Hometrainer huren? Houd hier rekening mee
Zit je eraan te denken een hometrainer te huren, maar heb je toch nog wat twijfels? In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.
Je ontdekt wat de voordelen van lenen zijn, en waarom het misschien beter is om een hometrainer te kopen. Laten we snel beginnen!
Waarom een hometrainer huren?
Er zijn verschillende redenen om een hometrainer te huren. De meest voorkomende is revalidatie. Het herstel van een blessure kan bespoedigd worden door regelmatig een sessie op de hometrainer te doen.
Omdat de revalidatie tijdelijk is, is het zonde van het geld om een hometrainer te kopen.
Een andere reden om een hometrainer te huren is dat je kunt twijfelen in hoeverre een hometrainer iets voor jou is.
Het is een flinke investering om een hometrainer aan te schaffen. Als je eerst een aantal maanden huurt, kan je rustig wennen aan je trainingsapparaat. Daarna kan je voor jezelf beslissen of het de investering waard is.
Sommige aanbieders hebben een regeling waarbij je een gehuurd apparaat na je huurperiode kunt kopen. Houd er wel rekening mee dat gehuurde apparaten vaak niet nieuw zijn.
Hometrainer huren in de thuiszorg
Ook in de thuiszorg worden hometrainers veel ingezet. Deels om de al eerder genoemde revalidatie soepel te laten verlopen. Maar ook omdat het soms prettiger is om tijdens de koude wintermaanden binnen te bewegen.
Diverse aanbieders hebben goede contacten in de thuiszorg, wat resulteert in een groot aanbod van hometrainers die je kunt huren.
Waar kan je een hometrainer huren?
Zowel online als in fysieke winkels kan je een hometrainer huren. In feite maakt het weinig uit of je voor online of voor een ‘echte’ winkel kiest.
De meeste webshops hebben ook fysieke vestigingen waar je terechtkunt voor advies. Hieronder vind je wat mogelijkheden.
Fitnessapparatuur.nl
Een van de grootste aanbieders op het gebied van verhuur van hometrainers is Fitnessapparatuur.nl. Daardoor kan je kiezen uit veel verschillende apparaten. Je huurt bij deze webshop voor minimaal acht weken.
Fitnessapparatuur.nl is een grote aanbieder van allerlei trainers. Je kunt er ook andere een crosstrainer huren. En ze hebben een grote klantenkring. Hun fitnessapparaten staan bijvoorbeeld ook op het hoofdkantoor van Hello Fresh in Amsterdam.
Fitness-Rent
Een andere grote aanbieder in de verhuur van fitnessmaterialen is Fitness-Rent. Dit is een webshop, die ook fysieke winkels heeft.
Deze zitten in onder meer Rotterdam en Den Haag, maar ook in Antwerpen en Brussel. Fitness-Rent biedt meerdere hometrainers aan, die behoorlijk in huurprijs kunnen verschillen.
Bij Fitness-Rent huur je voor een periode van minimaal drie maanden. Je kunt in de webshop ook terecht voor andere fitnessapparaten. Zo kan je bij Fitness-Rent ook een loopband huren.
Medicura
Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat Medicura zich vooral richt op de thuiszorg.
Toch is het zinnig om Medicura te vernoemen, omdat je hier voor een korte periode van een week een hometrainer kunt huren. De hometrainers van Medicura zijn vooral geschikt voor revalidatie.
Medicura heeft zorgwinkels in Utrecht, Noord-Brabant en Limburg, maar online valt ook een hoop te regelen.
Woon je bijvoorbeeld in Groningen of Friesland, dan komt Medicura de hometrainer gratis bij je thuis bezorgen.
De nadelen van het huren van een hometrainer
Tegenover de voordelen staan uiteraard ook nadelen van het huren van een hometrainer. Bij huur heb je vaak een beperkte keuze uit modellen. En de modellen die je kunt kiezen, zijn doorgaans tweedehands hometrainers.
Ook moet je voor jezelf goed bepalen hoe lang je de hometrainer wilt gebruiken. Het bedrag kan behoorlijk oplopen als je lang een hometrainer huurt.
Wanneer je echt beter kunt kopen
Als je van jezelf weet dat je de hometrainer langdurig wilt gebruiken en niet alleen tijdens een revalidatie of om de frisse wintermaanden door te komen, is kopen het beste alternatief.
Bovendien koop je een volledig nieuw exemplaar, en de hometrainer blijft jouw eigendom. Het is ook een voordeel dat niet snel slijt, en je er jarenlang gebruik van kunt maken.
Hometrainer huren: zo werkt het
Bij het huren van een hometrainer ga je een contract voor een bepaalde tijd aan. Vaak is dit twee of drie maanden, in de (thuis)zorg kan je voor een veel kortere periode een hometrainer huren.
Bij een contract voor twee of drie maanden, wordt de overeenkomst automatisch met een maand verlengd. De opzegtermijn is vaak twee weken voor het einde van de lopende huurperiode.
Simpel gezegd: na de minimale huurperiode kan je maandelijks het contract opzeggen.
Je betaalt ook altijd een borgbedrag, dat je terugkrijgt als je de hometrainer na de huurperiode onbeschadigd terugbrengt.
Het verschilt per aanbieder hoe jouw gehuurde hometrainer bij je thuis wordt afgeleverd. De een brengt de hometrainer naar de zolderkamer waar je wilt trainen, de ander levert je trainingsapparaat voor de deur af. Houd daar rekening mee bij de keuze.
Wat is de beste keuze voor mij?
Daar kan je zelf het beste antwoord op geven. Stel voor jezelf een duidelijk doel. Weet je nu al dat je de hometrainer tijdelijk gaat gebruiken, dan hoef je niet eens aan kopen te denken.
Wil je van jouw hometrainer een vast onderdeel van je trainingsroutine maken, dan gaat huren je op termijn te veel geld kosten.
Vraag jezelf ook af of het trainingsapparaat bij je past. Door te huren kan je verschillende apparaten uittesten. Bij veel aanbieders kan je verschillende trainers huren.
Zo kan je eerst een aantal maanden een hometrainer huren. Daarna gooi je het over een andere boeg door een roeitrainer te huren, of een ander fitnessapparaat te huren. Zo kan je voor jezelf bepalen wat bij jou past.
Wil je liever een hometrainer kopen? Klik dan op de knop hieronder voor je beste mogelijkheden.
0 reacties