Dip Belt kopen? Onze top 7 beste dip riemen (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 16, 2024

dip belt dip riem kopen
dip belt dip riem kopen

Wil jij jouw trainingen naar een hoger niveau brengen met behulp van een dip belt? In dit artikel ontdek je waar een dipping belt goed voor is én vergelijk je de 7 beste dip riemen die je kunt kopen.

Dit zijn de 7 beste dip belts (in het kort)

Deze 7 dip riemen kwamen als beste uit onze test:

  1. Reeva dip belt
  2. Gorilla Sports Dip Gordel
  3. Tunturi EVA Dip belt
  4. Thor Athletics Dipping Belt
  5. StreetGains Dipping Riem
  6. Gorilla Wear Nylon Dip Belt
  7. ATX Dip Belt

De beste dip belts vergeleken

Als je een dip belt koopt is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Maar waar koop je nou een goede dip belt? Je kunt ze in veel sportzaken wel kopen , of online bestellen.

Het beste is als een dip belt al voorgevormd is, zodat deze goed om je lichaam heen past.

Hieronder kun je de beste opties met elkaar vergelijken:

1. Reeva dip belt

reeva_dip_belt

Deze riem is uitstekend geschikt voor fitness en crossfit trainingen. Het is voorzien van een sterke ketting van roestvast staal.

Ook is de gordel al voorgevormd, zodat hij comfortabel om je middel heen zit. Wel zo fijn als je met zware gewichten traint!

Klik hieronder en bekijk de beste prijs:
2. Gorilla Sports Dip Gordel

gorilla_sports_dip_gordel

Bij deze dipping belt van het bekende merk Gorilla Sports is er veel rekening gehouden met het comfort van de sporter.

Zo is het rugvlak extra breed en is het mogelijk om hem (met de hand) te wassen. De belt is gemaakt van elastisch nylonweefsel, wat super sterk is. Niet voor niets is de maximum draaglast maar liefst 100 kg.

Klik hieronder en bekijk de laagste prijs:
3. Tunturi EVA Dip belt

tunturi_eva_dip_belt

Een stevige betrouwbare riem, met een massieve ketting. Dat is hoe we deze dip riem van Tunturi het liefst omschrijven.

De metalen ketting garandeert je maximale veiligheid en is bovendien extreem duurzaam. De riem weegt slechts zo’n halve kilo, maar is toch erg zwaar belastbaar.

Klik hieronder voor de beste deal:
4. Thor Athletics Dipping Belt

dipgordel thor athletics

Deze dip gordel van Thor Athletics is comfortabel, stevig en duurzaam. De riem is gemaakt van extra dik neopreen. Ook de ketting is extra verstevigd.

Het is dus zeer geschikt om zwaardere gewichten aan te hangen (tot 100 kg). Bovendien is de riem multifunctioneel. Het is bijvoorbeeld ook geschikt om push-ups met gewicht mee te doen.

De voordeligste prijs bekijk je hieronder:
5. StreetGains Dipping Riem

dipping belt street gains

De dipping riem van StreetGains is een geweldige dip belt om trainingen mee te verzwaren. Niet voor niets gebruiken veel krachtsporters dit product tijdens hun workout.

Allereerst is deze dip belt gemaakt van slijtvast materiaal. Hierdoor kun je dit product lange tijd gebruiken met zwaar gewicht zonder dat deze slijt.

Ook kun je deze dip belt belasten met zware gewichten. Dit product is namelijk gemaakt om ook professionele en zware schijven te kunnen dragen.

Tenslotte is deze dip belt 82 cm lang en makkelijk om je middel te bevestigen. Hierdoor kan iedere sporter, met overgewicht of niet, dit product gebruiken.
6. Gorilla Wear Nylon Dip Belt

gorilla wear dip belt

Deze mooi afgewerkte dip belt van Gorilla Wear is een topproduct voor intensieve krachttrainingen. Naast de mooie uitstraling is deze dip belt namelijk ook zeer degelijk en stevig.

Allereerst kun je deze dip belt zonder problemen gebruiken in combinatie met zware gewichten. De ketting is namelijk stevig genoeg om gewichten van 100 kg te dragen.

Verder is de dip belt comfortabel om je middel te binden. Je zult tijdens zware trainingen dus geen last krijgen van de dipping riem.

Tenslotte is deze dipping riem door elke sporter te gebruiken. Het product is namelijk gemaakt als zogeheten ‘one size fits all’ product.
7. ATX Dip Belt

dipbelt atx

Deze dip belt van ATX is een product dat ook voor professioneel gebruik is gemaakt. Veel ervaren krachtsporters gebruiken deze dip belt namelijk tijdens bijvoorbeeld powerlift oefeningen.

Allereerst is deze dip belt gemaakt van slijtvast nylon. Hierdoor is het geen probleem om veel herhalingen met zware gewichten te doen.

Verder is het middenstuk van deze dipping riem 10 cm breed. Deze breedte zorgt ervoor dat het comfort tijdens je training optimaal blijft.

Tenslotte is de dip riem van ATX erg makkelijk op te vouwen. Hierdoor neem je het product makkelijk mee naar de sportschool, bijvoorbeeld in je sporttas.
Wat is een dip belt?

dipbelt-gewicht

Een dip belt heeft meerdere benamingen. Veel voorkomende benamingen zijn:

  • Dipping belt
  • Dip riem
  • Dip gordel

Het is een riem die je om je middel kunt hangen. Je kunt aan de ketting extra gewicht toevoegen. Bijvoorbeeld een halterschijf of kettlebell.

Dit extra gewicht zorgt ervoor dat jij jezelf kunt blijven uitdagen en sterker blijft worden.

Dips voer je namelijk uit met je eigen lichaamsgewicht en je kunt het gewicht dus moeilijk verhogen zonder belt.

dipbelt-omdoen

Je zou een dumbbell tussen je voeten kunnen klemmen, maar dit is verre van ideaal. Daarnaast is het vrijwel niet te doen om dit met een zwaardere dumbell te doen.

Dip belts bieden dus een prima oplossing voor dit probleem. Daarnaast kun je ze ook gebruiken voor pull ups.

Een van de weinige geschikte alternatieven is een gewichtsvest. Echter geven de meesten toch de voorkeur aan de dipping riem.Meer materiaal:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

BartvWG · april 7, 2023 op 2:31 pm

Hoi,

Kan je de belt van Wolfpack testen? Het is een vrij nieuwe brand dus ik kan nergens reviews of recensies vinden.

Thanks!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *