Beste loopband kopen? De ultieme koopgids

Gepubliceerd door Casper op

beste-loopband-kopen
beste-loopband-kopen

Loopband kopen? Alles wat je moet weten ontdek je in deze ultieme koopgids. In dit artikel kom je erachter welke loopband het beste bij jou past.


Geen tijd of zin om alles te lezen? Dit zijn de beste loopbanden:

Beste voor thuisFocus Fitness Jet 7Bekijk beste prijs >>
Beste prijs/kwaliteitSole Fitness F63Bekijk beste prijs >>
Beste professioneelGymost Turbo X1Bekijk beste prijs >>
Beste low-budgetSenz Sports M1000Bekijk beste prijs >>Voordelen van een loopband

beste-loopband-test

Het grote voordeel van een loopband kopen is dat je deze kunt gebruiken om thuis te sporten. Veel mensen geven hier de voorkeur aan boven sporten in de sportschool.

Thuis sporten op een loopband brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Sporten wanneer je maar wilt: Als je in het bezit bent van een loopband kun je deze gebruiken wanneer jij maar wilt. Je bent dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld de openingstijden van jouw sportschool. Dit is dan ook één van de grootste redenen waarom veel mensen een loopband kopen om thuis te gebruiken.
 • Multitasken: Tijdens het lopen kun jij van alles en nog wat doen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw favoriete films of series kijken, bellen, praten, en in sommige gevallen zelfs werken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een loopband voor onder je bureau te kopen, zodat je tijdens je dagelijkse beweging kunt werken op je laptop.
 • Tijd besparen: Je bespaard niet alleen tijd doordat je in staat bent om te multitasken, maar ook omdat je geen tijd meer kwijt bent aan het reizen tussen je huis en de sportschool.
 • Geen sportschool abbonement: Als je in jouw sportschool toch eigenlijk alleen maar van de loopbanden gebruikt maakt, doe je er goed aan om er zelf een te kopen. Dit is een goede investering omdat het je op de lange termijn geld zal besparen. Denk aan je abbonement kosten van jouw gym en eventueel de reiskosten die je hiermee bespaard.
 • Niet naar buiten met slecht weer: Ben jij een fanatiek hardloper? De kans is groot dat jij jezelf niet altijd geroepen voelt om je hobby in weer in wind uit te oefenen. Als je een loopband koopt kun jij echter binnen trainen als het buiten slecht weer is.

Soorten loopbanden

Loopbanden zijn er in verschillende soorten en hebben specifieke eigenschappen. Hieronder lees je de categorieën waarin we loopbanden verdelen:

Loopband met helling

loopband-helling

Tegenwoordig zijn er steeds meer loopbanden met helling. Dit wil zeggen dat ze beschikken over een loopvlak dat (meestal automatisch) omhoog gezet kan worden.

Op deze manier kun jij in kortere tijd effeciënter trainen én je bootst bergtrainingen na. De hellingshoek kun je zelf bepalen. Per loopband verschilt de hoeveelheid hellingsniveau’s waaruit je kunt kiezen.

Opklapbare loopband

opgeklapte-loopband-koop

Een opklapbare loopband is aangeraden als je van plan bent om de loopband thuis te gaan gebruiken. Dit komt erg van pas als je ruimte wilt besparen.

Je kunt het loopvlak omhoog klappen en vergrendelen,vervolgens kun je ‘m verrijden met de transportwieltjes die er bijna altijd onder zitten. Als je ruimte te kort komt, of je wilt je ruimte effciënt benutten, is deze functie een absolute must-have.

Er zijn ook loopbanden te verkrijgen die opklapbaar zijn én beschikken over een hellingfunctie.

Opvouwbare loopband

Ookwel een inklapbare loopband genoemd. Deze is niet te verwarren met een opklapbare variant. Het grote verschil tussen deze twee is dat een opvouwbare loopband volledig opgevouwen kan worden.

Sommige van deze zijn zó plat dat je ze in opgevouwen toestand onder je bed of bank kwijt kunt. ‘Geen ruimte’ is dus absoluut geen excuus meer om een loopband niet te hoeven kopen.

Walk desk

m500-loopband

Een wall desk wordt steeds populairder. Het wordt vooral gebruikt voor mensen die tijdens het werken in beweging willen blijven. Heb je een zittend beroep?

Dan is dit zeker het overwegen waard. De Senz Sports M500 is bijvoorbeeld een walkdesk met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadeel is echter dat deze loopbanden niet tot hoge snelheden gaan en je dus alleen in staat stellen om erop te wandelen, vandaar ook de naam walk desk.

Als je op zoek bent naar een manier om te bewegen tijdens het werken en je houdt er meer van om te fietsen dan te lopen, zou je ook kunnen kiezen voor een bureaufiets.

Airrunner

airrunner-assault

De Airrunner is een unieke loopband die zich onderscheid van de andere door de boogvorm die deze apparaten hebben. Ook worden ze niet aangedreven door een motor.

Hierdoor kun dus zelf jouw snelheid bepalen aan de hand van hoe hard jij rent. Airrunners zorgen dan ook voor een unieke trainingservaring en komen het dichst in de buurt van het echte hardlopen.

De bekendste en beste airrunner is momenteel de assault airrunner. Mede door de hoge prijs zijn deze echter minder vaak terug te vinden bij mensen thuis.

Wel zijn er steeds meer sportscholen die overgaan op airrunners. Ze zijn dan ook ideaal om HIIT (high intensity cardio) mee te doen of om interval trainingen op uit te oefenen.

Aandachtspunten bij het kopen

Hieronder lees je de punten waar je op moet letten bij het kopen van een loopband:

Bepaal welk soort het best bij je past

Waarvoor ga je de loopband gebruiken? Als je van plan bent de loopband thuis te gaan gebruiken is het aangeraden om een loopband te kopen die hier speciaal voor is ontworpen. Zo zijn deze bijna altijd voorzien van transportwieltjes en veel zijn er opklapbaar, zodat je een hoop ruimte kunt besparen.

Is de loopband voor commercieel gebruik? Dan kies je het best voor een loopband die geschikt is voor professioneel (en intensief) gebruik.

Breedte van loopvlak

virtufit-tr-200i-loopvlak

Per loopband verschilt de breedte van het loopvlak. Hoe breder het loopvlak is, hoe meer bewegingsvrijheid je hebt en hoe comfortabeler jij dus kunt trainen.

Vaak beschikken de goedkopere loopbander over een minder breed loopvlak. Aangeraden is om te gaan voor een breedte van minimaal 45 cm.

Als je de loopband echter alleen gebruikt om op te wandelen is het niet zo’n probleem om voor een smaller loopvlak te kiezen.

Demping loopvlak

Tijdens het lopen zullen je knieën en enkels veel schokbelasting ervaren. Echter, als je een loopband koopt met een goede demping wordt de schokbelasting hierdoor geminimaliseerd.

Daarom is het aan te raden om een loopband te kopen die jou een goede demping kan bieden. Je hebt immers maar één paar knieën, dus is het zaak om hier voorzichtig mee te zijn.

Zowat alle loopbanden zijn tegenwoordig wel uitgerust met een dempingsysteem, echter zit hier wel veel verschil in kwaliteit tussen.

Hartslag functie

Een groot aantal loopbanden zijn tegenwoordig voorzien van een interne hartslagmeter. Het trainen aan de hand van je hartslag is dan ook erg populair en kan je vele voordelen bieden.

Door je hartslag in de gaten te houden kun je dan ook doelgerichter en specifieker naar jouw doelen toewerken. Er zijn helaas slechts weinig loopbanden (überhaupt fitnessapparaten) die beschikken over een accurate hartslagmeting.

Zeker de loopbanden in het laagste en midden prijssegment die zijn uitgerust met deze functie kunnen je vaak wel een goede indicatie geven, maar geen nauwkeurige scores.

Wil je dit graag bijhouden? Dan kun je het best een goed sporthorloge met hartslagmeter of borstband erbij kopen.

Budget

De goedkoopste loopbanden beginnen doorgaans rond de 400 euro. Voor deze prijs kun je al een redelijke loopband kopen die geschikt is om thuis te gebruiken.

Afhankelijk van je budget kun je een loopband uitzoeken die het beste bij jou past. De prijzen verschillen sterk qua merk, functies, features, kwaliteit en in sommige gevallen per aanbieder.

Als je wat minder geld te besteden hebt is het een optie om te kiezen voor een tweedehands loopband. Zaak is wel om hierbij goed op te letten dat je zeker weet dat je een loopband koopt waarop je veilig kunt trainen.

In de meeste gevallen kun je het best kiezen voor een loopband uit het laagste prijs segment als je budget niet zo groot is.

Motor vermogen

Het motorvermogen van een loopband wordt net zoals bij auto’s aangegeven in pk. Het vermogen is te onderscheiden in het piekvermogen en het continue vermogen.

Hoe meer pk de motor van de loopband heeft, hoe hoger de pieksnelheid is en hoe beter de band functioneert op een lage snelheid.

Hoe hoger het continue vermogen is, hoe sterker de band werkt op lagere snelheden en hoe minder geluid deze produceert. Daarom is het belangrijk om vooral op het continue vermogen te letten bij het uitzoeken van een loopband.

Extra (luxe) functies

Steeds meer loopbanden beschikken over luxe functies zoals interne speakers, bluetooth of grote LCD schermen met hoge resolutie.

Als je dit soort luxe functies wilt hebben op je loopband moet je er rekening houden dat de prijs doorgaans ook wat hoger zal liggen.

Trainingsmogelijkheden

Het belangrijkste punt waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een loopband zijn toch wel de trainingsmogelijkheden die het je kan bieden. Je koopt dan ook een loopband om op te trainen en niet voor de sier.

loopband-spieren

Tuurlijk wil het oog ook wel wat, en is het handig om over bepaalde handige functies te beschikken, maar uiteindelijk gaat het erom hoe je trainingen op de band verlopen.

Bijna alle loopbanden beschikken over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Op deze manier kun je met één druk op de knop een programma selecteren waarmee je doelgericht kunt trainen.

Onderhoud

Heb je geen zin of tijd om onderhoud te plegen? Dan doe je er goed aan om een loopband te kopen die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Goed nieuws: de meeste loopbanden zijn zo goed als onderhoudsvrij.

Beste loopbanden per soort

Als je een loopband wilt kopen is het zoals je hebt kunnen lezen van meerdere factoren afhankelijk welke het beste bij jou past.

Hieronder vind je de beste loopbanden per soort:

Beste voor thuis – Focus Fitness Jet 7

jet7-loopband-kopen

De Jet 7 van het hoog aangeschreven merk Focus Fitness is een loopband die je voorziet van de nodige luxe, trainingscomfort én kwaliteit. Zeker gezien de prijs en de kwaliteit die je hier voor terug krijgt is dit een erg goede keuze voor een loopband voor thuis.

Je kunt de loopband via Bluethooth verbinden met je telefoon om zo gebruik te maken van diverse trainingsapps, zodat jij al je vorderingen nauwkeurig kunt bijhouden, opslaan en inzichtelijk kunt maken.

De loopband is voorzien van een vrij display met touchscreen, een motor met 2,5 pk en een pieksnelheid van 18 km/uur. Je knieën en gewrichten worden beschermd door de geavenceerde sespension demping.

De loopband is uiteraard opklapbaar, zodat je thuis een hoop ruimte bespaard en is tevens eenvoudig te verplaatsen dankzij de handige transportwieltjes

Focus fitness Jet 7 kopen? Klik hieronder om de huidige prijs te bekijken:Beste prijs/kwaliteit – Sole Fitness F63

beste-professionele-loopband

Deze loopband biedt je erg goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Verschillende consumentenwebsites en tijdschrijften bestempelde deze loopband al als de beste keuze in deze prijs categorie.

De band is uitgerust met een motor van 3 pk en 15 hellingsniveau’s die bovendien automatisch in te stellen zijn. Het loopvlak is breed genoeg waardoor je op een comfortabele en plezierige manier kunt rennen.

De loopband dus ook geschikt om intensieve interval trainingen op te doen. Je kunt verbinding maken via Bluetooth om zo je resultaten te tracken of om te genieten van jouw favoriete films en series. Zo kun je genieten van hoogwaardige entertainment tijdens het lopen, je hoeft je dus niet te vervelen.

Met allerlei luxe functies zoals een ingebouwde ventolator en interne speakers is de Sole Fitness F63 werkelijk van alle markten thuis.

Deze loopband kopen? Klik op de knop hieronder voor meer reviews, informatie en de huidige prijs:Beste professionele loopband

gymost-loopband-kopen

Loopband kopen voor professioneel en/of commercieel gebruik? Dan is de Gymost Turbo X1 een uitstekende keuze. Het beschikt over een sterke AC motor met maar liefst 6 pk, wat uitonderlijk veel is voor een loopband. Daarnaast weegt de Turbo x1 210 kg, wat er voor zorgt dat deze uiterst stabiel is.

Het heeft een breed loopoppervlak (60 cm) met een uitstekend demping systeem. De hellingshoek is automatisch in te stellen tot maximaal 15%.

Ook qua duurzaamheid zit het wel snor met de Turbo X1. De loopband is namelijk gemaakt van Fenol hars. Dit is oersterk materiaal, wat er bovendien ook voor zorgt dat de loopband beter gesmeerd wordt.

Qua luxe hoef je niet bang te zijn dat je iets te kort komt. Deze loopband is voorzien van interne speakers die zorgen voor een unieke geluidssensatie. Bovendien is het mogelijk om er oortjes of een koptelefoon op aan te sluiten zodat je niemand tot last bent.

Deze loopband kopen? Klik dan op de knop hieronder om meer informatie en de prijs te bekijken:Beste goedkope loopband -Senz Sports M1000

beste-goedkope-loopband

Als je een loopband wilt kopen voor een lage prijs en goede duurzame kwaliteit is de M1000 van Senz Sports de beste optie. Het biedt je genoeg mogelijkheden om het beste uit jouw trainingen te kunnen halen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen 40 (!) verschillende trainingsprogramma’s. De loopband biedt je dus voldoende uitdaging qua conditie en/of interval training. Ook kun je kiezen uit een speciaal programma dat gericht is op calorieën verbranden.

Of je doel nu is om fitter te worden, af te vallen of gewoon een gezondere leefstijl, de M1000 maakt het allemaal voor je mogelijk.

Het loopvlak is met 42 cm ietsjes aan de smallere kant, maar hier wordt doorgaans geen hinder van ondervonden. Dankzij de 6-voudige flex demping dat het loopvlak biedt kun jij op een verantwoorde manier trainen en het risico op blessures te minimaliseren.

Daarnaast is het ook nog eens voorzien van een mooi en haarfijn led display en een interne vetmeter.

Druk op de knop hieronder om meer specificaties, ervaringen en de huidige prijs te zien:Merken

Er zijn loopbanden van veel verschillende merken te koop. Hieronder zie je de grootste, bekendste en kwalitatief beste merken:

 • Bowflex: Een amerikaans merk dat gespecialiseerd is op het gebied van thuis fitness. Zo hebben ze een breed scala aan fitnessapparatuur. Zo hebben ze ook een aantal loopbanden waarvan de kwaliteit er mag zijn.
 • Focus Fitness: Dit is een merk en staat vooral bekend om hun loopbanden en roeitrainers die voor een scherpe prijs worden aangeboden.
 • Gymost: Een relatief jong merk dat allerlei soorten fitnessapparatuur aanbiedt voor zowel thuis als proffessioneel gebruik.
 • Kettler: Dit duitse merk is één van de grootste spelers in de fitness industrie en levert al jaren goede kwaliteit cardio en kracht apparatuur. Ook hun loopbanden mogen er zijn.
 • NordicTrack: Staat vooral bekend om hun loopbanden met automatische helling functie. Het is een groot amerikaans merk dat al actief is op de markt sinds de jaren 80.
 • ProForm: Een van de grotere merken in de fitness industrie waarvan de loopbanden zich kenmerken door sterke continue motoren.
 • Senz Sports: Het jongste merk in dit rijtje. Dit Nederlandse merk richt zich voornamelijk op loopbanden, roeitrainers en crosstrainers.
 • Sole Fitnes: Een Amerikaans merk dat al jarenlang cardio apparatuur ontwikkelt, met name voor professioneel gebruik.
 • Tunturi: Een van origine Fins merk dat tegenwoordig in handen is van Nederlandse Accell group. Ze leveren doorgaans erg degelijke kwaliteit loopbanden.

Welke spieren train je?

Steeds meer mensen kopen een loopband om voldoende beweging te krijgen. Wist je dat de dagelijkse aanbevolen beweging 10.000 stappen per dag bedraagt?

Naast dat een loopband kopen je kan helpen om een gezondere leefstijl te creëren en om af te vallen, train je er ook nog eens de volgende spiergroepen mee:

 • Quadriceps
 • Hamstrings
 • Kuitspieren
 • Bilspieren
 • Buikspieren

Alternatieven

Als je nog twijfelt om een loopband te kopen zijn er genoeg alternatieven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een roeitrainer of airbike te kopen. Hou je meer van fietsen? Dan is een hometrainer wellicht wat voor jou.

Wil je erachter komen welk apparaat het beste bij jou past? Bekijk dan het volgende artikel:

Fitnessapparatuur voor thuis >>


Bekijk ook:

Beste loopband voor thuisgebruik

Crosstrainer kopen


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *