Tweedehands fitnessapparatuur – Overzicht en uitleg

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 14, 2024

tweedehands fitnessapparaten
tweedehands fitnessapparaten

Een nieuw fitnessapparaat is helaas niet goedkoop. Gelukkig is het goed mogelijk om tweedehands fitnessapparatuur te kopen. Er is veel aanbod op dit gebied en er zijn goede apparaten beschikbaar.

Dit artikel geeft je een overzicht van wat er te krijgen is op het vlak van tweedehands fitnessapparatuur. Ook ontdek je wat de voor- en nadelen van tweedehands fitnessapparaten zijn.

Tussen wat voor tweedehands fitnessapparaten kun je kiezen?

Zoals je net al kon lezen, is er veel keuze uit tweedehands fitnessapparatuur. Met onderstaand lijstje krijg je een idee van wat er mogelijk is.

Tweedehands hometrainers

Een tweedehands hometrainer is een prima optie als je het fitnessapparaat slechts af en toe wilt gebruiken.

Kwalitatief verkeren ze over het algemeen in goede staat. Bovendien heb je echt geen professionele hometrainer nodig als je geen wedstrijdfietser bent.

Tweedehands loopbanden

Loopbanden, zeker de professionele uitvoeringen, worden niet bepaald weggegeven. Daarom kan je ook voor een gebruikt apparaat kiezen.

Sommige professionele handelaren bieden tweedehands loopbanden aan. Vaak gaat het om showmodellen, die bijna als nieuw zijn.

Tweedehands crosstrainers

Als je de crosstrainer niet veel gaat gebruiken of puur ter ondersteuning van je andere activiteiten, is het behoorlijk prijzig om een nieuwe te kopen.

Er zijn genoeg professionele handelaren te vinden die een volledig gecheckte tweedehands crosstrainer aanbieden.

Tweedehands roeitrainers

Op zoek naar een topmodel roeitrainer voor een relatief laag bedrag? Dan kan je voor een tweedehands roeiapparaat kiezen. In veel gevallen gaat het om demomodellen.

Deze zijn op bijvoorbeeld een beurs gebruikt en daardoor zo goed als nieuw. Ook gebruikte roeitrainers kunnen van prima kwaliteit zijn. Zeker als je voor een professionele handelaar kiest.

Tweedehands spinningfietsen

Een spinningfiets is ideaal voor de fanatieke fietser of om in de sportschool te gebruiken tijdens een les.

Als je in de winter je conditie bij wilt houden, is het een optie om voor een tweedehands spinning fiets te kiezen. En voor de sportschool scheelt het flink in de kosten als je gebruikte of demomodellen koopt.

Tweedehands krachttoestellen

Een tweedehands krachttoestel kan van prima kwaliteit zijn. Bedrijven, en ook sportscholen, hebben modellen die niet meer verkocht kunnen worden.

Deze krachttoestellen krijgen een tweede leven, en daar kan jij van profiteren. Check het goed voordat je tot aankoop overgaat, en je kan voor een mooie prijs een zo goed als nieuw krachttoestel scoren.

Waarom een tweedehands fitnessapparaat kopen?

fitnessapparatuur tweedehands

In bovenstaand overzicht heb je al wat redenen kunnen zien waarom je gebruikte fitnessapparatuur kunt aanschaffen.

Zo is een tweedehands fitnessapparaat een prima alternatief als je er niet meermaals per week gebruik van maakt en daardoor liever niet de hoofdprijs betaalt.

Tweedehands is eveneens een logische keus als je het apparaat tijdens een korte periode frequent wilt gebruiken. Denk hierbij aan de winter of juist de zomer. Natuurlijk kan je in zo’n geval ook fitnessapparatuur huren.

Dit zijn de voordelen en nadelen van tweedehands

Zoals het met tweedehands gaat, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Tegen de voordelen wegen ook nadelen op.

Met onderstaand overzicht kan je voor jezelf opmaken wat voor jou zwaarder weegt.

Voordelen:

  • Voordelige prijs
  • Ervaring van de verkoper   

Nadelen:

  • Apparaat is niet nieuw
  • Mogelijke gebreken

Nadeel: gebruikte apparaten

Gebruikte fitnessapparatuur is, het klinkt een beetje simpel, gebruikt. Het lastige daarvan is dat je niet weet in hoeverre het tweedehands fitnessapparaat fanatiek is gebruikt.

Soms is het moeilijk om dat aan de buitenkant te zien. Je kan, of eigenlijk moet, ervan uitgaan dat tweedehands fitnessapparatuur kwalitatief minder is dan nieuwe apparaten.

Voordeel: de prijs

Het is logisch dat tweedehands fitnessapparatuur goedkoper is dan nieuwe apparaten. Het voordeel van de lagere prijs is dat je hiermee de kans krijgt om een oorspronkelijk duurder en beter model aan te schaffen.

Kortom: tweedehands is een prima optie om kwalitatief goede goedkope fitnessapparatuur in huis te halen.

Nadeel: mogelijke gebreken

Tweedehands fitnessapparaten kunnen er nog zo mooi uitzien, wat er onder ‘de motorkap’ zit, is niet te zien. Zeker als je niet echt technisch onderlegd bent.

Laat je tweedehands fitnessapparaat daarom goed controleren voordat je deze koopt. Het beste is om voor de check (en aankoop) een gecertificeerde fitnessapparatuur winkel te kiezen.

Voordeel: de ervaring van de verkoper

Als je de kans krijgt om van een fanatieke sporter een tweedehands fitnessapparaat over te nemen, weet je vaak wat je in huis haalt.

Zeker als je deze persoon kent, is de deal over het algemeen goed. Bovendien krijg je er gratis tips bij hoe je het meeste uit jouw fitnessapparaat kunt halen.

Waar koop je tweedehands fitnesstoestellen?

De meeste tweedehands fitnesstoestellen worden op Marktplaats aangeboden. Hoe voordelig de prijzen ook zijn, is dit meestal geen slimme keuze.

De apparaten zijn vaak niet getest en het risico (financieel, maar ook qua mogelijke blessures) is gewoon te groot. Als je voor tweedehands kiest, zijn dit betere keuzes:

Fitness Occasions

Fitness Occasions heeft een behoorlijk assortiment tweedehands fitnessapparatuur. Voor meerdere apparaten kan je een offerte aanvragen. Je kan ook in de webshop kijken.

Houd wel rekening met de verzendkosten die behoorlijk hoog kunnen zijn. Zelf ophalen kan ook. Goed om te weten is dat het bedrijf in het Overijsselse Rijssen zit.

Fitness24

Fitness24 is een webshop die al meer dan 20 jaar allerlei tweedehands fitnessapparaten verkoopt. Het aanbod is groot.

De verzending is bij Fitness24 gratis. Er worden zowel demomodellen als gebruikte fitnessapparaten verkocht. Bekijk het aanbod >>

Fitness-Company

Fitness-Company verkoopt zowel nieuwe als tweedehands fitnessapparatuur. Het is in de webshop best even zoeken welke modellen nieuw zijn en welke tweedehands.

Ieder tweedehands fitnessapparaat is gecheckt. Fitness-Company werkt veel samen met sportscholen en zorgcentra.

Betersport

Betersport biedt meerdere gebruikte fitnessapparaten aan. Dit zijn modellen die na een (klein) defect worden opgelapt en vervolgens opnieuw worden aangeboden.

Uiteraard voor een flink lagere prijs. Ook zijn er diverse showroom apparaten te koop. Bekijk het aanbod >>

Fitwinkel

Ook bij deze fitnesswinkel kun je verschillende gebruikte cardio apparaten kopen. Daarnaast zijn er regelmatig apparaten te koop die als showroom model zijn gebruikt.

Groot voordeel; op de tweedehands modellen geldt vaak dezelfde garantie als op de nieuwe. Bekijk het aanbod >>

Waar kun je toestellen zelf verkopen?

Er zijn meerdere bedrijven waar je jouw gebruikte fitnessapparaat kunt verkopen. Deze bedrijven controleren jouw trainer en maken deze klaar voor de verkoop.

Voorbeelden zijn webwinkels zoals de al eerder genoemde Fitness-Company en Fitness Dump. Die laatste richt zich vooral op inruil.

De meeste handelaren richten zich op de inkoop van grotere partijen fitnessapparaten. Als particulier levert het je waarschijnlijk meer op als je jouw fitnessapparaat via Marktplaats verkoopt.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *