Hometrainer met lage instap kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 19, 2024

hometrainer-met-lage-instap
ride-3-instap

Met een hometrainer met lage instap wordt een hometrainer fiets bedoeld waar je gemakkelijk opstapt. Het heeft een laag instappunt. Je been hoeft bij het opstappen dus niet ver omhoog getild te worden.

Benieuwd naar de beste mogelijkheden? Je vindt ze in dit artikel!

De beste hometrainers met een lage instap

Wanneer je een hometrainer koopt wil je natuurlijk wel dat deze van goede kwaliteit is en daadwerkelijk is voorzien van een laag instappunt.

Om je te helpen bij het maken van de beste beslissing vindt je hieronder de beste hometrainers met een lage instap:

1. FitBike Ride 5

fitbike-ride-5-instap

Als je opzoek bent naar een hometrainer die comfortabel is in gebruik en waar gemakkelijk op te stappen is zul je al snel genoeg uitkomen bij de Ride 5.

Het is een erg fijn toestel wanneer je veel waarde hecht aan een comfortabele zithouding. Het zadel kun je verstellen en ook het stuur is te verstellen zodat je plaats kunt nemen in een ideale houding.

Het heeft 18 trainingsprogramma’s waarvan er 12 voorgeprogrammeerd staan. Ook heeft het hartslagprogramma’s zodat je aan de hand van je hartslag kunt fietsen. Benieuwd naar meer informatie over deze hometraier?

Lees onze FitBike Ride 5 review of klik op de knop hieronder voor de huidige prijs:2. Fitbike Senator iPlus

senator-hometrainer

De FitBike Senator iPlus heeft een extra lage instap waarmee deze volkomen aan de wensen voldoet van iedereen die slechter ter been is. Daarnaast kun je ook nog eens rekenen op een extra comfortabel zadel.

Dit zorgt voor een prettige zithouding. Al helemaal nadat jij je zadel verstelt hebt in de voor jou ideale positie kun je genieten van een uiterst prettige fietstraining.

Het werkt middels een zogenoemd EMS-weerstandsysteem. Dit zorgt ervoor dat je de weerstand van de hometrainer zeer nauwkeurig kunt instellen. Dat is dan ook de reden waarom deze hometrainer vaak gebruikt wordt tijdens het herstel van blessures.3. FitBike Ride 3

ride-3-hometrainer

De FitBike Ride 3 een erg toegankelijke hometrainer voor iedereen. Het is specifiek ontworpen voor mensen die behoefte hebben aan een laag instappunt en ook is het voorzien van veel gebruiksgemakken.

Het biedt je meer dan genoeg mogelijkheden in de vorm van trainingsprogramma’s. Zo heeft het bijvoorbeeld 16 weerstandsniveaus en ruim 200 trainingsvarianten. Aan uitdaging dus zeker geen gebrek met de FitBike 3!

Bekijk onze Fitbike Ride 3 review of klik hieronder voor de huidige prijs:4. VirtuFit Low Entry Bike 1.2i

virtufit-low-entry-bike

Een van de populairste fietsen met lage instap is de Low Entry Bike van VirtuFit. Deze hometrainer is niet alleen super toegankelijk, maar is ook te koop voor een aantrekkelijke prijs.

Dit toestel wist zelfs al eens de Best Reviewed Award te winnen. Dat benadrukt de ongekende populariteit maar weer eens.

Uiteraard is er veel rekening gehouden met oudere mensen en mensen die revalideren. Zo zijn het stuur en zadel beide verstelbaar. Ook is alles ergonomisch en comfortabel gevormd.5. Tunturi Performance E60

e60-hometrainer

Als we in een iets hogere prijsklasse zoeken, komen we uit bij de Performance E60 van het bekende merk Tunturi.

Een veel lagere instap dan dat deze Tunturi hometrainer je biedt ga je echt niet krijgen. Je hoeft jouw been nauwelijks tot niet op te tillen bij het opstappen. Dit maakt hem enorm veilig en comfortabel in gebruik.

Bovendien is dit een ergometer hometrainer. Je kunt je weerstanden dus instellen op wattage, zodat je nooit overtraind.

Deze stabiele kanjer heeft ook genoeg weerstanden en programma’s. Respectievelijk 32 en 20. Je hoeft je dus zeer zeker niet te gaan vervelen!

Bekijk onze E60 review, of klik hieronder voor meer info.Voor wie is een hometrainer met lage instap?

lage-instap-fiets

Voor wie is een hometrainer met extra lage instap bedoeld? Natuurlijk kan iedereen een dergelijke hometrainer gebruiken, maar voor sommige doelgroepen komt deze eigenschap extra goed van pas:

Senioren

Het vaakst worden de hometrainers met lage instap gebruikt door senioren. De meeste ouderen hebben moeite met het opstappen op de fiets. Bij normale fietsen is dit ook vaak het geval en ook hier zijn speciale fietsen voor ontworpen.

Hometrainers worden door veel oudere mensen gebruikt om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen bewegen en het zou dan ook een beetje jammer zijn wanneer er niet opgestapt kan worden door het hoge instappunt.

Senioren doen er daarom ook goed aan om een fitnesstoestel aan te schaffen met een extra lage instap zodat er soepel en veilig opgestapt kan worden.

Bekijk ook: Beste hometrainer voor senioren >>

Revalidatie

Tijdens revalidatie kan het lastig zijn om je been omhoog te heffen. Vooral als je aan het revalideren bent aan je onderlichaam kan dit problemen veroorzaken.

Maar ook bij blessures of pijntjes aan het bovenlichaam kan het onaangenaam zijn om op een hometrainer te stappen.

Het is daarom ook sterk aangeraden om een revalidatie hometrainer met lage instap te gebruiken wanneer je op dit toestel traint tijdens je revalidatietraject.

Dit is dan ook de reden waarom er vaak voor deze toestellen gekozen wordt door fysiopraktijken. Op deze manier kunnen alle klanten op een veilige manier op de hometrainer stappen.

Slecht ter been

Ook wanneer je om wat voor reden dan ook slecht ter been bent kun je moeite ervaren om op een fiets of fitnessapparaat te stappen.

Wil je gebruik maken van een hometrainer? Dan kies je vanzelfsprekend het beste voor een variant met een lage instap. De beste mogelijkheden heb je in dit artikel kunnen bekijken.

Wanneer je niet zo lenig bent

Veel mensen kampen met te korte hamstrings waardoor het oncomfortabel of zelfs pijnlijk kan zijn om je been omhoog te heffen.

Dit voelt niet alleen pijnlijk aan maar het kan ook nog eens onnodige blessures veroorzaken.

hamstrings-stretchen

Ook wanneer je wat minder lenig bent kun je tegen het probleem aanlopen dat je moeite hebt om op een hometrainer te stappen.

Dit kun je natuurlijk oplossen door te stretchen waarmee je de spieren flexibeler maakt. Maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurt.

Tot die tijd wil je natuurlijk wel zo goed als mogelijk kunnen trainen op een hometrainer en niet constant moeite hebben met het opstappen.

Het is daarom ook aangeraden om te kiezen voor een hometrainer met lage instap wanneer je minder lenig bent.

Alternatief: recumbent bike

Een recumbent bike staat ook wel bekend als de ligfiets onder de hometrainers. Het onderscheid zich doordat het apparaat beschikt over een rugleuning en een groot zitvlak.

recumbent-bike-xterra

Het apparaat wordt voornamelijk gebruikt om in beweging te komen/blijven tijdens het revalideren. Het zitvlak en de rugleuning zorgen dat de rugspieren voor een groot deel ontlast worden en dat je comfortabeler kunt zitten tijdens het fietsen.

Daarnaast zit je ook een heel stuk lager bij de grond en kost het dus veel minder moeite om op te stappen.

Officieel is de recumbent bike geen hometrainer. Maar het is wel een vergelijkbaar apparaat, dat erg geschikt kan zijn wanneer je op zoek bent naar een hometrainer met een lage instap.

Waar moet een hometrainer met lage instap nog meer aan voldoen?

Een hometrainer met enkel een lage instap zul je niet zoveel aan hebben wanneer deze op het gebied van andere eigenschappen te wensen overlaat.

Dus waar moet de hometrainer dan nog meer aan voldoen?

Het belangrijkste is de comfortabele zitting. Veel hometrainers zijn tegenwoordig ergonomisch ontworpen.

Dit betekend niet veel meer dan dat er extra veel rekening met de zithouding is gehouden zodat je zoveel mogelijk onnodige belasting aan je rug en de rest van je lichaam voorkomt.

comfortabel-zadel

Een zadel dat lekker zit en verstelbaar is en een stuur dat tevens verstelbaar is zullen al enorm veel bijdragen aan een comfortabele zithouding.


Meer over hometrainers:

Hometrainer met scherm

Zwift hometrainer

Inklapbare hometrainer kopen

Hometrainer voor lange mensen

Hometrainer onder bureau

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *