Hometrainer achter / onder bureau: Wat zijn de mogelijkheden?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 15, 2024

hometrainer voor onder je bureau
hometrainer voor onder je bureau

Een hometrainer onder of achter je bureau? Dit kan handig zijn wanneer je wilt fietsen tijdens het zitten achter je bureau.

Echter is lang niet elke hometrainer hiervoor geschikt. In dit artikel bekijk je wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een hometrainer onder of achter je bureau, wat zijn de mogelijkheden hier eigenlijk voor? Zoals gezegd is niet zomaar elke hometrainer hiervoor geschikt.

Hieronder bekijk je de opties.

Hometrainer onder bureau – Stoelfiets

desk-shaper

Een hometrainer onder je bureau, klinkt erg handig nietwaar? Maar hoe is dit ooit mogelijk vraag jij je wellicht af. Met een hometrainer van normale grootte zal dit een lastige opgave worden, maar met de stoelfiets is dit een fluitje van een cent.

Het is een erg klein en compact apparaat en wordt dan ook vaak ”mini hometrainer” genoemd. Een voordeel ten opzichte van de ”normale” hometrainers is dat de stoelfietsen goedkoop in aanschaf zijn en bovendien makkelijk mee te nemen zijn.

Wil je de stoelfiets bijvoorbeeld meenemen naar je werk, om daar te gebruiken voor onder je bureau? Dan kun je deze vanwege het lichte gewicht makkelijk meenemen. De weerstanden zijn bij veel varianten verstelbaar en eenvoudig te bedienen.
Hometrainer achter bureau – Deskbike of bureaufiets

hometrainer-bureau

De deskbike ofwel letterlijk vertaalt: de bureaufiets. Dit apparaat kun je vergelijken met een hometrainer zoals je die in de sportschool terugvindt. Fietsen achter je bureau is met behulp van de deskbike toegankelijk voor iedereen gemaakt.

De bureaufietsen zijn het best te gebruiken in combinatie met een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Je kunt deze toestellen verkrijgen in verschillende varianten.

Dat fietsen achter je bureau meerdere voordelen met zich meebrengt mag ondertussen wel duidelijk zijn. En hoe kun je dit nou beter doen dan met een apparaat die hier speciaal voor is ontwikkeld.
Hometrainer met bureau

worktrainer

Heb je geen groot bureau nodig? Dan is het een goed idee om voor een hometrainer te kiezen waarbij het bureau inclusief is.

Een van de voordelen die dit met zich meebrengt is dat je de hometrainer vrijwel overal neer kunt zetten waar je maar wilt.

Het is geschikt om een laptop op te zetten, een tablet of een boek. Of je nu opzoek bent voor een hometrainer onder je bureau of een hometrainer achter je bureau, deze varianten maken dit mogelijk.
Wat voor bureau heb ik nodig?

hometrainer-achter-bureau

Wat voor bureau je nodig hebt om te gebruiken in combinatie met een loopband hangt er vanaf voor wat voor bureau je kiest. Je hebt tegenwoordig veel zit-sta bureaus die in hoogte verstelbaar zijn

Met dit soort bureaus kun je de hoogte ervan makkelijk verstellen en dus op de ideale hoogte zetten om achter te gaan zitten terwijl je fietst op een hometrainer.

Wanneer je kiest om een stoelfiets te gebruiken achter je bureau zal elk bureau voldoen en hoeft deze niet speciaal in hoogte afgesteld hoeven te worden.

Waarom een hometrainer onder je bureau?

toorx-bureau

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een fiets onder je bureau? Dit is een veelgestelde vraag. Want zit het niet veel lekkerder om gewoon op een goede bureaustoel te zitten?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor zogenoemde kantoor fitness apparatuur. Met dit soort apparatuur worden toestellen bedoeld die het mogelijk maken om achter je bureau te bewegen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een walkdesk, wiebelkruk of kantoor zitbal.

Bewegend werken kan je veel voordelen bieden ten opzichte van zittend werken. Ten eerste bespaard het je tijd.

Je hoeft namelijk niet meer je dagelijkse hoeveelheid beweging te krijgen ná je werk. Waarom zou je dit namelijk erna doen als het ook tijdens kan?

Achter of onder je bureau?

Kies je voor een fietstrainer achter of onder je bureau? Een goede hometrainer onder je bureau kun je krijgen in de vorm van een stoelfiets, waarover je in dit artikel hebt kunnen lezen.

Heb je er liever een fiets voor achter je bureau? Ook dat is goed mogelijk in de vorm van een deskbike.

Kies je voor een combinatie van beide? Dan kies je het best voor een hometrainer inclusief bureau.
Relevante onderwerpen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *