Roeitrainer huren: wanneer is dit voor jou de beste keus?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 8, 2024

Roeitrainer huren
Roeitrainer huren

Train je graag op een roeitrainer, maar weet je niet zeker of je fanatiek genoeg bent om er daadwerkelijk een te kopen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om een roeitrainer te huren.

In dit artikel ontdek je wat de voordelen van huren zijn en wanneer je toch beter tot koop kunt overgaan.

Ook leggen we uit hoe je een roeitrainer kunt leasen en waar je een roeitrainer kunt huren. Laten we snel beginnen!

Waar kan je een roeitrainer huren?

Zoals gezegd worden vooral online roeitrainers te huur aangeboden. Hieronder vind je drie aanbieders die een flink assortiment hebben.

Fitness-Rent

Het assortiment van Fitness-Rent is behoorlijk groot, niet alleen voor roeitrainers, maar ook als je een ander apparaat zoals een hometrainer wilt huren.

Wel huur je bij Fitness-Rent voor minstens drie maanden. Bij iedere huurovereenkomst zit een optie tot koop. In de bezorgkosten zitten ook meteen de installatiekosten bij je thuis.

Roeigoed

Bij Roeigoed kom je uit als je een Concept2 roeitrainer wilt huren voor een relatief laag bedrag. Er zijn drie verschillende opties in deze webshop.

Je kunt voor drie, zes en twaalf maanden huren. Dat is behoorlijk lang, maar je weet wel meteen waar je aan toe bent.

Huren is alleen mogelijk als je in bezit bent van een Nederlands bankrekeningnummer. De huurprijzen zijn doorgaans wat lager dan elders.

Fitness-apparatuur.nl

Bij Fitness-apparatuur.nl huur je voor minimaal acht weken. De prijzen worden heel duidelijk weergegeven. Je ziet meteen hoeveel je voor een bepaalde periode kwijt bent, inclusief de borg.

Voor de verzending kan je uit drie opties kiezen. Gratis afhalen, bezorgen aan de voordeur of bezorgen en installeren. De laatste optie is uiteraard de duurste.

Hoe werkt het?

Als je een roeiapparaat wilt huren, kan dit voornamelijk via één van de online aanbieders. Verderop in dit artikel zie je een aantal voorbeelden.

Via de aanbieders zijn veel verschillende modellen te huur. Zo kan je bijvoorbeeld een Concept2 roeitrainer huren voor een periode van enkele maanden.

De minimale huurperiode is meestal twee of drie maanden, maar er zijn ook aanbieders te vinden waar je voor slechts één maand een roeimachine kunt huren.

De prijzen zijn verschillend, afhankelijk van de roeitrainer die je wilt lenen. Ook betaal je een borgbedrag, dat je terugkrijgt als je de roeitrainer weer inlevert.

De meeste aanbieders hebben ook een optie tot koop, waar je in sommige gevallen een deel van de huurprijs voor terugkrijgt.

De voordelen van het huren van een roeitrainer

roeimachine lenen
  • Roeitrainers zijn niet goedkoop. Als je een beginner bent en wilt ontdekken of een roeimachine een goede trainer voor jou is, kan je eerst een periode huren. Dat scheelt je een flink aankoopbedrag. Bovendien kan het gebeuren dat een roeitrainer toch niks voor jou is. Dan zou je spijt van de aankoop hebben als je ook voor een maand of twee had kunnen lenen.
  • Als je een bepaalde roeitrainer wilt uitproberen, kan het slim zijn om eerst een maand of twee te huren. Zo leer je de roeimachine kennen en merk je vanzelf of het de investering waard is. Deze vlieger gaat niet altijd op, omdat niet ieder type roeitrainer te huur is.
  • Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Net als dat er meer manieren zijn om fit te worden of te blijven, aan je conditie te werken of af te vallen. Best kans dat je na een maand of vier even geen zin meer hebt in een workout op de roeitrainer. Dan is huren een prima optie. Ook kan je op die manier variëren in trainingsapparaten en ook eens voor een aantal maanden bijvoorbeeld een crosstrainer huren.

De nadelen van het huren van een roeitrainer

  • Het voordeel van de lage huurprijs is niet oneindig. Daar hoef je geen wiskundig genie voor te zijn. Als je voor een lange periode huurt, loopt de totale huurprijs alleen maar op. Je kan je op een bepaald moment gaan afvragen of je niet beter een roeitrainer had kunnen kopen.
  • Je traint nooit op een nieuw roeiapparaat. Niet zozeer de hygiëne is het probleem, dat is met schoonmaakmiddel zo op te lossen. Omdat een roeitrainer tijdens de training best wat te verduren krijgt, kunnen er enkele gebreken zijn opgetreden. Daardoor kan je training minder effectief zijn.
  • De topmodellen worden doorgaans niet voor verhuur aangeboden. In veel gevallen gaat het om oudere modellen, of wat simpelere types. Vergelijk het met autoverhuur. Daar is het ook niet echt simpel om een Ferrari te huren.
  • De verhuurder kan failliet gaan. Dit is natuurlijk een doemscenario, maar het is goed om dit in je achterhoofd te houden. Als huurder betaal je een borg. Mocht de verhuurder failliet gaan, dan kan je fluiten naar je borg.

Hier moet je op letten als je gaat huren

roeiapparaat leasen

De borg is al genoemd. Je moet er ook rekening mee houden dat je roeitrainer bezorgd wordt en bij je thuis geïnstalleerd wordt. Daar zitten altijd kosten aan verbonden.

Hoeveel dit is, verschilt per aanbieder. Check het daarom van tevoren om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de installatie te doen. Dan is het zeker gratis.

Bij sommige aanbieders is het mogelijk om de roeimachine aan te schaffen na een huurperiode. In dat geval krijg je een deel van de huurprijs terug.

Let op: het gaat doorgaans niet om nieuwe modellen. Maar tweedehands roeitrainers kunnen ook prima zijn.

Een roeitrainer leasen

Het leasen van fitnessapparatuur kan sportschoolhouders of personal trainers helpen om mooie apparatuur te krijgen zonder dat ze daar een flinke investering voor moeten doen.

De rekening betaal je in termijnen. Daar zit ook het nadeel. Je gaat een betalingsverplichting aan, dus zal je die na moeten komen.

Conclusie: wanneer huren en wanneer kopen?

Als je weet dat je langer dan 6 maanden op een roeitrainer wilt trainen, is het slimmer om te kopen. Dan ben je verzekerd van een goed fitnessapparaat dat nieuw is en (als het goed is) volledig aan je wensen voldoet.

Ook financieel is dit uiteindelijk voordeliger. Je kunt ervan uitgaan dat je na een half jaar huren op zijn minst de helft van de prijs van een nieuwe roeitrainer al hebt uitgegeven. Is het dan nog rendabel om te huren?

Wil je weten of een roeitrainer voor jou een geschikt fitnessapparaat is, dan is huren een goede optie.

Test het twee maanden uit. Als je daarna nog twijfelt, kan je bijvoorbeeld ook nog een loopband huren. Nadien kan je altijd nog beslissen welk trainingsapparaat het beste bij je past.

Wil je een roeitrainer kopen? Klik dan op de knop hieronder voor de beste opties:
Meer over roeitrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *