Hometrainer met routes kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 2, 2023

hometrainer-met-routes
hometrainer-met-routes

Wil je een hometrainer met routes kopen? Op deze pagina lees je alles over de hometrainer met routes; de voordelen, de diverse applicaties en op welke schermen je de routes kunt bekijken.

Een hometrainer met routes, hoe zit dat?

Het is nu nog een vrij onbekend begrip, een hometrainer met route. Hoe zit dat dan precies?

Met een ‘hometrainer met route’ wordt een hometrainer fiets bedoeld waarmee het mogelijk is om (zelf gekozen) routes te fietsen.

Deze routes kun je selecteren op een hiervoor bedoelde applicatie. Welke apps je hiervoor kunt gebruiken, lees je in dit artikel.

Daarnaast kom je er ook achter op welke (externe) schermen je de gekozen routes allemaal kunt zien.

Nooit meer vervelen

Ben jij iemand die snel verveeld is tijdens het sporten op een apparaat? Als je buiten fietst, gebeurd er vaak van alles om je heen waardoor je voldoende afleiding hebt en je jezelf dus gemakkelijker kunt vermaken.

Of je nou iemand bent die houdt van een stil landweggetje, een bospad, of dat je juist het liefst door de drukke stad heenfietst, je hoeft jezelf eigenlijk nooit te vervelen.

hometrainer-route

Hoe anders is dat in de sportschool? Je zit daar maar te fietsen in een saaie ruimte, met allerlei andere mensen om je heen die exact hetzelfde doen.

Natuurlijk kun je wel een muziekje luisteren tijdens het fietsen, maar ook dat gaat op een goed moment wel vervelen.

Herken jij jezelf hier in? Dan is een hometrainer met route dé perfecte uitkomst voor jou, omdat jij jezelf vanaf nu kunt vermaken tijdens je favoriete routes.

Kies je favoriete route met deze hometrainer apps

Er zijn diverse applicaties waarbij het mogelijk is om de route op je hometrainer te selecteren.

De meest voorkomende applicaties die worden gebruikt voor hometrainers met routes zijn:

Zwift

zwift-app

De bekendste applicatie hiervan is Zwift. Dit is veruit de meest uitgebreide app met de meest geavanceerde routes. Helaas is Zwift wel betaald, maar vaak kun je dit een paar maanden gratis uitproberen.

Overigens worden de andere apps ook steeds beter en kruipt de kwaliteit van deze diverse trainingsapplicaties steeds dichter naar elkaar toe.

Daarnaast zijn er ook niet veel hometrainers met fietsroutes die compatibel zijn met Zwift.

Check het beste aanbod hieronder:Kinomap

Na Zwift is Kinomap veruit de bekendste en meest gewaardeerde hometrainer app die je kunt gebruiken. Opvallend is dat dit tevens de grootste applicatie voor hometrainers is.

Van alle apps zijn de meeste hometrainers namelijk compatibel met Kinomap. Ook met deze app kun je diverse routes kiezen. De routes zijn realistisch en veelzijdig.

Wat ook uniek is, is dat alles interactief is. Fiets jij bijvoorbeeld een heuvel op in het virtuele landschap? Dan past de weerstand van je hometrainer zich automatisch aan.iConsole+

De iConsole+ app is ook vrij bekend en uitgebreid. Met deze applicatie kun je routes selecteren vanaf onder andere Google Streetview. Hierdoor kun je dus waar ook ter wereld fietsen.

Wil je jouw favoriete route rijden, of juist een onbekende plek ontdekken? Beide zijn geen enkel probleem.

Daarnaast vergroot deze app je trainingsmogelijkheden, omdat je er bijvoorbeeld interval trainingen mee kunt doen.

iFit

iFit is misschien wel een van de meest complete hometrainer apps waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld persoonlijke videolessen krijgen en heb je een virtuele coach tot je beschikking.

Daarnaast stip je jouw eigen routes eenvoudig uit via Google Maps. Het is een hele veelzijdige app met enorm veel mogelijkheden.

Het nadeel is dat er vooralsnog slechts enkele hometrainers zijn waarmee je iFit kunt gebruiken. Bovendien zijn dit veelal dure professionele toestellen.

Tunturi Routes

Het bekende fitnessmerk Tunturi zag de populariteit van het virtuele trainen alsmaar stijgen en besloot vervolgens een eigen app te ontwikkelen.

En dat hebben ze niet onverdienstelijk gedaan. Met Tunturi Routes heb je namelijk een leuke en effectieve app tot je beschikking.

Zoals de naam al aangeeft is het vooral geschikt om een virtueel parcours mee af te leggen. Echter is deze app constant in ontwikkeling en komen er ook alsmaar meer mogelijkheden bij.

Fit Hi Way

Net zoals Tunturi kon ook het merk Flow Fitness niet achterblijven. Ook zij besloten hun eigen app te ontwikkelen. Met deze applicatie heb je soortgelijke mogelijkheden als alle andere.

Echter zijn de routes wel iets minder realistisch en ligt hier minder de focus op. De app komt wel goed tot z’n recht bij het inzichtelijk maken van je trainingen.

Alles wordt netjes bijgehouden en opgeslagen. Bovendien staat de app perfect in verbinding met jouw fitnessapparaat, aangezien het speciaal ontworpen is voor alle Flow Fitness hometrainers.

FitShow

En ten slotte hebben we de FitShow app. Hoewel deze app vrij bekend is, is het stukken minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Zwift en Kinomap.

Je kunt FitShow eenvoudig downloaden op ieder smart apparaat, op je tablet, tv of zelfs je telefoon. Vervolgens kun je een persoonlijk account aanmaken.

In jouw account zie je jouw prestaties terug en ook kun je hier uiteraard routes selecteren. Het beeld wordt weergeven in Street View modus, of als plattegrond.

Op welk scherm kun je de routes bekijken?

hometrainer-virtual-training

Zoals gezegd is het mogelijk om de route op je hometrainer op meerdere soorten schermen te bekijken.

Het is natuurlijk een ware luxe om een hometrainer met beeldscherm te hebben en hierop van jouw route te kunnen genieten.

Maar de meeste hometrainers met routes hebben geen eigen beeldscherm waarop dit mogelijk is en dus zul je een extern scherm moeten koppelen aan de app.

Dit kun je bijvoorbeeld doen met een tv scherm. Als je hiervoor kiest is het natuurlijk wel handig om te kiezen voor een hometrainer die gemakkelijk te verplaatsen is, met wieltjes bijvoorbeeld.

Zo kun je het na gebruik weer opruimen en hoef je het apparaat niet voor de tv te laten staan.

Maar het is ook mogelijk de route op een mobiel scherm of op je tablet te bekijken. Steeds vaker wordt er een tablet gebruikt in combinatie met hometrainers met routes.

Dit is omdat een tablet makkelijk en snel te verbinden is en een tablet een redelijk groot scherm heeft, waardoor je kunt genieten van een ultieme beleving.

Wil jij gebruik maken van een tablet om je fietsroutes op te bekijken? Dan is het aangeraden om hier een hometrainer met tablet houder voor te gebruiken.

Stel je eigen fietstocht samen

applicatie-hometrainer-routes

Kies jij voor hetzelfde rondje dat je dagelijks fietst, of ben je van plan om een plek op de wereld te verkennen waar je altijd al hebt willen fietsen?

Met de meeste apps is dit beide mogelijk, aangezien je zelf je route samen kunt stellen. Dit kun je meestal doen aan de hand van google maps.

Met sommige apps kun je zelfs online fietsen en racen tegen je vrienden, of tegen andere mensen. Dit maakt het virtueel fietsen op de hometrainer des te leuker.

Wat zijn de beste hometrainers met routes?

Wil jij ook beginnen met routes fietsen op je eigen hometrainer? Dan zul je alleen nog een geschikt apparaat uit moet kiezen.

Niet elke hometrainer is compatibel met elke app en niet elke hometrainer is geschikt om te fietsen met routes.

Met welke app het te gebruiken is, kun je terugvinden in de productomschrijving van de desbetreffende hometrainer.

Wil je de beste mogelijkheden bekijken? Klik dan op de knop hieronder voor het complete overzicht:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *