Hometrainer met video (app), bekijk hier de beste!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 2, 2023

ipad-kijken-hometrainer

Hometrainer met video kopen? Dan ben je op de juiste pagina belandt. Op deze pagina vind je namelijk álles wat je moet weten over hometrainers met video mogelijkheden.

Je komt erachter wat hiermee wordt bedoeld, welke mogelijkheden er zijn én je hebt de kans om het beste aanbod te bekijken. Ik zou zeggen lees snel verder!

Waarom een hometrainer met video?

hometrainer-video

Met een hometrainer met video bedoeld men meestal een hometrainer fiets waarbij het mogelijk is om beeldmateriaal te bekijken vanaf een extern, danwel intern scherm.

Dit soort video’s zijn vaak van bepaalde routes en met een muziekje eronder. Dankzij dit soort video’s kun jij jezelf vermaken en kun je het uiterste uit je fietstrainingen halen.

Helaas zijn niet alle hometrainers compatibel met video en daarom is het van belang om te weten welke keuzes je hebt.

Eerst DVD’s, nu trainingsapps

Bepaalde populaire series hometrainers kunnen jarenlang meegaan. De beste type hometrainers kunnen gemakkelijk 5 jaar of zelfs langer in de running zijn.

virtufit-etappe-1-thuis-videotraining

Vandaar dat er tot enige tijd geleden nog hometrainers verkocht werden waar je een dvd bij geleverd kreeg. Nadat je de hometrainer dan voor de tv had neergezet, kon je de video vanaf de dvd bekijken op je grote beeldscherm.

Hoewel deze manier van trainen nooit echt razend populair is geweest, zijn het nu met name de trainingsapps die in opkomst zijn. De tijd veranderd, dus de hometrainers met video ook.

hometrainer-met-video-optie

Tegenwoordig wordt er met een dergelijke ‘video’ dan ook meestal een hometrainer met route bedoeld; oftewel, een hometrainer waarmee het mogelijk is een bepaalde route uit te kiezen en deze vervolgens te bekijken via een scherm.

Hoe kom ik erachter of mijn hometrainer video opties heeft?

Als je zeker wilt weten dat je hometrainer mogelijkheden heeft om video op te kijken zul je dit moeten opzoeken in de productomschrijving. Dit zal hier namelijk vrijwel altijd in terug te vinden zijn.

Meestal staat er dan of, en ook met welke app je het kunt verbinden. De hometrainer heeft in dat geval namelijk een Bluetooth functie nodig en daarnaast moet het ook compatibel zijn met een bepaalde trainingsapp.

Waar te koop?

Als je dit artikel leest is de kans groot dat je opzoek bent naar een goede hometrainer met video. Maar waar koop je zo’n apparaat nou eigenlijk?

Er zijn veel aanbieders en veel verschillende soorten merken en soorten hometrainers. Daarom kan het aanbod al vrij snel onoverzichtelijk worden.

Om je goed op weg te helpen vind je hieronder de beste shop met een goed aanbod aan hometrainers met video, zodat je direct opzoek kunt gaan naar de beste keuze:Spinning hometrainers met video?

Een andere mogelijkheid is om een spinningfiets te kopen waarmee het mogelijk is om een video te bekijken.

Zo’n film kan wederom van een bepaalde route zijn. Dit wordt ook wel virtual spinning genoemd.

Maar je kunt ook een video bekijken van een online spinningles. Tijdens zo’n video krijg je instructies van de instructeur die jou virtueel lesgeeft.

Dit is erg gemakkelijk, omdat je niet meer naar de sportschool hoeft om een spinningles te volgen. Dat kan vanaf nu gewoon thuis, als je een spinningfiets thuis hebt staan uiteraard.

Andere apparatuur?

Houd je toch meer van andere bewegingsvormen in plaats van fietsen op een hometrainer? Wellicht dat je dan toch beter voor een ander fitnessapparaat kunt kiezen waar video mogelijkheden bij zitten.

Hoewel de hometrainer en spinningfiets doorgaans de apparaten zijn welke het vaakst de mogelijkheid hebben voor video’s, kun je in sommige gevallen óók loopbanden of crosstrainers met videofunctie bemachtigen.

Tot slot

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat je goed op weg geholpen bent met het uitzoeken van de beste hometrainer met video! Ik wens je dan ook alvast veel fijne fietsuurtjes toe.

Heb je nog vragen over de beste hometrainer met video? Laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.


Ook interessant voor jou:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *