Hometrainer voor lange mensen kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 15, 2024

hometrainers voor lange mensen
hometrainers voor lange mensen

Een hometrainer voor lange mensen nodig? Wanneer je lang bent is het erg vervelend wanneer er geen rekening is gehouden met jouw lichaamslengte.

Je zult dit probleem ervaren bij het uitzoeken van bijvoorbeeld auto’s of kleding. Maar ook wanneer je een hometrainer wilt kopen zijn deze lang niet allemaal geschikt om te gebruiken voor lange mensen.

Het zoeken van een goede hometrainer voor jouw lengte wordt pas echt lastig wanneer je 1,90 of langer bent. Om je te helpen bij het uitzoeken van een goede hometrainer die te gebruiken is bij jouw lichaamslengte vind je in dit artikel de beste opties:

Beste hometrainers voor lange mensen

Hieronder vind je de beste mogelijkheden met achter elke hometrainer de maximale lichaamslengte erbij:

Tunturi Performance E60 – (205 cm)

tunturi-performance

De Tunturi Performance E60 is een prettige allround hometrainer dat geschikt is om te gebruiken tot en met een lengte van 205 cm.

Het maximaal belastbare gewicht is 150 kg en het is dan ook een erg stevig apparaat. Vrijwel alle onderdelen aan deze hometrainer zijn verstelbaar en je kunt deze dus ook optimaliseren voor een goede zithouding.

Meer informatie over dit toestel kun je vinden in onze Tunturi E60 review.

Bekijk meer reviews, specificaties en de prijs door op de knop hieronder te drukken:
VirtuFit HTR 2.1 (200 cm)

virtufit-hometrainer-lange-mensen

De VirtuFit HTR 2.1 is weer zo’n stevige alleskunner. De trainingsmogelijkheden zijn enorm met deze hometrainer en aan uitdaging zul je dan ook zeker geen gebrek hebben.

Het zadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar en zelfs de voetriemen die je voeten op de plek houden tijdens het trappen zijn verstelbaar.

Dit alles maakt het één van de meest geschikte hometrainers voor lange mensen. Klik op de knop hieronder om naar de productpagina te gaan voor meer relevante informatie:
FitBike Senator – (200 cm)

senator-iplus-ouderen

De Fitbike Senator (iplus) is belastbaar tot een gewicht van maximaal 180 kg. Dit toont maar weer eens aan hoe stevig deze bike wel niet is.

Het is voorzien van een extra lage instap zodat ook jij als lang persoon gemakkelijk op de hometrainer stapt.

Vervolgens kun je plaatsnemen op het ergonomisch ontworpen zadel. De Senator is erg geschikt om te gebruiken voor personen van maximaal 2 meter lang.
Ben je langer dan 205 cm?

Zoals gezegd is het vanaf een lengte van 1,90 meter al lastig om een goede hometrainer uit te zoeken.

Ben jij langer dan 2,05 meter? Dan wordt het nog eens een stuk lastiger. De meeste hometrainers zijn namelijk niet geschikt voor jouw lichaamslengte.

Klik op de knop hieronder om de huidige mogelijkheden te bekijken. Links in het menu kun je de zoekresultaten verfijnen door de maximale lichaamslengte in te stellen:Waar op letten?

hometrainer-lange-mensen

Waar moet je eigenlijk op letten als je een hometrainer koopt voor lange mensen?

De meeste hometrainers zijn namelijk niet ontworpen voor lange mensen en zelfs de hometrainers die je in dit artikel vindt zijn weliswaar geschikt om te gebruiken, maar niet specifiek bedoeld voor lange mensen.

Wanneer je een hometrainer uitzoekt dien je allereerst altijd te kijken bij de product specificaties wat de maximale lichaamslengte is voor de desbetreffende hometrainer.

Wanneer dit er niet bij vermeldt staat kun je er vaak vanuit gaan dat deze niet geschikt is voor lange mensen, maar voor de zekerheid kun je het natuurlijk altijd even navragen bij de aanbieder.

Verstelbaar

Dat een hometrainer verstelbaar is, is natuurlijk niets nieuws. Vrijwel elke hometrainer is namelijk verstelbaar tegenwoordig.

Wanneer jij lang bent is het echter belangrijk dat je er niet alleen op let dat het zadel verticaal verstelbaar is, maar het liefst ook horizontaal.

zadel-afstelling

Je wilt je houding zo goed mogelijk aanpassen en geen kromming in je rug hebben, dit kan namelijk vervelende klachten veroorzaken.

Als je lang bent is het dan ook des te belangrijker om goed op je houding te letten tijdens het fietsen op de hometrainer.

Naast het zadel is het ook erg fijn als het stuur verstelbaar is in hoogte. Om je houding te perfectioneren zul je namelijk ook de stand van het stuur precies zo moeten instellen dat je in een correcte, rechte houding kunt plaatsnemen.

Instap hoogte

De instaphoogte bepaald hoe hoog jij je been op moet trekken om op de hometrainer te stappen.

Als je lange benen hebt kan dit lastiger zijn. Daarnaast hebben veel lange mensen kortere hamstrings waardoor het des te moeilijker, of zelfs pijnlijker wordt om je been hoog op te tillen.

Een hometrainer met lage instap wordt vaak gebruikt tijdens revalidatie of voor oudere mensen, maar ook voor bij een hometrainer voor lange mensen is het erg fijn als de instap laag is.


Meer apparaten voor lange mensen

Wanneer je er toch vanaf ziet om een hometrainer te gaan gebruiken kun je ook kiezen voor meerdere apparatuur.

Sommige apparaten zijn meer geschikt om te gebruiken voor lange mensen dan een hometrainer.

Loopband

Vind je het niet alleen leuk om te fietsen maar ook om (hard) te lopen? Bij een loopband is de maximale lichaamslengte doorgaans minder van toepassing.

Hier hoef je als lang persoon dan ook niet op te letten aangezien je nergens je knieën tegen aan kunt stoten tijdens het lopen op de band.

Dit maakt het dan ook een erg geschikt fitness apparaat wanneer jij wat langer bent. Echter houdt niet iedereen even veel van lopen en vinden veel mensen het nou eenmaal leuker om te fietsen.

Wanneer je liever kiest voor een loopband kun je gerust een kijkje nemen in de loopband koopgids.

Airbike

Vind je het leuk om te fietsen en hou je van intensieve interval trainingen? De airbike is een apparaat dat erg geschikt is voor lange mensen. Er zitten net zoals bij de hometrainer trappers op.

Daarnaast beweeg je je armen erbij. Het is wel een heel ander soort training dan op de hometrainer en het moet je dan ook liggen.

lange-jongen-op-bike

Een voordeel is dat je minder lang bezig hoeft te zijn door het intensieve trainen. De meeste van deze bikes zijn te gebruiken voor personen van minimaal 2 meter en bij sommige is de maximale lengte stukken hoger.

Bekijk onze airbike koopgids om alle opties te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Meer hometrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *