Krachtstation goedkoop kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 19, 2024

tunturi-krachtstation-goedkoop
tunturi-krachtstation-goedkoop

Een goedkoop krachtstation dat óók nog eens voorzien is van goede specificaties en veel mogelijkheden?

Dit is waar veel mensen naar op zoek zijn. Maar bij een goedkoop krachtstation is het belangrijk dat deze voldoet aan de verwachtingen.

Daarom gingen wij op zoek naar de goedkoopste krachtstations van goede kwaliteit. Bekijk en vergelijk de beste mogelijkheden in dit artikel.

Goedkope krachtstations van goede kwaliteit

Een krachtstation voor een lage prijs, maar tóch van goede kwaliteit kopen? Bekijk de beste mogelijkheden hieronder.

Focus Fitness Unit 2

unit-3-station

De Focus Fitness Unit 2 is een spotgoedkoop krachtstation, maar toch erg functioneel. Je kunt er meer dan genoeg oefeningen mee doen, zowel met de kabels als met de trainingselementen.

Je kunt er uitstekend je bovenlichaam mee trainen. Zowel met de benchpress als met de lat pulley. Op papier kun je er 30 oefeningen mee doen, maar in de praktijk zijn dit er nog véél meer.

Bekijk onze Focus Fitness Unit 2 review of ga direct naar de beste prijs door op de knop hieronder te klikken:
Focus Fitness Unit 6

focus-fitness-unit-6

De Unit 6 is één van de populairdere krachtstations. Dit komt mede door de goedkope prijs en het handige gebruik. Het heeft een stapelgewicht dat je kunt verstellen met behulp van een pin zodat je geen extra schijven erbij hoeft te kopen.

Ook zijn de kabelaccesoires inclusief. Je hoeft dus niks extra aan te schaffen, waardoor een geen extra kosten bij komen. Het heeft een erg sterk frame en is aan alle kanten verstelbaar. Lees onze Focus Fitness unit 6 review of ga meteen naar de beste prijs via de knop hieronder:
Tunturi WT85

krachtstation-tunturi

De WT85 is weliswaar niet zo goedkoop als de bovenstaande krachtstations, maar het mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Het is een kwalitatief erg goed station dat bovendien weinig ruimte in beslag neemt.

Het weegt zelf slechts 85 kg, maar voorziet je toch van meer dan genoeg stabiliteit. Wanneer je een iets groter budget tot je beschikking hebt is de Tunturi WT85 een erg goede optie. Klik op de knop hieronder om naar de goedkoopste aanbieder te gaan:
Verschillen tussen een duur en een Goedkoop krachtstation

Wat duur is en wat goedkoop is zal verschillen per persoon. Welke prijs als goedkoop wordt gezien bij een krachtstation zal dan ook per persoonlijk budget verschillen.

De één vindt een station van 300 euro goedkoop en de ander vind 800 euro goedkoop.

De verschillen tussen de prijzen zijn vaak te wijten aan verschillende aspecten:

Mogelijkheden

Een duurder station zal vanzelfsprekend vaak voorzien zijn van meer functionaliteiten dan een wat goedkoper station.

Een goed krachtstation voor thuis koop je vaak omdat deze geschikt is om je hele lichaam mee te trainen en om daarbij een hoop ruimte te besparen.

Je hoeft nu namelijk niet voor elke spiergroep één apart apparaat te kopen.

Als je er voor kiest om een goedkoop krachtstation te kopen dan wil je natuurlijk natuurlijk dat deze zoveel mogelijk functionaliteiten heeft qua oefeningen, zodat je waar krijgt voor je geld.

Maximale belasting

Een goedkoop krachtstation heeft vaak een wat lagere maximale belasting. De maximale belastbaarheid van een toestel is vaak een graadmeter van de kwaliteit van het toestel.

Hoe hoger het te belasten is, hoe steviger het frame zal zijn en je dus uit kunt gaan van goede kwaliteit.

frame-unit-3

Ook het maximale gewicht wat de kabels kunnen houden is belangrijk voor je trainingen. Het kabelsysteem op het krachtstation gaat namelijk maar tot een bepaald gewicht.

Heb je al enige trainingservaring, dan dien je hier goed op te letten zodat dit gewicht niet te laag is voor je.

Accesoires en halterschijven

Kies je voor een plate loaded krachtstation? Dit is een krachtstation waarbij het gewicht toegevoegd wordt door middel van halterschijven.

Wanneer je hiervoor kiest dien je er rekening mee te houden dat er kosten bij gaan komen omdat je de halterschijven nodig hebt om te kunnen trainen.

accesoires

Ook de kabelaccesoires heb je nodig om te kunnen trainen. Wanneer deze niet inclusief zijn dan moet je deze erbij kopen en zul je niet zo goedkoop uitkomen als dat je verwacht had.

Daarom dien je niet alleen maar naar de prijs te kijken, maar ook naar de accesoires en trainingsmiddelen die je er nog meer voor nodig hebt.

Bij sommige krachtstations is alles al inclusief en komen er dan ook geen onverwachtse kosten bij.

Merk

Net zoals bij andere krachttraining apparatuur verschillen de prijzen sterk per merk. Bij krachtstations is dit dan ook niet anders. Een aantal bekende merken zijn:

Maar ook onder deze merken zijn er nog grote verschillen in prijs te vinden. Zo heeft Body-Solid bijvoorbeeld goedkope krachtstations van rond de 600 euro. Maar ook heeft dit merk stations tot ver boven de 1000 euro.

Het altijd aan te raden om een station van een gerenommeerd A-merk te kopen.

Een krachtstation goedkoop tweedehands kopen?

goedkoop-krachtstation

Als je momenteel opzoek bent naar een krachstation voor een goedkope prijs dan is de kans groot dat je al hebt overwogen om deze tweedehands te kopen, via marktplaats bijvoorbeeld.

Maar is dit nu wel zo’n goed plan?

Het blijft altijd een lastige afweging wanneer je iets wilt kopen voor een lage prijs. Bij een krachtstation is het advies om dit niet te doen. De veiligheid staat namelijk altijd voorop tijdens het trainen op een krachtstation.

Je wilt niet hebben dat er een kabel afbreekt of dat er ongelukken mee gebeuren.

Bovendien zijn er genoeg goedkope krachtstations te vinden die nieuw te verkrijgen zijn. Je hebt dan tenminste goede garantie en je bent verzekerd van goede kwaliteit.

Heb je tóch een erg goedkoop tweedehands krachtstation gezien en wil je deze kopen? Test deze dan altijd eerst zelf uit voordat je overgaat op het aanschaffen. Controleer het station verder op beschadigingen en gebreken.

Eventueel kun je garantievoorwaarden afspreken met de verkopende partij, maar meestal is dit niet mogelijk.

Relevante artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *