Power tower kopen? Top 7 beste & aandachtspunten (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

power-tower-dip
power_tower_kopen

Wil je een power tower kopen voor fitness thuis, of in de sportschool? In deze koopgids ontdek je direct de 7 beste opties.

Ook kom je erachter waar je op moet letten en waar dit ”pull up dip station” allemaal goed voor is. Lees dus snel verder!

Beste power towers – Top 7

Hieronder ontdek je overzicht van de beste power towers:

 1. Tunturi PT60 Power Tower
 2. VirtuFit Pull Up Dip Station
 3. Gorillasports Power Tower
 4. Senz Sports P2000
 5. Domyos Power Tower Decathlon
 6. Body Solid Fusion PT
 7. Powertec L-CDA (professioneel)

1. Tunturi PT60 Power Tower

chin-up-tower

Het mag duidelijk zijn dat een power tower van zichzelf al een multifunctioneel toestel is.

Maar deze fitness tower van Tunturi gaat nóg een stapje verder, doordat het beschikt over een leuning die na het uitklappen ook als trainingsbank kan dienen.

De trainingsbank is zowel recht als decline (schuin naar beneden) te verstellen. Hierdoor kun je het gebruiken als een buikspierbank én kun je ermee bankdrukken.

Het toestel zelf weegt 47 kg en met een hoogte van 220 cm is het geschikt voor vrijwel iedere trainingsruimte.

Bovendien heeft het een sterke bouwconstructie, waardoor het zwaar belastbaar is. Tot maar liefst 120 kg kun je dit pull up dip station met een gerust hart belasten. Het staat uiterst stabiel, waardoor je kunt trainen met optimale veiligheid.

Bovendien is het station ook nog eens erg duurzaam en fraai om te zien. Kortom: dit station van Tunturi biedt jou werkelijk álles wat je mag verwachten van een goede power tower voor thuisgebruik!

Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken:2. VirtuFit Pull Up Dip Station

virtufit_pull_up_dip_station

Dan op een goede tweede plek een iets goedkopere krachttoren. Dit toestel is door VirtuFit speciaal voor de fanatieke thuissporter op de markt gebracht.

Ook deze toren is super compleet en veelzijdig. Wat bijvoorbeeld leuk is, is dat het beschikt over verstelbare beenrollers. Hiermee kun je buikspieroefeningen uitvoeren op een matje.

Op maakt dit station van VirtuFit het mogelijk om op te drukken. Dankzij de opdruksteunen kun je dus ook je borstspieren effectief aanspreken!

Dit is bij lange na geen vanzelfsprekendheid bij power towers en we zijn dan ook blij om te zien dat hier rekening mee gehouden is. Verder zitten er alle trainingsunits op die je mag verwachten, zoals een dip station en een pull up bar.

Het toestel staat als een blok beton op de vloer. Het is zo ontworpen dat je geniet van ultieme stevigheid, zelfs wanneer jij jezelf met extra gewicht optrekt of dips maakt.

Dit laatste is trouwens heel goed mogelijk, aangezien het toestel belastbaar is tot maar liefst 180 kg. Zelfs voor de meest gevorderde krachtpatsers komt de toren van VirtuFit dan ook uitstekend tot z’n recht!

De beste prijs bekijk je direct via de onderstaande knop:3. Gorillasports Power Tower

Gorillasports Power Tower

Robuust en degelijk zijn de eerste woorden die ons te beginnen schieten wanneer we deze Gorillasports Power Tower onder ogen krijgen.

Deze power tower ziet er niet alleen netjes en strak uit, maar is ook nog eens hartstikke functioneel. Natuurlijk kun je er pull-ups en dips op doen, zoals je dat mag verwachten.

Aan de onderzijde is het station voorzien van extra opdruksteunen, zodat je jouw trainingsmogelijkheden nog eens vergroot met push-ups.

Er is hierbij rekening gehouden dat je extra diep door kunt zakken met het opdrukken. Zo train je dus nog effectiever.

Dit is goed om te zien, aangezien dit lang niet vanzelfsprekend is. De meeste merken houden hier namelijk geen enkele rekening mee.

Voor de rest is ook dit pull up dip station voorzien van speciale beenrollen, waar je jouw benen in kunt klemmen tijdens het doen van sit-ups.

Er is aan eigenlijk alles gedacht om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. En het mooiste van alles? Dit optrek dip station is ook nog eens hartstikke goed betaalbaar!

Overigens kan de prijs nog wel eens variëren. Klik daarom op de knop hieronder en bekijk meteen de laagste prijs van dit moment:4. Senz Sports P2000

focus_fitness_force_7

Focus Fitness is een Nederlands fitnessmerk dat naast cardioapparaten ook krachtapparatuur op de markt brengt. En dat doen ze niet onverdienstelijk.

Ondertussen staan het merk bekend als hét Nederlandse fitnessmerk voor de thuissporter. Dat is vooral te danken aan de uitstekende kwaliteit die ze leveren.

Maar naast een goede kwaliteit zijn ook de prijzen om van te smullen. Neem nou bijvoorbeeld de P2000 Power Tower. Een super veelzijdige optrek toren, dat voor een bodemprijs te verkrijgen is.

Toegegeven, er zijn luxere optrek dip apparaten op de markt. Maar voor deze prijs? Daar ga je niet veel beters voor krijgen.

Alles wat je wilt voor een veelzijdige training kun je verwachten op de P2000. Het merk heeft namelijk de feedback van klanten van de vorige uitvoeringen meegenomen. Vervolgens is er met deze Power Tower een absolute best-seller op de markt gebracht.

Het is stevig en betrouwbaar, wat het maximaal belastbare gewicht van 150 kilo maar weer eens benadrukt. Ook met de rest van de veiligheid is er voldoende rekening gehouden. Zo zijn zelfs de voetsteunen voorzien van een speciale anti-slip laag!

Heb je interesse in dit station? Klik dan even hieronder voor de laagste aanschafprijs:5. Domyos Power Tower Decathlon

domyos-power-tower-decathlon

Als je het over fitnessmateriaal van goede prijs- kwaliteitverhouding hebt denk je al snel aan de naam Decathlon. Tenminste, wij wel. En met ons nog vele anderen.

Decathlon biedt verschillende krachttoestellen van het merk Domyos aan die heel goed betaalbaar zijn. Maar daar blijft het niet bij.

Het zijn namelijk toestellen van goede, betrouwbare en duurzame kwaliteit. En zo geldt dat ook voor deze Decathlon Power Tower. Voor een vriendenprijsje haal je hiermee een volwaardige pull up dip station in huis.

Dit is trouwens niet alleen een goede keus op budget, maar ook als je weinig ruimte hebt is het een uitstekende power tower.

Waarom? Omdat dit apparaat slechts 1 m² in beslag neemt! Dat is uitzonderlijk weinig en biedt jou dus mogelijk een groot voordeel. Je zou denken dat de keerzijde hiervan een minder zware belastbaarheid is..

Maar niets is minder zwaar. Het kan namelijk gebruikt worden door mensen tot een gewicht van 150 kilo. Ook kun je genieten van optimale stabiliteit. Je hoeft niet bang te zijn dat de tower verschuift tijdens het sporten.

Wat we ook goed vinden is de verstelbare rugleuning, zodat je met maximaal comfort kunt trainen. Ook de handgrepen zijn allemaal voorzien van extra veel grip.

We weten namelijk allemaal hoe vervelend het is om een oefening niet af te kunnen maken, doordat je handen wegglijden..

De laagste prijs ontdek je direct via de knop hieronder:6. Body Solid Fusion PT

pull_up_dip_station_body_solid

We gaan snel verder met weer een echte topper onder de power towers, namelijk de Fusion PT van Body Solid.

Wat ons direct opvalt is het bijzondere ontwerp van deze dip- en optrek toren. In tegenstelling tot eigenlijk vrijwel iedere andere toren is het namelijk uniek in zijn soort.

Dat komt omdat de pull-up bar en de dipsteunen zich beide aan een andere kant van het station bevinden. In feite heeft het dus geen voor- of achterkant.

Het grote voordeel hiervan mag duidelijk zijn.. De dipsteunen zitten vanaf nu namelijk niet meer in de weg als jij jezelf optrekt. Je hebt veel meer bewegingsvrijheid en kunt bovendien veiliger trainen.

Als we naar de optrekstang kijken zien we dat je deze in meerdere posities kunt vastpakken, waardoor je jouw rug vanuit iedere denkbare hoek traint! Je kunt dus chin-ups of wijde pull ups maken, het is allemaal mogelijk.

Ondanks het bijzondere ontwerp is het ”gewoon” belastbaar tot 150 kg en doet het op dit vlak dus niets onder voor de andere torens uit dit lijstje.

Je kunt de Body Solid Fusion PT zowel professioneel als thuis gebruiken. En mogelijk nadeel is wel dat je het beter niet tegen een muur kunt plaatsen, aangezien de toegankelijkheid dan wordt belemmerd.

De huidige prijs bekijk je hieronder:7. Powertec L-CDA (professioneel)

powertec-tower

Dit toestel is voorzien van een sterk en robuust frame. Het is te belasten tot maar liefst 230 kilo en geschikt om intensief te gebruiken.

Deze extreem zware belastbaarheid is natuurlijk erg indrukwekkend. Vergelijk dit massieve Powertec station maar eens met de meeste andere fitness power towers.. Je zult zien dat deze jongen gemiddeld zo’n 80 kilo zwaarder belastbaar is!

Als je een power tower wilt kopen voor in een professioenele omgeving heb je hier dus een hele goede aan.

Wat deze power tower verder zo uniek maakt is het feit dat het hier gaat om een assisted pull up machine en dip station.

Wat we hiermee bedoelen? Dat je de oefeningen zwaarder of juist lichter maakt, simpelweg door gewicht toe te voegen of eraf te halen. Hiervoor kun je halterschijven gebruiken.

Iedereen kan dus helemaal op z’n eigen niveau trainen en de oefeningen stap voor stap opbouwen. Zo is het een erg fijn apparaat om mee te trainen voor zowel beginners én gevorderde krachtsporters.

Naast al deze enorme voordelen, is het wel een mogelijk nadeel dat je er halterschijven bij moet aanschaffen om maximaal te kunnen profiteren van al deze pluspunten.

Klik hieronder om de huidige beste prijs te bekijken:Wat is een power tower?

power-tower-legraise

Een power tower is een multifunctioneel fitnesstoestel dat gebruikt wordt bij krachttraining. Het wordt ook wel een ”pull up dip station” of een ”pull up tower” genoemd.

In vrijwel alle gyms is er wel een plekje vrij gemaakt voor de power tower en ook wanneer jij thuis traint komt de ‘kracht toren’ erg goed van pas.

Er heerst nog wel eens verwarring over wat een power tower nou precies is.

Een dergelijk toestel krijgt het label van een power tower als het minimaal is voorzien van de volgende kenmerken:

 • Pull up bar
 • Dip bar
 • Rugkussen
 • Armsteunen

Aandachtspunten bij het kopen

Als je een power tower wilt kopen kan het zich lonen om je van te voren goed te verdiepen in de aandachtspunten.

Er zit namelijk enorm veel verschil in de trainingsmogelijkheden en kwaliteit van de power towers. Dit verschilt erg per soort en per merk.

Als je hier geen rekening mee houdt is een dure miskoop zo gedaan.

Geen zorgen, wij helpen je graag goed op weg naar de beste koop.

Hieronder bespreken we eerst de belangrijkste aandachtspunten en daarna de beste opties.

Voetsteunen voor opstappen

Wanneer je een power tower koopt is het handig als deze beschikt over voetsteunen.

Op deze manier is het makkelijker om bijvoorbeeld bij de pull up bar te komen wanneer je gaat optrekken.

Maar ook tijdens het dippen en het uitvoeren van leg raises is het handig, zowel bij het op- als afstappen.

voetsteunen

In hoogte verstelbaar?

Bij sommige power towers zijn de dip bars op hoogte verstelbaar. Dit is echter geen must-have functie, maar het kan handig zijn wanneer je wilt kunnen variëren in hoogte.

Koop je een power tower die niet verstelbaar is? Zorg dan dat je zeker weet dat het de voor jou gewenste hoogte heeft.

Zeker voor personen die wat langer zijn dan gemiddeld is dit een belangrijk aandachtspunt.

Bekleding en kussens

De rugleuning van een powertower is vrijwel altijd voorzien van een kussen. Belangrijk is dat deze van goede kwaliteit is.

Dit is namelijk het materiaal dat vaak als eerste kan gaan slijten. Ook is het gewenst dat de armleuningen zijn voorzien van kussentjes.

Wanneer je leg raises maakt zonder kussentjes op de leuningen kan het namelijk onprettig voelen. En dit wil jij jezelf en/of je klanten niet aandoen.

Handvatten

De handvatten zij vrijwel altijd twee-delig. Twee uitsparingen staan rechtop en 2 staan er verticaal en horizontaal.

De handvatten die horizontaal staan zijn bedoeld om op te dippen en degene die verticaal staan zijn bedoeld om beet te houden tijdens het trainen van de buikspieren.

handgrepen

Wanneer je een power tower koopt heb je het liefst dat deze handvatten zijn voorzien van een goede laag rubber of schuim.

Deze moeten je voldoende grip geven tijdens het doen van dips, ook wanneer je handen zweterig zijn.

Extra functies

Wanneer je graag extra functies wilt hebben op een power tower is dit ook mogelijk.

Sommige uitvoeringen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een extra kabelsysteem of uitklapbare bank voor nóg meer functionaliteit.

Ook is het soms mogelijk om de tower uit te breiden met aanvullende trainingsunits.

Kwaliteit van het frame

De kwaliteit van het frame is erg belangrijk. Je kunt het beste kiezen voor een frame dat bestaat uit roestvrij staal met een goede afwerking.

De kwaliteit van het frame zal in grote mate de stevigheid bepalen. Ook is dit van invloed op het comfort dat het toestel je biedt tijdens het trainen.

Aangezien je oefeningen met je eigen lichaamsgewicht erop doet is het belangrijk om vertrouwen te hebben in het materiaal waarmee je traint.

Montage

De meeste towers zullen erg gemakkelijk zijn om te monteren.

Echter, wanneer je hier geen tijd of zin voor hebt is het in sommige gevallen ook mogelijk om dit te laten doen. Dit verschilt per aanbieder.

Trainen met een power tower

Zoals gezegd is de power tower een multifunctioneel apparaat. Het wordt dan ook gekocht voor verschillende redenen.

De reden dat het zo populair is onder thuissporters, is om het feit dat het heel veel ruimte bespaard.

Het is namelijk een optrekstang, dipbar én buikspierapparaat in één.

Maar welke oefeningen kun je er allemaal mee doen?

Hieronder bespreken we de belangrijkste oefeningen die je uit kunt voeren op de krachttoren.

Dips

body-solid-tower

Aangezien de power tower voorzien is een een dipstation is het uitermate geschikt om dips op de maken. Zowel de tricep dips als chest dips.

Het verschil hiertussen is dat je bij de chest dips wat meer voorover leunt met je bovenlichaam, zodat er meer spanning op je borstspieren komt te staan.

Als je een power tower koopt met opstapjes erop kun je er gemakkelijk opstappen en gebruik maken van het dipping station.

Bovendien is het ook veiliger om er weer af te stappen zodra je klaar bent met het dippen. Om deze oefening zwaarder te maken kun je gebruik maken van een dipping belt.

Pull ups

Wanneer je in het bezit bent van een power tower heb je geen pull up bar meer nodig, deze zit er namelijk al aan.

Je kunt er zowel pull ups als chin ups mee maken. Bij de chin ups wijzen je vingers naar jou toe (onderhandse greep) en bij de pull ups wijzen je vingers van je af (bovenhandse greep).

De pull up is één van de beste oefeningen voor je rugspieren en ook je biceps worden hiermee aangesproken. Het is dan ook een erg effectieve oefening om kracht én spiermassa mee op te bouwen.

Leg raises

legraises

De power tower is uitermate geschikt om leg raises op te maken. Dit is dan ook een functie waarvoor het toestel erg vaak gebruikt wordt.

Natuurlijk kun je ook leg raises maken met een pull up bar, maar het verschil is dat je hieraan moet hangen en dus minder geschikt is voor beginners.

Met de power tower kun je dus leg raises maken zónder je bovenlichaam te belasten. Je hoeft namelijk niet te uit te hangen en je eigen lichaamsgewicht te dragen.

Wanneer je een goede power tower hebt, is deze voorzien van kussentjes waar je je armen op kunt laten steunen. Dit maakt de oefening een stuk comfortabeler.

Push-ups

push-up

Veel power towers zijn aan de onderkant voorzien van speciale steunen, die geschikt zijn om push ups te maken.

Super sets

Super sets zijn sets van verschillende oefeningen die je vlak na elkaar doet, zonder rust tussendoor te nemen. Het doel van deze super sets is om ten eerste méér calorieën te verbranden, doordat je hartslag hoog blijft gedurende de training.

Een andere reden waarom er vaak voor wordt gekozen om dit soort sets te doen, is omdat het je een hoop tijd bespaard. Je kunt de training namelijk veel sneller voltooien dan wanneer je tussen elke set rust houdt.

De power tower is het ideale middel om deze sets mee uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld het optrekken en het dippen met elkaar afwisselen.

Je bent dan ook geen tijd meer kwijt aan het wisselen van apparaat, aangezien je dit op dezelfde power tower doet.

Training uitbreiden met weerstandsbanden

Met behulp van weerstandsbanden wordt het mogelijk om nóg veel meer oefeningen met de power tower te doen.

Je kunt de oefening zo gek niet bedenken of je kunt het doen wanneer je zowel een weerstandsband als een power tower tot je beschikking hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld deadliften, back rows maken, of triceps extensions doen.

Je kunt de band bevestigen op meerdere plekken aan de power tower. Ook TRX suspension trainers vergroten de trainingsmogelijkheden enorm.

Onze vergelijkingsvideo

Vergelijkingstabel

Wil je nogmaals onze best geselecteerde producten bekijken om tot een goede keuze te komen? Bekijk dan hieronder de vergelijkingstabel om de belangrijkste specificaties nogmaals te checken:

Power towerHoogteMax. belastbaar
gewicht
Adviesprijs
1. Tunturi PT60220 cm120 kg€359,00
2. VirtuFit230 cm180 kg€229,00
3. GorillaSports220 cm120 kg€299,99
4. Senz Sports P2000220 cm150 kg€399,00
5. Domyos213 cm150 kg€199,99
6. Body Solid Fusion209 cm150 kg€650,00
7. Powertec L-CDA220 cm230 kg€899,00
Adviesprijs kan afwijken van huidige prijs i.v.m. aanbiedingen en/of prijswijzigingen.

Waar kopen?

De power towers zijn te verkrijgen in meerdere sportwinkels. Wanneer je exact weet wat je zoekt kun je deze prima online bestellen. Dit scheelt je een hoop gedoe aangezien ze aan de deur bezorgd worden.

Bekijk en vergelijk het complete aanbod hieronder:

Fitwinkel.nlAanbod bekijken >>
Fitnessapparaat.nlAanbod bekijken >>
Gorillasports.nlAanbod bekijken >>
Fitnesskoerier.nlAanbod bekijken >>
Betersport.nlAanbod bekijken >>
Bol.comAanbod bekijken >>
Veelgestelde vragen


Meer krachttoestellen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *