Het assortiment van Tunturi bekeken (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 7, 2024

tunturi
tunturi

Fitnessliefhebbers, sportfanaten en thuissporters opgelet! Ben je al bekend met Tunturi?

Dit fitnessmerk is ooit begonnen met het ontwikkelen van fietsen en inmiddels is het een grote aanbieder van fitnessartikelen en -apparaten.

Hoe dat precies gegaan is, waar Tunturi als merk voor staat én hoe haar assortiment eruitziet? Dat vertellen we je graag in deze Tunturi review.

Het assortiment van Tunturi

Het assortiment van Tunturi is vrij breed. Het bedrijf verkoopt onder andere loopbanden en hometrainers, maar ook andere cardioapparatuur zoals spinningfietsen en crosstrainers.

En wat dacht je van roeitrainers, waarmee je zowel conditie als kracht traint?

Laten we eens kijken naar het aanbod van Tunturi.

Tunturi loopbanden

Tunturi loopbanden

Als we kijken naar het aanbod aan Tunturi loopbanden, dan zijn er momenteel maar liefst 20 apparaten beschikbaar.

Ideaal om lekker te wandelen of te hardlopen, zelfs wanneer het buiten regent. Met een loopband kun je namelijk altijd een work-out doen.

Zo houd je je conditie op peil, maar versterk je ook je spieren. En je verbrandt er calorieën mee!



Tunturi hometrainers

f40_hometrainer_in_huis

Ook zijn er op dit moment 31 hometrainers in het Tunturi assortiment te vinden. Genoeg mogelijkheden om thuis een goede training te volgen. Elke dag opnieuw!

Een hometrainer gebruik je om aan je conditie en kracht te werken, maar ook om je energie een boost te geven. Een training in de ochtend is een goed begin van je dag. Je zal je er niet alleen fysiek, maar ook mentaal beter door voelen.

En is het je doel om af te vallen? Dan vliegen die kilo’s er een stuk sneller af met een Tunturi hometrainer in huis.



Tunturi roeitrainers

r100-tunturi-roeitrainer

Tunturi roeitrainers dienen als multifunctionele trainingsapparaten. Dat komt doordat je je hele lichaam ermee traint.

Het gebruik van een roeitrainer is niet alleen goed voor je spieren en kracht, maar ook voor je conditie. En je houdt je bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterol ermee op peil.

Wist je dat je – door een roeitrainer te gebruiken – ook beter wordt in andere sporten? Het is dus een basis fitnessapparaat waarmee je ook je prestaties op andere momenten verbetert.



Tunturi spinningfietsen

tunturi-competence-s40-review

Tunturi spinningfietsen worden ook wel sprinterbikes genoemd. Het zijn cardioapparaten waarmee je je uithoudingsvermogen traint, je hart gezond houdt en waarmee je veel calorieën verbrandt.

Een simpel apparaat met veel effect. Dát is een Tunturi spinningfiets vooral. Wist je dat ook dit apparaat een positief effect heeft op je cholesterol en je bloedsuikerspiegel?

Bovendien vermindert het stress als je traint op een spinningfiets. Het is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken na een lange dag.



Tunturi crosstrainers

tunturi-crosstrainer-thuis

Een crosstrainer is ook een cardioapparaat waarmee je het grootste gedeelte van je lichaam traint. Je kunt er namelijk allerlei spiergroepen mee aanspreken. Van je buikspieren tot je bilspieren en van je schouders tot je rug.

Ook je beenspieren worden aangepakt tijdens een workout op een Tunturi crosstrainer. Het meest van allemaal. En dat zorgt voor een betere conditie en houding, maar ook voor een gezond hart, een goede bloedsomloop en een gezonde bloeddruk.

Het gebruik van een crosstrainer is bovendien gunstig om botontkalking tegen te gaan.



Overig aanbod van Tunturi

Naast al deze cardioapparatuur, biedt Tunturi nog meer aan in het assortiment. Hierbij een greep uit het aanbod van dit bedrijf:

Of wat dacht je van een stepper, zodat je in beweging blijft terwijl je achter je laptop zit? Zelfs de meest harde werkers kunnen op die manier in beweging blijven. Thuis of op kantoor!

En er zijn accessoires verkrijgbaar voor verschillende sporten. Je kunt het zo gek niet bedenken of Tunturi heeft het wel.

Zo kun je bij Tunturi terecht voor yoga en pilates, maar ook voor zwemmen, hardlopen, fit boksen en teamsport.

En heb je na je training behoefte aan ontspanning? Tunturi verkoopt ook massage guns. Ook handig bij spierknopen of spierpijn. Je mag je lichaam daar best een handje bij helpen!

Tunturi app

En dankzij de Tunturi app (Tunturi routes) kun je verschillende routes en trainingen volgen. Gewoon vanuit je eigen huis.

Je blijft lekker binnen, maar door de routes op het scherm is het net alsof je buiten bent. Hoe gemakkelijk is dat?!

Zo blijft elke work-out een uitdaging – en daardoor een feestje!

Over het merk Tunturi

Tunturi is een fitnessmerk dat al 100 jaar bestaat. De naam betekent ‘grote berg’, wat symbool staat voor alledaagse overwinningen die we als mensen doen.

Overwinningen in de vorm van trainingen, waardoor er een tevreden en voldaan gevoel door je lichaam raast.

Als je kijkt naar waar Tunturi voor staat, dan is het vooral voor kwaliteit op de lange termijn.

Op de website wordt gevraagd om je voor te stellen hoe het zou zijn als je één gebruiksvoorwerp je hele leven kunt gebruiken. Zou je er dan extra zuinig op zijn?

Waarschijnlijk wel.

En toch is lang niet iedereen zo zuinig op zijn of haar lichaam en geest. Tunturi’s missie is om mensen hierin te ondersteunen. Om hen aan een gezond lichaam en een kalme, gebalanceerde geest te helpen.

“To make you feel better, every day.”

Dat doet het merk door mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen en trends en de vraag van consumenten goed in de gaten te houden. Daarom bestaat het assortiment uit allerlei apparaten en accessoires die jou helpen om gezond te blijven.

Zodat je overal kunt trainen. Waar je maar wilt en wanneer je maar wilt.

Geschiedenis van Tunturi

Tunturi werd in 1992 opgericht in Finland door twee broers. Toen ontwikkelde het alleen nog fietsen.

Dit bedrijf heeft voor een revolutie gezorgd in de fitnesswereld toen het in 1969 de eerste ergometer hometrainer voor thuis introduceerde.

Omdat Tunturi is ontstaan vanuit het idee dat een gezonde levensstijl belangrijk is, kon zij dit goed overdragen op haar klanten. Na fietsen werden er bromfietsen ontwikkeld binnen het bedrijf en niet lang daarna kwam de eerste hometrainer erbij.

Daarna volgden verschillende accessoires, maar ook een loopband. In 1985 opende Tunturi haar eerste fabriek waarbij helemaal gefocust werd op fitness artikelen.

Vanaf 2014 is het bedrijf gesplitst. Het ontwikkelde en verkocht niet langer fietsen, maar ging helemaal door op de fitness.

En dat doet het tegenwoordig nog steeds!


Meer fitnessapparatuur merken:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *