Flow Fitness hometrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 17, 2023

Flow Fitness hometrainer in huis
Flow Fitness hometrainer in huis

Als je een Flow Fitness hometrainer wilt kopen zijn er volop goede mogelijkheden in het aanbod. Dit merk staat bekend om duurzaamheid en degelijkheid.

Met een hometrainer van dit merk kun je dan ook uitgaan van jarenlang trainingsplezier.

Heb je jouw zinnen gezet op een hometrainer van Flow Fitness? Lees dan snel verder en ontdek welke hometrainer een goede match voor jou is.

Er zijn namelijk verschillende modellen en er is voor ieder wat wils!

Het aanbod Flow Fitness hometrainers

Wat heeft dit merk te bieden? Hieronder vind je alle hometrainers:

Flow Fitness DHT2500i

Flow Fitness Turner DHT2500i

Persoonlijk is dit een van mijn favoriete hometrainers van Flow Fitness. Vooral de degelijkheid kenmerkt dit model. Het is voorzien van de juiste connectiviteit, zodat je ‘m kunt koppelen aan je favoriete apps.

Ook heeft het model een lekker lage instap, wat ‘m voor veel mensen toegankelijk en makkelijk te gebruiken maakt.

Met 24 trainingsprogramma’s heb je genoeg keus. Het is geen enorme hoeveelheid, maar meer dan genoeg om jezelf fysiek te blijven prikkelen.

Deze hometrainer heeft 4 hartslagprogramma’s, wat goed uitkomt als je jouw trainingen zeer gericht uit wilt voeren.

Ik heb deze hometrainer een tijdje terug uitgetest en beoordeeld op de belangrijkste eigenschappen. Mocht je interesse hebben, dan kun je de DHT2500i test hier bekijken. Anders bekijk je de beste prijs via de onderstaande knop.Flow Fitness Turner DHT2000i

dht 2000i

Dan hebben we met de DHT2000i een iets minder uitgebreide variant. Je kunt dit dan ook zien als het kleinere broertje van de DHT2500i.

In veel opzichten lijken de hometrainers sprekend op elkaar. Qua uiterlijk zijn het bijvoorbeeld net 2 druppels water. Ook qua eigenschappen zien we aardig wat raakvlakken. Beide zijn ze bijvoorbeeld compatibel met Zwift, één van de bekendste trainingsapps.

Ook het aantal programma’s en weerstandsniveaus is gelijk. Toch zit er een prijsverschil tussen beide van zo’n 150 euro. Dit prijsverschil is vooral te wijten aan de net wat minder uitgebreide hardware van dit model. Ook het frame is zo’n 5 kilo minder zwaar belastbaar, waarmee z’n grotere broer dus wat sterker is.Flow Fitness Turner DHT750

Flow Fitness Turner DHT750

Als we wederom een stapje lager gaan, dan koop je voor 250 euro minder de Turner DHT750. Dit model is niet compatibel met de bekendste apps en ziet er bovendien ook heel anders uit. Het verschil is dan ook direct wat duidelijker.

Met 21 programma’s en 32 weerstanden heeft het nog behoorlijk wat te bieden. Zeker als je bedenkt dat de adviesprijs zo rond de 450 euro ligt.

Het vliegwiel van 10 kilo maakt de verwachtingen meer dan waar. Het voelt soepel aan en de beweging is bovendien lekker stil. De stille trapbeweging is vooral te danken aan de V-belt aandrijving en het magnetische remsysteem.

Al met al heeft hij dus echt behoorlijk wat mogelijkheden. Hij biedt je dan ook zeer zeker waar voor je geld. Een meer dan prima keus indien je een lager budget voor je hometrainer beschikbaar hebt.Flow Fitness Turner DHT500

Flow Fitness Turner DHT500

Er is ook nog een hometrainer die veel weg heeft van de DHT750. Want weer een minder uitgebreide versie is de DHT500 van Flow Fitness.

Het frame is grotendeels hetzelfde en ze zijn dan ook even zwaar belastbaar. Wel heeft hij beduidend minder trainingsprogramma’s, namelijk 3. Ook de niveaus in weerstand zijn met 8 stuks beduidend lager.

We raden je dan ook eigenlijk aan om voor de DHT750 te kiezen in het lagere prijssegment. Tenzij je totaal geen waarde hecht aan trainingsprogramma’s en weerstanden. Mocht je de hometrainer slechts sporadisch gebruiken, dan is de DHT500 mogelijk een goede keus om geld te besparen.Flow Fitness Perform B3i

Flow Fitness Perform B3i

We gaan verder met een andere serie, de Flow Fitness Perform serie. Te beginnen met de B3i. Een zeer stevige hometrainer met een belastbaarheid tot 150 kilo.

Het frame ziet er direct indrukwekkend uit. Het is slank en sportief ontworpen en qua uiterlijk is de Perform B3i voor de meesten ook een lust voor het oog.

Het is een van de duurdere Flow Fitness hometrainers, maar ook een van de betere en completere. Wat je mag verwachten zijn maar liefst 69 weerstandsniveaus en 24 programma’s. Ook heeft hij een ergometer functie, interne hartslagsensoren en is hij compatibel met apps.

De trainingscomputer met LED scherm is gebruiksvriendelijk en goed verlicht. Wat deze hometrainer ook onderscheid van de rest, is het inductie weerstandsysteem in plaats van de magnetische weerstand. Veel mensen geven aan dit fijner te vinden.Flow Fitness Perform B2i

flow-fitness-perform-b2i

Als we vervolgens een stapje lager gaan komen we de B2i uit de Perform serie tegen. Natuurlijk ben je nieuwsgierig waar de verschillen in zitten.

Dat begint al direct bij de belastbaarheid. Deze fitness fiets is 10 kg minder zwaar belastbaar en dus minder geschikt voor zwaardere mensen. Een ander verschil is het vliegwiel dat 5 kilo lichter is bij de B2i. Een zwaarder vliegwiel staat garant voor een fijnere trapbeweging.

Wel hebben ze evenveel programma’s en weerstanden. De hardware van de trainingscomputers zijn grotendeels hetzelfde en ze zijn compatibel met dezelfde apps. Al met al zijn de verschillen dus niet groot. Niet voor niets zit er ”slechts” zo’n 100 euro verschil tussen de 2.Flow Fitness Perform B4

Flow fitness Perform B4

Flow Fitness heeft na het succes van de 2 bovenstaande varianten in al hun enthousiasme in vrij rap tempo wederom een nieuwe variant ontwikkeld, de B4.

De bedoelingen waren goed, maar de verbeteringen zijn nihil. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste winkels deze hometrainer ondertussen niet meer aanbieden. Wellicht dat het model in de toekomst weer terugkeert in vernieuwde vorm.

Het is een degelijk apparaat met 20 weerstandsniveaus en zo’n 10 programma’s. Maar heel veel bijzonders is het niet. Het ontwerp is wel mooi en bovendien heel anders dan de B2i en B3i, maar voor enkel een mooi ontwerp koop je natuurlijk niet veel.Flow Fitness UB5i Upright Bike

Flow Fitness UB5i Upright bike

Dit is de verbeterde variant van de B4 en hiervan zijn we wél enorm onder de indruk. Als je deze hometrainer voor het eerst ziet merk je direct het bijzondere design op.

Hij ziet er prachtig uit en is ook heel erg stevig. Dat hij stevig is, dat mag wel blijken uit het uitzonderlijk hoge belastbare gewicht van maximaal 180 kg.

Hij heeft een zeer uitgebreid en modern bedieningsconsole, met verschillende schermpjes waarop je alle belangrijke waarden afleest. Op de handvaten van het stuur zitten sneltoetsen waarop je de weerstand regelt. Ook de hartslagsensoren zitten op een zeer gunstige plek.

Deze hometrainer is van absolute topklasse. Het beste van alle Flow Fitness hometrainers zitten in dit apparaat verwerkt. Uiteraard komt al deze luxe en veelzijdigheid ook met een hoger prijskaartje.

Deze professionele hometrainer kost je zo’n 1500 euro, wat overigens alsnog een schappelijke prijs is voor een hometrainer van dit kaliber.Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

flow-fitness-stelvio-iconsole-ergometer

Dit is een van de populairdere hometrainers dat het merk aanbiedt. Vooral de prijs spreekt men op het eerste gezicht aan. Een ergometer hometrainer kost normaal gesproken namelijk wel wat meer. Ook kan je met apps trainen, bijvoorbeeld met de iConsole+ app.

De Stelvio iConsole is vooral geschikt voor iemand die revalideert van een blessure of operatie. Maar uiteraard kun je ‘m ook gewoon gebruiken om aan jouw conditie en gezondheid te werken.

Ondanks het relatief slanke model is hij belastbaar tot 135 kg. Ook ziet hij er voortreffelijk uit en heeft het model een laag instappunt, wat opstappen makkelijk maakt.

Voor de montage moet je ca. 30-40 minuten rekenen. Het is hierbij handig als je met z’n tweeën bent. Al met al een prima hometrainer voor een schappelijke prijs.

In onze Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer review bespreken we dit apparaat nader. Via de knop hieronder bekijk je direct de beste huidige deal.Flow Fitness Stelvio Pro i

Flow Fitness Stelvio Pro i

Zie je de bovenstaande hometrainer wel zitten? Maar heb je toch liever net wat meer luxe en stevigheid? Dan is deze variant de betere keus. Gezien de benaming ”Pro” zou je een professionele hometrainer verwachten. Toch is dat niet het geval.

Deze hometrainer is vooral voor de thuissporter. Hij is belastbaar tot 2 uren per dag en kan een gebruikersgewicht van 150 kg dragen. 15 kg meer dan z’n kleinere broertje dus. En dat terwijl hij wel zo’n 8 kilo lichter is.

Uiteraard kun je ook hierop met apps trainen. Kinomap is bijvoorbeeld beschikbaar voor virtuele fietstochten naar keus.

Ook dit toestel is een ergometer hometrainer. Je kan dus met wattage trainen. Hij heeft evenveel trainingsprogramma’s als de Stelvio Ergometer en biedt ook hartslagprogramma’s aan.De oudere modellen

Naast de bovenstaande hometrainers zijn er natuurlijk ook de wat oudere modellen. Hoewel een Flow Fitness hometrainer vrijwel altijd jarenlang op de markt blijft na het uitbrengen, zijn sommige toestellen ondertussen niet meer leverbaar.

Na verloop van jaren verouderd een toestel, aangezien Flow Fitness constant aan het innoveren is. Mocht je interesse hebben in een van deze trainers, dan ben je dus aangewezen op een tweedehands aankoop.

Wij adviseren om altijd voor een nieuw model te gaan. Niet alleen omdat je dan voorzien bent van de nieuwste aanpassingen, maar ook vanwege de garantieregelingen.

Dit zijn een aantal oudere modellen die ondertussen niet meer leverbaar zijn:

 • Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike
 • Flow Fitness Turner DHT 350
 • Flow Fitness DHT175i
 • Flow Fitness Turner DHT 50
 • Flow Fitness NOW HT 2.5i

Over de Flow Fitness hometrainers

De Flow Fitness hometrainers zijn vooral ontworpen voor thuissporters. Het merk heeft ook enkele semi professionele fitness fietsen in het aanbod. Deze functioneren ook goed in een kleinere professionele sportruimte.

Hoewel de meeste modellen voor thuis ontworpen zijn, zijn ze wel zwaar en langdurig belastbaar. Het maximale gebruikersgewicht varieert van 135 tot zelfs 180 kg.

Vrijwel iedere Flow Fitness hometrainer kun je voor minimaal een aantal uren per dag gebruiken. Dat ze een stevig frame hebben is dan ook overduidelijk.

Veel van de nieuwere apparaten zijn compatibel met de populairste trainingsapps en voorzien van de nieuwste technologieën. Ook is het duidelijk dat Flow Fitness hoge eisen heeft op het gebied van comfort.

De Flow Fitness hometrainers zijn niet de aller populairste hometrainers, maar zijn toch al geruime tijd redelijk geliefd op de Nederlandse en Belgische markt.

De hometrainers van dit merk kunnen we onderverdelen in de verschillende series, namelijk de:

 • Stelvio serie
 • Turner serie
 • Perform serie
 • Pro UB serie

Waar koop ik een hometrainer van Flow Fitness?

Een hometrainer van Flow Fitness koop je niet zomaar bij de sportzaak bij jou om de hoek. Nee, er zijn slechts een strikt aantal officiële dealers die de hometrainers aanbieden. De verkooppunten zijn dan ook op 1 hand te tellen.

Bij de onderstaande winkels bestel je jouw hometrainer snel en betrouwbaar.

Fitwinkel.nlGa naar het aanbod >>
Bol.com Ga naar het aanbod >>
DecathlonGa naar het aanbod >>


Flow Fitness spinningbikes

De klassieke hometrainer fiets kennen we allemaal wel. Dit is de fiets die zeer geschikt is voor langdurige trainingen op een matig intensief niveau. Het is een goed apparaat voor vetverlies en opbouw van conditie.

Maar Flow Fitness biedt nog meer mogelijkheden voor fanatieke fietsers. Mocht je bijvoorbeeld sportiever willen trainen, dan kun je ook aan spinning doen. Hiervoor heb je een spinningbike nodig.

Dit fietsapparaat heeft een sportiever design. De houding op deze bike lijkt dan ook meer op wielrennen dan op gewoon fietsen. Momenteel biedt het merk 2 spinningbikes aan:

 • Flow Fitness Stelvio Racer M
 • Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Over het merk

Wat velen niet weten is dat Flow Fitness opgericht is in Nederland. Niet geheel verwonderlijk richtte het merk zich dan ook als eerste met name op de Nederlandse en Belgische markt.

Toen naamsbekendheid verworven was in de Benelux, richtte ze hun pijlen ook op de internationale markt. Op dit moment is het niet alleen een van de grootste fitnessapparatuur merken van ons land, maar spreekt men in het buitenland ook vol lof over dit merk.

Naast de fitness fietsen produceren ze ook roeitrainers, flow fitness crosstrainers en loop- en wandelbanden. Ook zijn er wat materialen voor krachttraining in het aanbod te zien. Echter gaat het vooralsnog vooral om cardio apparaten.

Flow fitness vs andere hometrainer merken

Uiteraard is Flow Fitness niet het enige merk dat hometrainers verkoopt. Integendeel, er zijn volop andere merken.

Mocht Flow Fitness je dus niet aanspreken, dan kun je ook kiezen voor:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

nivito · november 5, 2021 op 1:37 am

Veel dank aan jou voor dit buitengewone artikel. Ik hou zeker van je compositie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *