Tweedehands crosstrainer: een goed idee?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 10, 2024

crosstrainer tweedehands
crosstrainer tweedehands

Het is een van de meest veelzijdige fitnessapparaten, een crosstrainer. Je traint er tegelijk vele lichaamsdelen mee en het is een prima apparaat voor zowel cardiotraining als vetverbranding.

Alleen zijn ze nieuw best prijzig. Je kunt er daarom voor kiezen om een tweedehands crosstrainer te kopen.

In dit artikel ontdek je of een tweedehands crosstrainer een verstandige keuze is of dat je toch beter een nieuwe kunt kopen.

Hier moet je op letten bij een tweedehands crosstrainer

Het belangrijkste is dat de tweedehands crosstrainer gecheckt is en dat de verkoper dit kan aantonen. Zo heb je de zekerheid dat je apparaat in goede staat verkeert.

Als je verstandig bent, denk je er niet eens aan om een niet getest apparaat aan te schaffen.

Probeer met de verkoper ook de afspraak te maken om de tweedehands crosstrainer te testen. Niet voor een minuut of vijf, maar doe gerust een trainingssessie van een half uur.

Test de maximale snelheid en de weerstanden, dan merk je vanzelf of het de investering waard is.

Tijdens het testen kan je ook meteen kijken of de knoppen en programma’s nog werken. De meeste verkopers hebben naast het online gedeelte een showroom, dus de afspraak voor een test kan simpel gemaakt worden.

Als de verkoper niet wil dat je komt testen, weet je eigenlijk al genoeg.

De voordelen van een tweedehands crosstrainer

Het grootste voordeel is de prijs. Er zijn veel verschillende modellen en prijsklassen. In de hoogste prijsklasse is een tweedehands crosstrainer duizenden euro’s goedkoper dan een nieuw model.

Op de goedkopere modellen is het voordeel logischerwijs wat kleiner.

Mits goed voorgelicht kan je een prima tweedehands fitnessapparaat kopen. Speciaalzaken, online of fysiek, testen een tweedehands crosstrainer uitgebreid voordat deze in de verkoop komt.

De nadelen van een tweedehands crosstrainer

crosstrainer tweedehands

Op fitnessapparaten zit behoorlijk wat slijtage. Dit geldt ook voor de crosstrainer. Zeker als de crosstrainer veel gebruikt is, kunnen de aandrijfriem of ketting van een tweedehands crosstrainer al wat sporen van ouderdom vertonen.

Deze problemen zie je niet aan de buitenkant en ontdek je vaak pas als je de trainer gaat gebruiken. En dan is het te laat.

Garantie en vooral het gebrek daaraan is ook een probleem. Dit is vooral vervelend als het vliegwiel na een maand al kuren vertoont. Dan had je net zo goed een nieuwe crosstrainer kunnen kopen.

Check dit dus goed voordat je tot aankoop overgaat. Bij de meeste fitnesszaken krijg je een garantie van maximaal zes maanden op een tweedehands crosstrainer.

Waar kan je een tweedehands crosstrainer kopen?

Als je na het lezen van artikel een tweedehands crosstrainer wilt kopen, is het belangrijk dat je dit bij een betrouwbare handelaar doet.

Het kan zowel in fysieke als online winkels. Online is het aanbod wat uitgebreider. In fysieke fitnesswinkels gaat het vaak om modellen die in de showroom hebben gestaan.

Onderstaande winkels hebben een groot assortiment tweedehands crosstrainers:

Betersport

Betersport biedt meerdere gebruikte crosstrainers aan. Dit zijn modellen die na een (klein) defect worden opgelapt en vervolgens opnieuw worden aangeboden. Uiteraard voor een flink lagere prijs.

Ook zijn er diverse showroom modellen te koop. Bekijk hier het aanbod >>

Fitwinkel

Ook bij deze fitnesswinkel kun je verschillende gebruikte crosstrainers kopen. Daarnaast zijn er regelmatig crosstrainers te koop die als showroom model zijn gebruikt.

Groot voordeel: op de tweedehands modellen geldt vaak dezelfde garantie als op de nieuwe. Bekijk hier het aanbod >>

Fitness24

Fitness24 is een van de grootste winkels op het gebied van fitnessapparaten in de Benelux. Je vindt er zowel gebruikte, demo- als winkelmodellen.

Alle tweedehands fitnessapparaten worden door Fitness24 getest. Ook krijg je (een relatief korte) garantie op je aankoop. Bekijk hier het aanbod >>

Fitness-company

Dit is een webwinkel die zich vooral richt op sportscholen en zorgcentra. Alle tweedehands apparaten zijn door Fitness-company nagekeken.

Op alle gebruikte trainers geeft Fitness-Company een garantie van drie maanden. Bij deze winkel kun je overigens ook crosstrainers huren.

Second Hand Fitness

Ook Second Hand Fitness heeft een flink assortiment tweedehands fitnessapparaten. Je kan hier ook kiezen voor een volledig gereviseerde crosstrainer.

Dan krijg je een jaar garantie. Second Hand Fitness heeft naast het online gedeelte een showroom in het Zuid-Hollandse Naaldwijk.

En Marktplaats?

Marktplaats is natuurlijk ook een van de mogelijkheden. Als je voor deze optie kiest, is het wel handig om er een beetje verstand van te hebben, zodat je weet wat je koopt.

Op Marktplaats komt de kwestie geluk ook om de hoek te kijken. Je tweedehands crosstrainer is niet getest en je krijgt geen garantie.

Het kan absoluut een goede deal zijn, maar die zekerheid heb je op Marktplaats allerminst. Het is een beetje als een lot uit de loterij.

Meer tweedehands fitnessapparatuur

Naast een crosstrainer kun je ook kiezen voor een tweedehands hometrainer of een tweedehands spinningfiets. Dit zijn goede keuzes als je meer van fietsen houdt.

Ook een tweedehands roeitrainer is een goede optie. Met roeien train je (net zoals op de crosstrainer) vrijwel je gehele lichaam.

Houd je meer van hardlopen? Kies dan voor een tweedehands hardloopband.

Conclusie

Natuurlijk kan je geluk hebben met de aankoop van een tweedehands crosstrainer. Maar het is wel een behoorlijk risico. Zoals voor ieder tweedehands apparaat geldt ook hier: het is gebruikt.

De kans is bij een tweedehands crosstrainer groter dan bij een nieuwe, dat je op korte termijn onderdelen moet gaan vervangen.

Dan kan je de vraag stellen of je niet beter wat meer kunt uitgeven aan een nieuw exemplaar.

Toch liever een nieuw model? Klik op de knop hieronder voor de meest betrouwbare crosstrainers van de Nederlandse markt, met de beste prijs- kwaliteitverhouding:
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *