Professionele hometrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 6, 2023

professionele-hometrainer-kopen
professionele-hometrainer-kopen

Wil jij een professionele hometrainer kopen? Maar weet je nog niet welke? Je bent hier aan het juiste adres.

In dit artikel vind je de eigenschappen van een professionele hometrainer en kom je erachter wat je de beste mogelijkheden zijn.

Beste professionele hometrainers

Wat zijn nou de allerbeste hometrainers voor professioneel gebruik? Wij zochten het voor je uit.

De beste opties zijn onder andere geselecteerd op de eerder genoemde eigenschappen en aandachtspunten:

1. Flow Fitness Pro UB5i

professionele-flow-fitness-hometrainer

De Pro UB5i is naar onze mening de allerbeste professionele hometrainer qua prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom we dat vinden? Omdat dit apparaat ten eerste helemaal niet duur is voor een hometrainer van dit kaliber.

Flow Fitness is een hoogwaardig professioneel fitnessmerk dat bekend staat om hun scherpe prjizen.

Los van de prijs, is dit ook gewoon een hele fijne hometrainer in gebruik. Het is voorzien van alle gemakken en functies die je nodig hebt voor een uitdagende training.

De Pro UB5i komt daarom eigenlijk in elke trainingsomgeving perfect tot zijn recht.

Check hieronder het huidige aanbod:


2. Life Fitness C3 Track Connect

life-fitness-c3-track-connect

Bij deze professionele hometrainer is er veel aandacht geschonken voor de zithouding.

Er is aan de kleinste details gedacht, zodat de gebruiker er in een optimale houding op kan fietsen.

Het apparaat is voorzien van een prachtig scherm, met allerlei handige en leuke opties om je training uit te breiden.

Verder is het voorzien van hoogwaardige pedalen met anti slip en maakt de hometrainer minimaal geluid, wel zo fijn in een professionele omgeving.


Nautilus U628

nautilus-u628

Deze hometrainer voor professionele trainingen verdient zeker een plekje in deze lijst met beste professionele hometrainers.

De Nautilus U628 heeft een zeer scherpe prijs. Daardoor kunnen we het met recht een van de goedkopere hometrainers uit dit segment noemen.

Het mooie is dat deze Nautilus hometrainer ondanks de lagere prijs, zich toch prima kan meten met veel duurdere toestellen.

Dit apparaat is bovendien met 2 LCD schermen en een automatische hellingshoek voorzien van de nodige luxe, wat ook wel fijn is.

Klik hieronder voor het huidige aanbod en prijs:


De eigenschappen van een professionele hometrainer

Bekijk hieronder over welke eigenschappen een hometrainer voor professioneel gebruik beschikt:

Intensief belastbaar

Het grootste kenmerk van een professionele hometrainer is dat deze (zeer) intensief te belasten is. Hiermee wordt bedoeld dat je het kunt gebruiken op dagelijkse basis en dat voor langere tijd achter elkaar.

Hometrainers met het label thuisgebruik zijn daarentegen vaak bedoeld om enkele keren per week te gebruiken.

Duurzaam

Professionele hometrainers zijn van duurzame kwaliteit. Dit betekend dat het een aankoop is voor de langere termijn. Je kunt het járenlang gebruiken op dagelijkse basis, zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben.

Er kan maar weinig kapot gaan aan een goede kwaliteit hometrainer. De duurzaamheid zal per merk natuurlijkwel wat verschillen. Later in dit artikel vind je de beste en duurzaamste merken.

Veilig en stabiel

stabiliteit

Een professionele hometrainer is over het algemeen een stuk stabieler dan andere soort hometrainers. Dit komt voornamelijk door het hoogwaardige en robuuste materiaal waarvan het frame van de apparaten gemaakt is.

Ook is het vliegwiel vrijwel altijd een stuk zwaarder, waardoor het een stuk stabieler blijft staan tijdens het fietsen op de hometrainer.

Als jij een nieuwe fitnessruimte inricht dan wil je de veiligheid kunnen garanderen en daarom komt een professionele hometrainer goed van pas.

Professioneel en commercieel gebruik

prof-fiets-training

Veel professionele hometrainers die zijn ook geschikt om commercieel te gebruiken.

Het grote verschil tussen professioneel en commercieel is dat de hometrainer bij commercieel gebruik bijna 24/7 belast kan worden. Je moet hierbij denken aan een drukke gym die dag en nacht open is.

Geen netstroom

Veel hometrainers voor thuis hebben netstroom nodig om te gebruiken. Vrijwel alle hometrainers voor professioneel gebruik zijn zelfvoorzienend.

En dat is maar goed ook. Anders zou het betekenen dat je moet gaan lopen aanmodderen met verlengkabels bij het inrichten van een gym.

Ergonomisch design

matrix-hometrainer

Je kunt er vanuit gaan dat een hometrainer met professionele eigenschappen ergonomisch ontworpen is. Dit betekend dat het zadel, het stuur en de trappers speciaal gemaakt zijn om de gebruiker in de juiste zithouding te laten zitten.

Zeker omdat de hometrainer een apparaat is wat vaak voor langere trainingen gebruikt wordt is een goede houding des te belangrijker.

Fietsen in een verkeerde houding kan klachten veroorzaken aan de nek, rug en knieën en moet daarom zoveel mogelijk voorkomen worden.

Professionele hometrainer kopen: waar op letten?

Ben je van plan om een professionele hometrainer te gaan kopen? Hieronder kun je de belangrijkste aandachtspunten vinden, de beste opties en bij welke winkels je deze het beste kunt kopen of bestellen.

Wat zijn nou de belangrijkste aandachtspunten? In principe let je op niet veel anders dan wanneer je een ‘normale’ hometrainer koopt. Denk hierbij aan de prijs, kwaliteit, duurzaamheid en het gewicht van het vliegwiel.

Het kan ook veel uitmaken van welk merk je de hometrainers koopt, het is dan ook aangeraden om een aankoop van een gerenommeerd A-merk te doen.

Uiteraard zijn goede koopvoorwaarden en garantie belangrijk. Bij deze (web)winkels is dit allemaal goed in orde.

Waar kopen?

Vergelijk hieronder het aanbod bij de hometrainer winkels waar je een professionele hometrainer kunt kopen:

Betersport.nlBekijk het aanbod >>
Fitwinkel.nlBekijk het aanbod >>
Fitness24.nlBekijk het aanbod >>
Fitnessdelivery.nlBekijk het aanbod >>
Fitnessapparaat.nlBekijk het aanbod >>Veelgestelde vragen

Zit jij momenteel nog met een vraag? Wellicht dat het antwoord op jouw vraag hieronder te vinden is:

Voor wie is een professionele hometrainer?

Een professionele hometrainer kan door iedereen gebruikt worden. Echter is het minder populair voor bij mensen thuis vanwege de wat hogere prijs. Het is dan ook met name bedoeld voor professionele omgevingen.

Denk hierbij aan sportscholen, revalidatiecentra, PT studio’s en bejaardentehuizen.

Elke locatie waar een hometrainer van goede en stevige kwaliteit hoog in het vaandel staat kan een professioneel toestel gebruikt worden.

hometrainer-professioneel

Ook als jij thuis wilt gaan beginnen met fietsen en een aankoop wilt doen voor de lange termijn dan is het een goede keuze.

Of als je nu al weet dat je de hometrainer elke dag intensief gaat gebruiken is het zeker het overwegen waard om voor een hometrainer te kiezen, die geschikt is voor professioneel gebruik.

Wat zijn de beste merken?

Er zijn een aantal goede betrouwbare A-merken die zichzelf ruimschoots bewezen hebben als het gaat om fitnessapparatuur van goede kwaliteit:

Hoe weet ik of een hometrainer professioneel is?

Hoe kom je er eigenlijk achter of het apparaat daadwerkelijk van professionele kwaliteit is?

Bijna altijd staat dit vermeldt bij de specificaties welke je kunt terugvinden op de desbetreffende product pagina. Ook kan het zo zijn dat het in de product titel terug te vinden is.

Je hebt naast de professionele hometrainers nog meer labels die de apparaten kunnen hebben:

  • Thuisgebruik
  • Intensief thuisgebruik
  • Semi-professioneel
  • Professioneel

Wat is een semi-professionele hometrainer?

professionele-hometrainer

Over een hometrainer met het label semi-professioneel bestaat er vaak onduidelijkheid over waar het nou eigenlijk precies geschikt voor is.

Dit kan per merk enigszins verschillen.

Maar over het algemeen zijn de semi-professionele hometrainers bedoeld om te gebruiken in kleinere professionele omgevingen, waarbij de apparaten wel dagelijks gebruikt kunnen worden, maar minder intensief.

Je moet hierbij denken aan een aantal uur per dag. Semi-professionele toestellen kun je vaak terugvinden bij mensen in huis, waneer er bijvoorbeeld meerdere mensen gebruik van maken. Of in PT studio’s en fysiopraktijken.

Is er wel eens een aanbieding?

Aangezien een goede hometrainer kopen een flinke investering kan zijn is, is het niet heel gek gedacht om op zoek te gaan naar een aanbieding. Een aanbieding kan je namelijk erg veel geld besparen.

Bij deze winkels zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden waarbij je een aankoop kunt doen met aanzienlijke korting.


Meer apparatuur:

Professionele spinningfiets

Professionele crosstrainer kopen

Professionele loopbanden

Sportschool apparatuur (professioneel)

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *