Kinomap Review: een goede sportapplicatie?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 24, 2023

kinomap
kinomap

Kinomap is een fitnessapp welke gebruikt kan worden om thuis te sporten. De applicatie is met name populair bij het thuis fietsen.

In dit artikel lees je wat je Kinomap is, welke voordelen het jou biedt en wat het je kost. Ook kom je erachter welke apparatuur compatibel is met de app.

Kinomap: virtueel sporten

kinomap-logo

Tegenwoordig is het mogelijk om vanuit jouw eigen huis allerlei oefeningen uit te voeren, waardoor je op een geweldige manier aan jouw lichaam kunt werken.

Wat je daarvoor nodig hebt? De nodige discipline en een handige app. Als we het over een handige app hebben, spreken we al snel over Kinomap.

In dit artikel willen wij je graag van alles vertellen over deze sportieve en zeer populaire app.

In de afgelopen jaren hebben steeds meer thuissporters gekozen voor de app van Kinomap. Dit heeft met name met de mogelijkheden te maken, maar ook met het feit dat steeds meer mensen thuis gaan sporten.

Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor de aanschaf van een crosstrainer, een loopband en/of een roeitrainer voor in huis.

Als je eenmaal één of meerdere van deze apparaten gekocht hebt, wil je hier uiteraard op een leuke manier gebruik van maken. Nou, dat is absoluut mogelijk als je gebruik maakt van de Kinomap app!

Wat is de Kinomap app precies?

kinomap-app-tablet

De Kinomap app gaat eigenlijk door het leven als ‘een realistische virtuele app’. Als je op jouw loopband, roeitrainer of crosstrainer plaats neemt, kan je allerlei virtuele routes of wedstrijden af gaan leggen.

Je kunt met deze app namelijk kiezen tussen de volgende sporten: hardlopen, fietsen, roeien of de crosstrainer.

In de app zijn allerlei HD video’s te vinden, waardoor je een bepaald parcours af kunt leggen.

Zo kan je prachtige fietsroutes maken door de Alpen, kan je een geweldige roeitocht afleggen over de meest bijzondere rivieren en kan je ook prachtig hardlopen tussen de maïsvelden.

Op het scherm van de app zie je eigenlijk de route die je af moet werken, waarna je zelf de inspanning moet gaan leveren.

Door hard te lopen op de loopband of door te roeien op de roeitrainer kan je uiteindelijk het gehele digitale parcours af gaan leggen. Des te harder je bijvoorbeeld loopt, des te sneller je het parcours af weet te leggen.

De Kinomap app is namelijk in staat om een koppeling te maken met het fitnessapparaat. Dit gebeurt middels een Bluetooth verbinding, waarna de app en het fitnessapparaat met elkaar kunnen communiceren.

Je kunt hierdoor op een super leuke manier gebruik maken van jouw roeitrainer, jouw crosstrainer, jouw hometrainer en/of jouw loopband.

Om een duidelijk beeld van de Kinomap app te krijgen, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze app kunt gebruiken én hoe dit er vervolgens uit ziet.

In dit voorbeeld zie je bijvoorbeeld iemand een tocht door het Central Park van New York maken. Hoe gaaf is dat? Aanschouw het met jouw eigen ogen in onderstaande video:


Lees ook: Virtueel fietsen met een hometrainer

Wat zijn de voordelen van de Kinomap app?

Als je besluit om de Kinomap app te gebruiken, geef je eigenlijk een compleet andere dimensie aan het sporten.

Als je normaliter een stuk op de loopband hard gaat lopen, vind je het wellicht na verloop van tijd saai worden. Als je gebruik van de Kinomap app maakt, heb je echter het idee dat je écht aan het hardlopen bent.

Op het scherm zie je namelijk dat je het HD parcours af weet te leggen, waarbij je ook nog allerlei statistieken in het scherm vermeld ziet staan.

Zo houdt de app bij wat jouw snelheid is, hoeveel vermogen je levert, hoeveel kilocalorieën je verbruikt, wat jouw hartslag is, wat jouw cadans is en allerlei andere relevante statistieken.

trainingsapp-kinomap-crosstrainer

Doordat je van deze app gebruik maakt, wordt het sporten een stuk leuker. Je weet jezelf continu te motiveren en je kunt ook heerlijk variëren.

Het ene moment loop je door het Central Park in New York, terwijl je het volgende moment een berg in de Alpen aanvalt op jouw racefiets (of eigenlijk dus op jouw hometrainer).

Ook willen we graag nog benoemen dat je te allen tijde van deze app gebruik kunt maken. Als je eenmaal een fitnessapparaat thuis hebt staan, ben je altijd in staat om gebruik van de Kinomap app te maken.

Het maakt daarbij niet uit wat het weer buiten is of hoeveel zin je in het sporten hebt; de Kinomap app weet jou altijd te motiveren!

Klik hier voor de beste Kinomap hometrainers >>

Wat kost een Kinomap abonnement?

Heb je interesse om van de Kinomap app gebruik te maken? Dan moet je rekening houden met het feit dat deze app niet gratis is.

In eerste instantie kan je wel gratis van deze app gebruik maken, maar dat is dan puur de demoversie. Als je eenmaal van de betaalde versie gebruik wilt maken, dien je een abonnement op deze app te nemen.

Wat de exacte kosten voor dit abonnement zijn, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet je een keuze maken met betrekking tot de duur van de abonnementsperiode.

Installeer daarom de Kinomap app en bekijk vervolgens wat de exacte kosten zijn. Alleen aan de hand van die bedragen kan je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Hoe kan je de app gebruiken?

Wil je graag gebruik van de Kinomap app maken? Maak dan allereerst een account aan via de website van Kinomap.

Met dat account kan je vervolgens via de app op jouw smartphone of tablet inloggen, waarna je een betaald abonnement af kunt sluiten.

De app van Kinomap is overigens compatibel met zowel iOS als met Android; je kunt deze app dus op nagenoeg alle smartphones en tablets installeren.

Het volgende wat je moet doen, is de smartphone/tablet koppelen aan jouw fitnessapparaat. Dit kan je doen middels een Bluetooth verbinding, maar jouw fitnessapparaat moet hiervoor dan wel compatibel zijn.

Als je een nieuw apparaat voor in huis uit gaat zoeken, is het dan ook van belang om hier heel goed naar te kijken.

Indien de smartphone/tablet en het cardio apparaat eenmaal met elkaar gekoppeld zijn, kan je aan de slag! Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een stabiele internetverbinding.

De video’s zijn van een onwijs hoge HD kwaliteit en hebben dus een bepaalde internetsnelheid nodig om vlekkeloos afgespeeld te kunnen worden.

Zorg dus voor een goede internetverbinding, koppel de Kinomap app aan je fitnessapparaat en kom direct in beweging. Veel plezier!

Kinomap vs Zwift: welke is beter?

Naast Kinomap is Zwift de grootste en bekendste fitnessapp die er is. Samen met Kinomap staat het bekend als de beste en meest uitgebreide.

Zwift was de eerste fitnessapp die echt groot en populair werd. Nadat Zwift een ongekend succes werd, volgden er vanzelf steeds meer soortgelijke apps.

Toch is Zwift nog altijd de grootste, maar moet nu een groot deel van de markt afstaan aan Kinomap.

Welke van deze twee er beter is, is moeilijk te zeggen. Het is namelijk een enorm lastige vergelijking. Bovendien hangt het grotendeels af van persoonlijke voorkeuren.

Bekijk ook: Beste Zwift hometrainers

Welke apparaten kun je gebruiken met Kinomap?

Wil je Kinomap gaan gebruiken? Dan moet je er rekening mee houden dat je niet zomaar elk fitnessapparaat hiermee kunt verbinden.

Het apparaat moet namelijk wel compatibel zijn met Kinomap. Zoals eerder gezegd zijn er meerdere cardio apparaten welke je kunt verbinden met de app.

Bekijk hieronder de beste apparaten per soort:
Misschien vind je dit ook interessant:
Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *