Kettler hometrainer kopen? Het aanbod vergeleken

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 15, 2023

Kettler hometrainers
Kettler hometrainers

Ben jij op zoek naar een Kettler hometrainer? Deze hometrainers staan bekend om hun duurzaamheid en Duitse degelijkheid. Kettler is één van de oudste en bekendste merken op het gebied van hometrainers.

Ze staan dan ook bekend om de goede en betrouwbare kwaliteit. Maar wat is het aanbod? En voor welke hometrainer van Kettler kun je het beste kiezen?

In deze koopgids kom je erachter!

Dit is het aanbod Kettler hometrainers

Hieronder bespreken we alle hometrainer fietsen van het merk Kettler.

NaamTrainingsprogramma’sWeerstandenPrijs
Kettler Tour 80015761499,-
Kettler Tour 60010761299,-
Kettler Tour 4001046 999,-
Kettler Tour 3001015 599,-
Kettler Ride 3001015 599,-
Kettler Ride 100 8 0 499,-


De Kettler hometrainers toegelicht

1. Kettler Tour 800

tour-800

Als je op zoek bent naar een professionele hometrainer met een groot comfort en mogelijkheden om te trainen met apps, dan is de Tour 800 de meest voor de hand liggende keus.

Deze hometrainer is voorzien van de nieuwste snufjes en luxe. Alles om jouw training zo comfortabel als mogelijk te maken.

Dit is een ergometer trainer, wat wil zeggen dat je de weerstand op een gewenst wattage in kunt stellen. Het maximale vermogen is 400 wattage. Het grote comfort en de ergometer functie maken het ook een uitstekend toestel voor revalidatie.

De Tour 800 beschikt over een bijzonder groot, helder en duidelijk display, dat heel gemakkelijk te bedienen is. Boven het display bevindt zich de tablethouder, die onder andere goed van pas komt bij het trainen met apps.

Met afstand is dit de meest luxe Kettler hometrainer op de markt. Maar daarmee is het ook direct de duurste. Je moet er dus wel een investering voor overhebben om deze luxe te bemachtigen.



2. Kettler Tour 600

kettler_tour_600

Dan gaan we over naar het kleinere broertje van bovenstaande hometrainer; de Tour 600. Op het eerste gezicht lijken beide toestellen vrijwel identiek. Qua design zijn er dan ook nauwelijks verschillen.

De grootste verschillen zitten ‘m in de technische eigenschappen. De Tour 800 heeft bijvoorbeeld een iets zwaarder vliegwiel, waardoor het fietsen wat natuurlijker aanvoelt. Ook het aantal trainingsprogramma’s is net wat groter, waardoor je meer mogelijkheden hebt.

Ook kan z’n grotere broer net wat meer vermogen leveren. Er zitten dus wel degelijk verschillen tussen de 2. Het verschil in prijs is zo’n 200 euro.

Met de Tour 600 haal je een fijne ergometer met lage instap in huis, welke comfortabel, uitgebreid en stabiel is.



3. Kettler Tour 400

kettler_tour_400

Als we nog een trapje lager gaan komen we uit bij de Tour 400 van Kettler, wat ook een geweldige hometrainer is. Uiteraard is het wel weer wat minder uitgebreid dan z’n bovenstaande grotere broer.

De Tour 600 heeft bijvoorbeeld maar liefst 76 weerstandsniveaus, een bijzonder groot aantal. De Tour 400 doet hier met 46 weerstandsniveaus iets voor onder. Echter is dit nog altijd ruim boven het gemiddelde.

Hij kost zo’n 300 euro minder, waardoor je grote verschillen zou verwachten. Die verschillen zijn dan ook aanwezig. Zo is de bouwkwaliteit om te beginnen net wat minder sterk. Dit apparaat is 20 kg minder zwaar belastbaar dan de Tour 600.

Op de Tour 400 kun je met de ergometer functie een vermogen van 250 wattage leveren. Je hebt beschikking over 10 trainingsprogramma’s en dus ook meer dan genoeg weerstanden. Kortom; voldoende voor een intensieve en uitgebreide training.



4. Kettler Tour 300

tour_300_hometrainer_kettler

De goedkoopste en minst uitgebreide hometrainer uit de Kettler Tour serie is de Tour 300. Maar daarmee doen we deze hometrainer wel wat te kort. Ook dit is namelijk een prachtig en functioneel toestel, dat bovendien scherp geprijsd is.

Mocht je dus wat minder willen uitgeven aan een fitnessapparaat, dan heb je aan deze hometrainer ook een hele goede.

Ook deze hometrainer heeft 10 programma’s, een ergometer functie en een uitgebreide trainingscomputer. Wel heeft het wat minder weerstanden, namelijk 15 niveaus. Dat is mogelijk een nadeel, hoewel dit aantal voor deze prijsklasse lang niet verkeerd is.

Kortom; een meer dan prima ergometer hometrainer, met een comfortabele lage instap en voldoende trainingsopties voor een volwaardige fietstraining!



5. Kettler Ride 300

kettler_hometrainer_ride_300

Dan gaan we verder met de Ride serie, om te beginnen met de Kettler Ride 300. Opvallend genoeg heeft ook deze hometrainer weer wat weg van de Tour serie. En dan met name van de Tour 300.

Qua design zien we op het eerste gezicht natuurlijk een verschil in kleur. Ook qua formaat is er een wezenlijk verschil. De Ride 300 in namelijk een tikje kleiner en lichter.

Enerzijds een voordeel, aangezien verplaatsen en monteren hierdoor wat gemakkelijker is. Maar dit maakt ‘m ook een tikje minder stabiel, hoewel ook deze hometrainer rotsvast op de grond staat.

Verder is het goed om te weten dat de Ride 300 géén ergometer is. Dit is vooral een handige functie voor revalidatie. Hier is de Ride 300 dus wat minder geschikt voor.

Verder missen wij persoonlijk de bidonhouder. Het lijkt slechts een klein detail, maar is toch wel een belangrijk gemis. De Ride 300 is een degelijke en betrouwbare hometrainer, zoals we dat van Kettler gewend zijn.



6. Kettler Ride 100

kettler_ride_100

Voor 100 euro minder dan de Ride 300 koop je de Kettler Ride 100. Dit is ook direct één van de populairste hometrainers van het merk.

Het is een vrij eenvoudige hometrainer met een minimalistisch design. Qua eigenschappen komt het aardig overeen met de meeste goedkopere hometrainers.

Zo heeft het bijvoorbeeld een redelijk beperkt aantal weerstanden, van 8 niveaus. En ook heeft het geen trainingsprogramma’s.

Het heeft handige transportwieltjes, nauwkeurige hartslagsensoren en een trainingscomputer. Toch zijn we van mening dat er in deze prijsklasse betere hometrainers zijn van andere merken. Onze voorkeur gaat daarom uit naar een van de andere Kettler hometrainers.



Het assortiment hometrainers van Kettler

Kettler heeft in de loop der jaren enorm veel hometrainers op de markt gebracht. Al deze hometrainers zijn onder te verdelen in de volgende series:

  1. Golf serie
  2. Axos serie
  3. Giro serie
  4. Polo serie
  5. Tour serie
  6. Ride serie

Met name de Tour en Ride serie zijn momenteel in trek. Dit zijn tevens de enige series die nog in grote getalen te verkrijgen zijn.

De ontwikkeling van de Golf en Giro hometrainers staan momenteel op een laag pitje. Deze series hebben plaatsgemaakt voor de modernere Kettler Ride en Tour hometrainers.

Vergeleken met een aantal jaren terug is het aanbod enigszins ingeperkt, waardoor het gemakkelijker is om een keuze te maken.

Overige toestellen

Zoals eerder gezegd zijn de bovenstaande hometrainers lang niet de enige hometrainers die Kettler op de markt bracht.

Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat toestellen op de markt verschenen. Het ene toestel was populairder dan de ander. Maar allemaal voldeden ze aan de hoge standaarden van Kettler.

Dit zijn een aantal van de populaire Kettler hometrainers die de geschiedenisboeken in gaan als best-sellers:

  • Kettler Avior M
  • Kettler Giro P
  • Kettler Giro M
  • Kettler Giro C1
  • Kettler Giro C3
  • Kettler Polo M
  • Kettler Paso 309
  • Kettler Paso 109
  • Kettler Paso 100

Kettler stoelfietsen en fietstrainers

Naast de klassieke hometrainer fiets zijn er meer Kettler fietstrainers. Zo zijn er bijvoorbeeld de stoelfietsen. Dit zijn kleine bewegingstrainers die je voor je neer kunt zetten, om vervolgens vanuit je stoel te fietsen.

Ook zijn er Kettler spinningfietsen. De spinningfiets is een apparaat waar je in een sportievere houding op zit.

Wat maakt de hometrainers van Kettler uniek?

onderkant_kettler_hometrainer

Hoewel het aantal hometrainers dat Kettler heeft geproduceerd niet op 2 handen te tellen zijn. Zijn er een aantal dingen dat al deze toestellen gemeen hebben..

Ze zijn namelijk allemaal super stevig, robuust gebouwd en zeer duurzaam. De duurzaamheid wordt nog maar eens benadrukt vanwege het feit dat de oude modellen nog altijd in trek zijn. Dat komt doordat er tweedehands nog altijd vraag en aanbod naar is.

Zelfs na meer dan 10 jaar lijkt een Kettler hometrainer nog altijd in goede staat te verkeren. Dat is lang niet bij ieder merk het geval.

Het mag daarom duidelijk zijn dat je met een hometrainer van Kettler een slimme investering doet. Als je de hometrainer niet meer nodig hebt, kun je ‘m altijd weer tweedehands verkopen of weggeven. De hometrainers blijven in goede staat.

Naast de robuuste Duitse kwaliteit zijn het ook vaak ergometer hometrainers en beschikken ze over niet zoveel toeters en bellen. Het zijn hele degelijke hometrainer fietsen die heel weinig onderhoud nodig hebben.

Bovendien heeft het merk comfort hoog in het vaandel staan. Dit resulteert erin dat de meeste fitnessapparaten ergonomisch zijn ontworpen.

Waar te koop?

Kettler hometrainers zijn bij meerdere hometrainer winkels te koop. Wij zochten voor je uit wat de verkooppunten zijn met de beste service, garantievoorwaarden en prijzen.

Ook hebben deze winkels de snelste verzending. En kun je vaak rekenen op gratis trainingsschema’s of een cadeau pakket bij je aankoop:

Betersport.nlGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>
Fitness24.nlGa naar aanbod >>
Fitwinkel.nl Ga naar aanbod >>

Over Kettler

kettler-logo

De Duitse gigant Kettler werd al in 1949 opgericht. Vanaf de jaren 70 begon het merk zich op fitnessapparatuur te richten.

De eerste loopbanden, crosstrainers en hometrainers vlogen als zoete broodjes over de toonbank. Ook werden de buiktrainers van het merk in een korte tijd heel populair.

In de basis zijn de Kettler hometrainers nog altijd hetzelfde als 15 jaar geleden. Ze blinken nog steeds uit op het gebied van duurzaamheid, comfort en prijs-kwaliteitverhouding.

Natuurlijk zijn de hometrainers door de jaren heen wel een stuk moderner geworden.

Naast fitnessapparatuur richt het merk zich op meerdere productgroepen. Zo ontwikkelen ze bijvoorbeeld ook fietsen, stoelen en tafels.

Op het gebied van fitnessapparatuur zijn er naast de hometrainers onder andere ook nog de:

Veelgestelde vragen

Waar vind ik losse onderdelen voor mijn Kettler hometrainer?

Er zijn momenteel geen winkels die losse Kettler onderdelen verkopen. Eventueel kun je hiervoor contact opnemen met een aanbieder.

Zijn er wel eens aanbiedingen?

Met enige regelmaat zijn er Kettler hometrainers in de aanbieding. Bekijk het actuele assortiment bij de bovenstaande aanbieders voor de beste deals van dit moment.


Meer hometrainer merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *