Swopper: Ervaringen & Review – Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 1, 2023

swopper kruk review en ervaringen
swopper kruk review en ervaringen

De Swopper is een kruising tussen een kruk en bureaustoel met veersysteem. In deze blog lees je over de ervaringen met de Swopper stoel.

Wat is een Swopper?

swopper-classic-zwart

Een swopper kun je zien als een soort ergonomische kruk. Het zitvlak zit vast op een veersysteem waardoor je nooit stil zit. Je bent continue in beweging.

Door het ontbreken van rug en armleuningen kom je in een actievere houding en blijven de spieren, botten en ligamenten actief. De swopper beweegt zowel verticaal als zijwaards.

De swopper biedt daarnaast nog meer voordelen:

  • Helpt tegen rugklachten: de rugspieren worden aan het werk gezet om de goede houding aan te nemen, dit resulteert in sterkere rugspieren en dus minder rugklachten.
  • Betere zithouding: doordat je constant beweegt corrigeer je jezelf automatisch terug naar de goede houding. Dit zal op den duur leiden tot een betere zithouding.
  • Sterkere buikspieren: ook de buikspieren moeten een steentje bijdragen om de goede zithouding aan te nemen, ze zijn dus constant aan het werk op de swopper.
  • Betere concentratie: sporten en beweging dragen bij aan een betere concentratie. Aangezien je op de swopper continue in beweging bent zorgt dit voor een betere concetratie en een actievere houding. Als je te weinig beweegt schakelen je hersenen over naar de rustmodus en neemt de concentratie af.
  • Gezondheid: we weten allemaal dat genoeg bewegen gezond is, alleen doen we dit niet altijd. De swopper biedt een mooie mogelijkheid om tijdens je zittende bezigheden alsnog te bewegen. Dit zorgt voor een betere gezondheid.
  • Sporten tijdens het werk: Twee vliegen in één klap, terwijl je aan het werk bent op deze ergonomische kruk versterk jij je rug en buikspieren. Andere alternatieven om te sporten tijdens het werk zijn de stoelfiets en bureaufiets. Te veel zitten kan resulteren in een lagere bloedcirculatie en daarnaast gaat de zuurstofvoorziening achteruit.
  • Goed voor tussenwervelschijven: Door de 3d belasting van de swopper voorkom je drukbelasting van de tussenwervelschijven. Dit zorgt ervoor dat de wervelschijven gezond en elastisch worden en blijven

Welke soorten swoppers zijn er?

Er zijn meerdere uitvoeringen van de swopper verkrijgbaar. Verschillende maten, kleuren, materialen. Er zijn zelfs varianten met rugleuning of met wieltjes eronder. De swoppers zijn van het merk Aeris.

Hieronder een overzicht van de populairste uitvoeringen.

  • Standaard
  • Swopper air
  • Swopper classic
  • Swopper high
swopper-met-wieltjes

De verschillen in deze uitvoeringen zit vooral in de verschillende soorten stoffen. De swopper standaard is de eerste editie en is alleen verkrijgbaar in het zwart. Het zitvlak is gemaakt van kunstleer.

De swopper air heeft een zacht en luchtig zitvlak, is beter ademend en het zitvlak blijft koel.

De swopper high heeft een hogere maximale zithoogte dan de rest. Ook de stof is extra sterk. Deze variant kan als enige niet op wielen geleverd worden. Het zitvlak is van microvezel.

De swopper classic biedt de meeste keuze in verschillende kleuren en soorten. Je hebt keuze uit 7 verschillende kleuren, met of zonder wieltjes. Stof van het zitvlak is microvezel.

Ook bestaat er een kleinere variant bedoeld voor kinderen, de swoppster.


Ervaringen met de Swopper: review

De swopper is vooral bedoeld voor mensen met zittend werk. Als je te veel tijd zittend doorbrengt wordt het spierstelsel slap of verkrampt en neemt de concentratie af, je wordt moe en neemt verkeerde houdingen aan.

Deze verkeerde houdingen kunnen de wervelkolom belasten en kunnen op termijn schade veroorzaken.

De swopper stimuleert niet alleen bewegen tijdens het zitten maar het vereist het bewegen. Dit kun je zelf testen: probeer maar eens stil te zitten op de swopper, het gaat je niet lukken.

swopper-ervaring-rood

Er bestaat ook een swopper app die de bewegingen en het energieverbuik meten. Hier staan ook filmpjes op en een handleiding over de juiste afstelling van de swopper.

Je kunt de swopper zien als een soort fitness apparaat maar dan train je ongemerkt, vergelijkbaar met de trilplaat. Ik begon met de swopper ongeveer een uur per dag te gebruiken, vooral na de lunch om het bekende inkakmomentje te voorkomen.

Ik raad aan om het rustig op te bouwen en te beginnen met een uur per dag. Dit kan je al gauw uitbreiden naar meerdere uren. Ik merkte dat mijn zithouding al gauw beter werd en kreeg minder last van mijn onderrug tijdens het zitten.

Ook de concentratie en productiviteit werden aanzienlijk beter. Ongemerkt wordt je hele core sterker. Je moet het wel echt als aanvulling zien op je sport activiteiten en niet als vervanging.

Je kunt met de swopper zelfs trainingsoefeningen doen. In het filmpje hieronder zie je 5 verschillende oefeningen met de swopper.

Swopper kopen?

Een swopper is in bijna geen winkel te verkrijgen. Je kunt deze het best bestellen. Klik hieronder om het complete aanbod te bekijken:




💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *