Tweedehands loopband kopen: Slim of juist niet?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 4, 2023

tweedehands loopband kopen slim of niet
tweedehands loopband kopen slim of niet

Het is erg fijn om een loopband thuis te hebben, zodat jij in je veilige thuishaven aan je conditie kunt werken. Toch snap ik dat dit een grote investering kan zijn.

Hoewel een goede loopband kan bijdragen aan je gezondheid, zijn er toch mensen die graag een zo goedkoop mogelijke loopband willen.

Ze hebben er misschien niet genoeg geld voor, of willen er simpelweg niet te veel aan besteden. Lees eerst dit artikel voordat je opzoek gaat naar een koopje.

Ik wil niet zeggen dat een tweedehands loopband per definitie een slecht idee is, maar pas wel goed op alvorens je een 2e hands wilt kopen.

Aandachtspunten bij een tweedehands loopband

tweedehands loopbanden

Een loopband tweedehands kopen doe je niet zomaar. Ons advies is om het apparaat altijd uitvoerig te testen en te beoordelen op de huidige staat.

Belangrijk daarbij zijn de onderstaande punten:

  • Ga er een stukje op lopen: Het is zeer aangeraden een tweedehands loopband áltijd te testen voor je deze aankoopt. Test de loopband op alle snelheden en ga er eens een stukje op lopen. Wees er zeker van dat het loopvlak nog voldoende demping heeft, dat het bedieningspaneel nog goed werkt en dat er geen haperingen in de beweging van het loopvlak zitten.
  • Veiligheid: Misschien nog wel het allerbelangrijkste: is de loopband nog wel veilig? Als je een nieuw model koopt mag je er vanuit gaan dat de loopband stabiel is en dat alles werkt. Een tweedehands loopband kan daarentegen in de loop der jaren wat instabieler zijn geworden. Zorg ervoor dat je tijdens het lopen vertrouwen hebt in de stabiliteit van het apparaat en dat de noodstop werkt.
  • Prijs: De voornaamste reden dat jij een gebruikte loopband wilt aanschaffen is hoogstwaarschijnlijk de lage prijs. Zorg er dan ook voor dat je zeker weet dat de 2e hands loopband je geld waard is. Ben je niet zeker? Koop hem dan niet. Je kunt immers ook een goedkopere nieuwe loopband aanschaffen.
  • Garantie: Wederom een essentieel iets, de garantie. Als je een loopband nieuw koopt of besteld zul je vrijwel altijd garantie op je aankoop hebben (anders doe je iets fout). Koop je een loopband tweedehands? Dan is het vaak maar afwachten of je garantie krijgt. En zelfs al krijg je het, dan staat het meestal niet zwart op wit. Zorg er dus voor dat, als je een loopband tweedehands koopt, je voldoende garantie krijgt. Dit blijft echter een lastig punt, maar geldt voor alle tweedehands spullen.
  • Merk: Hoewel het merk niet allesbepalend is, verschillen loopbanden per merk sterk van kwaliteit en duurzaamheid. Goede duurzame merken loopbanden zijn onder andere: Tunturi, Kettler en Technogym.

Waar koop ik een tweedehands loopband?

tweedehands-loopband

De meest voor de hand liggende plek om een 2dehands loopband te kopen is toch wel marktplaats.

Als je bovenstaande aandachtspunten meeneemt in je zoektocht, kom je al een heel eind. Beoordeel en test de loopband dus altijd zelf in het echt.

Heb je je bedacht en ga je toch liever op zoek naar een nieuwe loopband?

Op meerdere webshops kun je nieuwe loopbanden vinden voor mooie prijzen. Hiervan weet je zeker dat ze kwalitatief in orde zijn. Ook heb je gewoon garantie en service na je aankoop.

Je merkt het waarschijnlijk al. Onze voorkeur gaat uit naar een nieuw model. Ook deze zijn verkrijgbaar voor mooie prijzen.

Echter zijn er een aantal winkels die loopbanden tweedehands verkopen in hele nette staat. Deze zijn keurig onderhouden en kritisch nagekeken. Het kan gaan hierbij gaan showroom modellen, of retourtjes. Ook kan het zijn dat de loopband een kleine fabrieksfout heeft.

Bekijk het aanbod hieronder:


Vervoeren

Zodra je een goede tweedehands loopband gevonden hebt, moet je ‘m nog naar jou thuis zien te krijgen.

Kun je dit niet met eigen vervoer doen? En is de verkopende partij ook niet in staat om hem te vervoeren? Dan raad ik aan om een bezorgdienst in te schakelen om de loopband te vervoeren.

De loopband moet dan meestal uit elkaar gehaald worden om vervoerd te kunnen worden.

Ook dit zijn weer extra kosten die je niet gemaakt zou hebben bij een nieuwe loopband. Daar zijn de verzendkosten meestal gratis. En de montagekosten soms zelfs ook.

Tweedehands is vaak op de gok

Ik wil je natuurlijk niet ontmoedigen om een loopband 2e hands te kopen. Als je een kwalitatief goede renband hebt gevonden voor een mooie prijs, dan is dit natuurlijk een goeie koop.

Echter zijn deze moeilijk te vinden en het is vaak toch wel op de gok. Je hebt er natuurlijk een beetje geluk bij nodig.

Neem je liever geen gok? Ga dan voor een wat goedkopere, maar wel nieuwe loopband. Deze kun je al vanaf €400,- krijgen. Soms zelfs nóg goedkoper.

Je kunt niet altijd op het eerste gezicht zien of de tweedehands loopband nog jaren mee kan gaan. Met een nieuwe loopband heb je wel zekerheid dat deze voorlopig niet zomaar kapot gaat.

En mocht dit toch gebeuren, kun je altijd terugvallen op je garantie.

Uiterlijk en beschadiging

Als je een tweedehands loopband voor in huis wilt kopen, is het voor de meeste mensen wenselijk dat de loopband er enigszins fatsoenlijk uitziet.

Je hebt tegenwoordig opklapbare loopbanden die je makkelijk op kunt bergen in je huiskamer. Dan staat hij dus niet in het zicht en is het uiterlijk minder van belang.

Ook als jij een eigen homegym in je garage, op zolder, of in de kelder hebt, is het uiterlijk waarschijnlijk van minder groot belang.

Toch moet je er op letten dat de loopband geen beschadigingen heeft. Een defect of beschadiging aan bijvoorbeeld het loopvlak kan een duur grapje worden.

Conclusie: Slimme keus of niet?

tweedehands-loopband

Zoals je hebt gelezen kan het kopen van een tweedehands loopband best wat hoofdpijn opleveren. Je hebt geluk nodig dat je de juiste tegenkomt.

Ook heb je geen zekerheid van een goede aankoop, geen garantie en is het vervoeren vaak een heel gedoe.

Bovendien zijn er nieuwe loopbanden te koop voor dezelfde prijs, of zelfs nog goedkoper. Voor de lagere prijs hoef je het dus zeker niet te doen.

Ik raad daarom ook aan om eerst altijd de prijzen te vergelijken met nieuwe loopbanden. Een nieuwe loopband kan je op termijn een hoop tijd, energie en geld schelen. Zeker als je een mooie loopband aanbieding vindt.

Klik op de knop hieronder om de beste goedkope loopbanden te bekijken:



Meer tweedehands apparatuur

Houd je meer van fietsen in plaats van hardlopen? Weet dan dat je ook kunt kiezen voor een tweedehands hometrainer. Voor een intensievere full body work-out behoren tevens een tweedehands crosstrainer en tweedehands roeitrainer tot de mogelijkheden.

Meer loopband reviews:

Hieronder vind je links naar meer gerelateerde blogs over loopbanden:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *