goed voor je rug en houding!

Met het gebruiken van een wiebelkruk zorg je er op een indirecte manier voor dat je je een stuk prettiger voelt.

De ervaringen van gebruikers liegen er dan ook niet om. Zo kun je een stuk creatiever, productiever en pro-actiever zijn!

Hoe gebruik je een wiebelkruk?

Misschien dat het op het eerste opzicht een beetje een vreemd idee lijkt, een uitleg over hoe je op een kruk moet zitten.

Toch zal het je verbazen hoe vaak dit fout wordt gedaan door nieuwkomers.

Veel nieuwe gebruikers gaan zitten op een balanskruk en verwachten dat de kruk hun compleet ondersteunt. Dit staat natuurlijk haaks op het doel van een wiebelkruk.

Om een wiebelkruk goed te gebruiken moet je je voeten plat op de grond hebben.

Doordat je een actieve houding met je voeten al hebt aangenomen, zijn deze voorbereidt om jou in balans te houden. Je bent nu dus eigenlijk actief aan het zitten!

Mocht je nu na twee dagen nog steeds last van je onderrug hebben, zet de kruk dan niet aan de kant.

Geef je lichaam een paar dagen de tijd om goed te wennen aan de kruk. Deze heeft het immers jarenlang verkeerd en passief op een bureaustoel gezeten.

Conclusie

We zitten met zijn alle aardig veel stil. Dit komt omdat we veel werken op kantoren, thuis of aan onze studie. Het vele stilzitten zorgt er echter voor dat je minder geconcentreerd bent, minder creatief en je minder goed in je vel zit.

Het gebruiken van een balans- of wiebelkruk zorgt er dan ook voor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Door deze stimulatie zul je merken dat je je na verloop van tijd een stuk beter zult gaan voelen. Dit is dan ook aan te raden voor kinderen die kampen met concentratieproblemen door bijvoorbeeld AD(H)D.

Naast de mentale voordelen heeft het gebruiken van een balans- of wiebelkruk ook nog eens voordelen voor je fysieke gesteldheid.

Het zorgt er namelijk voor dat je rug-, schouder- en nekspieren continu gestimuleerd worden. Hierdoor zullen alle nare klachten binnen enkele dagen of weken verdwijnen en voel je je fysiek fitter!

De ervaringen van gebruikers zijn zo positief, dat het door fysiotherapeuten ook wordt aangeraden deze krukken te gebruiken.

Welke wiebelkruk neem jij?
Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *