Kettler: het aanbod fitnessapparatuur

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 5, 2024

Kettler fitnessapparatuur
Kettler fitnessapparatuur

In deze gids laten we je kennismaken met het merk Kettler en alle fitnessapparatuur die ze aanbieden.

Of je nu wil revalideren op een hometrainer of je serieus wil voorbereiden op een marathon, Kettler heeft altijd een ruim aanbod voor jou klaar.

Overzicht van de fitnessapparaten van Kettler

Kettler Sport heeft een ruim aanbod aan cardiotoestellen en krachtapparatuur. Ben je op zoek naar 1 toestel of wil je investeren in een hele thuisfitness?

Het ruime aanbod van Kettler biedt je alles wat je nodig hebt, zowel wat betreft grote fitnessapparatuur als kleiner fitnessmateriaal.

Kettler loopbanden

Kettler loopbanden

Een loopband krijgt heel wat impact te verwerken en moet daarom erg robuust gebouwd zijn. Elke Kettler loopband die je tegenkomt, is uiterst stevig ontworpen en gaat jarenlang mee. Kettler loopbanden zijn sterk en betrouwbaar en voelen professioneel aan.

De loopbanden zijn voorzien van een Energy Deck System voor een uiterst doeltreffende schokdemping. Hierdoor worden je gewrichten minimaal belast. Dat verkleint niet alleen de kans op blessures, maar je zult ook sneller herstellen van je work-out waardoor je uiteindelijk beter zal presteren.

De nieuwe Kettler loopbanden beschikken over allerlei trainingsprogramma’s om je trainingen leuker en effectiever te maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen allerlei intervaltrainingen, hartslaggestuurde programma’s, runs bergop en echte trailrun programma’s.

Sommige van deze trainingsprogramma’s staan al voorgeprogrammeerd in je toestel, anderen kan je afspelen dankzij de geïntegreerde Kinomaps-app. Met een simpele bluetoothverbinding connecteer je je smartphone of tablet en loop je plots in een wonderlijk natuurgebied. 

De nieuwe serie Kettler loopbanden heet Alpha Run. Deze zijn allemaal geschikt voor matig tot intensief thuisgebruik. De toestellen zijn uitgerust met een krachtige motor van 2,5 tot zelfs 4 pk. De hellingshoek kan worden ingesteld tot 22%. En de meeste modellen beschikken over leuke extra’s zoals een ventilator en speakers.

Via de display vind je al je trainingsdata weer zoals je je snelheid, trainingstijd, afstand en calorieverbruik. En met de handige app kan je deze gegevens ook achteraf raadplegen. Zo kan je je trainingsresultaten opvolgen en je work-outs bijsturen om elke doelstelling te bereiken.Kettler hometrainers

Kettler hometrainers

Kettler heeft zowel een ruim gamma aan hometrainers als aan ergometers. Beide types beschikken over de gekende hoge kwaliteitsstandaarden, en een aangenaam gelijkmatig bewegingsverloop voor een erg natuurlijk trainingsgevoel.

De hometrainers vind je in twee types: de Tour en de Ride. De Tour hometrainers zijn tegelijk ook ergometers, wat betekent dat ze gekalibreerd zijn en juiste wattages kunnen weergeven. Hierdoor weet je precies welke weerstand je levert, in tegenstelling tot een hometrainer die je enkel weet te zeggen op welk level je traint.

Als je ook nog je persoonlijke gegevens invult zoals je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht kan de software je nog accuratere trainingswaarden weergeven.

Afhankelijk van het model dat je kiest, beschik je over 10 tot 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Met de hartslag georiënteerde aansturing kun je kiezen om te trainen in de vetverbrandingszone, of bijvoorbeeld de weerstandszone. Dankzij de elektronische instelling van de weerstand laat het toestel je op precies het juiste level trainen.

Je vindt al een instapmodel hometrainer voor €400, maar onder de Tour serie zijn er ook ergometers van €1500. Elk model uit de Tour serie beschikt over een aantal handige extra’s zoals een bluetooth interface, waarmee je de Kinomap app kan gebruiken, en een houder voor je smartphone of tablet.Kettler crosstrainers

kettler_omnium_300

Een crosstrainer is ideaal om je uithoudingsvermogen te trainen zonder je gewrichten te belasten. Het kan eveneens een prima aanvulling zijn op je looptrainingen om extra trainingsvolume in je loopprogramma te zetten zonder je te overbelasten.

De crosstrainers van Kettler zijn niet alleen erg stevig en duurzaam, dankzij de jarenlange ervaring en het gebruik van kwalitatieve materialen voelt het alsof je op wolkjes loopt.

Bij de Kettler Optima crosstrainers zit het vliegwiel aan de achterkant. De Optima serie levert uitstekende prestaties en doet dat allemaal erg geruisloos, zodat je tegelijk nog een leuk programma kan kijken. Hiervoor kan je je smartphone of tablet in de handige houder zetten. En met de verstelbare treden pas je de crosstrainer aan, aan elke lichaamsbouw.

Het instapmodel heeft een vliegwiel van 12 kg. Bij het meest geavanceerde toestel, de Kettler Optima 800, is dit zelfs 22 kg! Alle nieuwe crosstrainers zijn voorzien van de meest innovatieve technologieën en snufjes zoals ingebouwde hartslagsensoren en Bluetooth-ondersteuning waarmee je je tablet aan je crosstrainer kunt koppelen.

De Kettler Omnium crosstrainers beschikken over hetzelfde gebruiksgemak en alle trainingsfuncties, maar zijn voorzien van een vliegwiel aan de voorkant. Hierdoor is de afstand die de pedalen afleggen groter, waardoor je meer het gevoel krijgt van langlaufen. Om de juiste keuze te maken ga je best eens langs in een showroom om beide modellen te testen.

Zowel de Optima en de Omnium lijnen zijn voorzien van heldere displays waarop je nuttige trainingsinformatie kunt aflezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trainingsgegevens zoals tijd, afgelegde afstand, pedaalomwentelingen, snelheid en calorieverbruik. Dankzij de hartslagsensoren op de ergonomische handgrepen kan je ook je hartslag controleren. En na elke work-out krijg je een mooie samenvatting van je prestaties.Kettler roeitrainers

kettler-aquarower-700-testen

Roeien is een prima manier om in zeer korte tijd zowel je kracht als je conditie te trainen. En het unieke is dat je zowel je onder- als bovenlichaam traint.

De meeste Kettler roeitrainers maken gebruik van een kabeltechnologie, waardoor de weerstand gelijkmatiger verdeeld wordt en makkelijk verhoogd kan worden. De Duo Rail staaf van aluminium zorgt voor een hoge stabiliteit en een vloeiend bewegingsverloop. Via het display kan je perfect bekijken hoeveel kracht je levert aan de hand van het wattage.

De regatta 300 bijvoorbeeld beschikt over een magnetisch remsysteem waarbij je vijf verschillende niveaus kan instellen. En ook de roeitrainers kan je verbinden met de Kinomap app om op unieke locaties te varen en jezelf te meten ten opzichte van andere atleten.

Met een roeitoestel in huis, heb je niet veel andere apparaten nodig. En dankzij het handig inklapsysteem kan je na elke training je toestel handig opbergen.

Voor wie op zoek is naar een realistischer roeigevoel biedt Kettler ook roeimachines met een waterreservoir. Deze types zijn natuurlijk de ideale voorbereiding op outdoor training, en je kan nog steeds meerdere niveaus selecteren.Kettler spinningfietsen

kettler_spinningfiets

De sportievere fietser kan in plaats van een hometrainer of ergometer kiezen voor een Kettler spinningfiets.

De Kettler tour serie biedt je een vrij rechte zitpositie. Hierdoor kan je sportief fietsen, en tegelijk je rug sparen. Voor de gedreven en ambitieuze fietsers zijn er de modellen uit  de Racer series waarbij het zadel en het stuur individueel kan ingesteld worden.

Voor elke wielerliefhebber is er wat wils. Elke Kettler spinningfiets heeft een onderhoudsvriendelijk magneetremsysteem. De Racer 3 heeft al een vliegwiel van 18 kg.

De riemaandrijving van de Kettler spinningfietsen is bijna geruisloos zodat je lekker lang kan genieten van een ontspannende (of intensieve) fietstocht. De topmodellen zijn afstelbaar met de Kinomap app waardoor je toegang krijg tot prachtige parcours en talloze trainingsmogelijkheden.Kettler krachtstations

kettler-krachtstation

Kettler Sport heeft niet alleen toestellen om je conditie te verbeteren, maar biedt ook twee soorten krachtstations. De standaard multikrachtstations waar je alle basisoefeningen kan doen en het nieuwe modulaire concept van de Kinetic serie.

Bij deze laatste kan je 3 verschillende optionele modules aan het krachtstation bevestigen om zo je trainingsmogelijkheden uit te breiden.

Alle krachtstations beschikken over een uiterst robuust frame, een mooi design en optimale functionaliteit. De keuze van het juiste station hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke trainingsstijl en doelstellingen.

De Kettler Kinetic F7 is bijvoorbeeld uitgerust met een leg press en het Kettler Krachtstation Multigym heeft een gewichtsblok van 80 kg. Andere krachtstations zijn dan weer meer gericht op het trainen met vrije gewichten.

Kortom, wat je trainingsstijl of niveau ook is, Kettler heeft steeds een aangepast krachtstation in het gamma voor elke beginnende en ervaren krachtsporter.

Dankzij de compacte en innovatieve systemen haal jij een hele gym in huis, zonder dat je je daar erg veel plaats voor nodig hebt. Sommige modellen zijn niet hoger dan 2 meter en passen in bijna elke ruimte.Overig fitness materiaal van Kettler

Kettler biedt nog heel wat andere toestellen aan. Zo is er de Kettler stepper, een leuk compact fitnesstoestel om je conditie te verbeteren en je billen en benen te verstevigen.

Daarnaast zijn er ook nog ligfietsergometers voor wie deze fietspositie verkiest ten opzichte van de gewone zitpositie. Dit is vooral interessant als je je rug nog meer wil ondersteunen en zo min mogelijk wil belasten.

Kettler Sport heeft ook nog een groot assortiment aan fitnessmateriaal. Het meest bekende zijn natuurlijk de (verstelbare) dumbbells en halters, kettlebells en gewichtsvesten.

En tot slot is er ook nog heel wat kleiner materiaal en accessoires zoals balance boards, fitnessmatjes, push-up grepen, foam rollers en springtouwen.

Over het merk Kettler

Kettler is een Duits merk dat is opgericht in 1949. Sinds deze beginperiode waren kwaliteit en innovatie de twee belangrijkste kernwaarden. En deze strategie is hen zeker in dank afgenomen.

Kettler Sport veroverde de thuissportmarkt en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Iedereen associeert een Kettler fitnessapparaat of Kettler fitnessmateriaal met oerdegelijke kwaliteit die jaren meegaat.

Hoewel Kettler zich richt op de thuissportmarkt, voldoet elk apparaat aan strenge kwaliteitsnormen. Dat betekent dat je zowel bij de basistoestellen als de high-end apparatuur in het gamma te maken hebt met de beste kwaliteit. De duurdere toestellen bieden natuurlijk wel meer comfort en extra trainingsfuncties.

Dus of je nu wat ouder bent en rustig thuis wil fietsen, of je bereidt je voor op een avontuurlijke fietsvakantie in de Alpen, Kettler heeft altijd een geschikt toestel in het uitgebreide assortiment.

Wat voor artikelen verkoopt Kettler nog meer?

De afdeling Kettler Sport focust vooral op fitnessmateriaal, maar omvat ook een groot aanbod aan (elektrische) fietsen, tafeltennistafels en de bijhorende accessoires.

Het overkoepelende merk Kettler verkoopt ook nog speelgoed, driewielers en loopfietsen voor kinderen. En er is zelfs een afdeling met tuinmeubels.

Bekijk het volledige aanbod van Kettler op:Meer fitnessapparatuur merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *