Beste krachtstation voor thuis – Top 7 (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 16, 2024

krachtstations voor thuis
krachtstations voor thuis

Ben jij op zoek naar het beste krachstation voor thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze personal trainers en productspecialisten hebben namelijk een analyse gemaakt voor onze lezers.

Na een grondig onderzoek hebben we deze pagina voor je samengesteld, die je helpt bij het vinden van het juiste krachtstation.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over krachtstations. Ook bekijk en vergelijk je direct de beste opties uit onze test!

Bovendien bespreken we de belangrijkste aandachtspunten en geven we je extra tips voor het kopen van een krachtstation.

Beste krachtstations voor thuis – Vergelijk onze top 7

Wij deden voor jou de ultieme test en gingen op zoek naar de beste multifunctionele krachtstations.

Hieronder vind je meer informatie over de 7 beste opties voor thuissporters. Eerst in een handige vergelijkingstabel en vervolgens per product een uitgebreide toelichting.

KrachtstationGewicht van gewichtsstapelGewicht uitbreidbaar?Zitvlak verstelbaar?Rugleuning verstelbaar?AfmetingenAdviesprijs
1. Focus Fitness Unit 670 kgNeeJaNee149x102x198 cm€ 875,-
2. VirtuFit Homegym KH167,5 kgNeeNeeNee173x106x207 cm€ 699,-
3. Finnlo Autark 6000100 kgNeeJaJa193x215x223 cm€ 2799,-
4. Finnlo Maximum Inspire75 kgJaJaJa163x105x213 cm€ 2299,-
5. Bowflex Extreme 2 SE95 kgNeeJaNee148x125x211 cm€ 999,-
6. Powertec WB-MSExclusief gewichtenJaJaJa305x183x198 cm€ 1995,-
7. Body-Solid Fusion 60095 kgNeeJaJa188x130x211 cm€ 3395,-
Let op; Adviesprijs kan afwijken van huidige beste prijs.


1. Focus Fitness Unit 6 – Het allerbeste krachtstation

focus fitness unit 6 - beste krachtstation

De unit 6 is een degelijk multifunctioneel krachtstation van het Nederlandse fitnessmerk Focus Fitness. Het is verkrijgbaar voor een erg lage prijs.

De home gym is weliswaar wat minder zwaar belastbaar en heeft wat minder trainingsmogelijkheden met de bovenstaande opties.

Máár als we puur kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding dan kunnen we absoluut niet om de Unit 6 heen.

Het is het beste krachtstation voor thuis als je een wat kleiner budget tot je beschikking hebt. Deze home gym kan dan ook prima gebruikt worden voor een volledige en intensieve full body workout.

Omdat de Unit 6 als het beste goedkope krachtstation voor thuis wordt gezien werden wij nieuwsgierig. We schreven dan ook een review over dit toestel.

Lees hier onze Focus Fitness Unit 6 review of klik hieronder om direct de beste prijs te bekijken:
2. VirtuFit Krachtstation Homegym KH1 – Beste budget optie

beste_krachtstation_budget

Zoek je een betaalbaar krachtstation met genoeg mogelijkheden? Dan is de KH1 home gym van het Nederlandse merk VirtuFit zeker een goede mogelijkheid.

Waarom? Omdat je met dit multifunctionele krachtstation vrijwel iedere belangrijke oefening kunt doen. Bovendien is het een lekker compact krachtstation voor bij jou thuis. Ook in de kleinere ruimtes kun je hem dus uitstekend gebruiken.

Dat deze homegym goed in de smaak valt bij zijn gebruikers mag duidelijk zijn. Niet voor niets won het toestel maar liefst 5 keer de Best Reviewed Award.

Mocht je wat langer zijn (langer dan 1,90m), houd er dan wel goed rekening mee dat niet alles op dit toestel verstelbaar is.

Ook moet je weten dat de kussens op bijvoorbeeld de beenrol wat dunner zijn. Dat kan iets minder prettig aanvoelen.

Desalniettemin zien wij dit als het allerbeste multifunctionele fitness station op budget! Je vind meer informatie in deze review, of via onderstaande knop:
3. Finnlo Autark 6000 – Beste professionele krachtstation

finnlo-autark-6000-multigym_thuis_professioneel

Zonder ook maar enige twijfel is dit het beste krachtstation dat je je maar kunt wensen. Wat dit krachtstation onderscheidt van de rest? Simpel, de vele mogelijkheden en trainingsfuncties die deze homegym biedt is echt ongekend.

Zoals gezegd focussen de meeste krachtstations zich voornamelijk op het bovenlichaam, maar de Finnlo Autark 6000 heeft ook alle benodigde trainingsfuncties voor de benen. Het station is uitgerust met onder andere een mogelijkheid voor leg extensions én hamstring curls.

Verder kun je elke spiergroep van het lichaam volledig aanpakken. Het station is namelijk uitgerust met een chestpress, shoulderpress, back row, en een uitgebreid kabelstation waar je allerlei oefeningen op kunt doen.

De zitting en leuning zijn beide goed verstelbaar, zodat je altijd met een goede techniek traint. Ook voor langere mensen komt dit goed uit.

De gewichtsstapel gaat tot maximaal 100 kilo, en gaat steeds omhoog in stapjes van 5 kilo. Zo bouw je jouw kracht dus stapsgewijs op. Uitbreiding van de gewichtsstapel is helaas niet mogelijk.

Het is geen goedkoop krachtstation, maar gezien de hoge kwaliteit is dit multistation de prijs meer dan waard.

Hecht je dus veel waarde aan de beste kwaliteit fitness apparatuur? Dan is de Finnlo Autark 6000 zeker de beste optie.
4. Finnlo Maximum Inspire – M1

finnlo-maximum-inspire-m1-multigym

Zoek je een multifunctioneel fitnessapparaat om al je spiergroepen mee te trainen? En train je graag met kabels? Dan is dit station voor jou op het lijf geschreven.

Deze veelzijdige trainingsmaat heeft namelijk maar liefst 6 pulleys, die allemaal verstelbaar zijn. Zo kun jij jouw spieren dus werkelijk vanuit iedere hoek aanpakken.

De flinke gewichtsstapel bevat 75 kg aan gewichtsschijven, wat voor de meesten ruim genoeg is. Mocht je nou héél sterk zijn, dan kun je dit altijd nog uitbreiden met 25 kg extra. Zo raak je dus nooit uitgetraind.

Het station is goed verstelbaar, zo is de zitting bijvoorbeeld te verstellen in 9 verschillende standen, waardoor het zowel voor kortere als lange mensen geschikt is.

Ten slotte is het krachtapparaat lekker compact en vrijwel onderhoudsvrij. Ook dat komt thuis goed van pas!
5. Bowflex Extreme 2 SE Homegym

bowflex_extreme_2_se_homegym

Een ander goed krachtstation voor thuis vinden wij dit multifunctionele fitnesstoestel van Bowflex. Het gaat hier om een robuuste homegym van roestvrij staal. Ook in een ietwat vochtige garage kun je hem dus prima gebruiken.

Ook op dit station wordt veelvuldig van kabels gebruik gemaakt. Dankzij deze kabels zijn de trainingsmogelijkheden echt oneindig.

Zo kun je er zelfs mee squatten! Dat kan je van maar weinig andere homegyms zeggen.. Ideaal voor iedereen die thuis een ware fullbody workout wilt doen!

Volgens Bowflex kun je er ruim 70 oefeningen mee doen. Uit ervaring weten wij echter dat dit er nóg meer zijn. Meer dan genoeg keus dus; je komt niets tekort.

Aangezien dit toestel multifunctioneel is, scherp geprijsd is, én een fijn formaat heeft, is het een absolute topper.

Bovendien kun je hem ook nog eens uitbreiden voor nóg meer trainingsmogelijkheden.
6. Powertec WB-MS

powertec-wb-ms

De Powertec WB-MS is het best verkochte krachtstation ter wereld. Wat maakt de Powertec zo goed? Door de vele oefeningen die je er mee kunt doen.

Je kunt er volgens de boekjes 30 kracht oefeningen mee doen, en met een beetje creativiteit en extra dumbellsdenken kun je er nog véél meer doen.

Het is eigenlijk ongekend dat je al je spieren in je lichaam volledig kunt trainen met één station. Qua press oefeningen kun je voor je schouders de shoulder press en incline press doen.

 • Voor de Borst: benchpress: decline, incline en small grip.
 • Rug: Lat pulldown, seated row, one arm row, shrugs
 • Benen: Lunge, squat, stiff leg deadlift, calf raise
 • Triceps: Pushdown, tricep extensie
 • Biceps: Bicep curls in allerlei combinaties

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die dit station biedt.

De powertec is verkrijgbaar in het zwart of geel met zwart en is gemaakt van stevig massief staal. Ook kussens van de bankjes zijn van goede kwaliteit en zitten comfortabel. Enige nadeel van dit station is dat de gewichten niet inclusief zijn.
7. Body-Solid Fusion 600

body-solid

De Body-Solid Fusion kenmerkt zich het mooie design en de goede kwaliteit. Dankzij de relatief kleine afmetingen vergeleken met andere krachstations is het een ideaal apparaat voor in huis.

Volgens het boekje kun je meer dan 60 oefeningen uitvoeren voor hele lichaam. Alle oefeningen kun je doen met kabels en insteek gewichten, je hoeft dus geen losse gewichten erbij te kopen.

Je kunt je benen trainen met de leg extension en hamstring curl. Ook de chestpress en back row ontbreken uiteraard niet. Ik vind het kabel systeem vergelijkbaar met dat van Technogym, waar ik goede ervaringen mee heb.

Wil je dus een fitness station voor thuis met niet al te grote afmetingen maar toch alle mogelijke trainings functionalieiten? Dan is de Fusion 600 een uitstekende keuze.

Bovendien wordt de Fusion 600 bij bestelling gratis geleverd en gemonteerd, ook op verdiepingen.
Waarom een krachtstation voor thuis?

krachtstation-voor-thuis

Waarom is een krachtstation voor thuis zo handig? In dit artikel lees je alle voordelen van krachtstations bij jouw thuis.

Daarnaast ontdek je de verschillen en alle punten waar jij op moet letten bij het kopen van een krachtstation.

Multifunctioneel fitnessapparaat (alles-in-1)

Wat is een krachtstation nou eigenlijk precies? Je kunt het zien als een alles-in-1 fitness apparaat. Het wordt meestal een krachtstation, homegym of fitness station genoemd.

Je hebt ze vast wel eens gezien in een hotel, wealthcenter of misschien zelfs bij iemand thuis.

Het zijn eigenlijk meerdere kracht apparaten samengevoegd in één station. Dit biedt natuurlijk vele voordelen en dan met name de multifunctionaliteit die het krachtstation biedt.

Ideaal voor thuis

Het krachtstation is natuurlijk enorm handig voor thuis. Als jij op zoek bent naar een krachtstation is de kans groot dat je:

 • Niet in een openbare sportschool wilt trainen
 • Geen sportschool abonnement wilt afsluiten
 • Tijd wilt besparen door thuis te trainen
 • Een eigen home gym wilt hebben

Alle bovenstaande punten zijn natuurlijk goede redenen om een krachtstation voor thuis aan te schaffen.

Ik kan me goed voorstellen dat je er een hekel aan hebt om in de sportschool te moeten wachten tot een bepaald apparaat vrij is, om er vervolgens braaf je handdoekje over heen te leggen en je ding te kunnen doen.

krachtstation-thuis

Wat te denken van mensen die constant maar op hun telefoon zitten, terwijl jij wacht op het betreffende apparaat. En dan heb ik het nog niet eens over de muziek die er in de sportscholen wordt gedraait.

Grote kans dat jij veel liever thuis je trainingen doet, nietwaar?

Tijd besparen

krachtstation-in-huis

Daarnaast is het qua tijd gewoon veel efficiënter om thuis te trainen, in plaats van eerst nog naar de sportschool te moeten gaan, wat je misschien ook nog eens brandstof kost als jij met de auto gaat.

Met een fitness station kun jij thuis je work out doen wanneer het jou uitkomt.

Of jij het nou het liefst ‘s ochtends sport, of ‘s avonds laat. Jij kunt sporten wanneer het jou uitkomt zodra je een eigen homegym hebt.

We leven nou eenmaal in een tijdperk dat het leven steeds drukker wordt. Hoe handig is het dan om tijd te kunnen besparen op ‘verplichtingen’ als sporten.

Geld besparen met een krachtstation

Met een krachtstation in huis bespaar je dus niet alleen tijd en energie, maar ook nog eens geld. Ik hoor je denken: hoe kun je nou geld besparen bij het aanschaffen van zo’n duur apparaat?

Een sportschool abonnement kost al gauw 25 euro per maand. Op jaarbasis is dit dus al 300 euro. Als je met de auto er heen gaat komen de brandstof kosten er ook nog eens bij.

Is het niet binnen één jaar, dan heb jij de investering er binnen 2 jaar wel uit. Dus ook de aanschaf prijs moet niet als een obstakel ervaren worden aangezien je normaal gesproken de sportschool betaald om daar te mogen sporten.

Alle oefeningen in huis met slechts één apparaat

Het is natuurlijk heerlijk om thuis te kunnen trainen. Maar dan dient zich het volgende probleem voor: Thuis kun je toch niet alles doen? Tenminste dat is wat je vaak hoort.

Hier zit een kern van waarheid in. Je kunt thuis namelijk geen volledige work out doen als jij niet de juiste apparatuur hebt staan. Met een multifunctioneel krachtstation kun jij thuis wél je hele lichaam trainen.

Naast een krachtstation is het voor gevorderde sporters aangeraden om ook losse gewichten in je homegym te hebben. Met losse gewichten train je namelijk nóg intensiever en effectiever.

row-fitness

Als beginnende krachtsporter kun je prima beginnen op een krachtstation of ander apparaat om vervolgens steeds meer af te wisselen met losse dumbells, het is ten allen tijde aanbevolen om trainen op krachtstations en losse gewichten af te wisselen met elkaar, voor het beste resultaat.

Wil je fitter worden, sterker worden, of simpelweg gezond blijven? Dan is krachttraining de absolute key voor deze doelen. Daarnaast zorgt krachttraining er ook nog eens voor dat je goed in je vel zit.

Werk je het liefst aan een betere conditie? Heel goed, maar ik raad aan om er altijd krachttraining naast te doen. Dit zorgt voor een gezonder en sterker lichaam, en voorkomt blessures tijdens jouw duursport. Naast een krachtstation zou je dan ook kunnen kijken voor een cardio apparaat voor in jouw homegym.

Tips bij het kiezen van een krachtstation

Voordat je je eigen homegym besteld is het aan te raden om voor jezelf te bepalen naar wat voor krachtstation je op zoek bent.

Je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten. Dus wat is nou de beste keuze voor jou?

Afmetingen en ruimte

De eerste stap is om te bepalen waar jij je nieuwste aanwinst wilt gaan neerzetten. Misschien heb je al genoeg ruimte thuis, bijvoorbeeld in je garage.

Misschien heb je zelfs al een thuisfitness en is het krachtstation een aanvulling. Als je nog niet weet waar je het apparaat wilt gaan neerzetten moet je dit dus eerst bepalen.

body-solid

Belangrijk daarbij is om rekening te houden met wat extra bewegingsruimte er omheen. Ik zou er zeker voor kiezen om minimaal een straal van één meter bewegingsruimte om je krachtstation heen te houden.

Hou er ook rekening mee dat je veel homegyms kunt uitbreiden. Je kunt hier extra elementen aan toevoegen, wat dus ook weer ruimte kost. Weet je dus al dat je wilt gaan uitbreiden? Houd dan extra ruimte over.

Trainingsfuncties krachtstation

Één van de belangrijkste dingen om jezelf af te vragen alvorens het kopen van een krachtstation is: wat voor functies moet het station hebben? De functies lopen namelijk aardig uiteen in een divers aanbod.

Ben je al een ervaren krachtrainer? Dan kun je waarschijnlijk met de meeste stations wel uit de voeten.

Met een beetje creativiteit en kennis kun je met een krachtstation ongelofelijk veel oefeningen doen. Zeker als het apparaat beschikt over een kabelstation kun je hier enorm in variëren.

Voor een beginnende krachtsporter is het echter aan te raden om te zoeken naar een homegym die sowieso beschikt over een press element. Oftwel een apparaat dat je van je af duwt, om zo je borst en triceps te trainen.

Daarnaast is een pull element ook belangrijk. Dit is meestal in de vorm van een lat pulldown. Dit is een kabel waar je een handgrip naar keuze aan kunt hangen en naar je toe kunt trekken van boven naar beneden. Hiermee train je je rug en biceps.

De meeste trainingsstations zijn voornamelijk bedoeld om het bovenlichaam mee te trainen. Wil jij ook je benen kunnen trainen op een krachtstation? Zorg er dan voor dat ‘t station deze functies heeft.

Sommige stations hebben namelijk een leg extension en curl element. Dit is een beenrol waarmee je het gewicht naar boven brengt of naar beneden duwt.

Hier train je je quadriceps en hamstrings mee. Bij sommige uitvoeringen zit er zelfs een leg press op.

hamtringcurl-thuis

Gewichten

Het is belangrijk om te weten wat het maximale gewicht van het krachtstation is. Ben je al een ervaren krachtsporter? dan moet je er voor zorgen dat je wel zwaar genoeg kunt blijven trainen.

Als beginner is het ook de bedoeling dat je steeds sterker gaat worden (anders doe je iets fout). Let er dus op dat het maximale gewicht hoog genoeg is, zodat jij je trainingen steeds zwaarder kunt maken.

De krachtstations die ik in dit artikel heb uitgelicht hebben trouwens allemaal voldoende gewicht, dus daar hoef je niet over in te zitten.

Het is ook mogelijk om een krachtstation met extra gewichten te kopen, zodat je jouw mogelijkheden nog eens vergroot.

Aandachtspunten

Beste krachtstations thuis

Waar moet je op letten bij het kopen van een homegym? Hieronder vind je de belangrijkste:

 • Afmetingen: Zoals eerder vermeldt is het belangrijk eerst de afmetingen te weten en of dit past in de desbetreffende ruimte.
 • Gewicht van het station zelf: Vooral van toepassing als je het krachtstation wilt plaatsen op een verdieping, zoals bijvoorbeeld op zolder.
 • Is de homegym uit te breiden? Vermoedelijk wil jij na een tijdje nog meer trainingsmogelijkheden voor in je homegym hebben. Veel krachtstations zijn uit te breiden.
 • Bekleding van de bankjes: het frame is meestal wel sterk genoeg om levenslang mee te kunnen gaan. Vaak zijn het de bankjes die eerder kapot gaan. Goede kwaliteit is dus belangrijk.
 • Prijs: Afhankelijk van je budget, duurder is niet per sé altijd beter. Maar goedkopere stations zijn vaak van mindere kwaliteit.
 • Duurzaamheid en kwaliteit: Een heel belangrijk aspect bij een grote aankoop. Je wilt een apparaat hebben van duurzame kwaliteit.
 • Duur van garantie: Je wilt altijd goede garantie voorwaarden. Het beste is om levenslange garantie op het frame te krijgen.
 • Uit hoeveel trainingselementen bestaat het station? Met enige creativiteit en ervaring kun je met elk krachtstation een heleboel oefeningen verzinnen. Echter is het wel van belang dat het station voldoende trainingselementen heeft. Met name voor de grote spiergroepen. Een multifunctioneel station is dus gewenst.
 • Bijgeleverde trainingsattributen: Het is handig als trainingsattributen zoals handvaten voor aan de kabels er al bijzitten. Anders zou je deze er los bij moeten kopen.
 • Insteek gewicht of losse gewichten? Er zijn homegyms waarbij je het gewicht kunt bepalen met een insteek pen, en er zijn stations waarbij je losse gewichten nodig hebt. Houdt er rekening mee dat deze losse gewichten meestal niet inclusief het station zijn.
 • Montage: Houd er rekening mee dat het best wel wat werk is om het station te monteren. Het kan natuurlijk niet in zijn geheel vervoerd worden. Heb je hier zelf geen zin in? Dan kun je dit soms laten doen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om rekening mee te houden, dit zijn slechts de belangrijkste aspecten.

Jij hebt het geluk dat ik al de beste krachtstations voor jou heb uitgezocht. Je kunt dus een keuze maken uit de beste homegyms die er zijn. Zónder hier zelf lang naar te hoeven zoeken.

Onze selectie van de beste krachtstations voor thuis is o.a. gebaseerd op bovenstaande aandachtspunten.

Onze advies video met aandachtspunten

In het filmpje hieronder worden de belangrijkste aandachtspunten en tips nog eens toegelicht.


Verkooppunten

Hieronder vergelijk je direct het aanbod van de beste winkels die krachtstations verkopen:

FitwinkelBekijk het aanbod
BetersportBekijk het aanbod
FitnesskoerierBekijk het aanbod
DecathlonBekijk het aanbod
Gorilla SportsBekijk het aanbod
Bol.comBekijk het aanbod


Veelgestelde vragen

Wat is een goed professioneel krachtstation voor thuis?

Wil je een krachtstation voor professioneel gebruik kopen? Dan is het belangrijk dat je een multistation koopt die zwaar en intensief belastbaar is. Een professioneel station kun je thuis gebruiken, maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld hotels of personal trainer studio’s. Op dit moment is de Finnlo Autark 6000 de beste optie.

Hoeveel kost een krachtstation?

De prijs van een homegym voor thuisgebruik ligt tussen de 500 en 6000 euro. Als je kiest voor een groot multifunctioneel station van professionele kwaliteit, lopen de prijzen zelfs op tot 14 duizend euro. De prijzen variëren dus enorm, evenals de kwaliteit. Voor minder dan 1000 euro koop je echter een goed en multifunctioneel station in huis.

Wat is het beste alternatief voor een homegym?

Het beste alternatief voor een krachtstation is een fitness rack, aangezien deze ook erg veelzijdig is in gebruik. Ook een multifunctionele trainingsbank is een mogelijkheid.


Heb je naast een krachtstation nog behoefte aan een ander soort krachtapparaat of wellicht een cardio apparaat? Bekijk dan eens een van de volgende koopgidsen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

Pakkend · mei 21, 2024 op 6:22 am

Thuis trainen is echt het beste wat er is! Met corona ben ik ermee begonnen en ik zou echt nooit meer terug willen. Het scheelt alleen al zoveel tijd om niet naar de gym te hoeven, je daar dan om te kleden, etc.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *