Hometrainer fiets met scherm

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 13, 2024

hometrainers met scherm
hometrainers met scherm

Op zoek naar een hometrainer fiets met beeldscherm? In dit artikel vind je de beste mogelijkheden en kom je erachter wat de functie is van een beeldscherm op je hometrainer.

Een hometrainer met scherm: de beste opties

Hieronder vind je de beste opties voor zowel intensief thuisgebruik, semi professioneel, professioneel en de beste hometrainer met touchscreen:

1. Intensief thuisgebruik – FitBike Senator iPlus

senator-iplus

De FitBike Senator iPlus is een hometrainer van het merk Focus Fitness. Het heeft een helder en duidelijk scherm dat makkelijk te bedienen is.

Wanneer je dit scherm niet genoeg vindt kun je jouw tablet bevestigen in de tablethouder en je eigen entertainment bekijken terwijl je fietst.

Ook kun je gebruik maken van trainingsapps zodat je een nieuw trainingsscherm voor jezelf creëert.

Bekijk de huidige prijs van deze bike door op de knop hieronder te klikken:
2. Semi professioneel – Sole Fitness LCB

sole-lcb

De Sole Fitness LCB hometrainer heeft een TFT LCD scherm. Het heeft een duidelijk en helder display en een uitgebreide trainingscomputer dat genoeg uitdagende programma’s tot de beschikking heeft.

Het apparaat beschikt over bluetooth waardoor je deze kunt koppelen aan diverse apps, waaronder de speciale Sole Fitness apps waarin je al je gegevens en prestaties kunt opslaan en inzichtelijk kunt maken.
3. Professioneel – Matrix U50 – XR

matrixu50

Deze hometrainer heeft een LCD scherm van 8.5 inch. Het display is van goede kwaliteit en duidelijk af te lezen.

Vanaf het scherm ben jij de baas over je eigen training en kun je alle programma’s en weerstanden instellen.

Ook is het te koppelen aan de VIAFit applicatie zodat je een virtual training op je tv kunt tonen.
4. Scherm voor virtuele routes – Tunturi Endurance E80

tunturi-endurance-e80

De Tunturi E80 is een luxe hometrainer, met een scherp 7 inch TFT-LCD scherm. Het gaat om een helder kleurenscherm.

Het display is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Je kunt jouw trainingsgegevens erop bekijken, maar ook kun je genieten van virtuele routes.

Met behulp van de 5 T-Ride programma’s beleef je levensechte virtuele trainingen vanaf het beeldscherm. Daarnaast kun je de Endurance E80 bovendien koppelen aan een app, waarmee je nóg meer routes kunt beleven.
5. Hometrainer met touchscreen – Vision Fitness U40i

touch-screen-hometrainer

De U40i van Vision Fitness valt op door het fraaie 10 inch touchscreen. het is voorzien van erg veel opties waaronder 2 virtual active programs die zorgen voor een unieke trainingservaring.

Dankzij het brede scala aan opties hoef jij je niet te vervelen tijdens het fietsen op de hometrainer en met dit mooie scherm hoef jij ook je tablet niet te gebruiken als extern scherm.

Het menu is beschikbaar in het Nederlands en erg makkelijk te doorlopen.
Hometrainer of spinningfiets met beeldscherm?

Een hometrainer of een spinningfiets: Beide zijn fietstrainers en beide kunnen uitgerust zijn met een scherm.

Maar wat is het verschil eigenlijk?

Spinningfiets

fitgirl-spinning

Een spinningfiets bootst een racefiets na en de zithouding komt meer in de buurt van het echte wielrennen.

Een spinningbike is dan ook erg populair onder wielrenners en voor mensen die graag op hoge intensiteit trainen.

Kies je liever voor een spinningbike met beeldscherm? Ga dan naar het artikel: Spinningfiets met scherm >>

Hometrainer

fietsen-op-hometrainer

Op een hometrainer train je met een rechtere zithouding. Het komt dus meer van pas voor mensen met rugklachten.

Ook is het vaak voorzien van een groter aanbod aan trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

Zo kun je vanaf het beeldscherm kiezen voor programma’s waarbij de computer de weerstand voor jou regelt. Bij de spinningfiets zul je dit zelf moeten doen.

Een hometrainer zie je vaker terug in de sportscholen en is dan ook stukken populairder. Het is erg geschikt voor iedereen om op zijn of haar eigen niveau te kunnen trainen.

Wat zijn de functies van het scherm?

scherp-beeldscherm

Een beeldscherm zit er natuurlijk niet voor niets op een hometrainer fiets. Het is dan ook niet alleen maar voor de sier, maar heeft daadwerkelijk een functioneel doel.

De schermen zijn er namelijk voor om je fietstraining te kunnen tracken. Je kunt er onder andere de volgende informatie vanaf lezen:

  • Tijd: de tijd dat je aan het fietsen bent.
  • Kcal: de hoeveelheid calorieën dat je tot nu toe hebt verbruikt.
  • Weerstandsniveau: In welk trainingsniveau jij je momenteel bevindt. Dit kun je handmatig aanpassen.
  • Snelheid: Hoe snel jij momenteel aan het fietsen bent.
  • Hartslag: Dit is optioneel. Niet elke hometrainer is uitgerust met een hartslagfunctie.

Waar moet het display aan voldoen?

Aan welke specifieke eigenschappen moet het scherm van een hometrainer voldoen? Eén van de belangrijkste aspecten is dat het scherm duidelijk is af te lezen.

Het liefst heb je dan ook een goed verlicht en helder (LCD) scherm waarvan het beeld ook nog duidelijk te zien is wanneer de zon erop schijnt.

fitbike-scherm

Naast de helderheid is ook de bediening belangrijk. Meestal gaat dit met behulp van knopjes, maar ook zijn er enkele hometrainers met touchscreen.

In beide gevallen is het gewenst dat de bediening makkelijk verloopt en dat je niet lang hoeft te zoeken in het menu tussen de functies.

Wanneer je aan het fietsen bent wil je makkelijk en snel kunnen schakelen van trainingsprogramma en niet eerst nog te hoeven zoeken.

Creëer je eigen scherm

Wil jij je eigen persoonlijke hometrainer scherm? Een beeldscherm met scherper beeld, of misschien wil je films of series kunnen kijken op je hometrainer.

Dit kun je doen met een tablet. Maar deze tablet wil je natuurlijk niet constant vast blijven houden tijdens het fietsen op de hometrainer.

beeldscherm-tablet

Omdat er steeds meer waarde wordt gehecht aan een beeldscherm tijdens het fietsen zodat je jezelf kunt vermaken zijn de hometrainers steeds vaker uitgerust met een tablethouder.

Hier kun je jouw tablet in bevestigen zodat je vanuit een optimale hoek kunt genieten van films, series of ander vermaak.

Ook is het mogelijk om het trainingsscherm op de tablet te laten verschijnen na het koppelen met een trainingsapplicatie.

Lijkt jou dit wel wat? Bekijk dan de hometrainer met tablet houder koopgids.

Maak er een virtueel scherm van

virtueel-fietsen

Heb je altijd al virtueel willen fietsen op je hometrainer? Dit wordt steeds populairder.

Tot voor kort was het vooral virtual spinning dat erg in trek was, maar ook bij andere fitnessapparaten zoals op de hometrainer wordt deze functionaliteit steeds geliefder.

Een hometrainer voor virtueel fietsen hoeft niet per sé te zijn voorzien van een eigen beeldscherm. Je kunt het beeld namelijk ook op een extern scherm laten verschijnen.

Dit kun je doen door het apparaat te koppelen aan een telefoon, tablet of tv. Belangrijk is wel dat de hometrainer Bluetooth heeft en compatibel is met een trainingsapplicatie zoals bijvoorbeeld Zwift of Kinomap.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *