Tweedehands hometrainer: goed idee of niet?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 10, 2024

Tweedehands hometrainer
Tweedehands hometrainer

Wil je vaker gaan fietsen op een hometrainer, maar hik je tegen de prijs van zo’n nieuw fitnessapparaat aan?

Weet dan dat het ook mogelijk is om een tweedehands hometrainer te kopen.

Dat scheelt een hoop in prijs, maar er zitten ook wel wat risico’s aan verbonden..

In dit artikel ontdek je of het een verstandige keuze is om een hometrainer tweedehands te kopen. Of dat je beter wat meer kunt uitgeven aan een nieuwe hometrainer.

De voordelen van een tweedehands hometrainer

  • De belangrijkste reden om een tweedehands hometrainer te kopen, is de prijs. Hometrainers zijn nu eenmaal geen goedkope fitnessapparaten, zeker niet als je een kwalitatief topproduct in huis wilt hebben. Een tweedehands hometrainer is vaak de helft goedkoper, wat op een bedrag van duizenden euro’s een hoop geld is.
  • Door een topmodel hometrainer niet nieuw maar tweedehands te kopen, geef je jezelf financieel gezien de mogelijkheid om op een topper te kunnen trainen. Je moet je echter realiseren dat er ook nadelen aan kleven.

De nadelen van een tweedehands hometrainer

  • De garantie is vaak verlopen. Op nieuwe modellen krijg je een garantie, meestal van meerdere jaren. Voor tweedehands modellen gaat deze vlieger in de meeste gevallen niet op. Er zijn wel aanbieders die een garantie van enkele maanden aanbieden. Koop in ieder nooit een tweedehands hometrainer waar geen garantie op zit. Zo bouw je een beetje zekerheid in.
  • Hometrainers zijn aan slijtage onderhevig. Zeker als er regelmatig gebruik van is gemaakt, kunnen onderdelen van de hometrainer al behoorlijk versleten zijn. Denk aan de crank of magneetrem. Het zijn dure onderdelen om te vervangen.
  • Je weet niet wat je koopt. Zeker als je een tweedehands hometrainer niet bij een officiële handelaar aanschaft, heb je geen idee wat er met de hometrainer gebeurd is. Of deze veel gebruikt is, altijd in de showroom heeft gestaan of allerlei gebreken heeft, is onduidelijk als je deze koopt.

Hier moet je op letten als je een tweedehands hometrainer koopt

hometrainer tweedehands

Het is slim om een goede afweging te maken waar je een tweedehands hometrainer aanschaft. Op Marktplaats worden er veel aangeboden. Over het algemeen is dit geen verstandige keuze.

Je kan in eerste instantie alleen op de afbeelding afgaan. En als je een afspraak met de verkoper hebt, zie je nog steeds alleen maar de buitenkant van de hometrainer.

Natuurlijk kan het ook een prima hometrainer zijn, maar de kans op gebreken is gewoon te groot.

Het is belangrijk om de tweedehands hometrainer te testen. Dat doe je niet door een minuutje op de hometrainer te zitten om te kijken of de trappers nog goed ronddraaien.

Check of de crank niet kraakt, of het zadel nog stabiel zit en rijd ook even op maximale snelheid.

Je kunt het beste zo’n twintig minuten tot een half uur op de hometrainer rijden. Test de verschillende programma’s en kijk of de knoppen op het display nog werken.

Let ook op met veilingen die via websites worden gehouden. Je weet simpelweg niet of er echt goede hometrainers worden geveild, of dat het om versleten modellen gaat.

Een hometrainer goedkoop kopen klinkt aantrekkelijk, maar als hij niet goed functioneert heb je er weinig aan.

Tweedehands hometrainers kopen kan hier

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een tweedehands hometrainer wilt kopen. Marktplaats is zoals gezegd niet de meest verstandige keuze.

Als je via Google zoekt op tweedehands hometrainer, komen er meerdere websites voor tweedehands spullen tevoorschijn. De deals zijn goed, qua prijs. Of je ook kwaliteit in huis haalt, is zeer de vraag.

Onder meer bij onderstaande speciaalzaken kan je terecht als je betrouwbaar een tweedehands hometrainer wilt kopen.

Betersport

Betersport biedt regelmatig refurbished hometrainers aan. Dit zijn modellen die na een klein defect worden gerepareerd en vervolgens opnieuw te koop worden aangeboden.

Uiteraard voor een (veel) lagere prijs. Ook zijn er diverse showroom modellen te koop. Bekijk het aanbod >>

Fitwinkel

Ook bij deze winkel kun je verschillende refurbished modellen kopen. Ook zijn er regelmatig hometrainers te koop die in één van de vestigingen als showroom model hebben gefungeerd.

Op de tweedehands modellen geldt vaak dezelfde garantie als op de nieuwe. Bekijk het aanbod >>

Fitness24

Fitness24 heeft een groot assortiment van allerlei fitnessapparaten. Ook voor een tweedehands hometrainer heb je in deze webshop keus genoeg.

Fitness24 geeft een jaar garantie op de modellen, die uitgebreid zijn nagekeken. Bekijk het aanbod >>

Fitness-company

Deze webwinkel met het hoofdkantoor in Tilburg heeft zowel nieuwe als gebruikte hometrainers in de verkoop. De tweedehands hometrainers zijn volledig nagekeken.

Op gebruikte fitnessapparaten geeft Fitness-company een garantie van drie maanden.

Tot slot: is tweedehands een verstandige keuze?

Een tweedehands hometrainer kan absoluut een prima fitnessapparaat zijn om je workout op uit te voeren. Alleen weet je dat vaak pas nadat je de hometrainer een aantal maanden hebt gebruikt.

En eerlijk gezegd is het risico op een miskoop groter. Daarom moet je heel goed overwegen hoeveel waarde je hecht aan het trainen op een hometrainer.

Als het voor jou een onmisbaar trainingsapparaat is, kan je de vraag stellen of je niet beter een nieuwe hometrainer kunt kopen.

Bovendien kan je bij twijfel altijd eerst een aantal maanden een hometrainer huren. Daarna weet je als het goed is hoeveel geld je voor een hometrainer over hebt.

Wil je toch liever een nieuw model kopen? Klik hieronder voor de best geteste en meest betrouwbare hometrainers:



💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *