Goedkope fitnessapparatuur kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 26, 2023

goedkope-fitnessapparatuur
goedkope-fitnessapparatuur

Wil jij goedkope fitnessapparatuur kopen? Het kan best een lastige taak zijn om de goedkoopste fitness apparaten uit te zoeken.

In dit artikel helpen we jou daarom op weg. Dat doen we door te vertellen wat de allergoedkoopste fitnessapparatuur is en waar je deze kunt kopen.

Verschil tussen duur en goedkoop

goedkope-apparatuur-fitness

Als je van plan bent om fitnessapparatuur te gaan kopen voor een uitzonderlijk lage prijs let er dan goed op dat je hier uiteindelijk niet altijd goedkoper mee uit bent.

Wellicht ken je het spreekwoord: goedkoop is duurkoop, wat betekent dat als je ergens weinig voor betaald alsnog duurder uit kunt zijn, omdat het bijvoorbeeld sneller dan verwacht kapot gaat.

Niet alle apparaten zijn van even goede kwaliteit. Zeker wanneer je deze koopt voor een lage prijs dan loop je nou eenmaal het risico op een miskoop. Zoals bijvoorbeeld een apparaat met een korte levensduur.

Om je te behoeden voor miskopen vind je op deze pagina de beste mogelijkheden voor fitnessapparatuur voor goedkope prijzen én goede kwaliteit.

Wat is de allergoedkoopste fitness apparatuur? – Top 3

Als je benieuwd bent wat de aller goedkoopste alternatieven zijn dan vind je hieronder de top 3 goedkoopste materialen.

Dit zijn functionele, maar toch kleine materialen waarmee je uitstekend kunt trainen.

Ben je echter opzoek naar een wat groter apparaat voor een mooie prijs, zoals een crosstrainer of een loopband? Deze vind je verderop in dit artikel.

1. Pull up bars

goedkope-optrekstang

De prijzen van pull up bars (optrekstangen) die lopen nog behoorlijk uiteen. Maar dit is nog altijd één van de goedkoopste opties om een (bijna) complete workout te kunnen doen.

Met name voor de rugspieren is optrekken één van de betere oefeningen. Maar je kan niet alleen je bovenlichaam trainen met optrekstangen, ook de buikspieren kunnen worden aangepakt.

Een goede optrekstang die kan je al verkrijgen vanaf zo’n 30 euro.


2. Push up steunen

voorligsteun

De push up steunen zijn er in de eerste instantie voor bedoeld om mee op te drukken.

Je kunt de push-up beweging groter maken en je ontlast je polsen voor een groot deel tijdens het opdrukken.

Deze kleine fitness attributen zijn perfect om mee te nemen in je tas, om te gebruiken in de sportschool, of om bijvoorbeeld buiten te trainen.


3. Mini hometrainers

tunturi-mini-hometrainers

Met mini hometrainers worden niet zomaar fietsen van een compact formaat bedoeld, maar daadwerkelijk van mini formaat.

Zo klein zelfs dat je ze gewoon op kunt pakken met één hand en ze onder je tafel of bureau kunt plaatsen.

Dit zijn perfecte tools om op elk moment wat extra beweging te krijgen.


Fitness toestellen voor een lage prijs

Hierboven heb je de aller-aller goedkoopste fitness toestellen kunnen zien. Echter worden deze vaak niet echt als fitnessapparatuur beschouwd.

Met apparatuur wordt toch vaker het grotere geschut gezien. De apparaten die je terug vind in de sportscholen.

Er zijn veel mensen die zo’n fitness toestel in huis willen halen, maar toch nét wat te duur vinden.

Geheel begrijpelijk natuurlijk, want niet iedereen die heeft er even veel geld voor over.

Gelukkig hoeft het helemaal niet duur te zijn om een apparaat te kopen. Hieronder vind je de beste goedkope opties:

Goedkope krachtstations

krachtstation-goedkoop

Krachtstations zijn naar mijn mening de beste goedkope apparaten die jij je maar kunt wensen. Dit is omdat het een veelzijdig apparaat is dat bestaat uit meerdere training stations.

Als je zo’n apparaat thuis hebt staan dan train je elke spiergroep met één apparaat. Dit toestel is geschikt voor iedereen die opzoek is naar goedkope krachtapparatuur.

Met zo’n multi gym ben je alles behalve een dief van eigen portemonnee.

Niet alleen bespaar je geld doordat je slechts één apparaat nodig hebt. Daarnaast bespaar je nóg meer als je een goedkope multi gym koopt.De goedkoopste loopbanden

goedkope-loopband

Heb je liever een goedkoop fitnessapparaat om cardio op te doen? Dit is ook erg goed mogelijk. De één die doet liever krachttraining, terwijl de ander juist weer liever hardloopt.

Hardlopen buiten is erg leuk, maar het is nog beter als je dit zo nu en dan kunt afwisselen met een warme en droge training binnenshuis.

Dat is dan ook de voornaamste reden waarom mensen loopbanden aanschaffen.

Wanneer je hier niet al te veel aan wilt spenderen, omdat je het bijvoorbeeld niet vaak gaat gebruiken, dan kies je het beste voor een goedkope fitness loopband:Crosstrainer voor goedkope prijzen

fox-3-voor

De crosstrainer kan vergeleken worden met een loopband, alleen kom je niet van de grond af. Je maakt dus geen impact op je knieën.

Mede om deze reden wordt er vaak voor een crosstrainer gekozen als men herstellende is van een blessure.

Maar het kan ook zijn dat dit apparaat om wat voor reden dan ook beter bij je past.

Een crosstrainer wordt voornamelijk gebruikt om conditie mee op te bouwen, maar ook afvallen met een crosstrainer dat gaat perfect. Een erg goed én betaalbaar apparaat is bijvoorbeeld de Fox 3 van Focus Fitness.

Klik hieronder voor meer informatie over het kopen van een goedkope crosstrainer:Goedkope roeimachines

goedkope-roeitrainer

De roeimachine, ook wel roeitrainer genoemd is een fitnessapparaat waarmee je het roeien nabootst.

Roeitrainers zijn er in verschillende soorten en maten, met verschillende weerstandsystemen.

Als je niet zo’n groot budget hebt, kun je met goed zoeken een degelijke roeitrainer aanschaffen met luchtweerstand of magnetische weerstand.

De prijzen beginnen vanaf zo’n 200 euro. Als je een kwalitatief sterke roeimachine wilt, kun je voor zo’n 350 euro al klaar zijn.

Je hebt dan een goedkoop fitnessapparaat, waar je jaren plezier aan zult beleven.

Mocht je hier interesse in hebben, klik dan even hieronder voor de beste opties:Fitness bankjes voor lage prijzen

donkere-man-traint-biceps

Een fitnessbankje is een niet te missen trainingsmiddel als je met losse halters wilt gaan trainen. Zo’n bankje kost normaal gesproken niet heel erg veel.

Maar alsnog zitten er (best grote) prijsverschillen tussen. Natuurlijk moet je niet altijd direct voor de goedkoopste optie kiezen.

De stabiliteit is namelijk ook erg belangrijk voor een fitness bench.

Meer informatie over het uitzoeken van een degelijke en goedkope fitness bank vind je via de onderstaande knop:Goedkope spinningfietsen

goedkope-spinningfiets

Spinningfietsen zijn ideaal om thuis te fietsen. Je kunt hier namelijk op fietsen met een hoge intensiteit. Op die manier werken aan je uithoudingsvermogen en conditie.

Er zitten enorme verschillen in de prijzen tussen de verschillende soorten spinningfietsen. En in de goedkopere varianten zit er vervolgens weer veel verschil in de kwaliteit.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen goedkope en duurdere spinningfietsen? Of wil je graag weten waar je de goedkoopste én beste spinningfietsen kunt verkrijgen?

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:
Extra tips over het goedkoop kopen van fitnessapparatuur

trainings-materialen

Twijfel je nog welk goedkoop fitnessapparaat je het beste kunt kopen, of twijfel je of je er wel goed aan doet om te kiezen voor een lage prijs?

Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je er voor kiest om fitness materialen of apparaten goedkoop aan te schaffen

1. Zorg voor goede garantie

Goede garantievoorwaarden zijn altijd aan te raden. Dit geldt overigens niet alleen maar voor goedkope fitnessapparaten, maar ook voor duurdere apparatuur.

Bij elke investering die je doet is het handig om terug te kunnen vallen op de garantie. Er kan immers van alles mee gebeuren.

Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine of laptop koopt.

Omdat je een fitnessapparaat belast met je eigen lichaamsgewicht, kan het altijd gebeuren dat deze onverwachts kapot gaat. Zeker wanneer het van wat mindere kwaliteit is.

2. Kies voor de lange termijn

Bedenk goed dat je een goedkoop fitnessapparaat koopt voor meerdere jaren. Tenminste, dat zal voor de meeste mensen zo zijn.

De kans is groot dat je over 2 jaar (of zelfs nog langer) nog steeds op hetzelfde apparaat traint. Wanneer het van goede kwaliteit is dan is dit goed mogelijk.

Al helemaal wanneer je een fitness toestel koopt waar geen elektronica op zit, zoals bijvoorbeeld een mechanische loopband.

Met minimaal onderhoud kan het járen mee gaan, en soms zelfs voor het leven. Probeer dus niet al te veel te besparen op apparaten wanneer je hiervoor veel kwaliteit moet inleveren.

3. Lidl fitnessappartuur

Ben je opzoek naar de aller goedkoopste fitnessapparatuur? Grote kans dat je deze dan bij de Lidl zal gaan vinden.

Deze supermarkt heeft in de loop ter tijden het aanbod vergroot. Er is werkelijk waar van alles te koop voor goedkope prijzen, en dus ook fitnessapparaten.

Van een goedkoop fitnessbankje tot een Lidl crosstrainer, het aanbod is divers. Neem dus eventueel een kijkje naar wat voor goedkoop fitness materiaal er allemaal te verkrijgen is momenteel. Bekijk hier het Lidl fitness aanbod.

Tweedehands of nieuw kopen?

Wanneer men zoekt naar goedkope fitness spullen dan wordt er vaak overwogen om tweedehands apparatuur te gaan kopen.

Ik raad dit echter niet van harte aan om de volgende redenen:

  • Je hebt geen garantie
  • Vaak geen bezorging thuis
  • Minder duurzaam
  • Kan onveilig zijn
  • Er is genoeg goedkope nieuwe fitnessapparatuur

Wanneer je apparaten nieuw in de sale koopt dan ben je vaak nog goedkoper uit én ben je verzekerd van goede kwaliteit.

Ik raad daarom ook altijd aan om het materiaal nieuw aan te kopen, tenzij je zeker weet dat het goed onderhouden is en nog in goede staat verkeerd.

Slotgedachte

In dit artikel heb je goede en goedkope fitness apparatuur kunnen vinden, waar je veel plezier aan kunt gaan beleven.

Het is goed om geld te willen besparen. Maar blijf er wel om denken dat goede kwaliteit altijd de voorkeur heeft, het gaat immers om je eigen gezondheid.

Heb je nog vragen of onduidelijkheden, laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Moeite met kiezen? Dan kun je hieronder je gratis keuzehulp claimen.

Op zoek naar een Fitnessapparaat voor thuis?

Download de Keuzehulp! Claim direct je Gratis Download:

fitnessapparaat-keuzehulp-cover


Veelgestelde vragen💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *